Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ugađanje navijačima je put u propast.
Mislim da je 2018 bila bolja šansa za naslov nego što će biti 2019.
Ako Leclerc bude brz i ambiciozan bit će vatrometa u momčadi, a tako se naslovi ne osvajaju. Na žalost Ferrari zadnjih godina zna napraviti bolid ali ne zna voditi momčad....

ujac
Karting
Karting
I ja sam slicnog misljenja, recimo npr nesto svi spominju da bi se merc mogao rijesiti bottasa ako ovako nastavi; a bottas im je trenutno idealan, hamsta odleti naprijed, a ovaj se onda pošora sa doslovno svakim iz ekipe ferari/redbul, prvo nemogu ga u pocetku prestici iako su generalno brzi od njega, onda moraju cekati dok on doslovno ne satere gume i kao slag na tortu dodje do nekog incidenta za kojeg je sam bottas zasluzan, ali nije striktno kriv jer ga mozgovi u boksu namjeru ostavljaju da se bruka po stazi dok ovaj naprijed odnosi pobjede sto je 90% ukupnog posla.

Ako nije odredio prvog i drugog vozaca vec sada, ili najakasnije nakon cetriti ili pet utrka, ferrari se zajebao
Nemam potpis.

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: No.7
wapi je napisao/la: 14.12.2018., 12:25 Restu su prekomandirali u srpnju u Sauber da krene slagati tim.
Tada su se prvi put i pojavile glasine da bi se Kimi i Leclerc mogli zamijeniti.
Iskreno mislio sam Kimi će prije u mirovinu nego u Sauber.....
.....Pretpostavljam da je u Monzi pala odluka, ali su opcije sigurno već ranije dogovarane.
Inače bi ispalo da je Kimi potpisao ugovor sa Sauberom u dva dana i to na dvije godine.
Frantic je napisao/la: 14.12.2018., 11:12 @JFK, ništa tu nije ilegalno, sve je čisto ko suza.... :chill:
Kao što kažeš, dobro odigrano.
Neka su i oni nešto, napokon, dobro odigrali....
Legalno je sve dok se ne dokaže da je ilegalno. :cool:
....a to se ne može dokazati..... :zubo:

wapi Verified
GP3
GP3
@JFK
Meni nije čudno da Kimi dogovori ugovor na dvije godine u dva dana. Paše mi uz njegov karakter. Sauber sigurno nije postavljao nikakve uvjete, plaća je bila jedino oko čega su se trebali dogovoriti.

Čini mi se da Ferrari jako pazi da ne ispadne kako kontrolira Sauber. Jako se uzgaja taj image da to nije dogovorena zamjena vozača, nego je eto tako slučajno ispalo. Također, Ferrari je preselio Restu uz rekordno kratko vrtlarenje. Vjerojatno bi najradije da je nije bilo nikakvog roka, ali čovjek se ipak trebao preseliti u Švicu... a i bilo bi presumljivo. Baš me zanima kako će to ići ubuduće. Činjenica je da vlasnička povezanost ne postoji, za razliku od RBa i TRa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mislim da nije dozvoljeno razmjenjivati podatke razvoja bolida između dvije ekipe?
Ma uostalom nebitno...mi trebao riješiti svoje probleme sa razvojem bolida kroz godinu.

Svi trebaju biti malo mirniji i strpljiviji...od vozača, inženjera, zida i ostalih. Kada pogledaš ove sezone smo svaku drugu utrku donijeli hrpu "upgrejdova" na bolid...nekada je upalilo, a nekada nije...problem se dogodi kada ne upali (tamo od Italije, Singapura nadalje) i kada staviš 5-6 novih dijelova na bolid i nešto skroz shebeš jer nisi dovoljno testirao...e onda je problem.

Ne možeš otkriti što se točno dogodilo. Ovako kada doneseš jedan ili dva nova dijela uvijek možeš skinuti pa probati i napraviti usporedni test.
Mi bi donijeli novi ovjes, stražnje krilo, novu podnicu, novo prednje krilo i nove bargeboardse i sa ti to pokušaj raspetljati, ako nešto ne radi i bolid je sporiji, lošiji na gumama ili kada mu više ne možeš pogoditi setup.

Moramo donositi nove stvari, ali hebemu mater treba sve dobro testirati prije. Mercedes je pogodio sa SVAKOM nadogradnjom ove sezone. Točno si vidio kada naprave korak naprijed.
Mi bi primjerice donijeli 5-6 novih stvari, stavili na bolid i taj vikend ne bi izgledali dobro, došao bi slijedeći vikend gdje se mučimo na prva dva treninga i onda s Petka na Subotu simulator radi cijeli dan da bi dobili dobar setup za bolid...
Gubljenje vremena i uz to vrlo je riskantno...jer ako ne pogodiš setup sa Petka na Subotu onda si gotov...znali smo i u panici mijenjati setup 2 sata prije kvalifikacija (u Rusiji smo vraćali setup nazad na onaj sa FP2 prethodnog dana koji isto nije bio dobar).

Sami sebi kompliciramo život. Na kraju smo zadnje 3-4 utrke vozili sa bolidom iz 9-og mjeseca...dok su svi ostali napredovali. Bili smo najsporiji (od top 3 ekipe) u sporim zavojima i sektorima jer smo promašili razvoj.

Što se tiče ostatka ekipe...No1 vozač ima da se odredi nakon 5-6 utrka...ne možemo dopustiti pizdarije od prošle sezone jer eto žao nam je jednog vozača. Miči ga u pm, ako to znači da ćemo dobiti i BOD više u odnosu na Mercedes. BOD.
Uopće me ne zanimaju emocije i nekakvi batleri i piloti o čemu je Maurizio trabunjao nakon što je Mercedes radio svoje zamjene na stazi.

Što se tiče Vettela on je lijepo pokazao da može voziti čisto i izbjeći nepotrebni rizik u zadnje 3 utrke ove sezone.
U Meksiku je išao lijepo i sigurno u prvi zavoj, malo je ranije kočio dok su se ovi naprijed tukli...kasnije je štedio gume i prošao i Riccija i Hamiltona direktno na stazi. Znači može se i MORA se.
U Brazilu je izbjegao dva Mercedesa na startu i kasnije je pustio Maxa koji je išao na silu proći u prvi zavoj...jest da je imao sheban bolid pa nije ništa vrijedilo jer je završio P6, ali može se. Isto kao i u Abu Dhabiju.
Nekada se treba pomiriti i sa P2 i sa P3...bitno je skupiti bodove. Radije izgubi bod-dva nego 10.

I dalje stojim kod toga da se čovjeka previše kritiziralo sa svih strana. Pogotovo određeni talijanski mediji i novinari koji kritiziraju kada ide agresivno i kada ide sigurno. Sa njima ne možeš biti na dobitku očito. Oni neka se kusuraju sami...ekipa treba prekinuti sve veze sa medijima pa neka se hebu što se mene tiče. Odradi samo ono što ti FOM i FIA kao i sponzori nalažu. Ostalo odhebi.
Kada pogledaš neke situacije bile su stvarno 50/50...u Italiji je sva fizika govorila da će se Hamilton izvrtiti, a ne Vettel...u Japanu ludi Max ostavi prostora toliko da ni kanarinac jedva može proći, iako je Seb mogao čekati ravnicu i šikanu pa i prvi zavoj, ako ne uspije...ali ajde...ionako smo već gubili prvenstvo i išao je na maximalni rizik već, ali ovo se treba izbjeći u 2019.
U SAD-u isto tako po meni skroz nesretna situacija. Nije ništa ludo napravio, ali samo što je minimalno prednja lijeva guma takla Riccijev bolid odmah se bolid izvrtio...ne znam što da kažem.
Ali aj nebitno...ne možemo vratiti prošlost. Treba mrvica mirnoće, strpljivosti i skupljati ta 2. i 3. mjesta, a ova najviša će već doći.
Brzina mu uopće nije problem jer je odmah na vrhu što se toga tiče.

Leclerc će biti brz od prvog dana...u to uopće ne sumnjam. Mislim da će on i Seb sigurno biti unutar desetinke-dvije stalno i da će to sve negdje biti dosta blizu...ovo će opet ovisiti sve o Ferrariju i menadžmentu vozača. Bez toga nema kruha, a Leclercu želim sreću. Imati će on jako dobru sezonu, a ako se poklope određene stvari ko zna...možda i napravi senzaciju. Vidjet ćemo.

Uglavnom to je to za 2018...čekati testiranja i prvu utrku. Onaj glupi Luigi Perna piše pozitive u projektu 670 i kako dobro napreduje te da je već sada brži u simulacijama od prošlogodišnjeg...ne bi uopće slušao tog polunovinara, ali eto barem malo optimizma, ako je to uistinu točno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Po meni je nebitno hoće li odrediti prvog i drugog vozača, ako su obojica brzi. Do sada je bila situacija na primjer, Ferrari ima brzinu za pobjedu, i Vettel pobjedi, a Kimija nigdje. A ako i Vettel i Leclerc mognu izvući maksimum iz bolida, u takvim vikendima bi obojica završila ispred Mercedesa. Pa onda nije ni bitno ko je ispred od njih dvojice, sve dok su obojica ispred Mercedesa. A ako su iza Mercedesa, normalno bi bilo praviti startegiju u korist bržeg vozača, da pokušaju taktički preskočiti Mercedes. Mislim, ako Leclerc bude blizu Vettelu, da bi mogle biti češće situacije gdje će izvlačiti dvostruku pobjedu, u vikendima gdje budu brži. A na utrkama gdje budu malo sporiji, cilj bi bio barem da Bottasa obojica dobiju. Jer ako su na stazi gdje je Mercedes brži obojica iza Hamiltona, mogli bi ga taktički nadmudriti.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ferrari u 2019-u treba ući sa projektom "zero"! Dakle trebaju da krenu potpuno od nule, bez onog povijesnog elana, koji im ocigledno više otežava situaciju, tj nabija ogroman pritisak, koji vazda bude dželat tokom sezone.

Prvo i osnovno je da imaju cilj, prvi je (po meni najvazniji) osvajanje konstruktorske titule, ona je jedini i pravi pokazatelj timskog rada u ekipi.

Drugi, naravno kako sezona odmice, jedan od vozača će sigurno biti stepenicu više u formi (daj Bože oba) i taj jedan mora biti pretendent za titulu. Presjek je nužan, ma koliko god on bio bolan, jedan se mora favorizirati za titulu i tacke. I treba maksimalno izbjegavati situacije tipa Senna vs Prost, to je vrijeme prošlo, trebaju nam dvoboji kao sto su bili ove sezone u Silverstoneu.

Mercedes je pokazao da ovo nije džentlmenski sport i da treba igrati samo prljavo da bi uspio. Sve dok Ferrari za sobom vucara tu neku historiju, glume kavaljere, guraju neki ego, gledati ćemo copy - paste svih sranja koje smo do sada stalno gledali. Ne gine nam opet depresija.

Dakle u 2019 ulaze sa iskusnim vozačem, sa dokazanim talentom (napokon sa svojom akademijom), strateški se moraju dobro pripremiti, da se proda koja dobra fora ostalim ekipama, jer to na neki način demotivise ostale.

Isto tako nebi bilo loše da malog Micka forsiraju - u smislu velike podrške, kao i Michaela da spomenu koji put, jer empatija lomi ego kod ljudi.

Sve te stvari donose male simpatije kod navijača, trebaju biti malo opušteniji, da vozači osjete to i da voze najbolje što mogu.

Koliko god nama to zvučalo klišej, ali kada ekipa iz Mercedesa kaže Hamiltonu "hammer time", to u Hamiltonu (ogromnom egomanijaku) probudi zvijer i onda dominira.

Vettel je u pocetku bio malo "cringey" sa svojim italijanskim jezikom, pogotovo sa pjevanjem, to je radio da malo unese nešto novo. Jest da je teško to svariti kad Švabo to radi :D , ali treba ga bodriti, eh to fali Ferrari-ju.

Istina jeste da su na podiju najglasniji kada pjevaju himnu, a za sve ostalo su nekako konzervativni.

Leclerc će unijeti malo živosti, samo se nadam da neće biti neki šupkolizac, vec da vozi sa mudima i da pokaze svima ista.
.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 17.12.2018., 23:47 Isto tako nebi bilo loše da malog Micka forsiraju - u smislu velike podrške, kao i Michaela da spomenu koji put
Evo odmah jutros me obradovase:

https://instagram.com/scuderiaferrari?u ... hdsdcorgby

:thumbs:
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Turrini danas objavio tekst povodom oproštajke od Kimija u Maranellu pa je naveo ovo u vezi same atmosfere među ekipom koja je bila tamo.
Više manje svi mehaničari, inženjeri itd:
The atmosphere among the normal people of the Scuderia is positive and not just because it is Christmas.
There is obviously something to fix, but they are working for us.
https://www.quotidiano.net/blog/turrini ... seb-5.5439
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Maurizio OUT, Binotto IN.
slika slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Šta reć , koju poruku poslati?
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
nakon još jednog neuspjeha ( i nereda) logična odluka. da se rezumijemo, maurizijo mi je rijetko draga osoba...za nekoga iz ferrarija. :mrgreen:
najbitnije je da binotto ostaje.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Bilo je i vrijeme, sjebo je... Jel ima kakvih informacija ko ce da mijenja Binotta?
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 07.01.2019., 11:03 Bilo je i vrijeme, sjebo je... Jel ima kakvih informacija ko ce da mijenja Binotta?
Vec postoje zamjene. To nije toliki problem jer ce Binotto i dalje biti glavna osoba.

Razumna odluka...Binotto je iznimno važan i jebiga ima rezultate iza sebe od kada je došao u glavne tehnicke pozicije 2015.
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
nego kolega ferrari...što ćeš sad s avatarom? :D
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

wapi Verified
GP3
GP3
Ima i ona: "svatko napreduje do razine svoje nesposobnosti."
To što je frajer bio dobar tehnički direktor ne znači da će biti dobar šef momčadi. Dapače, obično nije tako.
Ja sam vrlo skeptičan oko toga. Potrebne su potpuno druge vještine za ove dvije uloge, ali....
Ja sam ionako već otpisao 2019.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
U svakom slucaju bolje Maurizo nego Binotto.. I kako kaze kolega, sta ces s avatarom...
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 07.01.2019., 11:17 nego kolega ferrari...što ćeš sad s avatarom? :D
Previse je dobar da bi ga sada maknuo :prcnjau:

Vidjet cu na pocetku sezone haha.
slika slika

reso20
GP3
GP3
Read the Gazzetta article: so Ferrari didn‘t want the season to start in tension between two leading people so Elkann had to chose and their choice was Binotto. Binotto had a long training by handling the technical department so handling driver shouldn‘t be difficult for him.

And according to Gazzetta even Camilleri‘s position as Ferrari‘s CEO is not "safe". Ex-Ferrari CEO Amedeo Felisa has been seen in Maranello.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Šta je ovo, jbte? :gandalf:
Nema me par sati i odmah neke velike promjene.....
Ne znam šta bi reko.... :misli:
Moguće je da je Maurizio bolji kao šef ekipe (kao manager), jbga Mattia je više "tehničar",....
A ipak, možda je ovaj bolji izbor u smislu da će pući rukom od sto i reći "ima da bude tako i tako" (ili nikako).
Još jedna stvar, ovaj je Švicarac, tj. nije "aljkavi" Talijan. :mrgreen:
Ajd vidjećemo. :kokice:
Drago mi je, ako ništa, zbog toga, da kojim slučajem ne bi i on završio u Benzu. :chill:

BTW
Šta fali @Ferrarijevom avataru?
Ray Stevenson je sasvim OK. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡