McLaren
- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
McLaren wants Honda to sack engine boss Yasuhisa Arai?
Link
Ne znam sta cekaju!? Ovaj Arai je gori od bosanskih politicara, samo obecava i to je sve.
Link
Ne znam sta cekaju!? Ovaj Arai je gori od bosanskih politicara, samo obecava i to je sve.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
[ link do slike ]
Mislim kako je u zadnje vrijeme partnerstvo Honda-Mclaren jedan od vrućih kestena F1.. ovo je izvrstan tekst koji objašnjava tu relaciju i uzroke neuspjeha:
Why Honda engine is a nightmare for McLaren & the solutions
Na sve to najorginalniji komentar bio je od Alonsovog uber menadžera:
Briatore:
[ link do slike ]
Mislim kako je u zadnje vrijeme partnerstvo Honda-Mclaren jedan od vrućih kestena F1.. ovo je izvrstan tekst koji objašnjava tu relaciju i uzroke neuspjeha:
Why Honda engine is a nightmare for McLaren & the solutions
Na sve to najorginalniji komentar bio je od Alonsovog uber menadžera:
Briatore:
Izvor"The economic agreement with McLaren is important. While they pay, we stay there with patience.
Honda? It is as though they trained for the Olympics, beginning two years beforehand but then going there with worn-out shoes.
He (Alonso) made a choice, it could be right or wrong, but it is not sad. (rekao bi, ne-tužan izbor vrijedan kojih ne-tužnih 35mil.$/godišnje).
[ link do slike ]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Da mi je opet vidjeti tu kombinaciju Briatore-Alonso. Bullier mi je kao nekakva marionete Dennisa niti dize glas, niti se buni. Podsjeca me na Domenicalija.
- Slavenowsky
- Formula 1
To smo svi znali, ali eto kad Briatore nesto kaze to ima malo vecu tezinu. Ne bi me cudilo da se Alonso 'OPET' iz McLH preseli u Renault!?
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Luka
- Karting
- Navija za: Nico Rosberg
Sumnjam, vezan je ugovorom za McL, mozda jedino Jenson, kojem se buducnost u F1 jos ne nazire..
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:

- Viper
- Formula 4
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vpyeQeTDGFA[/youtube]
Bar znaju napraviti dobru reklamu.
P.S. nakon formule, kosilica za travu
Bar znaju napraviti dobru reklamu.
P.S. nakon formule, kosilica za travu

You can't change what happened. But you can still change what will happen.
- PAJO
- Karting
- S nama već: 10 god
objavili su novog sponzora CHANDON kalifornijski proizvođač vina
http://www.mclaren.com/formula1/inside- ... ren-honda/
http://www.mclaren.com/formula1/inside- ... ren-honda/
- Matek14
- GP3
- Navija za: Fernando Alonso, McLaren
- Kontakt:
Fernando is faster than all of you 

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Nadajmo se. 

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Svi se mi nadamo da hoće
Vjerujem da je Button o ovome dobro promislio i da je prvenstveno Honda ponudila mnogo realniji i staloženiji program za idući sezonu koji ga je na kraju krajeva ubijedio da se u ovaj projekat i dalje isplati ulagati. Ova godina je bila frustrirajuća za svakoga, a pogotovo za svjetske prvake sa kojim Meclaren-Honda raspolaže.
Bez obzira za koga navijao i sa kojim žarom, mislim da nijedan gledatelj F1 ne može uživati u ovome što se McH dogodilo ove godine, jer je ispod svakog prosjeka za takvu jednu ekipu. Ja se nadam da će u doglednoj budućnosti boriti za Top3 momčadi, što je za jednu takvu ekipu realan domet i sve ispod je pobačaj
btw. sad vidim da su našli novog sponzora, lijepo je vidjeti da se i na tom polju kockice polako slažu

Bez obzira za koga navijao i sa kojim žarom, mislim da nijedan gledatelj F1 ne može uživati u ovome što se McH dogodilo ove godine, jer je ispod svakog prosjeka za takvu jednu ekipu. Ja se nadam da će u doglednoj budućnosti boriti za Top3 momčadi, što je za jednu takvu ekipu realan domet i sve ispod je pobačaj

btw. sad vidim da su našli novog sponzora, lijepo je vidjeti da se i na tom polju kockice polako slažu
- Slavenowsky
- Formula 1
Ili su ga mozda ubjedili sa dodatnih 5 mil!?
salu na stranu.
Stvarno trebas biti blesav da uzivas u ovakvoj F1, gdje se jedan gigant kao sto je McL pati! Ja se iskreno nadam da ce McLH prodisat u 2016 i da ce koliko - toliko uticat na zanimljiv sampionat i da ce se po prvi put 3-4 proizvodjaca boriti za titulu!?
Od srca im zelim sve najbolje, no budu li se uobrazili kao 2015 gdje najavljuju ponosno pobjede i titule, samo ce na sebe privuci averziju navijaca, a to im u ovom trenutku nikako ne treba.
Bolje da sute i da rade, da se mane povijesti i da se uhvate sadasnjosti, od nje se danas zivi, takvu filozofiju je primijenio i Ferrari, nadam se da ce i oni.

Stvarno trebas biti blesav da uzivas u ovakvoj F1, gdje se jedan gigant kao sto je McL pati! Ja se iskreno nadam da ce McLH prodisat u 2016 i da ce koliko - toliko uticat na zanimljiv sampionat i da ce se po prvi put 3-4 proizvodjaca boriti za titulu!?
Od srca im zelim sve najbolje, no budu li se uobrazili kao 2015 gdje najavljuju ponosno pobjede i titule, samo ce na sebe privuci averziju navijaca, a to im u ovom trenutku nikako ne treba.
Bolje da sute i da rade, da se mane povijesti i da se uhvate sadasnjosti, od nje se danas zivi, takvu filozofiju je primijenio i Ferrari, nadam se da ce i oni.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Možda je ipak to bilo presudnoSlavenowsky je napisao/la:Ili su ga mozda ubjedili sa dodatnih 5 mil!?salu na stranu.

Da, da, ako im sad nešto ne treba, to su onda neke senzacionalne najave revolucije i radikalnog pristupa PU, koji samo oni slijede i zbog kojeg su oni u prednosti čak kad su i na dnu poredka, a svi ostali su samo loše kopije. Svaka čast, možda se stvarno drže toga, što ne osuđujem, rizik je često jedini put ka uspjehu, ali ove sezone taj radikalan pristup im je donjeo 150-200hp manje, od PU kojeg ostali navodno kopiraju, a prije početka sezone najavljivalo se sam udar na vrh.
Ferrarijev pristup mi se dosta više sviđa, i mnogo izglednije se čini da su oni bliže tituli u idućim sezonama, ako ne već u idućoj. Ali dobro, kao što ti kažeš najbolje za prvenstvo bi bilo kad bi imali sve proizvođače konkuretne za titulu (kakav god neko imao pristup) ja se isto nadam da bi se to moglo desiti, a nada valjda umire zadnja

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Naravno da ce biti dobra, ako su proslu godinu najavljivali pobjede i postolja iduce idu na osvajanje dvostruke titule.dmw je napisao/la:Ubedili su Batona da ostane to znaci samo jedno da ce Honda biti dobra iduce sezone

- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
A tesko da moze gore od ovoga sada no postavlja se pitanje koliko se zapravo mogu poboljsati jer Alonso zeli titulu a da se to desi morali bi napredovati strahovitom brzinom.dmw je napisao/la:Ubedili su Batona da ostane to znaci samo jedno da ce Honda biti dobra iduce sezone
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
U cijeloj priči.. sa ili bez McL i RB-a, FIA si je pucala u nogu sa pravilnikom i ovim novim PU-ovima, također i Ferrari jer su lakovjerno mislili da će taj novi PU biti rješenje njihovih tegoba (u to vrijeme sa nadmoćnim RB-om).. te u tom procesu nisu iskoristiti veto (čini mi se da su jedino oni imali pravo na to).
Danas vidimo kako jedna moćna ekipa i izvrsni proizvođač šasije RB na pragu odustajanja jer ne može naći na tržištu adekvatni PU za borbu za naslove, Ferrari se također muči na sovj način, i McL koji ima sličan problem RB-u.
Ovo me najviše podsjeća na eru kad se trebalo izbaciti Šumijevu dominaciju, pa su si pucali u nogu sa ratom guma (FIA).. tada je bila slična situacija kao i sa mašinama. Michelin koji je bio u najužoj suradnji sa tadašnjim Renaultom davao je najbolju gumu tom timu, ostali su dobivali drugu klasu, Brigestone je bio dva koraka iza Michelina pa su također svi bolidi bili klasa ispod na tim Brigestoneima.. među njima i ciljani Ferrari sa Šumijem. Eto vraga.. danas vidimo sličnu situaciju na gridu.. Mercedes kao i Michelin ima alat zvani PU, i naravno sebe će staviti u najbolju poziciju dok se drugi muče. Svi oni koji nemaju tu mašinu i dovoljan budžet mogu se šmirglat... i to sve kršteno i blagoslovljeno od strane FIA-e.
Danas vidimo kako jedna moćna ekipa i izvrsni proizvođač šasije RB na pragu odustajanja jer ne može naći na tržištu adekvatni PU za borbu za naslove, Ferrari se također muči na sovj način, i McL koji ima sličan problem RB-u.
Ovo me najviše podsjeća na eru kad se trebalo izbaciti Šumijevu dominaciju, pa su si pucali u nogu sa ratom guma (FIA).. tada je bila slična situacija kao i sa mašinama. Michelin koji je bio u najužoj suradnji sa tadašnjim Renaultom davao je najbolju gumu tom timu, ostali su dobivali drugu klasu, Brigestone je bio dva koraka iza Michelina pa su također svi bolidi bili klasa ispod na tim Brigestoneima.. među njima i ciljani Ferrari sa Šumijem. Eto vraga.. danas vidimo sličnu situaciju na gridu.. Mercedes kao i Michelin ima alat zvani PU, i naravno sebe će staviti u najbolju poziciju dok se drugi muče. Svi oni koji nemaju tu mašinu i dovoljan budžet mogu se šmirglat... i to sve kršteno i blagoslovljeno od strane FIA-e.

- mcl
- Baniran
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Mclaren,Hamilton
Ne bi se slozi sa tobom jer za razliku od RBa Mclaten ne razmislja o napustanju sampionata.A RB kako uso tako ce i da izadje,u najboljem slucaju kako oni sami i prizeljkuju da ih kupi VW ,a sta je to nego napustanje.
Sto se tice novih PU pa kao sto kazes sami su svi krivi jer su svi glasali za njih.
Sto se tice novih PU pa kao sto kazes sami su svi krivi jer su svi glasali za njih.