IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

alokin2411
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 8 god
Huawei. Uzeo sam P Smart prije par mjeseci i zasad nemam većih zamjerki :chill:
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Xiaomi definitivno. Tko god kupuje nešto jeftinije, Xiaomi je najbolje rješenje. Redmi i Redmi Note serija, to se isplati kupiti. Ostalo ništa ne parira za tu cijenu, provjereno.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Od ovih što si nabrojao , najbolji ti je Huawei.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
da, max 200e kostaju xiaomi. npr redmi note 6 pro. sto je nekih 50e jeftinij od recimo huawei p20 lite pa sad ne znam ni sam.

moram priznat da sam malo skeptican u smislu, najjeftinij plus kineski. vidim da recenzije kazu da je to ok mob ali jbg uvijek nekako ona kolko para tolko muzike u vecini slucajeva vrijedi osim ako je iphone u pitanju :D

vidjet cu, mozda riskiram 200 eura pa uzmem taj xiaomi pa ako bas bude lose onda ga jebi. kupujem bolji a mozda odmah uzmem huawei za 50ak eura vise sto mi realno ne pretstavlja sad neki problem. 50e gore dolje necu propast...

a sa druge strane me taskodjer i nokia vuce vec duze vrijeme jer sam se nacitao dosta recenzija koje su hvalile nokie. a posto je kompanija nanovo ozviljena onda nekako razmisljam da ukoliko zele vratiti staru slavu i dobiti veci kolac na trzistu, da onda barem u startu moraju izbacivati i nuditi bolje mobitele od konkurencije jer nisu valjda ozivili brend a da zele bit medju zadnjim rupama na sviralu...

bas su nam ga fino metnuli. ne postoji vise ziva osoba starija od 10 godina koja nije prisiljena kupovati novi mobitel svakih dvije godine a naravno oni i kostaju jako puno.

jebote jedna 4clana obitelj ce u dvije godine samo na uredjaje potrositi 1500-2500e. svakih dvije godine...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ne moraš, zašto? LG je inače poznat kao nepouzdan mobitel zadnjih par godina. S druge strane, Samsung za kojeg svi govore da je preskup, meni i mojima se nikad nije pokvario, kao ni hrpi prijatelja i poznanika. Ima i tu nešto od cijene za koju se kaže da je previsoka. Je, visoka je, ali možeš računati na mobitel i nakon garancije. I dalje imam S2 koji radi, a kupljen u ljeto 2011. I ostali Samsung modeli koje sam imao rade uredno kod svojih vlasnika, a svi su već debelo prešišali dvogodišnju garanciju. Tako da to što su mobiteli "namješteni" da se pokvare nakon garantnog roka možete objesit mačku o rep.

P20 lite je ok mob, ništa više od toga i ne nudi ništa posebno spram Xiaomija. Redmi Note 6 pro je deset puta bolja kupnja od p20 lite. Puno bolja baterija i puno bolja kamera, a za manje para. Ja se uopće ne bih dvoumio, za tih 200 eura je kupnja vrhunska.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Za te pare svakako nista ne parira Xiaomiju... Nema tu nikakve dileme.. Nece ti ni jedna Nokia i Huawei po performansu bit blizu Xiaomiju u tom cjenovnom rangu.. Huawei i Nokia su za te pare budged mobiteli i vidi se stednja na njima.. Imam P20 PRO od kad je izaso i nemam vas nista rec za mob, sve odlicno.. Bilo bi zalosno da imam neku zamjerku za tu lovu.. Ali to je druga prica.. Spomenuti Redmi Note je bolji od spomenutih oandana od Nokije i Huaweija..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
uspio sam malo usporediti na netu i da, xiaomi nudi najvise. 4 gb rama dok nokia 3. 64gb memorije. 4000mah baterija dok su ostali 3000-3500... po karakteristikama je bolji i od samsunga a6 plus kakav smo zeni kupili a jeftinij je 500 kuna tako da idem na xiaomia redmi 6 note 64 gb memorije i 4 gb ram pa cemo vidjet. kosta 200 eura tako da uzimam to cudo pa sta bude :D

istina je, nokia huawei i samsung nude manje za vise para.. ostale motorole sony-e i drugo nisam ni gledao...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Neces promasit sigurno..
Isto jedan hint, velicina same baterije ne znaci nuzno da ce duze trajat u nekom odredjenom mobitelu..
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
zelot je napisao/la: 07.12.2018., 14:28 ostale motorole sony-e i drugo nisam ni gledao...
Ja sam bio zadovoljni korisnik Motorole sve dok jedan dan iz vedra neba zvučnik nije prestao raditi.
Brzo tražio papire da vidim do kad je garancija, kad ono garancija prošla 2 dana prije toga :paziovo: . Zvučnik se u međuvremenu nekako popravio sam od sebe nakon tjedan dana, ali je zvuk nekako tiši i lošiji. Mob nije padao da bi to bio uzrok. Kolegi se na sličnom modelu Motorole dogodila ista stvar samo što je njemu skroz krepao i nije se "dobio" sam od sebe kao moj.

Nadogradnje su im zabava. Prvi security patch kolovoz 2017. dobio sam tek u prosincu 2017. :zubo:
Oreo sam dobio tek prošli mjesec, daleko kasnije od ostalih. Pie neću dobiti jer je politika takva da samo novi mobiteli dobivaju novi os zbog čega je dosta vlasnika Motorole raočarano. Mene ne dira previše, ali eto...
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Explorer je napisao/la: 07.12.2018., 13:48 Ne moraš, zašto? LG je inače poznat kao nepouzdan mobitel zadnjih par godina. S druge strane, Samsung za kojeg svi govore da je preskup, meni i mojima se nikad nije pokvario, kao ni hrpi prijatelja i poznanika. Ima i tu nešto od cijene za koju se kaže da je previsoka. Je, visoka je, ali možeš računati na mobitel i nakon garancije. I dalje imam S2 koji radi, a kupljen u ljeto 2011. I ostali Samsung modeli koje sam imao rade uredno kod svojih vlasnika, a svi su već debelo prešišali dvogodišnju garanciju. Tako da to što su mobiteli "namješteni" da se pokvare nakon garantnog roka možete objesit mačku o rep.

P20 lite je ok mob, ništa više od toga i ne nudi ništa posebno spram Xiaomija. Redmi Note 6 pro je deset puta bolja kupnja od p20 lite. Puno bolja baterija i puno bolja kamera, a za manje para. Ja se uopće ne bih dvoumio, za tih 200 eura je kupnja vrhunska.
Potpisujem sto je Explorer rekao. Imam Galaxy S2 plus kupljen 2013, radi i dan danas. Padao je po betonu, parketu i plocicama i nikad nije ekran bio razbijen. Takoder imam Galaxy S7 evo vec preko dvije godine. Isto tako padao po svemu mogucem a ekranu nikad nista dok je mom bratu Iphone 6s ispao jednom i otisao cijeli ekran. Samsung mozda je skuplji od konkurencije ali vrijedi svake lipe. Jer znam da dobijam uredaj na kojega mogu racunati.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Red Bull
Da uputim malo savjeta za one koji su mislili napraviti božićni update svojih PC-eva.
Sredinom 1 mjeseca stiže nova linija AMD Ryzen procesora na novoj tehnologiji. Prića se da će zapaprit Intelov mid i high end sa boljim performansama u igrama. Cijena će im biti od 130$ za low end, 200/230$ za mid end te 300/330$ za high end. Kada uzmemo u obzir odnos cijene i performanse ovo se definitivno vrijedi čekati.
Stanje grafičkih kartica će isto tako dobiti velik udarac sa strane AMD-a. Navodno u 3-ćem kvartalu dolazi RX 3000 serija, plan im je izbacit 3 grafičke pa idemo redom.
RX 3060 - Rang RX 580, cijena 150$
RX 3070 - Rang GTX 1070, cijena 200$
RX 3080 - Rang RTX 2070, cijena 250$

zelot
Formula 1
Formula 1
Evo par dana kako koristim xiaomi redmi note 6 pro... Zabunom smo narucili dva. Prvi 200e drugi 175e i ovaj skuplji ne mogu vratiti pa ga koristim a onaj jeftiniji cu ili vratiti ili ce mama uzeti.

Sta reci, 4gb ram, 64gb memorije. Dvije kamere naprijed dvije iza...

Zadovoljan sam. Super mob. Nema to nikakve veze sa kinom u onom smislu "kineski" pa se vidi da ne valja da je jeftin da je nesto nesto.

Mob mob ali eto, ne kosta 5000kn ili 7000 nego skromnih 1300kn i volio bih vidjet sta to moj ne moze a ovi skupi mogu. Eto bas me zanima. Nikad vise necu kupiti skupi mob. Dokle god bude ovakvih low budget ja cu ih kupovat.

Ni po cemu iphone huawei i samsung zapravo nisu bolji od ovakvih mobitela. Na svima radi internet, aplikacije su aplikacije i rade isto. Kamera. Jebes kameru. Dobra je svaka. Nije to fotoaparat niti kamera za snimanje necega. Tko se bavi time on ima profi opremu i je snima svadbu mobitelom npr...

Za sada je brz, super radi i to je to.

Zaista ljudi, zajebite samsunge iphonove i to sve. Nude samo praznu pricu i 5x vecu cijenu a za sta? Za whatsapp i jos par aplikacija i pozive... Nema ugovora jer 1300kn se moze izdvojit u kesu i kupiti mob. 5000 je vec teze ali nema potrebe.

Skupa je ta sminka ja kao imam najbolji mob. Nemas ti najbolji nego najskuplji a zasto... Uostalom, uvijek postoji rizik da padne, pukne ekran i slicno pa onda bolje na nekom jeftijom nego na najskupljem...

Da se razumijemo, ne navijam ja sad za xiaomi. Navijam za jeftine mobitele. Njih da kupujete a onih par hiljada koje vam ostanu mozete i na rulet bacit ako vam se svidja. Mob imate a mozda se i oparite ili otici na more npr... Kupit dobar bajk. Komp. Monitor. Haracit po restoranima ili kraljicama noci...

Apsolutno je sve bolje od najskupljeg mobitela. To je moj prijedlog a sad kako tko zeli neka tako i radi. Kome je bitno da ima 5-6k vrijedan mobitel neka mu.ali ilak neka razmisli ima li to smisla

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Eto vidis da je odlican ali ne moras odmah pretjerivat..
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Inace, ako neko slucajno kupuje.. Popust u Linksu.. https://www.links.hr/hr/smartphone-sony ... -219203153
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Sretno s popustima u Linksu :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 17.12.2018., 11:08 Sretno s popustima u Linksu :rofl:
Zasto?
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Imam priliku kupiti laptop iz Švicarske
https://www.notebookcheck.net/Fujitsu-C ... 208.0.html
Razlika(u odnosu na opis laptopa u linku): grafička karta Nvidia's Quadro K2100M, SSD je 512gb, a ima 16gb Rama.
Cijena novog laptopa je nešto manje od 400 eura. Može li pomoć da li je to povoljna cijena ili da tražim nešto drugo?
Primarna namjena je Revit i ACAD 3D.
Hvala.

zelot
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la:Eto vidis da je odlican ali ne moras odmah pretjerivat..
Ma ne hvalim ja sad svoj mob kao koj je nesto super... Ali 500-600 eura razlike u cijeni nije pretjerivanje nego realnost. Jesu samsung i iphone bolji. Nema govora. Jesu li 3 puta bolji koliko su i skuplji? Nema sanse. Nisu ni duplo bolji a kamoli 3x...

Po cijeni bi bilo ok kada npr neki jeftinjak ne bi imao kameru a iphine ima. Ovaj jeftini ima 4gm hard a iphone 64. Jeftini nema bluetooth i internet samo 3g a iphone 4g i bluetooth i ds ovi jeftini bemaju wifi a iphone ima. E tada bi bilo ok da je jeftini 175e a iphone 800e. Tada bi sve bilo opravdano...

Ali ovako,sve sto netko moze sa 800e mobitelom ja mogu sa jeftinijim od 200e.

Zivimo u drustvu snova gdje se price kupuju kao nikada prije i samo u takvom drustvu lihvari kao apple mogu prodavati takve stvari pa takvim cijenama...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
@Crash jer Links i popusti ne idu u istu rečenicu.

@HarKl
Ta grafička je optimizirana za rad u CAD-u. S druge strane 16 GB i SSD što je odlično...na mom laptopu od 8GB i sa običnim HDD-om ACAD se vuče poput babe.
Za tvoje potrebe idealan laptop. Barem po meni...
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@zelot
Sve jasno sto se cijene tice, nitko to ne nudi za tu lovu..

Napiso si da Huawei ili Samsung ni po cemu nisu bolji od tog telefona sto nikako nije istina.. Svakako da je to najbolja kupnja za te pare, to smo ti svi rekli.. Dobije odlican telefon koji ce zadovoljit pa reko bi cak i 90% korisnika..
I nikako ne hehes kameru na mobu zato sto su trenutno odlicne na flag shipovima.. Fotografije su odlicne, video je vrlo dobar.. Nema nikakve potrebe spominjat profesionalno bavljenje fotgrafijom sa kamerama na mobitelu.. Drugi sport, druga liga..

@Har Kl
Laptop je dobar, napravljen za to za sto ti treba
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡