WRC sezona 2018.

WEC, WRC, Indy...

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Gledao sam prošle godine reli koji je komentirao Šebalj. Uz to kaj je bio impresioniran novim automobilima , rekao je jednu zanimljivu stvar. Naimeveć tada je rekao da Ogier "ubija" svoje protivnike konstantnošću. Prognozirao je da će biti prvak. I bio je u pravu. Ove godine si je Neuville uglavnom sam kriv. Nedostaje mu iskustva.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Opet ti sa Neuvilleovim greškama.
Kakve greške, pa nije napravio praktički nijednu.
I kakva Ogierova konstantnost?
Šebalj bi mogao progutati svoje riječi nakon ove sezone.
Ove godine nijedan (uključujem i Tanaka) nije bio konstantan (ni vožnjama ni rezultatima).
S tim što za Tanaka najviše možemo reći da je sam sebi kriv što nije uzeo titulu (on je imao velikih grešaka).
Za Neuvillea možemo samo reći da je imao manje sreće od Ogiera.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Joj nemoj molim te opet sa srećom. I meni bi bilo draže da je pobijedio Neuville, ali nije. Prošli reli i ona greška gdje je oštetio ovjes idu njemu na dušu. Kaj reći za odustajanje na ovom reliju?
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Kako idu njemu na dušu, kad je Evans nanio kamen na kojeg je naletio Neuville, i to 500m prije kraja power stagea, te izgubio 3 boda u plasmanu (od Evansa) i sigurno 3-4 boda na power stageu.
Ovdje mu pukne guma zbog čega zaostane skoro minutu za Ogierom i naravno da će čovjek rizikovati. Nešto slično kao što je Vettel morao pokušavati i izvoditi nakon što su i on i ekipa prosuli bodova, jbga.
Da ne govorimo da je Neuville u Turskoj ostao bez čistih 25-30 bodova ne svojom krivicom.
Dakle, vraćamo se na faktor sreće. Koje ni Ogier nije imao, ali je opet imao više nego Neuville.
Ili je Neuville imao više nesreće, kako god.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Kratki osvrt na sezonu koja je bila super zanimljiva.

Gotovo svaki reli je bio neizvjestan, s mnoštvom prevrata i neočekivanih događaja. Sva trojica (Ogier, Neuville i Tanak) su imali svoje uspone i padove kroz sezonu i kome god da je titula otišla, moglo se reći da je bilo zasluženo.

Čestitke Ogieru na novom naslovu. Grešaka s njegove strane je bilo (Portugal, Turska...), ali ipak je imao "najčišću" sezonu od vodeće trojice. S obzirom da je Fiesta slabija od i20 i Yarisa, ovo je njegov možda i najvrjedniji naslov. Žao mi je što odlazi iz M-Sporta jer bojim se da to znači da Wilsonova momčad pada na začelje.

Neuville je do Njemačke odradio više-manje dobru sezonu. Imao je lijepo vodstvo, a onda ga je usro kad je izgledalo da ima kontrolu nad prvenstvom. U Turskoj lomi ovjes (OK, lomili su i drugi), u Walesu izlijeće i gubi potencijalno prvo ili drugo mjesto, te u Australiji ponovno izlijeće. Bilo je tu i drugih pehova na koje nije mogao utjecati.

Tanak je djelovao možda i najbrže od njih trojice. Isto tako, čini mi se da je i najviše griješio. Iznenadio me je što se brzo prilagodio Toyoti i bio u igri za naslov do zadnjeg relija. Pohvale na tome.

Nadam se da će i iduća sezona biti ovako uzbudljiva. Osim ove trojice, trenutno ne vidim tko bi se još mogao umiješati u borbu za naslov. Tanak i Toyota mi se čine kao lagani favoriti, zatim Neuville, te Ogier koji ide u Citroen.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
2 pitanja... Gdje pratite WRC i možemo li očekivati utrku u Hrvatskoj 2020?
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
najviše pratim po net-u. a bude na hr areni uvijek nešto.
wrc u hr 2020.? previše je puno jakih igrača u igri.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Sve je bilo pripremljeno. Čak je i termin bio zakazan. I onda naši političari po tko zna koji put ukakili stvar.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
slažem se dani. trebali smo uletit umjesto turske. sad je prošao voz.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

F12000
Formula 1
Formula 1
Žalim što nisam sezonu pratio kako se razvijala jer koliko vidim bila je jedna od najboljih u zadnjih nekoliko godina. Tako da planiram kompletnu 2018. sezonu pogledati (highlightse svih dana).
Inaće WRC je za mene uz F1, najinteresantnije motosport natjecanje. Daleko ispred Moto GP-a, Indy-a, Formule E itd.

slika
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Jbg ja nikad nisam usao u rally ali da.. Ti ljudi rade cuda. Smatram da je f1 ipak teza i zahtjevnija ukuono kao sport ali rally ima presnost u samoj vjestini. Rupe koje prije nisu bile, kamenje i grane, ako se ne varam nekad se vozi npr prvi dio asfalt a drugi dio snjeg i tako neke promjene... Ono sta ti ljudi rade sa nogama i rukama je miljama daleko od f1. Kuplung, mjenjac, rucna, veliki volan koji se okrece preko punog kruga... Vozilo se puno vise ljulja i naginje..skace... Krave bikovi gledatelji jeleni i tko zna sto jos... Pravo cudo..

Sa druge strane f1 mi je bolja zbog g sila, brzine, temperature u kokpitu, i drugih sudionika te borbe protiv njih sto je vrlo nepredvidivo...

Ali jbg, nit znam sistem, nit znam pravila, nit znam tehnologiju, timove, vozace... Gdje uopce pratiti i kako...ma miljama sam unazadjen naspram f1 ali svakako skidam kapu i slazem se da je to vrh skupa sa f1 i moto gp jer i oni na motorima su ludjaci mozda i najveci od svih navedenih ali sto se motora tice je jednostavno... 4 kotaca su 4 kotaca :)

F12000
Formula 1
Formula 1
Dobar post @zelot :thumbs: :pivo:
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
povratak kralja...još ne znamo u kojem obimu.
https://www.motorsport.com/wrc/news/loe ... l/4312127/

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
E kada bi ga barem uspijeli nagovoriti na punu sezonu.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡