wapi je napisao/la: 12.11.2018., 12:38
Da je dobio 5 trka zabrane nastupa, ne bi mu palo na pamet, ovako - do sljedeće prilike. Ali za sudar sam apsolutno siguran kako je Ocon izvršavao zadatak.
Možda je koristio onaj posebni engine mode kao i Grosjean na Spa 2015 kada je lovio Vettela za 3. mjesto?
Šalu na stranu...kakvo izvršavanje zadatka. Kao prvo morali bi mu to kazati na team radio što bi svi čuli i onda bi se sve doznalo i FI i Mercedes bi doslovno riskirali izgon iz F1.
Pod drugo Mercedes nema apsolutno nikakve potrebe da to radi jer su već osvojili WDC, a WCC je praktički već bio tu s obzirom na loš Ferrari u Brazilu.
Pod treće Ocon i FI bi trebali imati sav plan unaprijed, kada ući u boks, gdje se Max nalazi itd. da bi to izveli...što je nemoguće. Nitko nije očekivao da će RBR jučer biti dominantna ekipa.
Pod četvrto čisto sumnjam da bi Ocon na takvo nešto pristao i sebi riskirao cijelu svoju karijeru, a i ne vjerujem da je takva osoba.
Napravio je sranje...nije se trebao utrkivati sa Maxom koji je ionako tvrd sam od sebe i ne ostavlja puno prostora.
Ja i dalje tvrdim da je Vettel bio u onoj poziciji da bi 90% vas, a i medija tvrdilo da je Vettelova krivica što Oconu nije ostavio prostora...kao što Max REALNO nije ostavio prostora i sebi osigurao laku pobjedu tako da propusti Ocona bez tenzija.
Samo dajem primjer jer mislim da bi tako bilo s obzirom na određenu hajku ove godine.
Hamilton mu je dobro rekao...ti imaš sve za izgubiti dok ovaj nema ništa za izgubiti. Pusti ga u pm neka prođe, a ti vozi svoju utrku.
Ono guranje nakon utrke na vagi je skroz nepotrebno...i da je Max slučajno potegnuo šaku riskirao bi nekoliko utrka zabrane...ovako je prošao "lišo" kako se kaže.
Uostalom Max je ove godine pokupio Vettela u Kini koja je IMO bila strašno važna utrka za nas...imali bi sigurno podijum i produžili bi prednost u WDC i WCC prvenstvu...na kraju je ovaj završio 8. i izgubio hrpu bodova koji su vjeruj mi PUNO važniji od ove Maxove pobjede.
Što se dogodilo na kraju utrke? Vettel je došao do Maxa, mirno su popričali i tjt. a ovaj je imao puno pravo da popizdi na njega.