Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
još malo o potencijalnim unutarnjim sukobima:
https://www.grandprix247.com/2018/10/09 ... t-ferrari/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Već vidim postere u stilu Captain America: Civil war.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Maurizio je simpatičan, ali mislim da treba dati priliku Binottu da pokaže što zna osobito nakon ove katastrofalne sezone gdje se nije kapitilizirao bolid koji je bio brži većinu utrka.
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Još jedan tekst na istu temu.. ovaj put govore DC i Brawn (AMuS):

Brawn urges Ferrari to unity

DC:
Seb has lost confidence in the structure at Ferrari. Sebastian has not been able to introduce the structures at Ferrari, as they had Michael Schumacher. Sebastian needs a team leadership that, as in Schumacher times, Jean Todt and Ross Brawn are fully behind him and where politics does not matter, then he can finally become world champion with Ferrari.
Brawn:
From my time at Ferrari, I know that in such situations, it's important to stick together and not point your finger at others. Drivers, engineers and management win and lose together. That's an unwritten law in this sport. Ferrari has a strong technical package this year, also increasing its reliability. Until the summer, they were the hunted. So where is the problem? It can only have been caused by the sudden death of Marchionne, who was a strong point of reference in the team.
Ferrari insider:
In the chaos in the team every driver would make mistakes. You can not stay calm and focused.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
In the chaos in the team every driver would make mistakes. You can not stay calm and focused.
Jedino zbog ovoga se nekako suzdržavam kad treba kritikovati Seba.
Istina je da nije bio na nivou.
Istina je da nije sve razlog timske nesuglasice to što on nije bio na nivou.
Ali također je istina da vozač ne može dati sve od sebe, ukoliko mora razmišljati i o stvarima za koje su drugi ljudi plaćeni.
Umjesto da sjedi u bolidu i razmišlja kako i gdje da popravi svoje vrijeme, on mora razmišljati da mu ne grebu podnicu ...
Onda se na kraju pojavi sumnja u odluke i tu nema više visokog nivoa utrkivanja.
Kad se poklopi da ti je protivnik na jako visokom nivou, onda to često ispadne skroz drugačije nego što jeste.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la:
Jedino zbog ovoga se nekako suzdržavam kad treba kritikovati Seba.
Istina je da nije bio na nivou.
Istina je da nije sve razlog timske nesuglasice to što on nije bio na nivou.
Ali također je istina da vozač ne može dati sve od sebe, ukoliko mora razmišljati i o stvarima za koje su drugi ljudi plaćeni.
Umjesto da sjedi u bolidu i razmišlja kako i gdje da popravi svoje vrijeme, on mora razmišljati da mu ne grebu podnicu ...
Onda se na kraju pojavi sumnja u odluke i tu nema više visokog nivoa utrkivanja.
Kad se poklopi da ti je protivnik na jako visokom nivou, onda to često ispadne skroz drugačije nego što jeste.
upravo to....
slika

sandalovina
Karting
Karting
S nama već: 6 god 8 mj
F12000 je napisao/la: 10.10.2018., 11:19 Maurizio je simpatičan, ali mislim da treba dati priliku Binottu da pokaže što zna osobito nakon ove katastrofalne sezone gdje se nije kapitilizirao bolid koji je bio brži većinu utrka.
kako mislis bio brzi vecinu utrka, nemoze pratiti mercedes pola sezone

sandalovina
Karting
Karting
hattrick je napisao/la: 10.10.2018., 11:26

Brawn:
From my time at Ferrari, I know that in such situations, it's important to stick together and not point your finger at others. Drivers, engineers and management win and lose together. That's an unwritten law in this sport.
a neki uspjevaju i sa tim...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ne sjećam se da sam vidio ovakve kritike na onu sezonu Alonsa iz 2010...
Znači uz ono što nije mogao proći pokraj Petrova u zadnjoj utrci sezone koja odlučuje prvenstvo (cca 30-ak krugova) još je tada imao "jump start" u Kini zbog koje je pobrao kaznu, izletio je u Belgiji po kiši, u Silverstoneu je presjekao zavoj i nije vratio poziciju Kubici zbog kojeg je Alonso dobio drive through kaznu zbog koje je pao sa P4 na P16, a na FP3 u Monacu se slupao pa je startao među zadnji u utrci.

Imaju apsolutno pravo kritizirati Vettela zbog određenih grešaka...ali ako će se već pozivati na prošlost poput one od Alonsa u Ferrariju onda neka se vrate na 2010...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Moram napisati još neku laž i pojesti je (ne baš sa guštom) i početi vjerovati da Ferrari namjerno žrtvuje ovu sezonu, zbog "neceg"!

Majku mu ako me SDA laže 25 godina, mogu i ovi još barem jednu sezonu!

Nevjerojatan je pad forme kod bolida, vozača i strategije, znači totalni faul, kako, zašto, zbog čega samo Bog dragi zna...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Ferrari je napisao/la: 10.10.2018., 14:17 Ne sjećam se da sam vidio ovakve kritike na onu sezonu Alonsa iz 2010...
Znači uz ono što nije mogao proći pokraj Petrova u zadnjoj utrci sezone koja odlučuje prvenstvo (cca 30-ak krugova) još je tada imao "jump start" u Kini zbog koje je pobrao kaznu, izletio je u Belgiji po kiši, u Silverstoneu je presjekao zavoj i nije vratio poziciju Kubici zbog kojeg je Alonso dobio drive through kaznu zbog koje je pao sa P4 na P16, a na FP3 u Monacu se slupao pa je startao među zadnji u utrci.

Imaju apsolutno pravo kritizirati Vettela zbog određenih grešaka...ali ako će se već pozivati na prošlost poput one od Alonsa u Ferrariju onda neka se vrate na 2010...
Iako sam Alonsovac, moram se složiti sa većinom napisanog. Alonso je radio gluposti 2010., ali je i dobio veći credit zbog ipak lošijeg bolida (u odnosu na RB) i prve sezone u Ferrariju. A i imao je neke fantastične vožnje '10. Za Abu Dhabi bi Alonsa krivio koliko i Vettela za Singapur ove godine. I Alonso se skoro savršeno iskupio 2012. Al da je te sezone griješio, sigurno da je, možda bi i bio prvak te godine.
Samo čini mi se da je Vettel svoj credit ispucao (a puca ga još od '16.).
You should never underestimate the predictability of stupidity

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Slavenowsky je napisao/la: 10.10.2018., 16:19 Moram napisati još neku laž i pojesti je (ne baš sa guštom) i početi vjerovati da Ferrari namjerno žrtvuje ovu sezonu, zbog "neceg"!

Majku mu ako me SDA laže 25 godina, mogu i ovi još barem jednu sezonu!

Nevjerojatan je pad forme kod bolida, vozača i strategije, znači totalni faul, kako, zašto, zbog čega samo Bog dragi zna...
:rofl: :rofl:
Ne pominji stranke, reko @Vetma nema politike na portalu i forumu. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 10.10.2018., 18:09
Ferrari je napisao/la: 10.10.2018., 14:17 Ne sjećam se da sam vidio ovakve kritike na onu sezonu Alonsa iz 2010...

Iako sam Alonsovac, moram se složiti sa većinom napisanog. Alonso je radio gluposti 2010., ali je i dobio veći credit zbog ipak lošijeg bolida (u odnosu na RB) i prve sezone u Ferrariju. A i imao je neke fantastične vožnje '10. Za Abu Dhabi bi Alonsa krivio koliko i Vettela za Singapur ove godine. I Alonso se skoro savršeno iskupio 2012. Al da je te sezone griješio, sigurno da je, možda bi i bio prvak te godine.
Samo čini mi se da je Vettel svoj credit ispucao (a puca ga još od '16.).
Što je bilo to ove godine u Singapuru?

I drugi bold:
2015 je bila odlična sezone...iskupljenje za 2014. i izvukao je maximum iz tog bolida.
Jedina greška kada je izletio u Mexicu, ali ono nije da je taj bolid bio približan Mercedesu...jedno 7-8 desetinki što je ogromna razlika.

Što je to čovjek toliko grozno napravio u 2016 da "puca" kredite?
Trebao je osvojiti 2 utrke da nije bilo katastrofa strategije, a bolid je bio poprilično nepouzdan i polurazvijen jer Allison nije na njemu radio od 5-tog mjeseca 2016? 3. bolid po brzini kada se sve uzme u obzir.

U 2017. bolid ipak nije bio na razini Mercedes ponajviše u drugom dijelu sezone...još i loša pouzdanost na Azijskoj turneji i to je bilo to.
Da dogodilo se ono u Bakuu...Singapur neću kriviti jer je ono IMO bio standardni potez na startu i nema šanse da je mogao vidjeti Kimija...nesretna situacija za sva 3 bolida.

Znači koji su to neki krediti? Da napravio je greške ove godine...ali ovakva hajka je neviđena što se mene tiče koliko već dugo pratim F1.
Doslovno svugdje gdje se okrenem isti naslovi..."koliko grešaka ovdje", "da li treba otići", "da li je Ferrari krivog čovjeka zamjenio sa Leclercom" itd.

Ono...ide mi na onu stvar jer ne govorimo ovdje samo o vozaču već i od ekipi za koju navijam pod broj 1. pa onda za vozače.
Znači nešto nenormalno.

Rekao bi da je ITKO drugi u ovih 5 godina došao ovako blizu najdominantnijoj ekipi u povijesti F1...ali eto i dalje čekam.
Tko je taj drugi? Koja ekipa, koji vozač (da nije iz Merca)?

Nitko.

U sezonama 2010-2013 ekipe su bile puno bliže i u sezonama 2010 i 2012 bilo je 5 vozača iz 4 ekipe koje su se natjecale za WDC...danas jedna i pol ekipa i 2 vozača.
slika slika

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Po meni i Abu Dhabi i Singapur su greške u strategiji od strane ekipe.
Da, Ferrari je hustlea Vettela i '16. i '17. i dosta puta ove godine (toliko da prerasta u meme), ali sjećam se '16. Vettelovog starta u Kini kad je odvalio Kimija (po meni Kvyat je napravio ono o čemu je Vettel pričao u Japanu, išao u gap), Spa kad su se opet zajednički skašili, Malezija kad je isto opalio na startu, dobio je i kaznu za manevar na Massi u Britaniji itd. Za 2017. Vettel nije ništa kriv, a ove godine je kombinacija svega. Greške u strategiji, greške Vettela, pad performansi itd. Alonso je '10. uz sve greške dobio nagradu od šefova momčadi za vozača godine. Ne vidim da će Vettel to dobiti ove.
You should never underestimate the predictability of stupidity

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lux14 je napisao/la: 10.10.2018., 23:48 Po meni i Abu Dhabi i Singapur su greške u strategiji od strane ekipe.
Da, Ferrari je hustlea Vettela i '16. i '17. i dosta puta ove godine (toliko da prerasta u meme), ali sjećam se '16. Vettelovog starta u Kini kad je odvalio Kimija (po meni Kvyat je napravio ono o čemu je Vettel pričao u Japanu, išao u gap), Spa kad su se opet zajednički skašili, Malezija kad je isto opalio na startu, dobio je i kaznu za manevar na Massi u Britaniji itd. Za 2017. Vettel nije ništa kriv, a ove godine je kombinacija svega. Greške u strategiji, greške Vettela, pad performansi itd. Alonso je '10. uz sve greške dobio nagradu od šefova momčadi za vozača godine. Ne vidim da će Vettel to dobiti ove.
Ehh...to u Kini 2016...to je bilo glupo od Kvyata.
Jedno je ići u gap 1v1, a drugo na startu utrke sa 10 drugih bolida oko sebe. Lik bi se skršio da Vettel nije prikočio i dobio understeer u nesretnog Kimija.
Racing incident kako god da okreneš.
Jbg u Maleziji se razbio u Rosberga...ali ono niti je bilo za prvenstvo niti za pobjedu pa ko ga hebe. Išao i nije prošlo.
Alonso je '10. uz sve greške dobio nagradu od šefova momčadi za vozača godine. Ne vidim da će Vettel to dobiti ove.
Nagrada koja apsolutno ništa ne znači jer za nju ne dobiješ ovaj trofej:
slika

Ja samo kažem da ekipa malo pretjeruje. Da greške su se radile, da koštalo nas je svakako...ali jebiga sada. Nemamo ništa od toga, ako upiremo prstom okolo. Neki vozači i navijači su to doznali na teži način **neću spominjati ime tog vozača**

Kriza, kriza...valjda će proći.
Slično je bilo 2016. kada smo mislili da Ferrari nakon velikog pada performansi neće ništa napraviti 2017. pa je od nigdje iznenadio sve one (veliku većinu pa i navijače Ferrarija koju su vječno negativni i koji se okreću kako vjetar puše) pa će možda i u 2019. okrenuti priču.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Još malo rumorsa o stanju u Ferrariju: https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1050323397824131072 https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1050326158166904832 https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1050327542467563520 https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1050334513996402688
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Kakve su ovo gluposti, podsjeća na dobra stara vremena kad su se ljudi masovno samoprozivali "insajderima", a ljudi pušili te priče jer nije bilo interneta pa se teže sve provjeravalo...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 11.10.2018., 13:41 Kakve su ovo gluposti, podsjeća na dobra stara vremena kad su se ljudi masovno samoprozivali "insajderima", a ljudi pušili te priče jer nije bilo interneta pa se teže sve provjeravalo...
Jbg...samo prenosim.
Koliko je i je li istinito to ne znam.

Novinari kao po obicaju vjerojatno dramatiziraju.
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ma sve pet, nisam ni usmjerio to na tebe. Ništa gore nego kad neka fangirl krene pisati "Vettel can hope" ili "Title for 2019 is very much possible". :facepalm:

red_zone
Karting
Karting
Navija za: AlfaRomeo
I meni to smrdi, haha da ako arivabene ostane sigurno nece biti kompetitivni (mora da onda arivabene sam radi cijeli bolid jel) a ako ode onda je titula sigurna :facepalm:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡