Silly season 2015./2016.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 7 mj
- Kontakt:
Kroz idućih nekoliko tjedana ćemo vjerojatno dobiti konačne potvrde kako će izgledati grid dogodine. Evo moja pretpostavka:
Mercedes: Hamiton / Rosberg
Ferrari: Vettel / Raikkonen
Williams: Bottas / Massa
Red Bull: Ricciardo / Kvyat
Force India: Hulkenberg / Perez
Sauber: Ericsson / Nasr
Toro Rosso: Verstappen / Sainz
Ovo iznad je prilično sigurno, a sad što se tiče nagađanja:
Renault (ex Lotus): Maldonado / Vergne
- Maldonado je potvrđen, a vjerujem da će se uskoro potvrditi i kupnja Lotusa od strane Renaulta pa će trebati i jednog domaćeg vozača, a to je Vergne.
McLaren: Alonso / Vandoorne
- Mislim da će se Button oprostiti od F1, a iako mislim da će Alonso favorizirati Magnussena - očekujem da će McLaren riskirati i promovirati Vandoornea
Haas: Grosjean / Gutierrez
- Grosjean je dao naslutiti da je on upao u Haas, a drugi vozač logično trebao bi biti iz Ferrarijeve škole, pretpostavljam Gutierrez, obzirom da bi po nekoj logici Vergne bio u Renaultu
Manor: Rossi / Wehrlein
- Pretpostavljam da će Manor na Mercedesove motore od iduće godine, pa će Merc sigurno iskoristiti priliku da istrenira svog Wehrleina. Mjesto bi po mom mišljenju trebao zadržati i Rossi.
Mercedes: Hamiton / Rosberg
Ferrari: Vettel / Raikkonen
Williams: Bottas / Massa
Red Bull: Ricciardo / Kvyat
Force India: Hulkenberg / Perez
Sauber: Ericsson / Nasr
Toro Rosso: Verstappen / Sainz
Ovo iznad je prilično sigurno, a sad što se tiče nagađanja:
Renault (ex Lotus): Maldonado / Vergne
- Maldonado je potvrđen, a vjerujem da će se uskoro potvrditi i kupnja Lotusa od strane Renaulta pa će trebati i jednog domaćeg vozača, a to je Vergne.
McLaren: Alonso / Vandoorne
- Mislim da će se Button oprostiti od F1, a iako mislim da će Alonso favorizirati Magnussena - očekujem da će McLaren riskirati i promovirati Vandoornea
Haas: Grosjean / Gutierrez
- Grosjean je dao naslutiti da je on upao u Haas, a drugi vozač logično trebao bi biti iz Ferrarijeve škole, pretpostavljam Gutierrez, obzirom da bi po nekoj logici Vergne bio u Renaultu
Manor: Rossi / Wehrlein
- Pretpostavljam da će Manor na Mercedesove motore od iduće godine, pa će Merc sigurno iskoristiti priliku da istrenira svog Wehrleina. Mjesto bi po mom mišljenju trebao zadržati i Rossi.
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
samo bi zamjenio Grosjeana i Vergnea, a što se Mc'Larena tiče, ako Button ode, po običaju će riskirati sa nekim mladim vozačem, no nadam se da će ipak Magnussena uzeti. Također mi je i Hulkenbergovo mjesto klimavo, jer msm da nije baš u najboljim odnosima sa FI...

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
HeatBlast44 je napisao/la:samo bi zamjenio Grosjeana i Vergnea, a što se Mc'Larena tiče, ako Button ode, po običaju će riskirati sa nekim mladim vozačem, no nadam se da će ipak Magnussena uzeti. Također mi je i Hulkenbergovo mjesto klimavo, jer msm da nije baš u najboljim odnosima sa FI...
Složio bih se sa tobom u vezi Grosjeana i Vergnea, ali mislim da Grosjean zbog prošle sezone želi zaobići Renault u što širem luku, iako mu je to domaća momčad. A za Magnussena bi mi bilo baš žao i smatram da će biti prava šteta ako ne dobije vozačko mjesto (ne nužno u McH) sljedeće sezone.
Što se tiče Hulk-a:
http://www.f1puls.com/5111/hulkenberg-o ... ce-indiji/
Čovjek je potpisao dvogodišnji ugovor sa FI prije manje od mjesec dana, ne znam zašto bi mu mjesto bilo klimavo. Kad je i sam Mallya nakon produženja ugovora sa Perezom rekao da bolju vozačku postavu oni sigurno nebi mogli imati.
- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Moj nekakav uvid
Mercedes: Hamiton / Rosberg 100%
Ferrari: Vettel / Raikkonen 100%
Williams: Bottas / Massa 100%
Red Bull: Ricciardo / Kvyat 95%
Force India: Hulkenberg / Perez 95%
Sauber: Ericsson / Nasr 100%
Toro Rosso: Verstappen / Sainz 95%
Mclaren : Alonso/Button 80%
Renault: Maldonado/Vergne 60%
Haas: Grosjean/Rossi 70%
Manor: Stevens/Wehrlein 70%
Mercedes: Hamiton / Rosberg 100%
Ferrari: Vettel / Raikkonen 100%
Williams: Bottas / Massa 100%
Red Bull: Ricciardo / Kvyat 95%
Force India: Hulkenberg / Perez 95%
Sauber: Ericsson / Nasr 100%
Toro Rosso: Verstappen / Sainz 95%
Mclaren : Alonso/Button 80%
Renault: Maldonado/Vergne 60%
Haas: Grosjean/Rossi 70%
Manor: Stevens/Wehrlein 70%

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Explorer
- F1puls suradnik
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Ajmo malo zapaprit ovo pa pridodajte koje će tko motore koristiti. Kod mene je to ovako:
MERCEDES: Hamilton/Rosberg
FERRARI: Vettel/Raikkonen
WILLIAMS MERCEDES: Massa/Bottas
RED BULL FERRARI: Ricciardo/Kvjat
FORCE INDIA MERCEDES: Hulkenberg/Perez
RENAULT: Maldonado/Vergne
TORO ROSSO FERRARI: Verstappen/Sainz
SAUBER RENAULT: Nasr/Ericsson
MCLAREN HONDA: Alonso/Button
MANOR MERCEDES: Wehrlein/Rossi
HAAS FERRARI: Grosjean/Gutierrez
MERCEDES: Hamilton/Rosberg
FERRARI: Vettel/Raikkonen
WILLIAMS MERCEDES: Massa/Bottas
RED BULL FERRARI: Ricciardo/Kvjat
FORCE INDIA MERCEDES: Hulkenberg/Perez
RENAULT: Maldonado/Vergne
TORO ROSSO FERRARI: Verstappen/Sainz
SAUBER RENAULT: Nasr/Ericsson
MCLAREN HONDA: Alonso/Button
MANOR MERCEDES: Wehrlein/Rossi
HAAS FERRARI: Grosjean/Gutierrez
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Ferrari1345
- Formula 1
Neznam zašto tolko guraš Sauber pod Renault. Po meni to nema smisla pogotovo kad znamo da Sauber nije financijski tolko sposoban za takvu promjene. Isto tako sumnjam da bi uopce presli oni pod Renault...
Red Bull u drugu stranu vidim tj i sami su potvdrili i to je za mene 99% gotovo stvar. S druge strane nisam siguran za Toro Rosso, te mi je taj tim onako nepoznanica. Puknut ću pa cu pa cu rec da ce prec na Hondu
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3301 ... -supplier/
Red Bull u drugu stranu vidim tj i sami su potvdrili i to je za mene 99% gotovo stvar. S druge strane nisam siguran za Toro Rosso, te mi je taj tim onako nepoznanica. Puknut ću pa cu pa cu rec da ce prec na Hondu

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 6 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Red Bull-Ferrari, iako mislim da Ferrari neće rado popustiti, ali RB nema gdje, dok Ferrari može izvući masne pare za enetualni dvogodišnji ugovor u ovoj situaciji. Toro Rosso ista stvar. Previše je to novca da ih Ferrari odbije.
Slažem se s Markom u svemu osim McLarenu, tu će umjesto Buttona biti Vandoorne, ili manje vjerojatno Magnussen... Nekako mi smrde one riječi Jensona s presice da će "biti sretan sljedeće godine".
Slažem se s Markom u svemu osim McLarenu, tu će umjesto Buttona biti Vandoorne, ili manje vjerojatno Magnussen... Nekako mi smrde one riječi Jensona s presice da će "biti sretan sljedeće godine".
Znaš i sam da Toro Rosso i RB idu u paketu, pogotovo sada kada su u TR dva nevjerojatna juniora koji će jednoga dana kucati na vrata glavnog tima. Marko to ne želi riskirati, pogotovo nakon ove sezone kada su imali dobru šasiju a očajan motor. U tom slučaju Ferrari dostavlja motore za 4 momčadi (plus tvornička momčad, što je 5), što baš i nije izvodljivo, tako da netko mora otpasti.Ferrari1345 je napisao/la:Neznam zašto tolko guraš Sauber pod Renault. Po meni to nema smisla pogotovo kad znamo da Sauber nije financijski tolko sposoban za takvu promjene. Isto tako sumnjam da bi uopce presli oni pod Renault...
Red Bull u drugu stranu vidim tj i sami su potvdrili i to je za mene 99% gotovo stvar. S druge strane nisam siguran za Toro Rosso, te mi je taj tim onako nepoznanica. Puknut ću pa cu pa cu rec da ce prec na Hondu![]()
Obrigado Felipe
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Moje predviđanje (boldane ekipe su one koje još nisu potvrdile postave):
Mercedes - Hamilton/Rosberg
Ferrari - Vettel/Raikkonen
Williams Mercedes - Bottas/Massa
Red Bull Ferrari - Ricciardo/Kvjat
Force India Mercedes - Hülkenberg/Perez
Renault - Maldonado/Ocon
Toro Rosso Honda - Verstappen/Sainz
Sauber Ferrari - Nasr/Ericsson
McLaren Honda - Alonso/Button
Manor Mercedes - Rossi/Wehrlein
Haas Ferrari - Grosjean/Gutierrez
Mercedes - Hamilton/Rosberg
Ferrari - Vettel/Raikkonen
Williams Mercedes - Bottas/Massa
Red Bull Ferrari - Ricciardo/Kvjat
Force India Mercedes - Hülkenberg/Perez
Renault - Maldonado/Ocon
Toro Rosso Honda - Verstappen/Sainz
Sauber Ferrari - Nasr/Ericsson
McLaren Honda - Alonso/Button
Manor Mercedes - Rossi/Wehrlein
Haas Ferrari - Grosjean/Gutierrez
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
To uopće nema smisla, ali pogledaj malo i ovu stranu karte. Sauber će, ako ostane na Ferrariju, postati zadnja momčad o kojoj će Ferrari voditi računa u smislu suradnje. Ako bi se gledao ugovor, onda bi ovo šta ja govorim bilo smiješno, ali stvari u praksi su drugačije i Sauber bi sigurno postao zadnja rupa na svirali. Renault će sigurno iskoristiti ove tokene, i ne bi ulazili u Formulu 1 da nemaju baš ništa. Tu bi im Sauber bio prvi partner i mogli bi biti zadovoljniji.Ferrari1345 je napisao/la:Neznam zašto tolko guraš Sauber pod Renault. Po meni to nema smisla pogotovo kad znamo da Sauber nije financijski tolko sposoban za takvu promjene. Isto tako sumnjam da bi uopce presli oni pod Renault...
S druge strane, ne znam hoće li Ferrari htjeti opskrbljivati još četiri momčadi.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Ferrari1345
- Formula 1
Felipe je napisao/la: Znaš i sam da Toro Rosso i RB idu u paketu, pogotovo sada kada su u TR dva nevjerojatna juniora koji će jednoga dana kucati na vrata glavnog tima. Marko to ne želi riskirati, pogotovo nakon ove sezone kada su imali dobru šasiju a očajan motor. U tom slučaju Ferrari dostavlja motore za 4 momčadi (plus tvornička momčad, što je 5), što baš i nije izvodljivo, tako da netko mora otpasti.
Zbilja se ne razumijem u tehničke strane F1, ali nekako mi izgleda kasno da bi se Sauber mogao prebacit na drugi pogon/motor. Oni su u singapuru testirali neke dijelove kako bi se spremili za 2016. Pretpostavljam da sve to ima veze s motorom... Sad kad bi se prebacili na novi motor bojim se da bi cijeli razvoj morao početi od nekakve nule tj. ne baš od nule ali bi se nešto moralo promjenit. Isto tako ne vidim zašto bi bili zadnja momčad o kojemu bi brinuli. I samu znaju da je Haas odavno novi "miljenik" od Ferrarija te da su u tom segmentu ukinuti. Pored Red Bulla i Tora Rossa ne vidim da bi bilo nekakvog simpatiziranja od strane Ferrarija. Plaćali bi isti motor ko i oni i samim time nebi bili uskraćeni... Isto tako kolko je pametno ulazit u projekt Renault. Vjerujem da bi oni rađe Ferrari (Renualt je uostalom najskuplji dobavljač, barem bio do sad)Explorer je napisao/la: To uopće nema smisla, ali pogledaj malo i ovu stranu karte. Sauber će, ako ostane na Ferrariju, postati zadnja momčad o kojoj će Ferrari voditi računa u smislu suradnje. Ako bi se gledao ugovor, onda bi ovo šta ja govorim bilo smiješno, ali stvari u praksi su drugačije i Sauber bi sigurno postao zadnja rupa na svirali. Renault će sigurno iskoristiti ove tokene, i ne bi ulazili u Formulu 1 da nemaju baš ništa. Tu bi im Sauber bio prvi partner i mogli bi biti zadovoljniji.
S druge strane, ne znam hoće li Ferrari htjeti opskrbljivati još četiri momčadi.
Isto tako Red Bull i Toro Rosso su zajedno 10 godina. U tih 10 godina samo su dva puta bili pod istim motorom, i to baš u ovoj novoj hibridnoj eru. Ne vidim zašto bi išli u paketu sad...
S druge strane sasvim se slažem da je pet momčadi previše i ne vidim kako bi to mogli oni riješit.. Eto, ja iman mišljenje da bi Toro Rosso bio taj koji neće bit na crvenoj mašini... Čim kupe ovi prokleti francuzi Lotus znat ćemo više

-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 11 mj
Grosjean je praktički već potvrdio da napušta Lotus. A jedino preostalo mjesto je Haas. To ti je 100% gotova stvar.HeatBlast44 je napisao/la:samo bi zamjenio Grosjeana i Vergnea, a što se Mc'Larena tiče, ako Button ode, po običaju će riskirati sa nekim mladim vozačem, no nadam se da će ipak Magnussena uzeti. Također mi je i Hulkenbergovo mjesto klimavo, jer msm da nije baš u najboljim odnosima sa FI...
A Hulkenberg je već produžio ugovor sa Force Indijom. Potvrđen je prije Pereza.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:

https://twitter.com/thebuxtonblog/status/647322146872664064
Obrigado Felipe
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Evo tri mjeseca nakon što sam napisao originalni post iz citata, par izjava od Buttona/McLarena/Alonsa/Briatorea - @Ferrari1345 jel ti ova izjava još uvijek zvuči kao najveća glupost na forumu?Ferrari1345 je napisao/la:Vecu glupost od ove jos na ovom forumu nisam procitaoavetma je napisao/la: Alonsa očekujem u mirovini na kraju ove sezone, Buttona godinu kasnije.

- Ferrari1345
- Formula 1
Pa i dalje jeavetma je napisao/la:Evo tri mjeseca nakon što sam napisao originalni post iz citata, par izjava od Buttona/McLarena/Alonsa/Briatorea - @Ferrari1345 jel ti ova izjava još uvijek zvuči kao najveća glupost na forumu?Ferrari1345 je napisao/la:Vecu glupost od ove jos na ovom forumu nisam procitaoavetma je napisao/la: Alonsa očekujem u mirovini na kraju ove sezone, Buttona godinu kasnije.Doduše, sad se čini kao da će Alonso nakon iduće godine, a Button nakon ove; ali svejedno.

Da si rekao suporotno, kao i sad vrlo vjerovatno bi se složio s tobom

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/647642018286432256
Znači ovo već i službeno ispada iz teme Silly season, odgledao sam intervju i Carter je bio prilično uverljiv, samo što se nije proderao i rekao da Renault dolazi. 

Obrigado Felipe
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Nemam vrlo nisko mišljenje o Alonsu, samo mislim da nema više živaca (ni vremena) za vucaranje po sredini ili začelju grida, a nema ni druge opcije jer su mu vrata Mercedesa/Ferrarija/Red Bulla zatvorena. Tako da ga jednostavno ne vidim 2016. ili 2017. da je još tu i radi isto ono što radi i ove godine. To je bila cijela poanta mog prvog postaFerrari1345 je napisao/la:Pa i dalje je.... Jel najavio odlazak? iako mu izjave sugeriraju da je pri kraju karijere u F1, on je još uvijek ovdje i vrlo vjerovatno će ostat. Ono što mi je smetalo u tvojoj izjavi je što si poslao Alonsa u mirovinu, a Buttona ne... Iman dojam da imas vrlo nisko mišljenje o Alonsu, te da bi on zbog nekonkurentnosti napustio Mclaren, a Button kao budala bi ostao? I da bi na prvi problem pobjegao iz F1. Ja mislim da je to pre nisko čak i za ovakvog "problematičnog" Alonsa...
Da si rekao suporotno, kao i sad vrlo vjerovatno bi se složio s tobom... jer znamo da je i za ovu sezonu jedva Button dobio ugovor

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Vidoviti Ante.
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/647663672299360256

https://twitter.com/andrewbensonf1/status/647663672299360256
Obrigado Felipe
- Slavenowsky
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Mislim da Alonso nece odustati od F1, pogotovo za iducu godinu, ali za 2017, ako se nastavi ova agonija, tad ne trebas bit neki mudrac da skontas da ce Alonso se polako povuci iz F1. S druge strane, Alonso se vrlo lako moze presaltati u Renault, ako ovi u 2016 pokazu zavidnu formu, taj mi je scenarij vrlo moguc, nego odlazak iz F1! ? A 2016 ce svakako biti presudna hoce li ostat ili otici, samo ga uspjeh moze sacuvati u F1, sad za sad on samo stari, vremena je naravno malo.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- avetma
- Administrator
- Kontakt: