Ferrari president rebukes Fernando Alonso after he says he wants 'someone else's car' for his birthday
Do tog vremena sam siguran da je Ferrari duboko vjerovao u sebe i svoju postavu, točnije Alonsa... Ali nakon toga su počela gledanja drugih timova i vozača... Pogotovo kod Alonsa jer je već tada dobio zanimanje Mclarena. Pokušao je nešto kod Red bulla ali su ga tamo olako otpuhali....
Već tada je Ferrari počeo razmišljat o zamjeni. Doveden je Raikkonen ali su uvelike imali oči na Vettela. Samo tad nisu mogli nikako dovest njega nakon što je blistao sa Red Bullom...
Onda je došla ta 2014 kad su svi krenuli od nule. Ferrari je ponovno zakazao i krenuli su nakon nule, ponovno na nulu nakon cijele reorganizacije. Tu je Alonsu prikipjelo i onda je sam okrenuo leđa i počeo razgovor sa ostalima....
Tad je imao par solucija. Prva mu je bila Mercedes koja ga je glatko odbila. Na kraju je imao Mclaren koji je kretao od nule isto kao i Ferrari. Budimo realni ni tada nismo znali kolko će ovaj današnji Ferrari biti dobar, te kolko će Honda biti loša... Ferrari mu je javno (nemogu nać članak) rekao da ne očekuje novi naslov u sljedeće dvije godine, dok su sa druge strane obećavali puno ravnopravniju borbu sa Mercedesom i za naslov (ali ne odmah)...
Tu je on vidio priliku da bi prije dočekao naslov u Mclarenu nego u Ferrariju... Ogromna greška, po meni iako još neki vjeruju da nije...
Isto tako smatram da je nova uprava Ferrarija itekako htjela Vettela a ne Alonsa i to su jako mudro riješili s obzirom da su bili ugovorom dobro vezani...
Što se tiče Vettela oni su ga uvijek imali u rezervi, ili u prvom planu, samo ga nisu mogli dovest zbog toga jer su imali drugog ljubimca. Pogotovo prije 2013 jer je tad bio na boljem mjestu
Ove PR gluposti nemožemo shvatit ozbiljno. On je pričao u Ferrariju da je to najbolji tim da je crvena boja sve i da mu je to dječački san. Godinu dana poslije, evo opet govori o dječačkom snu ali ovaj put u vidu Mclarena i Honde ili ti ga MP4/4

Ovo za RB nemoj shvaćat ozbiljno