Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Jeste baš pljujemo ono sto zagovaramo, pogotovo ja koji sam isao protiv vjetrenjaca godinama, pravdao neopravdano.

Hajde Boga ti, niko ne razapinje Vattela na križ, već neki ne žele da shvate poantu svega. Većina Vas Vettel fanova želi da Kimi ode, a Vettel želi da ostane. I onda kritikujete Kimija, koji NE MORA da brani interese Vattela, jer tako i Ferrari želi.

Pa onda ko koga ovdje...

Ja navijam općenito za Ferrari, branim interese vozača jer voze za isti, a isto tako i kritikujem ako postoji osnova.

Prvi sam rekao da Kimi i Vettel ne mogu zajedno. Dokazano su loš paket, jer svako vozi za sebe. Kimi nije deklarisani drugi vozač i nije dužan da pomaže Vettelu i to neki neka utuve u glavu, a druga je stvar što se mi zbog toga lupamo u čelo.

Nejasna mi je politika Ferrarija, ako ne žele da imaju 1-2 status u timu, neka dovedu Maxa ili Hamiltona, pa onda neka se krše do mile volje.

Evo jedno pitanje, sta ako Ferrari iduće sezone dozvoli Leclerec da se razmaše koliko želi, kao Hamilton u McL-u? Rekao sam da malac nije takav potencijal da može da savlada Vattela, no sta ako se to zaista desi?

Kimi može da bude dobar "wingman" u koliko to Ferrari želi, ako ne onda štite i trpite, jer vam tako Vettel želi. A za nedjelju ne mogu da krivim Kimija, mogu samo da krivim Ferrari i Vettela.

I rekao sam i opet ću da Kimi nije potencijal za tituli i pobjede, za vodonosu bi bio dobar, ali niko ne shvaca da je Kimi mnogo veći brand od Vattela, nekom će ovo zaparati oci, ali tako je. Kimi donosi dosta fanova, sponzora itd. Čovjek jedva dvije riječi progovori zaludi svijet, dok se Vettel krije po Alpama itd...

I na kraju svi bi mi nešto, a ko da nas neko pita, prema tome čuvajte živce.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 05.09.2018., 10:59
Pastor je napisao/la: 05.09.2018., 02:04
I am a proud fan of Kimi
Da, Turini je sve rekao...

A ove priče kako bi Alonso ovo, ili ono. Pa njemu timske kolege nisu smjele prići. Njegovom se timskom kolegi mijenjao zdrav mjenjač da bi on dobio jednu poziciju na startu... Pa uporedite to sa Vettelovim stanjem, gdje se treba boriti životom prvo protiv timskog kolege, pa onda protiv ostalih...
Dramaturgija na kvadrat. Traži se vozač koji će biti bolji od Raikkonena, a lošiji od Vettela. Loš je wingman, a Vettel se životom bori protiv njega. Drame drame i drame. Malo sam se već pogubio od očajnih fraza. No offense.
Po riječima Turrinija Ferrari je uzeo Leclerca zbog tog što misli da je on budući materijal za prvaka i misle da bi on mogao bole funkcionirati pod pritiscima u Ferrariju. Seb je definitivno materijal od kojeg će naučiti masu stvari i možda to prenesti danas sutra u ono što se od njega očekuje, a to sigurno nije da bude wingman.. osim ako ne bude lošiji od Seba. Ferrari je žrtva svog imena i karaktera u kojem vozači kao i svi ostali zaposlenici imaju kudikamo veći pritisak nego u drugim timovima tipa Mercedesu ili RB-u. Atmosferu koju Hamilton ima je najsličnija onoj koju je Seb imao u RB-u.. i to je u svakom slučaju opuštenije nego u kojoj se situaciji nalazi Vettel. Može svu svoju koncentraciju preusmjeriti na vožnju. Osobno nisam bio sretan što Seb odlazi u Ferrari jer sam znao što ga tamo čeka, te mislim da je usprkos svim negativnim stvarima da je napravio ogroman posao. Tim se ukukuljio u sebe a sav ostali posao sa medijima i izjavama spalo je na Sebovo rame, no to je samo jedna stavka koja govori koliku odgovornost u timu ima i koliko ga vuče na da ne skrenu sa puta, ona još bitnija je dizanje tima u homogenost i zajedništvu, pa mogu zaključiti da je Arivabene u biti totalno beskoristan u timu kao takav. Uostalom prije smrti Marchionne je imao u planu maknuti Arrivabenea i staviti na to mjesto Binottoa koji je po meni uz Seba glavni vođa tima. No naravno da sve to ne može proći bez posljedica za Seba i Ferrari, preveliki su to zahtjevi za jednog vozača, i mislim da je Šumi ipak imao karakterno ječe šefove oko sebe. Todt je bio taj koji je branio tim od vanjske politike (dioničara) dok je "iron fist" Brawn mogao opušteno posložiti i upregnuti tim na pravi način.. uostalom on je digao taj Mercedes tu gje je sad. Binotto je vrlo sličan Brawnu, barem je to moj dojam.

Mene jedino tješi to da sa Ferrarijem može biti i puno gore, iako me žalosti to da Seb jednostavno razapet između tima, medija, tifosija i onog što bi mu trebao biti imperativ, vožnje.

Ja ne očajavam i vjerujem da se sve može jednog dana poklopit kako treba. Doć će valjda i taj dan. Pomirio sam se da će biti jako puno drame kad sam kao navijač Vettela "prešao" u crveni tim zajedno sa njim, teškog srca ali drugog izbora nisam imao.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
:shock: FAKE NEWS! čak su i stranicu složili.
https://twitter.com/ScudreiaFerrari/status/1037646353135009792
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Izgleda da se nisu obistinile glasine kako će danas (četvrtak) Ferrari objaviti Leclerca kao novog vozača.

http://www.raisport.rai.it/dl/raiSport/ ... 36235.html

https://sport.sky.it/formula1/2018/09/0 ... alita.html
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
slika

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Gdje mogu i ja da potpisem?
Nemam potpis.

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
ujac je napisao/la: 07.09.2018., 23:25 Gdje mogu i ja da potpisem?
Nigdje, ti nemaš potpis. ;)

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Jebote odlazak Kimija iz Ferrarija je napravio strašnu pomutnju njegovih fanova na FB stranici Scuderia Ferrari. Koji komentari strašno haha npr. da Ferrari ne zaslužuje Kimija svog zadnjeg prvaka kako ga je mogao otjerati, da nakon ove sezone više neće navijat za Ferrari...
Čak je počelo nevjerojatno pljuvanje po Vettelu, da je Kimi imao status prvog vozača bilo bi drugačije itd itd... :facepalm:
Iskreno i meni je žao i zaista Kimi ima jako puno fanova... ali jbga godine su tu, vozi toplo hladno i ono najgore nema pobjedu, baš me zanimaju Kimijeve utrke do kraja sezone. Sretno Kimi i dobrodošao Leclerc...

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Čitao sam nekidan analiziranje tu na portalu kakvi su u prosjeku Vettelovi fanovi, kakvi su Alonsovi fanovi, Hamiltonovi fanovi... Sad se možda može analizirati kakvi su u prosjeku Kimijevi fanovi :)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Gledam na F1 kanalu top 5 Kimijevih utrka za Ferrari...
Znači od tih 5 stavili su 3 iz 2007, Spa 2009, a u ovom drugom stintu sa Ferrarijem stavili su Talijanski GP iz 2015...gdje je imao užasan start i pa je kao napravio dobar comeback...a startao je 2.
To dovoljno govori o njegovoj drugoj fazi u Ferrariju.

Mislim ono...nije pobjedio u nijednoj utrci od 2013. iako je imao opremu...čitam te komentare pa bi čovjek rekao da ga kao Ferrari sputava i da ga kao nevole...a ono čovjeku davali ugovore od 2014 i podržavali i branili svaki puta. :facepalm:

Gadljivo za čitati...čovjek ima 38 godina.
Na koji način je njegov odlazak bio neprimjeren?
Ferrari ga doslovno mijenja za svoje juniora koji obećava...

Smjena generacija...sasvim normalna stvar.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: Ferrarijem stavili su Talijanski GP iz 2015...gdje je imao užasan start i pa je kao napravio dobar comeback...a startao je 2.
.
Evo isto to je i meni prošlo kroz glavu kada sam gledao taj video. Druga faza je stvarno bila očajna u takvoj mjeri da se nitko ne moze sjetiti ni jedne njegove top utrke od povratka u Ferrari.

Mogu fanboysi pricati sto zele, ja volim Kimija vise od ikoga na gridu, ali treba biti i realan malo.

Niti jedna pobjeda od povratka u Ferrari + ogromni bodovni zaostaci za Alonsom i Sebom na kraju svake sezone. To je i previse, dugo ga je Ferrari i drzao....

Ono najzalosnije je vidjeti komentare o tome da je Kimi žrtva... vozač br 2 koji ne smije pobijediti, da njega Ferrari sabotira, da je krivo more i svi samo ne Kimi.
Imao je Kimi kroz karijeru hrpu pehova, znala ga je i momcad sjebat (ne s namjerom), ali jbt niti jedna jedina pobjeda?l

Svašta se moglo danas pročitati na internetu, ali najbolji su mi oni koji se vade na njegov naslov od prije 11 godina i kako Ferrarija nije sram dati pedalu svom zadnjem prvaku.

Kaj bi on trebao po tome do 78. godine vozit da bi bilo fer i korektno za neke ? Haha :D

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Volio bi čuti @Bellofov komentar o Kimijevim fanovima. :chill: :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
senna66 je napisao/la: 11.09.2018., 21:28
Ferrari je napisao/la: Ferrarijem stavili su Talijanski GP iz 2015...gdje je imao užasan start i pa je kao napravio dobar comeback...a startao je 2.
.
Evo isto to je i meni prošlo kroz glavu kada sam gledao taj video. Druga faza je stvarno bila očajna u takvoj mjeri da se nitko ne moze sjetiti ni jedne njegove top utrke od povratka u Ferrari.

Mogu fanboysi pricati sto zele, ja volim Kimija vise od ikoga na gridu, ali treba biti i realan malo.

Niti jedna pobjeda od povratka u Ferrari + ogromni bodovni zaostaci za Alonsom i Sebom na kraju svake sezone. To je i previse, dugo ga je Ferrari i drzao....

Ono najzalosnije je vidjeti komentare o tome da je Kimi žrtva... vozač br 2 koji ne smije pobijediti, da njega Ferrari sabotira, da je krivo more i svi samo ne Kimi.
Imao je Kimi kroz karijeru hrpu pehova, znala ga je i momcad sjebat (ne s namjerom), ali jbt niti jedna jedina pobjeda?l

Svašta se moglo danas pročitati na internetu, ali najbolji su mi oni koji se vade na njegov naslov od prije 11 godina i kako Ferrarija nije sram dati pedalu svom zadnjem prvaku.

Kaj bi on trebao po tome do 78. godine vozit da bi bilo fer i korektno za neke ? Haha :D
IMO njegova najbolja utrka u ovoj drugoj fazi je Brazil 2017.
Napravio je max tada...Mercedes je bio puno brži i na kraju je obranio 3. poziciju od Hamiltona na bržim gumama i motorom koji je bio ošinut na 110%.
Mogao bih još izdvojiti utrku u SAD-u iste godine.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
So...... f******* surprise. :D
Ne toliko što odlazi iz Ferrarija (s obzirom da se pričalo o dolasku Leclerca), već o njegovom ostanku u F1.
Iskreno nisam očekivao da će ostati u F1 i k tome potpisati za Sauber za sljedeće dvije godine, ali eto čuda su moguća.
Što da napišem o Kimiju? Ferrari mi je autosport, motosport, F1, sve. I onda kad još imaš vozača za kojeg navijaš/favoriziraš/pratiš i k tome vozi za Ferrari to je onda to. No kako god da bilo kraj je jednom morao doći, iako ne treba to smatrati krajem. S jedne strane dok vozi on je i dalje dio Ferrari obitelji, a na kraju krajeva to će uvijek i biti. Ferrarijev prvak!
Sigurno da je odlazak u Sauber dio FCA - Ferrari plana. Vjerojatno žele jako dobro promovirati Alfa brend preko Kimi brenda koji ima veliku bazu fanova, a također s obzirom da je potpisao na dvije godine tu ostaju neke mogućnosti otvorene. U svakom slučaju Kimi i dalje u meni ima velikog navijača i pozorno ću pratiti događanja oko Kimija i Saubera.

Što se tiče line up for 2019. Iskreno da se mene pita do ovog ne bi ni došlo. Leclerc je sigurno talent, budućnost itd. itd., ali neiskusan. Dečko ima nepunu F1 sezonu iza sebe i za par mjeseci uskače u najteži mogući sic u motosportu. Još jedna godina kaljenja u Sauberu ili Haas-u bila bi hvalevrijedna. Čitajući Hughsov tekst od prije par dana o tome zašto je pokojni Marchione potegnuo ovu odluku mogu donekle shvatiti pogotovo što je i on sam počeo imati dvojbe, i to ne oko Kimija već Vettela, ali svejedno za mene nedovoljno iskusan.
No bilo kako bilo sezona 2019 bi mogla biti zanimljiva pogotovo ako mlada nada pokaže brzinu u startu i ne manje bitno hladnu glavu. Hladna glava je nešto što Ferrariju treba pod obavezno. Jer skupo se plaćaju greške vozača koji ima više od 10 godina iskustva, 4 naslova iz sebe.

Ferrari je današnjom potvrdom "razbio" idilu u vidu mi smo prijatelji, mi se volimo, mi se uvažavamo, ja nemam ništa protiv da Kimi vozi uz mene itd. Dolazi vozač koji mu generacijski nije blizu, mlađi je više od 10 godina, pun je elana, motivacije, volje i koje je vjerujem karakterno bolji od Verstappena. Ferrari ga sad samo treba pustiti neka radi što treba raditi. Neka pokaže talent, neka pokaže brzinu. I ono što je jako bitno.... neka mu da svu podršku (i tehničku i moralnu) koja mu je potrebna da pokaže taj talent zbog kojeg je doveden. Inače mi njegov dolazak onda nema smisla.

reso20
GP3
GP3
@iceman

Pa upravo to, karakterno bolji od Verstapena i zato ocekujem da ce biti dobar, ali slazem se 1 godina visi, no ostaviti Kimija bi opet bilo suludo jer covjek je odradio svoje budimo realni. Ono sto ja gledam je da ce Vettel uz tim naucit ovog malca da bude buducnost, da kad dodje neki novi klinac svu mudrost i znanje da prenese na njega jer ni vettel mozda nece joa dugo u Ferrariu biti. Gledajuci Leclerca i njegov still voznje prije F1 je bio vrlo zanimljiv, otac kojeg vise nema je ocigledno veliki motivator. U 2 navrata je vec vozio Ferrari sad samo hladne glave skupiti iskustvo u 2019. Gore od trenutnog stanja i stanja unazad zadnjih 8 godina ne moze biti. Riki je otpao stoga zasto ne ici s talentima, Verstapen je dokaz (iako lud) Marc Marquez je dokaz (iako pomalo lud i on) i mnogi drugi. Ocigledno neki novi klinci dolaze koji su u mladoj kategoriji imali puno vise iskustva nego Kimi u istoj dobi pa samim time ocekujem vise od istih. Danas se klinci radaju s diplomama.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Pa ja se s tobom slazem. Jedino sto smatram da se Kimija u krivo vrijeme praši. To je trebalo napraviti ili na kraju 2015, evenutalno 16 ili na kraju 19. Jer čovjek u 39-toj vozi bolje nego ikad. Uz neke takticki bolje odluke imao bi koji kusur bodova više i to bi jos bolje izgledalo.
Ovdje ljudi samo gledaju tko ima brzinu, ali šapuću kad su greške u pitanju. Zato je Kimi problem. Nema veze. Leclerc je sad tu i gotova je ta sapunjara. Sad su svi zadovoljni napokon.

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la: 11.09.2018., 22:30
Sigurno da je odlazak u Sauber dio FCA - Ferrari plana. Vjerojatno žele jako dobro promovirati Alfa brend preko Kimi brenda koji ima veliku bazu fanova, a također s obzirom da je potpisao na dvije godine tu ostaju neke mogućnosti otvorene. U svakom slučaju Kimi i dalje u meni ima velikog navijača i pozorno ću pratiti događanja oko Kimija i Saubera.
Sigurno je da je ponuda bila velikodušna, vjerojatno ne u vidu plaće ali zato su mu ponudili nešto puno interesantnije (za njega) a to su dioničarski udjeli.
Koliko god neki mislili da je i proteklih godina malo zarađivao (neki su ga spuštali i ispod 10 mil.) sigurno je da će mu ukupna zarada i u naredne dvije godine biti puno veća nego li kod većine vozača bez obzira što će vozit za Sauber.

Bit će zanimljivo gledat hoće li i koliko ekipa napredovati s njegovim prisustvom.
Mnogi će ovdje tvrditi da vozač ne može puno utjecati na razvoj bolida i da je sve to na inženjerima a da su tu oni samo da voze.
Kimi je oduvijek vrlo precizno davao povratne informacije što nije dobro i što treba popraviti.
Siguran sam da je u ovih 5 godina jako puno doprinosio da ovaj bolid bude gdje je sad (u samom vrhu).
Pomogao je i Sebu jer imaju preko 90% isti setup, i kad nije mogao odradit jedan trening kako treba u slijedeći je kretao sa Kimijevim setupom (Sebova izjava).

Meni je drago da će ČAK slijedeće dvije godine popunjavati grid i vjerujem da će Sauber (bude li bolid nastavio uzlaznu putanju) svrstavati redovito u bodove.
Leclerc je super momak, pametan i brz. Vrijeme će pokazati da li je ovo bila pravilno tajmirana odluka Ferrarija ili je trebalo još sačekati.

Sjetimo se da su i Kimi, Alonso, Vettel, Max isto tako brzo uskočili u puno bolji bolid, ali ovo je ipak Ferrari u kojem kad i bolid nije pobjednički, pritisak veći nego kod ostalih.

wapi Verified
GP3
GP3
Ja očekujem puno iskrenja dogodine u Ferrariju. Možda i to treba.
Ali još uvijek se ne mogu načuditi zašto je Ferrari htio Kimija u Sauber umjesto u penziju. Nema mi to logike.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la:Ja očekujem puno iskrenja dogodine u Ferrariju. Možda i to treba.
Ali još uvijek se ne mogu načuditi zašto je Ferrari htio Kimija u Sauber umjesto u penziju. Nema mi to logike.
Ne mora znacit.

Zato sto ima iskustva i ide podignut momčad da jednog dana mladi talenti dođu na gotov proizvod. Gdje ces s mladim vozacima razvijati bolid? Nije ti to cirkus Williams.
Ferrari salje tamo svoje ljude da podignu Sauber, pa nece davat te ljude samo tako. s takvim ljudima moras imati iskusnog vozača. Usput Kimiju se jos uvojek utrkuje i gotova prica.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
Ma da, ali za 2 godine dolazi veliki reset pravila -> novo mješanje karata. Možda slijedi nova RB era. Ferarri ima ovu i još dvoje sezone najbolju šansu za naslov. Tako da nema mi logike Kimi. Posao iskusnoga bi mogao raditi i Perez i Grosjean i Magnussen i Kvyat. Svi oni su barem jednu nulu jeftiniji od Kimija.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡