Max Verstappen
-
Maxi09
- Karting
- S nama već: 8 god 3 mj
- Navija za: Red Bull
Vjerovatno broji dane do nove sezone jer od ove nemaju ništa, isto tako i Red Bull, sigurno je 3 mjesto konstruktora kao i 5-6 vozača. Gledaju ako mogu u nekoj trci biti konkurenti pa možda to osvojit, al ovako im je svejedno dal će biti 4 il 5.
Potpuno razmijem kako je Maxu bilo svejedno ako će ga Vettel prestići nakon kazne, ali nadam se ako bi se ikada našao u situaciji da se bori za titulu da će pazit za svaki bod. Valjda će naučit.
Potpuno razmijem kako je Maxu bilo svejedno ako će ga Vettel prestići nakon kazne, ali nadam se ako bi se ikada našao u situaciji da se bori za titulu da će pazit za svaki bod. Valjda će naučit.
-
stefan BELLOF
- Karting
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Ferrari
Ma kakvo je to razmisljanje? Bottas je nesto napravija i nije kaznjen,a Max je napravija pa je kaznjen. Ako je nesto krivo treba bit kaznjeno bez obzira jel se netko prije provukao bez kazne ili nije.Grah0 je napisao/la: 02.09.2018., 22:31 Ja smatram da Max uopšte nije kriv, i da nije trebao dobiti kaznu. Pogledaj šta je Bottas sve radio u Mađarskoj i Belgiji (i prošlih sezona Kimiju), pa nije dobijao kazne ili je dobijao minimalne. Max od Francuske odlično vozi, uozbiljio se i dosta se popravio, redovno dere Riccia. Ako Honda napravi dobar posao definitivno će sledeće godine biti jako opasan.
Obrazlizenje je slicno onome koje cesto cujem od ljudi kad pricaju o ratu. Kao,pa i oni su nase i sada je kao sasvim u redu dic tamo i potamanit neko selo jer su i oni nase.
Ma kakva prica,ako je za kaznu onda kazni.
- Dodi_napalm
- Karting
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: Schumacher
Tocno tak.
Pozz beloff
Pozz beloff

jedan je GAZDA f1 - Mihael
-
Maxi09
- Karting
Isto tako je i Brundle rekao za fake pitstop poteze Merca. Da ukoliko ne definiraju kako treba pravila da će ih svi počet kršit jer se mogu provući sa spikama da su napravili isto kao i Merc, a ukoliko se ne provuku onda stavlja veliko pitanje za koga je Charlie. 

-
stefan BELLOF
- Karting
Ooo zivija brate
-
stefan BELLOF
- Karting
A ove fake pitstopove bi jednostavno rjesija. Zabranjeno i tocka. Ukoliko si izasa onda vozac mora uc i gotovo. Naravno,treba ostavit prostor za nekakve slucajeve tipa kise kada se znalo dogadjat da jednostavno ne uspiju uc nego otklizu dalje. Iako kad se to dogodi dovoljna im je to kaznaMaxi09 je napisao/la: 04.09.2018., 14:19 Isto tako je i Brundle rekao za fake pitstop poteze Merca. Da ukoliko ne definiraju kako treba pravila da će ih svi počet kršit jer se mogu provući sa spikama da su napravili isto kao i Merc, a ukoliko se ne provuku onda stavlja veliko pitanje za koga je Charlie.![]()
-
Maxi09
- Karting
Ne znam baš za potpuno ukidanje, ovo za kišu ok. Ja bih bio za to da možeš to napraviti samo u slučaju ako vozač ispred tebe ode u box te da zbog toga imaš neki dobar razlog.stefan BELLOF je napisao/la: 06.09.2018., 21:41A ove fake pitstopove bi jednostavno rjesija. Zabranjeno i tocka. Ukoliko si izasa onda vozac mora uc i gotovo. Naravno,treba ostavit prostor za nekakve slucajeve tipa kise kada se znalo dogadjat da jednostavno ne uspiju uc nego otklizu dalje. Iako kad se to dogodi dovoljna im je to kazna
Ovo ostalo je samo rizik sigurnosti po ljude koji rade taj posao. Bojim se da će se takva situacija desit samo ako netko nastrada jer se išlo bezveze van na blef pa nekog pokupi guma ili tako nešto.
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Wow kakav krug
Bravo Max!!!!
Sutra bi moglo biti svega. @Ferrari-jeve race pace tablice pokazuju da je RB ozbiljan kandidat za pobjedu sutra. Nadam se da su ti podaci realan pokazatelj situacije i da Max može napasti P1. AJMO MAX!!!
#GOMAX #TOTHEMAX #MAX>CRYMILTON&GRAZIERAGAZZI

Sutra bi moglo biti svega. @Ferrari-jeve race pace tablice pokazuju da je RB ozbiljan kandidat za pobjedu sutra. Nadam se da su ti podaci realan pokazatelj situacije i da Max može napasti P1. AJMO MAX!!!
- DaveGilmour
- Formula 2
P.S.
Srećom pa se ove godine kvalificirao ispred Vettela. Sada Max ima realnu šansu doći neokrznut do prvog zavoja
Srećom pa se ove godine kvalificirao ispred Vettela. Sada Max ima realnu šansu doći neokrznut do prvog zavoja

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Trolaj, trolaj,.....DaveGilmour je napisao/la: 15.09.2018., 17:17 P.S.
Srećom pa se ove godine kvalificirao ispred Vettela. Sada Max ima realnu šansu doći neokrznut do prvog zavoja![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- DaveGilmour
- Formula 2
Riječ trolanje ne postoji u mojem vokabularuFrantic je napisao/la: 15.09.2018., 17:34Trolaj, trolaj,.....DaveGilmour je napisao/la: 15.09.2018., 17:17 P.S.
Srećom pa se ove godine kvalificirao ispred Vettela. Sada Max ima realnu šansu doći neokrznut do prvog zavoja![]()
![]()
![]()

Vidjeh kako se na portalu dosta piše o potencijalnom harakiriju sutra pa sam morao reagirati. Singapur 2017. je jednostavno jedna od situacija oko koje se ti i ja nikako ne slažemo

- DaveGilmour
- Formula 2
Engine cut-out cost Max Verstappen Singapore Grand Prix pole shot
"On my final run, I tried to push a bit more and I was another two tenths up. Then I arrived to [Turn] 16/17 and when I had to short shift again the engine just cut out, so I had to abort."
"On my final run, I tried to push a bit more and I was another two tenths up. Then I arrived to [Turn] 16/17 and when I had to short shift again the engine just cut out, so I had to abort."
- Frantic
- Formula 1
BTWDaveGilmour je napisao/la: 15.09.2018., 18:01Riječ trolanje ne postoji u mojem vokabularuFrantic je napisao/la: 15.09.2018., 17:34Trolaj, trolaj,.....DaveGilmour je napisao/la: 15.09.2018., 17:17 P.S.
![]()
![]()
![]()
Vidjeh kako se na portalu dosta piše o potencijalnom harakiriju sutra pa sam morao reagirati. Singapur 2017. je jednostavno jedna od situacija oko koje se ti i ja nikako ne slažemo![]()
Prošle godine na startu VN Singapura se desio trkaći incident. Nedavno sam to napisao.
Možda Max ima najveći udio u krivici, imaju snimci, krenuo je u svoje desno, pa kada ga je Vettel zatvorio otišo je ulijevo, zakačio Kimija, itd....
Ja sam čak na prvu više krivio Ferrarijeve vozače. Tek kad se izašle analize vidjelo se ovo što pišem gore.
Ali to nije bitno jer se ne može reći reći da je Max isključivi krivac jer je "pokušavao proći tamo gdje se ne može" ili slično. To nisam nikad niti tvrdio. Ali gornja tvrdnja stoji.
Opet, to što se desilo bio je trkaći incident, kakvi se deševaju (i dešavaće se) s vremena na vrijeme. I mislim da nisam zazivao kazne za Maxa.
Međutim, nevezano za Maxa, mene više nerviraju priče, kako od renomiranih svjetkih imena vezanih za F1, tako i od dosta Vettelovih/Ferrarijevih navijača, kako je Vettel napravio grešku. Zadnji primjer je bio nedavno sa analizom kolkiko je Seb svojim greškama izgubio bodova na knto Lewisa. Pa je navedena i ta "greška".
Kakva greška?
Nije imao najbolji start, ali nije ni Max. Čak je Seb možda imao i bolji start od Maxa. Krenuo ga je zatvarati, što je sasvim normalno. Niko nije ocekivao onako dobar start Kimija. Šta je Seb trebao uraditi? Pustiti Maxa možda? A imao je (možda) i bokmji start od njega i bio je definitio ispred. Takođe, ubijeđen sam, da nije bilo kontakta između Maxa i Kimija, da bi Max popustio i da bi poredak nakon prva dva zavoja bio Seb, Kimi, Max, Lewis.
Desilo se što se desilo. Trkaći incident, bez potrebe za kažnjavanjem ikoga, iz koga je najviše profitirao Lewis.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Vettel nije ni dodirnuo Maxa prošle godine.DaveGilmour je napisao/la: 15.09.2018., 17:17 P.S.
- DaveGilmour
- Formula 2
Jao Frantiče, sad smo se upustili u raspravu koju sam htio izbjećiFrantic je napisao/la: 15.09.2018., 19:53 BTW
Prošle godine na startu VN Singapura se desio trkaći incident. Nedavno sam to napisao.
Možda Max ima najveći udio u krivici, imaju snimci, krenuo je u svoje desno, pa kada ga je Vettel zatvorio otišo je ulijevo, zakačio Kimija, itd....
Ja sam čak na prvu više krivio Ferrarijeve vozače. Tek kad se izašle analize vidjelo se ovo što pišem gore.
Ali to nije bitno jer se ne može reći reći da je Max isključivi krivac jer je "pokušavao proći tamo gdje se ne može" ili slično. To nisam nikad niti tvrdio. Ali gornja tvrdnja stoji.
Opet, to što se desilo bio je trkaći incident, kakvi se deševaju (i dešavaće se) s vremena na vrijeme. I mislim da nisam zazivao kazne za Maxa.
Međutim, nevezano za Maxa, mene više nerviraju priče, kako od renomiranih svjetkih imena vezanih za F1, tako i od dosta Vettelovih/Ferrarijevih navijača, kako je Vettel napravio grešku. Zadnji primjer je bio nedavno sa analizom kolkiko je Seb svojim greškama izgubio bodova na knto Lewisa. Pa je navedena i ta "greška".
Kakva greška?
Nije imao najbolji start, ali nije ni Max. Čak je Seb možda imao i bolji start od Maxa. Krenuo ga je zatvarati, što je sasvim normalno. Niko nije ocekivao onako dobar start Kimija. Šta je Seb trebao uraditi? Pustiti Maxa možda? A imao je (možda) i bokmji start od njega i bio je definitio ispred. Takođe, ubijeđen sam, da nije bilo kontakta između Maxa i Kimija, da bi Max popustio i da bi poredak nakon prva dva zavoja bio Seb, Kimi, Max, Lewis.
Desilo se što se desilo. Trkaći incident, bez potrebe za kažnjavanjem ikoga, iz koga je najviše profitirao Lewis.

Slažem se s tobom da je bila riječ o trkaćem incidentu, no smatram da je taj incident inicirao Vettel svojim nepromišljenim zatvaranjem Maxa. Start Singapura smatram Vettelov greškom, ali isključivo stoga jer mislim da je riskirao više nego što je trebao.
Prije VN Singapura, Vettel je zaostajao 3 boda za Hamiltonom. Dakle prvenstvo je još uvijek bilo sasvim otvoreno. U takvoj situaciji Vettelu nisu bili potrebni očajnički ili riskantni potezi kako bi se vratio u igru (on je u toj igri debelo bio). I sam kažeš kako bi savjetovao Vettelu da sutra na startu odigra na sigurno i ne napada Maxa iako ove godine zaostaje 30, a ne 3 boda. E pa isto to mu je trebalo savjetovati i prošle godine.
No što je Vettel učinio? Odigrao je agresivno i to mu se obilo o glavu.
Sad će možda netko izvaditi snimku nekog drugog starta kako bi mi pokazao kako je takvo zatvaranje zapravo klasičan potez koji su u zadnjih desetak godina mnogi napravili (sjećam se da se svojedobno često vrtila snimka nekog Alonsovog starta iz 2010.). No ja ću na to odgovoriti kako između te dvije situacije postoji jedna ogromna razlika. U svim tim slučajevima staza je bila suha i vidljivost je bila perfektna. S druge strane, u Singapuru je padala kiša, a vidljivost je bila za kiflu. Vettelov potez je bio potez na slijepo, potez prilikom kojega je zatvorio oči i izmolio krunicu da sve prođe kako treba. Nažalost po njega, nije sve prošlo kako treba.
Naravno da mi uopće nebi imali ovu raspravu da Kimi nije startao kako je startao. I naravno da je cijela ta situacija bila splet nesretnih okolnosti. Ali mislim da tog dana (ili ti ga noći) jednostavno nije bilo potrebe toliko riskirati. Po meni je Vettel i tada trebao poslušati tvoj savjet i ne uplitati se u borbu s Maxom. Duga je utrka, a stara poslovica kaže da se utrka ne dobiva u prvom zavoju. U pravom zavoju se utrka može samo izgubiti.
- Frantic
- Formula 1
Agree to disagree.
Opet, šta je trebao?
Pustiti ga?
Bio je dovoljno je ispred.
Ma najnormalnije zatvaranje.
Kakvih smo vidjeli milion.
I zanimljivo, između Vettela i Maxa nije bilo nikakvog kontakta, što je i najbitnije.
Klasičan trkaći incident sa nejvejrovatnim spletom okolonosti i pehom za prvog, drugog i četvrtog. E da, i sedmog.
Koliko god Vettela ja krivio za glupost u Monzi (iako je u samom korijenu kriva ekipa, još u subotu) toliko ga za ovo ne krivim.

Opet, šta je trebao?
Pustiti ga?
Bio je dovoljno je ispred.
Ma najnormalnije zatvaranje.

I zanimljivo, između Vettela i Maxa nije bilo nikakvog kontakta, što je i najbitnije.
Klasičan trkaći incident sa nejvejrovatnim spletom okolonosti i pehom za prvog, drugog i četvrtog. E da, i sedmog.

Koliko god Vettela ja krivio za glupost u Monzi (iako je u samom korijenu kriva ekipa, još u subotu) toliko ga za ovo ne krivim.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- DaveGilmour
- Formula 2
Woo-hoo!!
Bravo Max
Još jedna sjajna predstava.
Drago mi je vidjeti da je opet bio oprezan na startu. Čini se da ipak uči polako
Lijepo izveden overcut kojim je zaradio to drugo mjesto iako se mora reći da je Perez tu dosta pripomogao, stoga mu hvala na tome.
U zadnje vrijeme je postao vidno bolji od Riccija. Neki će to pripisati RB-ovom favoriziranju Maxa, a ja ću to pripisati Maxovoj evoluciji. Još uvijek on nije dostigao svoj peak, a već sada je strahovito brz.
Valjalo bi sada zadržati ovu formu do kraja sezone. I naravno izbjegavati glupe incidente.
Bravo Max

Još jedna sjajna predstava.
Drago mi je vidjeti da je opet bio oprezan na startu. Čini se da ipak uči polako

Lijepo izveden overcut kojim je zaradio to drugo mjesto iako se mora reći da je Perez tu dosta pripomogao, stoga mu hvala na tome.
U zadnje vrijeme je postao vidno bolji od Riccija. Neki će to pripisati RB-ovom favoriziranju Maxa, a ja ću to pripisati Maxovoj evoluciji. Još uvijek on nije dostigao svoj peak, a već sada je strahovito brz.
Valjalo bi sada zadržati ovu formu do kraja sezone. I naravno izbjegavati glupe incidente.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
Je, smirio se malo danas.
Ponovit ću: dogodine idemo u borbu za najmlađeg wdc-a. Nešto sam pretjerano optimističan u zadnje vrijeme.
Ponovit ću: dogodine idemo u borbu za najmlađeg wdc-a. Nešto sam pretjerano optimističan u zadnje vrijeme.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- DaveGilmour
- Formula 2
Od sljedeće godine ti i ja u istom taboruzekohonda je napisao/la: 16.09.2018., 23:59 Je, smirio se malo danas.
Ponovit ću: dogodine idemo u borbu za najmlađeg wdc-a. Nešto sam pretjerano optimističan u zadnje vrijeme.![]()