Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Slab je to wingman :mrgreen:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ma ljudi moji, KR je sve samo nije šupak. Bez obzira na ugovor, sumnjam da bi namjerno sabotirao SV.
Ne vjerujem i džaba. Vidjet ćemo za nekoliko godina kad se otkriju karte.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Tko kaže da ga nije blokirao već na startu Monze, definitivno ga nije pustio bez problema kao pravi wingman?
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Opcenito los wingman.. Na stranu dogadjanja u Monzi, covjek niti jednom nije uspio da uspori nekoga iz Mercedesa. Uvijek ga otresu ko staru krpu kad ga stignu na stazi ka sto je on stigo Bottas u nedjelju..
Fino Alla Fine

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Jakog li prijateljstva ako ga je namjerno blokirao.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Zadnje što treba Ferrari-ju jeste unutrašnji nemir i jako mi je žao što Marchionnea nema. On bi isti sredio glat. Novi sef mi izgleda ko neka tetka koja je došla u posjetu pa joj sve drago što vidi!

Nevjerovatno koliko nelogičnosti i bunila ima u Ferrari-ju, kao prvo svi žele Kimija out, a Kimi od glavne dvojke ima blagoslov (Arrivabene i Vettel), a onda Vattel se zali da se utrkuje sa trojkom?

Najgore od svega što Ferrari sam sebe kopa u zemlju, sve su bolji i bolji, ali očigledno su zaludjeni prošlošću gdje će 5 mandat sa Vettelom, napraviti kao i sa Schumacherom. Pa eto radi reda ovu godinu skipuju.

Opet ću reći ovakva kombinacija Vattel i Kimi u borbi protiv jedan-drugog ne funkcioniše nikako. Po ovome Kimi nikada nije bio drugi vozač i eto zbog čega je bio drugačiji i zašto nije pomagao Vettelu.

Možda da su u Ferrari-ju bili svi usuglašeni da Kimi bude izričito drugi vozač, vjerovatno ne bi niko bio bolji od njega.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Turrini:

If at Monza, in the final part of the race Kimi had been first & Seb second, the positions would have been reversed. Everyone involved knew this.

I'm sorry for those who don't believe it, but at the start of a Grand Prix team orders do not exist. They have never existed, because the 20 drivers start like lightning. Those who claim otherwise are either ignorant (acceptable) or have bad faith (unacceptable).

Ferrari policy at the start is always the same. Avoid collisions & then let's see. Remember Irvine & Schumi at Silverstone'99. With Todt (no less!) Ferrari drivers were free to race for the 1st 3 laps(...) Michael with a broken leg told Eddie: no problem, it was your right.

The Kimi-Leclerc issue has nothing to do with this. Ferrari is right to focus on the future. & I am a proud fan of Kimi. I don't know in what film a company like Ferrari can make a strategic option based on the presumed attitude on the track of a 39-year-old in a race or two.

The controversy about the tow on Saturday is laughable... Seb himself said it: I had the tow of Hamilton! Of Hamilton! If he hadn't made a a mistake in the final lap, the pole would have been German.

In the race, Vettel was wrong to attack Lewis who would've been a hostage between the 2 red cars. Wrong (see Hamilton & Raikkonen after the safety car), because you can overtake using the tow. Wrong because, in case of mutual damage, the one ahead in points has the upper hand.

Did anyone realize that in terms of race set-up the Mercedes consumed the tyres less than the Ferrari & therefore it was faster? The car that can only lose because of Maurizio/Seb/Kimi(you choose) is nonsense. Difference in Q3 between Seb&Ham: 0.014. Is this absolute supremacy?

All this mess, all this exasperation, unfortunately will hurt Ferrari. There will be consequences and they will not be pretty, I'm afraid. As for me, I remain of the opinion that the team is strong.

And spare me the 'if only the Old Man was still around! If Marchionne was still here!' I met them and maybe I could hypothesize something. Those who only saw them in photos, please, modesty & silence.

And to call Hamilton just a lucky guy? Will we ever entertain the idea that one can recognize the greatness of the rival without feeling diminished?

Izvor

Potpisujem od riječ do riječi (osim ovog zadnjeg, jer spadam u skupinu koja nije vidjela Marchionnea osim na slici).
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
hattrick je napisao/la: 04.09.2018., 17:33 Turrini:

If at Monza, in the final part of the race Kimi had been first & Seb second, the positions would have been reversed. Everyone involved knew this.

I'm sorry for those who don't believe it, but at the start of a Grand Prix team orders do not exist. They have never existed, because the 20 drivers start like lightning. Those who claim otherwise are either ignorant (acceptable) or have bad faith (unacceptable).

Ferrari policy at the start is always the same. Avoid collisions & then let's see. Remember Irvine & Schumi at Silverstone'99. With Todt (no less!) Ferrari drivers were free to race for the 1st 3 laps(...) Michael with a broken leg told Eddie: no problem, it was your right.

The Kimi-Leclerc issue has nothing to do with this. Ferrari is right to focus on the future. & I am a proud fan of Kimi. I don't know in what film a company like Ferrari can make a strategic option based on the presumed attitude on the track of a 39-year-old in a race or two.

The controversy about the tow on Saturday is laughable... Seb himself said it: I had the tow of Hamilton! Of Hamilton! If he hadn't made a a mistake in the final lap, the pole would have been German.

In the race, Vettel was wrong to attack Lewis who would've been a hostage between the 2 red cars. Wrong (see Hamilton & Raikkonen after the safety car), because you can overtake using the tow. Wrong because, in case of mutual damage, the one ahead in points has the upper hand.

Did anyone realize that in terms of race set-up the Mercedes consumed the tyres less than the Ferrari & therefore it was faster? The car that can only lose because of Maurizio/Seb/Kimi(you choose) is nonsense. Difference in Q3 between Seb&Ham: 0.014. Is this absolute supremacy?

All this mess, all this exasperation, unfortunately will hurt Ferrari. There will be consequences and they will not be pretty, I'm afraid. As for me, I remain of the opinion that the team is strong.

And spare me the 'if only the Old Man was still around! If Marchionne was still here!' I met them and maybe I could hypothesize something. Those who only saw them in photos, please, modesty & silence.

And to call Hamilton just a lucky guy? Will we ever entertain the idea that one can recognize the greatness of the rival without feeling diminished?

Izvor

Potpisujem od riječ do riječi (osim ovog zadnjeg, jer spadam u skupinu koja nije vidjela Marchionnea osim na slici).
Ovo boldano sam ja odmah rekao. Nemoguće je strategijom obuhvatiti start utrke. Puno je nepoznanica.
Najbolje je pokušati zadržati postojeće pozicije. Ukoliko jedan slabo starta da ne ispašta onaj drugi.
Nakon nekoliko krugova su se trebali zamijeniti.
Lako je biti general nakon utrke i secirati detalje ŠBBKBB

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ja sam Vettela prekrižio. Sad ću ga trpit dok još moram, ali kaj se mene tiče.... Zaradio je status kao Alonso nakon Abu Dhabija 2010.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Jbga @wapi, ja ipak nisam prekrižio Ferrari iako imam iste porive. Treba ljudima dat šansu da dokažu svoj brak, u ostalom zašto bi njima bilo lakše nego nama. A kako vidim ovima barem ne treba bračni savjetnik (za sada) a također rastava im nije još na vidiku . Ja sam uvijek bio za to da treba vremena za neke stvari. (između Seba i Ferrarija) haha
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Pa eto gospon Turrini je sve rekao. :thumbs:

Ja se iskreno nadam da će se Ferrari posložiti u narednih još tjedan i pol, da će se riješiti i definirati neke stvari koje su pod upitnikom i da će se napokon riješiti trakavica Rai-Lec. Ferrari je složio heben bolid. Dominantan nije pa da si mogu dozvoliti ovakve kardinalne greške, ali dovoljno moćan da se mogu boriti za naslov prvaka.

Nažalost osoba koja bi trebala maksimalno iskoristi taj bolid - osoba zbog koje je kakti ova momčad dosegla jednu novu razinu, osoba koja je plaćena desetke milijuna eura - neispunjava puni potencijal koji joj ovaj bolid pruža. Nadam se da će se prvi vozač posložiti jer mu se frend od 39 godina itekako približio po performansama, što mi govori ili da prvi vozač nazaduje kako stari ili mu stariji frend doživljava novu mladost.

Wingman kakav god da bio osvojio je 6 postolja u 7 posljednjih utrka. Digao je performanse na višu razinu. Upravo je to ono što treba Ferrariju jer ovo nije samo WDC. Ja navijam da Ferrari osvoji konstruktora, pa kada me netko proziva sjetite se što je sve prvi vozač napravio ove sezone i koliko je bodova prosuo.

Ajmo Ferrari i Vettelu nije još gotovo! (y)

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bravo Turini pustimo ih da se utrkuju prva 3 kruga i bacimo obje titule u koš za smeće. Upućujem ga na članak "Divide et impera" :facepalm:
slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Iz moje perspektive , ja bih se osjećao poniženo da sam svjetski prvak i da moram biti wingman nekom pićolincu... Zato bolje uzet Leclerca.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Tvoja perspektiva je da sam ja svjetski prvak ne bih bio wingman nekom pićolincu , realnost je da si samo ljubitelj Vettete iza tipkovnice.
Btw ova zadnja situacija samo pokazuje kako nema razlike između Hamiltonovih, Vettelovih i Alonsovih navijača. Ne znam se koji su gori (naravno čast iznimkama). Dosad nije bilo ovakvih situacija u kojima se izravno napadalo čovjeka koji je podigao performanse i koji je ostvario vrlo dobre rezultate za momčad

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 04.09.2018., 22:49 realnost je da si samo ljubitelj Vettete iza tipkovnice.
Zabranjeno je komentirati druge članove, možete raspravljati i bez toga.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
I am a proud fan of Kimi
Da, Turini je sve rekao...

A ove priče kako bi Alonso ovo, ili ono. Pa njemu timske kolege nisu smjele prići. Njegovom se timskom kolegi mijenjao zdrav mjenjač da bi on dobio jednu poziciju na startu... Pa uporedite to sa Vettelovim stanjem, gdje se treba boriti životom prvo protiv timskog kolege, pa onda protiv ostalih...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 05.09.2018., 02:04
I am a proud fan of Kimi
Da, Turini je sve rekao...

A ove priče kako bi Alonso ovo, ili ono. Pa njemu timske kolege nisu smjele prići. Njegovom se timskom kolegi mijenjao zdrav mjenjač da bi on dobio jednu poziciju na startu... Pa uporedite to sa Vettelovim stanjem, gdje se treba boriti životom prvo protiv timskog kolege, pa onda protiv ostalih...
Dramaturgija na kvadrat. Traži se vozač koji će biti bolji od Raikkonena, a lošiji od Vettela. Loš je wingman, a Vettel se životom bori protiv njega. Drame drame i drame. Malo sam se već pogubio od očajnih fraza. No offense.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Može li mi netko objasniti što je sada sa ovim očajavanjem oko Kimija i vrlo vjerojatno njegove zamjene za 2019. Leclerca?
Ekipa koja stalno sere po tome kako Ferrari ne želi promjeniti Kimija, kako je njegov rok prošao i da pod hitno treba netko drugi...sada odjednom imaju problem da ga nakon 5 godina maknu i dovedu mladu nadu?

Bizarno...

Izgleda da Leclerc tj. njegov menadžer imaju veliki utjecaj u Ferrariju...što mi nije drago za čuti...nitko ne bi trebao imati utjecaj.
Navodno da je Vettel i Maurizio ZA ostanak Kimija, no ne vjerujem da je itko od njih protiv Leclerca jer je on ionako naš vozač. Samo ne volim ovakvu glasinu da Charlesov menadžer Todt Jr. navodno ima razne predugovore i garancije za dolazak Leclerca u Ferrari za 2019.

Opet kažem...nisam protiv zamjene jer ne vidim ovo kao lošu zamjenu (dapače), ali ne razumijem sada ovo očajavanje po internetu oko potencijalnog odlaska Kimija o kojemu se govori tamo od 2014...kao i sprdačine kada bi svake godine dobio novi ugovor.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Mene jedino buni jel Kimi inače vozio za sebe ili smo mi njega forsirali da bude vodonosa? Ako je vozio za sebe, onda je jako loš naspram Vattela, ako želimo dovesti nekog drugog da bude bolji od Vattela onda Leclerec nije taj.

Mozda Hamiltona da dovedemo pa da vidimo?

Ferrari nas je sve zbunio, jer neko sa ovakom formom kakvu sad Kimi ima, niko ne forsira kao pomagača Vettelu u tituli! Jer ako želimo pomagača Vettelu onda trebao bi Ferrari forsirati Kimija, ako ga ne želi, onda nam treba neko drugi!

Dakle ovo što se dešava u timu je lakrdija živa. Vettel ocigledno zeli da Kimi ostane, tako da nas on sve fino posere i haj jovo na novo.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Ferrari
To je kad naviknes pljuvat i 5rat po Ferraiju pa ti ne pase ni ono sto vec godinama zagovaras.. Tipicno..
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡