Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
ShangaiDevil je napisao/la: 02.09.2018., 19:59
Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 19:32 Gledam F1 od 98, ali još nisam vidio vozača, višestrukog prvaka koji je u borbi za naslov, a hebeno sklon greškama koje će ga kako je krenulo stajati naslova. Serije sranja koje Vettel može napraviti su prosto nevjerojatna. Što je najbolje sve je krenulo 2016, ali j*beno se nastavilo i 2017 i pogotovo 2018.
Također naprosto nevjerojatni su navijači Vettela i Ferrarija koji u većini slučajeva okrivljuju Kimija. Kimi je danas imao utrku za 4.5/5. Za čovjeka u
39-toj koji nema onaj zenit brzine kakvu je imao prije cca 10 godina, ali u ovih par utrka približio se tome. Čovjek je danas odvozio jednu lijepu utrku i mogu slobodno reći da je Vettel taj krivac zbog kojeg je Kimi (a lako moguće i on sam) ostao bez pobjede. Ostavio je Kimija u raljama Mercedesa i rezultat je bio očigledan. Vrlo je logično kakav će rezultat biti kada idu 2 vs 1.
Čitam tu izjavu Vettela na portalu i točno se vidi iz izjave vidi da su svi krivi samo ne on.
Vettel apsolutno nema glavu ,mirnoću , smirenost, staloženost, samokritičnost. Odličan je vozač kad starta s P1 i isto zadrži u prvom krugu, kada je sve idealno i krasno, ali inače je goli k.
Sve sam uvjereniji da bi i ovaj sporiji Kimi prije osvojio naslov sa Ferrarijem samo da ga isti smatraju Ronaldom i podrede se njemu.

Zaziva se Leclerca da dođe u F1 jer ovaj Kimi je za penziju. Ma ljudi dragi pa Ferrari je teret. Što vi mislite da će taj 20- godišnjak žariti i paliti sljedeće sezone? Pa treba provesti par sezona u drugim ekipama prije nego se dođe u Maranello. Treba skupiti iskustvo, treba proći loše situacije kao i one dobre prije nego što pokuca na vrata Maranella. Maranello će ga pojesti, ugušit će se u cijeloj toj korporaciji, prezelen je to dečko. Momak jedva da ima 10 F1 utrka iza sebe i vi govorite dovedite nam Leclerca.
Ne bih ništa rekao da je Ferrari posegnuo npr. za Riccijem, ali neka mi netko kaže što se želi postići dovođenjem Leclerca?

Danas se po forumu provukla priča rekao sam vam ja da je Mercedes brži bolid . E k..... moj. Prodavanje jeftine magle. Zapamtite da su Ferrari i Mercedes dva apsolutno izjednačena bolida nadjeljom dok subotom Ferrari po novome nosi blagu prednost.
Upravo je Hamilton ta prevaga koja tjera taj bolid do krajnjih granica i koji gotovo da ne radi greške (upravo ono što je Wolff početkom godine rekao naslov će odnijeti ona ekipa koja će raditi najmanje greški i koja će biti najpouzdanija). Za Hamiltona možemo svašta reći, ali performanse su mu zavidne.

Danas je Ferrari trebao uzeti u najmanju ruku dva postolja sa P1. Na kraju je uzeo P2 - 4 jer Ronaldo je Ronaldo. Ostavio je timskog kolegu na cjedilu, prosuo je pregršt bodova ove sezone i ugrozio je WDC/WCC. S takvim vozačem nećemo ništa osvojiti.
Generaliziras, vettel je jedan od najzasluznijih ljudi sto je ferari ovdje gdje je. Ostavio kimija u raljama mercedesa? Koliko je puta vettel bio taj koji sam mora voditi bitku sa mercedesom dok ovaj jedva da prati redbull? Previse se olako pamte greske a ne dobre predstave. Npr kanada 2016 kada je vettel uzeo p2 i cak presao lewisa za vodstvo u ferariju koji je bio na razini danasnjeg redbulla usporedno sa mercom i ferarijem. Hamilton ne radi greske? Jesi ti gledao azerbajdzan ove godine koliko je gresaka radio i letio van staze za vrijeme utrke dok se vozio na 4 mjestu? I na kraju uzme tu pobjedu uz pomoc sudaca i srece pa cemo rec da gura bolid van granica.

Goli k od vozaca ako nebude prvi nakon prvog kruga? Evo mene je sram sto navijas za ferrari
Bajo..... daj molim te. Nemaš pojma o čemu pričaš. Imam dovoljno F1 utakmica u nogama da vidim neke stvari. Da se mene pita ti odavno ne bi komentirao na forumu jer taj tvoj jezik je primjeren samo za index, kurir i klix.ba stranice. Molim te mene se ostavi i zaobiđi me.

ShangaiDevil
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari Williams
Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 22:47
ShangaiDevil je napisao/la: 02.09.2018., 19:59
Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 19:32 Gledam F1 od 98, ali još nisam vidio vozača, višestrukog prvaka koji je u borbi za naslov, a hebeno sklon greškama koje će ga kako je krenulo stajati naslova. Serije sranja koje Vettel može napraviti su prosto nevjerojatna. Što je najbolje sve je krenulo 2016, ali j*beno se nastavilo i 2017 i pogotovo 2018.
Također naprosto nevjerojatni su navijači Vettela i Ferrarija koji u većini slučajeva okrivljuju Kimija. Kimi je danas imao utrku za 4.5/5. Za čovjeka u
39-toj koji nema onaj zenit brzine kakvu je imao prije cca 10 godina, ali u ovih par utrka približio se tome. Čovjek je danas odvozio jednu lijepu utrku i mogu slobodno reći da je Vettel taj krivac zbog kojeg je Kimi (a lako moguće i on sam) ostao bez pobjede. Ostavio je Kimija u raljama Mercedesa i rezultat je bio očigledan. Vrlo je logično kakav će rezultat biti kada idu 2 vs 1.
Čitam tu izjavu Vettela na portalu i točno se vidi iz izjave vidi da su svi krivi samo ne on.
Vettel apsolutno nema glavu ,mirnoću , smirenost, staloženost, samokritičnost. Odličan je vozač kad starta s P1 i isto zadrži u prvom krugu, kada je sve idealno i krasno, ali inače je goli k.
Sve sam uvjereniji da bi i ovaj sporiji Kimi prije osvojio naslov sa Ferrarijem samo da ga isti smatraju Ronaldom i podrede se njemu.

Zaziva se Leclerca da dođe u F1 jer ovaj Kimi je za penziju. Ma ljudi dragi pa Ferrari je teret. Što vi mislite da će taj 20- godišnjak žariti i paliti sljedeće sezone? Pa treba provesti par sezona u drugim ekipama prije nego se dođe u Maranello. Treba skupiti iskustvo, treba proći loše situacije kao i one dobre prije nego što pokuca na vrata Maranella. Maranello će ga pojesti, ugušit će se u cijeloj toj korporaciji, prezelen je to dečko. Momak jedva da ima 10 F1 utrka iza sebe i vi govorite dovedite nam Leclerca.
Ne bih ništa rekao da je Ferrari posegnuo npr. za Riccijem, ali neka mi netko kaže što se želi postići dovođenjem Leclerca?

Danas se po forumu provukla priča rekao sam vam ja da je Mercedes brži bolid . E k..... moj. Prodavanje jeftine magle. Zapamtite da su Ferrari i Mercedes dva apsolutno izjednačena bolida nadjeljom dok subotom Ferrari po novome nosi blagu prednost.
Upravo je Hamilton ta prevaga koja tjera taj bolid do krajnjih granica i koji gotovo da ne radi greške (upravo ono što je Wolff početkom godine rekao naslov će odnijeti ona ekipa koja će raditi najmanje greški i koja će biti najpouzdanija). Za Hamiltona možemo svašta reći, ali performanse su mu zavidne.

Danas je Ferrari trebao uzeti u najmanju ruku dva postolja sa P1. Na kraju je uzeo P2 - 4 jer Ronaldo je Ronaldo. Ostavio je timskog kolegu na cjedilu, prosuo je pregršt bodova ove sezone i ugrozio je WDC/WCC. S takvim vozačem nećemo ništa osvojiti.
Generaliziras, vettel je jedan od najzasluznijih ljudi sto je ferari ovdje gdje je. Ostavio kimija u raljama mercedesa? Koliko je puta vettel bio taj koji sam mora voditi bitku sa mercedesom dok ovaj jedva da prati redbull? Previse se olako pamte greske a ne dobre predstave. Npr kanada 2016 kada je vettel uzeo p2 i cak presao lewisa za vodstvo u ferariju koji je bio na razini danasnjeg redbulla usporedno sa mercom i ferarijem. Hamilton ne radi greske? Jesi ti gledao azerbajdzan ove godine koliko je gresaka radio i letio van staze za vrijeme utrke dok se vozio na 4 mjestu? I na kraju uzme tu pobjedu uz pomoc sudaca i srece pa cemo rec da gura bolid van granica.

Goli k od vozaca ako nebude prvi nakon prvog kruga? Evo mene je sram sto navijas za ferrari
Bajo..... daj molim te. Nemaš pojma o čemu pričaš. Imam dovoljno F1 utakmica u nogama da vidim neke stvari. Da se mene pita ti odavno ne bi komentirao na forumu jer taj tvoj jezik je primjeren samo za index, kurir i klix.ba stranice. Molim te mene se ostavi i zaobiđi me.
Kad nemas nista za rec odmah okrenes na osobnu razinu. Onda buduci da imas toliko utrka u nogama najbolje da je dopisteno komenirati samo onima koji su pogledali odredjeni broj utrka, reci mi koliko ih jos moram pogledat da mogu komentirati
Zadnja izmjena: ShangaiDevil, dana/u 02.09.2018., 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
:klanjam: :facepalm: :klanjam: (@Iceman)

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Kaže Arrivabene da Ferrari zapošljava vozače, a ne batlere. Piši kući propalo, nisu oni ništa naučili iz ovog danas. :bang:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
ShangaiDevil je napisao/la: 02.09.2018., 22:47 Pa kuda je trebao ici vettel, mozda drito u kimija a ne sa vanjske strane

A jesi nadrobio gluposti
Ukljuci malo logiku i pogledaj start, Kimi je isao desno pa dijagonalno lijevo, naravno zatvarao je Vettela, a Vettel da je isao opet desno, Kimi ne bi smio mijenjati putanju, a vidjelo se da je Vettel bio mrvicu brzi. Ako je htio vec na startu Kimija preci, napad s unutrasnje strane bi se cinio kao idealan, jer Kimi ne bi bio tako agresivan, pa da izbaci svog timskog kolegu, ocigledno bi bio bijesan, ali ne i odlucan, kao sto je to bio Hamilton na drugom zavoju. Napad s vanjske strane je jako tezak, vecina vozaca sijece krivinu, kada udje prebrzo, ka Max sa Bottasom.

I na kraju krajeva Hamilton je napao Vettela sa unutrasnje strane jer se Vettel opet zavlacio sa vanjske strane i ostavio prostora Britancu. I onda spora reakcija, kasno zatvaranje i kontak.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Iceman
Formula 1
Formula 1
@ShangaiDevil - samo me zaboravi da postojim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slažem se s komentarima kolega @Matek14 , @Har KI i većini komentara @Slavenowsky .

I dalje mi je nevjerojatno da neki kolege govore o Kimijevom štopanju Vettela i koliko je on shebao Vettelove putanje itd itd. Ono... Što Kimi treba napraviti da se zadovolje nečiji apetiti?
Ja ne kažem da danas Kimi nije trebao pomoći Vettelu, naprotiv.... Ali ljudi moji početak je utrke. Zar je Kimi trebao do prvog zavoja propustiti Vettela i kompromitirati svoju poziciju od strane Hamiltona? Onda bi govorili Penzija penzija penzija.
Najbolje bi bilo da Kimi ima cloaking device pa evo dragi prijatelju prođi kroz mene. Mislim o čemu mi pričamo. Okrivljavati Driver of the day, čovjeka u 39-toj, čovjeka koji niže postolje za postoljem i onda još mučki stalno ponavljati kako on nema brzinu, kako on ne može pobijediti, kako mu se na kraju Vettel približio na 8 sec itd itd. On je itekako danas mogao pobijediti i imao je brzinu da pobijedi. Našao se u Mercedesovoj zamci usamljen.
Da nije ni Bottas Vettela mogao prestići u Bahreinu, kada je Ferrari bio nešto sporiji bolid. Nije ni Hamilton danas mogao prestići Kimija u prvom stintu. Kada su mu rekli podigni tempo nabio je 5 sekundi ispred Hamiltona. Bottas je odradio što je morao odraditi i gume su otišle. Gotova priča.

Ja sam iskreno razočaran Vettelovom prezentacijom vožnje i borbe za naslov. Totalno nepromišljeno, bez imalo kalkulacije u glavi (vrlina koju ima ili je imao Alonso) srlja iz greške u grešku. Ja ne kažem da on nije brz, da nije vrijedan, ali nije to to. :thumbsd:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 23:23 @ShangaiDevil - samo me zaboravi da postojim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slažem se s komentarima kolega @Matek14 , @Har KI i većini komentara @Slavenowsky .

I dalje mi je nevjerojatno da neki kolege govore o Kimijevom štopanju Vettela i koliko je on shebao Vettelove putanje itd itd. Ono... Što Kimi treba napraviti da se zadovolje nečiji apetiti?
Ja ne kažem da danas Kimi nije trebao pomoći Vettelu, naprotiv.... Ali ljudi moji početak je utrke. Zar je Kimi trebao do prvog zavoja propustiti Vettela i kompromitirati svoju poziciju od strane Hamiltona? Onda bi govorili Penzija penzija penzija.
Najbolje bi bilo da Kimi ima cloaking device pa evo dragi prijatelju prođi kroz mene. Mislim o čemu mi pričamo. Okrivljavati Driver of the day, čovjeka u 39-toj, čovjeka koji niže postolje za postoljem i onda još mučki stalno ponavljati kako on nema brzinu, kako on ne može pobijediti, kako mu se na kraju Vettel približio na 8 sec itd itd. On je itekako danas mogao pobijediti i imao je brzinu da pobijedi. Našao se u Mercedesovoj zamci usamljen.
Da nije ni Bottas Vettela mogao prestići u Bahreinu, kada je Ferrari bio nešto sporiji bolid. Nije ni Hamilton danas mogao prestići Kimija u prvom stintu. Kada su mu rekli podigni tempo nabio je 5 sekundi ispred Hamiltona. Bottas je odradio što je morao odraditi i gume su otišle. Gotova priča.

Ja sam iskreno razočaran Vettelovom prezentacijom vožnje i borbe za naslov. Totalno nepromišljeno, bez imalo kalkulacije u glavi (vrlina koju ima ili je imao Alonso) srlja iz greške u grešku. Ja ne kažem da on nije brz, da nije vrijedan, ali nije to to. :thumbsd:
Mislim da tu misliš na mene...
Ja ne krivim Kimija ni Vettela već ekipu koja je očito ušla bez ikakvog plana u utrku...oni su im doslovno rekli da se utrkuju!
Već su jučer falili sa tim što su davali krivom vozaču zavjetrinu pa onda danas ovo.
Razmišljam logički...jučer, a ni danas nije bilo nikakve logike da Kimi bude ispred...jednostavno nije.

Jučer sam o tome govorio kako želim odlučnost ekipe...a ne ovakve stvari. Mercedes je to odradio perfektno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Zbog ove šlampavosti Ferrarija sad mi se čini da bi mogli titulu osvojiti tek u Abu Dhabiju. :mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
@Ferrari - zašto su jučer dali prednost Kimiju spram Vettela ja stvarno ne znam što bih rekao, ali vjerujem da je Vettel na ovaj ili onaj način danas trebao završiti ispred Kimija. Ne na način da ga se propusti do prvog zavoja već u nekom krugu na stazi ili overcut/undercut kroz boksove. Vrlo logično, vrlo smisleno. Osobno ne bih imao ništa protiv toga jer je vrlo logično i normalno da se u ovoj fazi krene s time.

Ja sam mišljenja da je danas Vettel ekipu stavio u nezavidni položaj prilikom kalkuliranja Kimijevog ulaska u boks. 100%. Kompromitirao je sebe i kompromitirao je Kimija. Zašto je momčad brzo povukla Kimija u boks? Bojali su se Hamiltonovog ulaska i njegovog outlap-a. Ne pričamo o Ericssonu već o Hamiltonu koji je sposoban napraviti odličan outlap i prestići protivnika na taj način. I tu priča završava. Bili su u Mercedesovoj zamci.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kakvo nepoznavanje materije od nekih... :facepalm:

Prvo, ono na startu što je uradio Vettel nije "greška" ili prelazak na vanjsku stranu, nego hvatanje zavjetrine iza Kimija. To ne kažem ja, nego će ti reći svaki F1 vozač. Eno, bilo je i na Sky-u... A Kimi se jasno poslije toga grčevito branio. Dokaz tome je ono žestoko kočenje u prvom zavoju.

Što se tiče onoga kasnije, kažete da je Mercedes ovdje bio brži nego u Belgiji? Samo je dokazano da je Hamilton bio brži od Kimija. Zar stvarno mislite da je Vettel bio ispred, da nebi Kimiju nabio 7, 8 sekundi u prvom stintu? Ako nebi i više... A Hamiltonu kalkulantskih 3, 4 sekunde, dovoljno da pokrije undercut.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
slika

Slika govori hiljadu riječi, napad sa unutrašnje strane Vattel bi bio sigurno prvi. Hvatanje zavjetrine nema veze sa odabirom pozicije, Vettel ima pravo da bira putanju, a Kimi nema pravo da mijenja pozicije. I gledajući ovu sliku Vattel je imao koji cenat prednosti, ali ulaz u krivinu je bio težak za napad.

I druga situacija, izlaskom iz krivine svi su bili u ravni

slika

i Onda vidi Hamiltona kako se odvaja

slika

Dok Vattel spava, točnije drži i dalje vanjsku putanju.

slika

Tek pri kraju ravnice, počinje da zatvara Hamiltona

slika

No tad je vec bilo kasno, dakle Vattel je druže moj birao loše putanje, ne može ga ni sveta voda oprati, a kamo li i ti..
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Da je gledao gdje je Hamilton, zatvarao ga na krivini, sacuvao bi P2 i plus mozda bi vec na iducoj ravnici dobio priliku za napad na Kimija, no Vettel je htio nesto sasvim drugacije, na kraju svi krivimo Kimija kako ga je "navodno" zatvorio, ne nego je Vettel spavao, a Hamilton ga maestralno zaobisao.

I opet cu reci, utrka ne traje 3 zavoja, nego 53 kruga i ovo je sve sto cu reci na ovu temu.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Dakle svega se nagledalo do petog zavoja u režiji Ferraria, ako su dali vozačima da se utrkuju onda su dobili što su i zaslužili. Takvim stavom neće doći do nijednog naslova. Svi snose krivicu od Kimija, Vettela do onoga koji ih savjetuje kako se utrkivati.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Slavenowsky
Moram rec da se slazem glede Vettelovih putanja ali isto tako prvo krivim Ferrari pa onda njega.. Odvratno lose vode utrke.. Odlukama, tj. manjkom istih samo dodatno stavljaju pritisak na Seba koji onda ide iz greske u gresku, Hamilton pametno i smireno sve uzima kad god moze.. Kimi se ne moze borit za naslov i da ima konstantno brzi bolid od Hamiltona.. Pokazatelj ocajnog vodjenja utrke su sva sastajanja na stazi Kimi/Seb i onda s druge strane odlicno vodjenje od strane Mercedesa u svim sastajanjima na stazi Bottas/Hamilton..
Fino Alla Fine

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Naravno, slažem se da je ovo bila greška Ferrarija, što je uopšte dozvolila borbu svojih vozača.

Samo ja krivim Vattela koji je mahnito krenuo u napade. Da je nakon jednog kruga ostao pribran, 100% bi pobjedio, ali juče je sve nekako bilo pogrešno.

I opet ću reći ovo, ako Ferrari i dalje želi borbu unutar tima, pogotovo u završnici sezone, onda su fkt idioti.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ma jasno.. Na kraju je Seb kriv jer je sve lose izabrao, pritisak Hama pa i cijelog Ferrarija koji se bas trudi da mu otezaju stvari..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Iceman je napisao/la: 02.09.2018., 23:45 @Ferrari - zašto su jučer dali prednost Kimiju spram Vettela ja stvarno ne znam što bih rekao, ali vjerujem da je Vettel na ovaj ili onaj način danas trebao završiti ispred Kimija. Ne na način da ga se propusti do prvog zavoja već u nekom krugu na stazi ili overcut/undercut kroz boksove. Vrlo logično, vrlo smisleno. Osobno ne bih imao ništa protiv toga jer je vrlo logično i normalno da se u ovoj fazi krene s time.

Ja sam mišljenja da je danas Vettel ekipu stavio u nezavidni položaj prilikom kalkuliranja Kimijevog ulaska u boks. 100%. Kompromitirao je sebe i kompromitirao je Kimija. Zašto je momčad brzo povukla Kimija u boks? Bojali su se Hamiltonovog ulaska i njegovog outlap-a. Ne pričamo o Ericssonu već o Hamiltonu koji je sposoban napraviti odličan outlap i prestići protivnika na taj način. I tu priča završava. Bili su u Mercedesovoj zamci.
Potpis.
Trebali su sve fino dogovoriti kako i šta.
A prije toga su trebali napraviti slipstream za Vettela i bilo bi puno bezbolnije.
Ispalo je kao što tvrde i @Crash i Slaven, prvo greška ekipe, a zatim i Vettela.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Evo malo pozadine za one koji i dalje ne znaju zašto krivim ekipu za onaj debakl...
https://www.motorsportmagazine.com/repo ... rix-report
Vettel has a lot on his plate as he tries to close down the points deficit to Hamilton. As Christian Horner recently suggested, Vettel is ‘Ferrari’s rock’. For all the technical ingenuity behind the team that’s produced F1’s fastest car this year, it’s still operationally suspect – and Vettel takes it upon himself to orchestrate it through a Grand Prix weekend. Hence the occasionally terse radio messages about strategy or, as in Spa, ‘lift the car up, for f**k’s sake, you’ll crush the floor.’ This extra responsibility cannot fail to clutter his head and in turn apply its own pressure. The persistent pattern of Vettel errors at Ferrari in the last couple of seasons are totally at odds with his performances when at Red Bull, where all he had to do was drive. Pretty much as Hamilton has to do at Mercedes now.

The final Q3 runs were a case in point. It was Räikkönen’s turn this weekend to be the second car out – and therefore be the towed rather than the tower. Vettel’s status as title-chaser has not changed that procedure. He didn’t have a problem with that. That wasn’t what he wanted to talk about ‘later’. It was the delay in them getting him ready in time, thereby preventing him from getting out on Hamilton’s tail – and getting the tow from the Mercedes, as planned. That delay allowed Carlos Sainz’s Renault to get between them and by the time Seb had fought his way past that, Hamilton’s car was well out of towing reach. But conversely, he was positioned perfectly to tow Räikkönen – to what turned out to be pole.

Irritated perhaps, distracted certainly, Vettel by his own admission got too ragged on that final lap. “It wasn’t good at the first chicane, the second chicane, the Lesmos – everywhere basically! I’m lucky I stayed second rather than third.” As for the operational shortfall, he wasn’t up for talking about it, but later allowed: “I addressed the people concerned and made my point.”
Isto tako
Why was the title-chasing Vettel having to pull his punches racing a team-mate? Because that team-mate is believed to have triggered a ‘no team orders’ clause by qualifying on pole. So surely, under the circumstances, Ferrari might have enlisted Räikkönen to the cause? Well, with no 2019 contract yet, why would Räikkönen want to do that? Hence the rock and hard place he’d been placed in off-track
Opet...tip još nema potpisan ugovor, borba za titulu je na vrhuncu, a oni se zajebavaju sa nekim klauzulama u ugovoru. Naprosto nevjerojatno...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ne razumijem da na tako visokom profesionalnom nivou natjecanja kao što je F1 u ovoj priči Ferrari ima se mjesta za emocije vozača, a ne da se GP vikend odradi besprijekorno nakon što se zaključao prvi startni red i da se uzme potencijalni 1-2 koji je bio ponuđen. Nekad se čini da je F1 ekipu definitivno lakše voditi iz fotelje zavaljen u dnevnom boravku. Amateri :facepalm:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Grimacing Face
https://twitter.com/Charles_Leclerc/status/1036532822402580481 ...zanimljivo.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pogledaj start iz zraka. Ili iz Vettelovog ili Hamiltonovog bolida. Svi su isto startali, i onda i Hamilton i Vettel hvataju zavjetrinu iza Kimija. I ovo što se Vettel izbacio na vanjsku je zato što je Kimi napravio trzaj na unutrašnju, jasno dajući do znanja koju će stranu braniti. Naravno da nije otišao skroz na unutrašnju, jer treba ući u krivinu, ali je tamo trznuo dok je Vettel bio iza njega. A Vettel nije mogao samo ostati iza, jer bi onda Hamilton, koji isto ima zavjetrinu napao njega. Ovo poslije je opet zbog Kimija koji je bio prespor, a Hamilton leti iza. Da je Vettel i ostao iza Hamilton bi ga napao, a on ga nebi mogao zatvoriti.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡