Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ono kada ti trenutno najjači rival čestita (za razliku od njegovih vrlih navijača :zubo: :thumbsd: )
[ link do slike ]

Trenutak kada emotivna masa Ferrarijevih mehaničara probija kordon policije..... :mrgreen:
[ link do slike ]

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Jesu li zbog toga bili kod sudaca nakon utrke?
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

Iceman
Formula 1
Formula 1
da

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la:Ono kada ti trenutno najjači rival čestita (za razliku od njegovih vrlih navijača :zubo: :thumbsd: )
[ link do slike ]

Trenutak kada emotivna masa Ferrarijevih mehaničara probija kordon policije..... :mrgreen:
[ link do slike ]
Izbjeglice :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
slikaslika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ovo slavlje i zajedničko slikanje od Ferrarija još nismo vidjeli ove godine... Neznam zašto su se tek sad sjetili ovoga. No ovaj put je u pitanju i dvostruki podij

slika

Izbacite uljeza? :mrgreen:

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ako Ferraristi čitaju ovo, očekujte invaziju crvenih luđaka po stazi do kraja sezone... :mrgreen: https://twitter.com/BadgerGP/status/645967516511117312

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Tehnička analiza Giorgio Piole uoči VN Singapura (tajne Ferrarijevog uspjega na toj stazi):

Tech analysis: The Ferrari tweak that helped Vettel dominate

________

Ferrari se već počeo slagati u boksu VN Japana:

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Lady
GP3
GP3
Ovo je jako zanimljivo šta je Ferrari napravio. Možda im je Vettel otkrio par Neweyevih tajni iz Red Bullovih dana kad se sve davalo da bi se doveo topal zrak na difuzore i time maksimalno pridonijeli jakom stražnjem kraju. U onoj tablici maximalnih brzina se također vidijela razlika u postavkama Raikkonenovog bolida naspram Vettelovog. Mislim da je Vettel u Singapuru išao na onaj svoj poznati set-up iz Red Bullla, žrtvovanje maximalne brzine zbog downforcea. Kimi se tu zahebao i zato je bio toliko sporiji od Seba.
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Upravo tako.. i meni se čini da je tu ležao zajeb. Kimi je imao previše snage po stražnjoj osovini na tako tehničkoj stazi. Kako to englezi kažu.. over-rotation.
Po meni za tehničke staze nama boljeg majstora za postavljanje setupa od Seba, nadam se da će ta prednost isplivati i na Suzuki, bez obzira na tvrđe komponente guma i brže zavoje. U svakom slučaju sve ide na bolje.. pa i Kimi.

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton

Iceman
Formula 1
Formula 1
Pa nema ustvari tu neke panike. Ili će ima dati PU ili neće. Vrlo jednostavno!

Ono što sam spomenuo tu na forumu....
[ link do slike ]

[ link do slike ]

True!!!
[ link do slike ]

Nekako nakon utrke u Singapuru sve sam manje uvjeren da je dobar ulazak u brak Ferrarija sa RB-om. Utrka me jako razuvjerila da je to dobar potez. Naravno nemam ništa protiv ako RB ima isti status kao i npr. Sauber, ali da nekoliko Ferrarijevih inžinjera odaje tajne (najbolje postavke itd) najlajavijoj konkurenciji, e pa baš nisam siguran. Ferrari mora zaštiti svoju konkurentnost. Sauber ne čini prijetnju za naslov (ili pobijede), ali RB da.
Nadam se da će mudre glave ovo pametno odigrati (a RB brže bolje nek si traži novog vlasnika ili opskrbljivača PU izvana).

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
Tu se potpuno slazem sa tobom a izgleda da su i u Ferrariju poceli da razmisljaju o tome
http://www.formula1blog.com/f1-news/mer ... gine-deal/

senja
Baniran
Baniran
Lady je napisao/la:Ovo je jako zanimljivo šta je Ferrari napravio. Možda im je Vettel otkrio par Neweyevih tajni iz Red Bullovih dana kad se sve davalo da bi se doveo topal zrak na difuzore i time maksimalno pridonijeli jakom stražnjem kraju. U onoj tablici maximalnih brzina se također vidijela razlika u postavkama Raikkonenovog bolida naspram Vettelovog. Mislim da je Vettel u Singapuru išao na onaj svoj poznati set-up iz Red Bullla, žrtvovanje maximalne brzine zbog downforcea. Kimi se tu zahebao i zato je bio toliko sporiji od Seba.
Kimi je bio u DRS zoni iza Ricciarda, dok ga Vettel nije imao priliku otvarati čitavu utrku. Zbog toga je razlika u maksimalnoj brzini.

Lady
GP3
GP3
senja je napisao/la:
Lady je napisao/la:Ovo je jako zanimljivo šta je Ferrari napravio. Možda im je Vettel otkrio par Neweyevih tajni iz Red Bullovih dana kad se sve davalo da bi se doveo topal zrak na difuzore i time maksimalno pridonijeli jakom stražnjem kraju. U onoj tablici maximalnih brzina se također vidijela razlika u postavkama Raikkonenovog bolida naspram Vettelovog. Mislim da je Vettel u Singapuru išao na onaj svoj poznati set-up iz Red Bullla, žrtvovanje maximalne brzine zbog downforcea. Kimi se tu zahebao i zato je bio toliko sporiji od Seba.
Kimi je bio u DRS zoni iza Ricciarda, dok ga Vettel nije imao priliku otvarati čitavu utrku. Zbog toga je razlika u maksimalnoj brzini.
Ja sam isto to pomislila, međutim jedna druga stvar mi je upala u oči. Pogledaj ovu tablicu koju nam je stavio neki dan kolega Iceman (ne gledaj njegove strelice koje je crtao) i pogledaj max brzinu Hamiltona i Rosberga koji su također bili u DRS-u.

[ link do slike ]

Pa zar onda Merc bi išao ipod 300km/h da nisu imali DRS? A isto tako, moguće da je Vettel i koristio DRS kod pretjecanja zaostalih vozača....
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Iceman je napisao/la:Pa nema ustvari tu neke panike. Ili će ima dati PU ili neće. Vrlo jednostavno!

Nekako nakon utrke u Singapuru sve sam manje uvjeren da je dobar ulazak u brak Ferrarija sa RB-om. Utrka me jako razuvjerila da je to dobar potez. Naravno nemam ništa protiv ako RB ima isti status kao i npr. Sauber, ali da nekoliko Ferrarijevih inžinjera odaje tajne (najbolje postavke itd) najlajavijoj konkurenciji, e pa baš nisam siguran. Ferrari mora zaštiti svoju konkurentnost. Sauber ne čini prijetnju za naslov (ili pobijede), ali RB da.
Nadam se da će mudre glave ovo pametno odigrati (a RB brže bolje nek si traži novog vlasnika ili opskrbljivača PU izvana).
Mislim da se u dogovorima lomi koplje oko dobavljača goriva.. jer da bi taj PU funkcionirao adekvatno potrebno je isto gorivo.
Evo jedan post na tu temu:
Daniel Ricciardo is adamant it is "still early" to be worried about Red Bull's 2016 engine deal but says he wants "equality" with their supplier.

Set to part ways with Renault at the end of this season, Red Bull have entered talks with Ferrari after their request for Mercedes engines was rejected.

The talks have been described as "positive" by team owner Dietrich Mateschitz however advisor Helmut Marko fears the "curtain may go down after Abu Dhabi" unless Red Bull secures a competitive engine.

For now, though, Ricciardo insists he is not worried, he just wants to know that the team has "equality" with whomever they do sign with.

"It's still early to get concerned or worried," Ricciardo told Sky Sports News HQ.

"I think if this stuff's still going on in two months' time then it's like 'ok guys what are we doing?'

"I think Dietrich is right in terms of that's what we want. We want to have equality and if we do go down that road then it's okay."
Izvor

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Ferrari je opasno zasukao rukave, Mercedes sigurno osjeća pritisak. Ovo izgleda puno bolje, bolji bolid bolji motor, sama atmosfera, a i navijači su puno optimističniji. Sad treba malo pričekati da se opet javi netko od prošlogodišnje garde i da veli da je to sve zbog njihovog rada. Naravno Alonso je i dalje sretan sa svojom odlukom.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Mogu oni zasukati rukave koliko hoce, no ove godine a vjerujem i sljedece nista od naslova. Tek 2017 ce netko biti u mogucnosti srusiti Mercedes.

senja
Baniran
Baniran
Lady je napisao/la:
senja je napisao/la:
Ja sam isto to pomislila, međutim jedna druga stvar mi je upala u oči. Pogledaj ovu tablicu koju nam je stavio neki dan kolega Iceman (ne gledaj njegove strelice koje je crtao) i pogledaj max brzinu Hamiltona i Rosberga koji su također bili u DRS-u.

[ link do slike ]

Pa zar onda Merc bi išao ipod 300km/h da nisu imali DRS? A isto tako, moguće da je Vettel i koristio DRS kod pretjecanja zaostalih vozača....
Ovdje ima speed trap sa kvalifikacija: http://www.fia.com/events/fia-formula-o ... ications-9
U Kvalifikacijama svi koriste DRS, ali su uslovi za sve isti. I prema ovome se može vidjeti da Vettel nije imao podešen bolid za manji top speed. Čak je išao i malo brže.
A prema ovome, speed trap na utrci:
http://www.fia.com/events/fia-formula-o ... fication-1
nije ni sličan toj gore tabeli.
A što se tiče Mercedesa, nisu ni oni bili u DRS zoni. Prva tri kruga DRS nije dozvoljen, a do tada su oni već imali zaostatke preko sekunde. A što se tiče Manora, (oni su jedini ovdje kasnili za krug) sve i da su ih stizali na pravcu, ne vjerujem da bi oni vozili masimalnom brzinom ispred vozača koji ih stižu za čitav krug, i time im omogućili da ostvare što veću brzinu sa DRS-om. Radije će usporiti i skloniti se.

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Bravo senja, davati zaključke o set-upu, iščitavajući podatke sa speed trapa je u krajnju ruku nebulozno.
No gidra, no party.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡