Fernando Alonso
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ljudi moji nitko ne govori da Alonso nije vrhunski vozač kada to naprosto nije istina...to što se neki ljute kada se kaže određena povijest o tom vozaču ili osobi je meni nerazumna. Pa čovjek je upravo najavio odlazak i valjda je onda normalno da se svi vraćamo u nazad i nabrajamo one dobre trenutke i one loše trenutke kao i određene kontroverze.
Ja naprosto ne mogu vjerovati kako neki toliko borilački ulaze u one komentare kao da im je Alonso obitelj i najbliži prijatelj...jedno je biti navijač, a drugo je onako pretjerivati u komentarima. Nema nikakvog smisla i pomalo je cringeworthy. Mrzim tu riječ, ali najbolje opisuje pojedince.
Komentari nakon što netko navede crashgate ili nekakve izjave koji su u potpunosti salty poput "haha Alonso je bolji od Vettela i dok je ovaj tamo ovi neće ništa osvojiti...blabla..." ili "Alonso je tata-mata za onoga Crymiltona" ili "ovaj je imao više sreće nego pameti" itd...jednostavno izgleda loše od strane tih istih fanova.
Iskreno djetinjatsto do bola...eto kao da nitko ne zna da je Alonso top vozač i jedan od najboljih ikad...ali treba biti realan i osvrnuti se na druge aspekte karijere koji pojašnjavaju zašto je osvojio "samo" 2 titule...i kada netko ide objasniti razloge koji su više-manje istiniti i mi ih SVI znamo onda perje leti bez razloga. Aj dobro.
Neki su komentari kao da je čovjek umro, a ne da je samo najavio da ga neće biti 2019. u F1 (eto velikog iznenađenja iako se spekuliralo 2 godine) i jasno ostavlja vrata otvorena za 2020. nadalje...i ja iskreno vjerujem da će se vratiti jer je takav karakter i "egomanijak" (nekima će ta riječ zvučati grubo no to je najbolji opis) koji ne želi ostaviti nekakav nedovršeni posao u F1.
Eto, ako sam sada ja nešto loše rekao onda jebiga.
Ja naprosto ne mogu vjerovati kako neki toliko borilački ulaze u one komentare kao da im je Alonso obitelj i najbliži prijatelj...jedno je biti navijač, a drugo je onako pretjerivati u komentarima. Nema nikakvog smisla i pomalo je cringeworthy. Mrzim tu riječ, ali najbolje opisuje pojedince.
Komentari nakon što netko navede crashgate ili nekakve izjave koji su u potpunosti salty poput "haha Alonso je bolji od Vettela i dok je ovaj tamo ovi neće ništa osvojiti...blabla..." ili "Alonso je tata-mata za onoga Crymiltona" ili "ovaj je imao više sreće nego pameti" itd...jednostavno izgleda loše od strane tih istih fanova.
Iskreno djetinjatsto do bola...eto kao da nitko ne zna da je Alonso top vozač i jedan od najboljih ikad...ali treba biti realan i osvrnuti se na druge aspekte karijere koji pojašnjavaju zašto je osvojio "samo" 2 titule...i kada netko ide objasniti razloge koji su više-manje istiniti i mi ih SVI znamo onda perje leti bez razloga. Aj dobro.
Neki su komentari kao da je čovjek umro, a ne da je samo najavio da ga neće biti 2019. u F1 (eto velikog iznenađenja iako se spekuliralo 2 godine) i jasno ostavlja vrata otvorena za 2020. nadalje...i ja iskreno vjerujem da će se vratiti jer je takav karakter i "egomanijak" (nekima će ta riječ zvučati grubo no to je najbolji opis) koji ne želi ostaviti nekakav nedovršeni posao u F1.
Eto, ako sam sada ja nešto loše rekao onda jebiga.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Spamere blokiram, nije to ništa novo. Ne znam kako si mislio da će završiti tvoj pohod da ispod komentara pišeš "minus" ili "plus" riječima nakon što su minus i plus uklonjeni? Mislim, da je bilo ostaviti sve ove komentare koji su tamo napisani - to bi zapravo bio najbolji potez, da se ispod tog članka vidi sva raskoš internet diskusije kad se napiše nešto malo kontroverznije. Izgledalo je u jednom momentu kao index na steroidima. A to ne bu išlo dok ja vodim kolof1_zg je napisao/la: 16.08.2018., 23:24 Vaša svetosti, sad više ne mogu komentirati niti jedan članak a ne samo Vašu kolumnu? Na Forumu smijem komentirati? Kako to ide? Može par Zdravo Marija pa da ponovo mogu pisati?![]()
![]()

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Fali 'all the time you have to leave da space'Ferrari Maniac je napisao/la: 16.08.2018., 21:08 Evo da malo razbijem monotoniju u ovoj temi.... oh, wait.....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kYDQzH2VI-w[/youtube]

Fino Alla Fine
-
stefan BELLOF
- Karting
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
Potrebno je poznavat materiju kada se krece u raspravu. Naime u odredjenom periodu formule 1 vridila su odredjena pravila,a recimo danas su drugacija. Takodjer je potrebno uzeti u obzir sve okolnosti.Alonso king je napisao/la: 16.08.2018., 18:07 Je li isto misljenje bilo i za Schumija nakon zabijanja u Hilla i Villeneuvea?
Svaka akcija izaziva reakciju,kako u samoj fizici tako i u zivotu obicnih ljudi.
1994 je imala epilog kakav je imala iskljucivo zbog pokusaja teske kradje. Kradje koju je pokusala ucinit FIA na celu sa britanskim lobijem.
Izmedju ostalog Schumacher je imao potpuno pravo zatvarat vrata jer su pravila to dozvoljavala(jako bitna stavka).
1997 je jasna ko dan. Udarao,priznao,bio kaznjen adekvatno.
Priznao i bio kaznjen,nesto sto je kod Alonsa,a i Hamiltona znanstvena fantastika.
"Nisam znao da ce se Piquet zabit u zid"-daj me nemoj zajebavat.
Kaznjeni svi osim Alonsa,a Alonso pobjedio. Totalno bez veze. Kazni sve ili nikoga.
- Matek14
- GP3
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso, McLaren
- Kontakt:
Sad ce me svi Kimijevi navijaci zamrzit, al Kimi nije bio tada materijal za prvaka i Ferrari je to znao, a nudio im se Alonso koji je bio u boljoj formi.. Kimiju koliko mi.god bio simpatican oduvijek nedostaje agresivnost.. najvecu agresivnost je imao na pocetku svoje karijere i to je realno najbolji period njegove karijere.. naslov 2007 ni sam.jos nije vjerojatno svjestan kako je osvojio, a od te 2007 nadalje karijera mu ide silaznom putanjom (izuzev par bljeskova u lotusu).. znao je ferrari tada dobro da im alonso treba i bas to govori u korist toga sto tvrdim a to je da bi svi rado alonsa imali u svojim redovima da nemaju dobru kvalitetu trenutno, a imaju.. hamiltona i vettel su dobri vozaci (bez obzira sto ja vettela karakterno ne mogu smislit kao.niti vetma alonsa, ali ja mu to ne osporavam.. po meni je on treci najbolji trenutno.na gridu, ali je top klasa vozaca.. dapace cijenim.ga vise sada nego u periodu od 2010-2013 i da sada osvoji i ako osvoji naslov zapljeskat cu mu kao sto cu pljeskat hamiltonu).'. Izmedu stalog kako cemo.onda komentirati Kimija kada de u penziju? Vozac kojeg eje 2009 potjerala momcad za koju je osvojio prije 2 sezone prvi vozacki naslov nakon mcs, a pritom je otisao voziti relly i nije ga htjela niti jedna druga momcad.. mclaren koji je tad bio jak, red bull koji je te 2009 narastao u nebesa.. zasto nisu htjeli svjetskog prvaka u svojim redovima? To je.dobro pitanje jelf1zd je napisao/la: 17.08.2018., 00:37 @matek14
Sano nakratko se uključujem u raspravu.
Prvo, tko se riješio Kimija 2010?
Drugo, Alonso je prije samo 4 godine bio u Ferrariju i sam otišao u McLaren. Mogao je ostati, nitko mu nije branio.....

Ugl napisao sam.gore da nemaju potrebu mijenjati vozace jer cinjenica je da je nemaju potrebu.. izmedu ostalog nemojte bit slijepi i gledat mclaren iz perspektive njihove trenutne.forme.. mclaren je druga najveca momcad u povijesti ovoga sporta i koga su odabrali da uz buttona tada vozi za njih, alonsa.. to sto je projekt ispao kako je ispao i sto se stvorila negativa oko svega ovoga je tako kako je.. ajmo hipotetski postaviti situaciju ovako.. mclaren honda je proradila odmah, alonso je u 3 protekle sezone pobjedio hamiltona/rosberga i uzeo 3 naslova s mclaren hondom.. i objavi da nakon ove sezone ide u mirovinu.. sto bi onda pisali i kako bi onda pisali o.njemu?
Da otisao je.. nakon 5 sezona u kojima je muku mucio, kada se vidjelo iz aviona da je mercedes miljama i kada mu se ponudilo (ponavljam) da ode u veliku momcad zvanu mclaren uz dobavljaca motora s kojim su polucili u proslosti rezultate vrijedne divljenja.. i upravo to ponovno ide u korist onoga sto sam rekao.. mclaren je tada isao udarit na najjace.. 2 svjetska prvaka i kombinacija sasije i motora koja je u povijesti funkcionirala kao svicarski sat.. tko je mogao znati da ce se dogoditi to sto se dogodilo? Sto je alonso trebao, ostati u ferrariju za koji je vidio da se u tom trenutku raspada, u koji je dosao novi predsjednik s kojim nije bio u dobrim odnosima, koji je rastjerao pola ljudstva i htio od pocetka graditi momcad (sto je na kraju krajeva sad i uspio i to u jako pozitivnom smislu).. nije alonso vettel da je tada bio u srednjim 20im pa da ima.vremena cekati da se momcad izgradi tako.. naravno naivno je bilo.ocekivati i da ce masina mclaren honda biti vrhunska od pocetka, ali razmjerima neuspjeha koji se dogodio nije se nadao apsolutno nitko, pa niti alonso
Fernando is faster than all of you 

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
@f1_zg
može ovdje pojašnjenje o laudinom cinkanju?
može ovdje pojašnjenje o laudinom cinkanju?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- zekohonda Verified
- Formula 1
kako da uživam kad ne piše ništa o laudinom cinkanju.f1_zg je napisao/la: 17.08.2018., 09:41https://en.wikipedia.org/wiki/1976_Spanish_Grand_Prix
Enjoy....

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- f1_zg
- Formula 4
Joj daj molim te, znači Ferrari ga je cinkao, a Lauda koji je vozio za Ferrari nije ništa znao o tome?zekohonda je napisao/la: 17.08.2018., 09:44kako da uživam kad ne piše ništa o laudinom cinkanju.f1_zg je napisao/la: 17.08.2018., 09:41https://en.wikipedia.org/wiki/1976_Spanish_Grand_Prix
Enjoy....![]()

"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- zekohonda Verified
- Formula 1
ne piše ništa ni o ferrarijevom cinkanju, uozbilji se.
- f1_zg
- Formula 4
Zeko, diskvalificirani su nakon utrke kad je Hunt pobijedio Laudu. Tko je cinkao stjuartima info da je bolid 1,8 cm širi? Ajde, molim te ....
- Matek14
- GP3
- Navija za: Fernando Alonso, McLaren
- Kontakt:
Mozda Alonso? On je tak i tak kriv za sve negativno u F1 valjda od kad je nastala (a i poznati je cinkaros.. pogotovo kad se radi o ferrariju u mclarenu haha)

Zadnja izmjena: Matek14, dana/u 17.08.2018., 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
Fernando is faster than all of you 

- f1_zg
- Formula 4
Na ovaj post sam ti odgovorio, pa si ti meni odgovorio na moj odgovor i valjda nisi bio zadovoljan pa si izbrisao i moj odgovor i svoj odgovoravetma je napisao/la: 17.08.2018., 02:08Spamere blokiram, nije to ništa novo. Ne znam kako si mislio da će završiti tvoj pohod da ispod komentara pišeš "minus" ili "plus" riječima nakon što su minus i plus uklonjeni? Mislim, da je bilo ostaviti sve ove komentare koji su tamo napisani - to bi zapravo bio najbolji potez, da se ispod tog članka vidi sva raskoš internet diskusije kad se napiše nešto malo kontroverznije. Izgledalo je u jednom momentu kao index na steroidima. A to ne bu išlo dok ja vodim kolof1_zg je napisao/la: 16.08.2018., 23:24 Vaša svetosti, sad više ne mogu komentirati niti jedan članak a ne samo Vašu kolumnu? Na Forumu smijem komentirati? Kako to ide? Može par Zdravo Marija pa da ponovo mogu pisati?![]()
![]()
![]()

- zekohonda Verified
- Formula 1
radilo se o normalnom postrace scrutineeringu kojem je bilo podvrgnuto više bolida.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ima. Ali to neće priznati. Ili će upotrijebiti "svoju moć"..... i brisati postove.f1_zg je napisao/la: 17.08.2018., 10:38Na ovaj post sam ti odgovorio, pa si ti meni odgovorio na moj odgovor i valjda nisi bio zadovoljan pa si izbrisao i moj odgovor i svoj odgovoravetma je napisao/la: 17.08.2018., 02:08Spamere blokiram, nije to ništa novo. Ne znam kako si mislio da će završiti tvoj pohod da ispod komentara pišeš "minus" ili "plus" riječima nakon što su minus i plus uklonjeni? Mislim, da je bilo ostaviti sve ove komentare koji su tamo napisani - to bi zapravo bio najbolji potez, da se ispod tog članka vidi sva raskoš internet diskusije kad se napiše nešto malo kontroverznije. Izgledalo je u jednom momentu kao index na steroidima. A to ne bu išlo dok ja vodim kolof1_zg je napisao/la: 16.08.2018., 23:24 Vaša svetosti, sad više ne mogu komentirati niti jedan članak a ne samo Vašu kolumnu? Na Forumu smijem komentirati? Kako to ide? Može par Zdravo Marija pa da ponovo mogu pisati?![]()
![]()
![]()
Frajeru ti imaš nekih ozbiljnih problema
![]()
Na kraju krajeva,..... nije bitno tko ima ili nema frku,..... normalno je da ljudska osoba ima frkovit život. Tko kaže da živi bez grijeha, ili bez frke - taj laže.
Evo jedan primjer, tako očigledan i tako čest: svi ( i žensko, i muško ) govore o svojim brakovima, sve super, sve pet. Ali eto, to nikada nije tako. Stvarnost je drugačija.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Isuse dragi što je ovo
Poruke nisu izbrisane nego su premještene u "prijave poruka i komentara".

-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Ante bocnuo si mečku u p... 

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
@matek
Nije bitno kakav je Kimi bio, svejedbo ga se pokušao riješiti i olakšati si put do pobjeda i naslova, kao što to drugi vozači pokušavaju, tako da je bedasto zbog toga optuživati Seba i Hama.
Ne znam kako se Ferrari raspadao kad je McLaren završio iza njih u poretku konstruktora, i to za podosta, a imali su puno jači motor...mislim da je Alonso otišao tamo zbog para i nedostatka drugih izbora..
Toliko od mene o ovoj temi

Nije bitno kakav je Kimi bio, svejedbo ga se pokušao riješiti i olakšati si put do pobjeda i naslova, kao što to drugi vozači pokušavaju, tako da je bedasto zbog toga optuživati Seba i Hama.
Ne znam kako se Ferrari raspadao kad je McLaren završio iza njih u poretku konstruktora, i to za podosta, a imali su puno jači motor...mislim da je Alonso otišao tamo zbog para i nedostatka drugih izbora..
Toliko od mene o ovoj temi

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Lik je gurnuo / stavio golu ruku u osinjak.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Za ove koji ne znaju određene detalje od tome kako je i zašto je Alonso otišao iz Ferrarija evo podsjetnik:
https://www.motorsportmagazine.com/opin ... real-story
Mattiacci mu je pružio šansu da ostane i dalje iako je Fernando izrazio želju za odlaskom pa se pokušao predomislit (imao je ugovor do 2016) no zahebao se kada je na postojeći ugovor želio dodati amandmane koji su bili slijedeći:
Ferrari je tada odmah odbio te zahtjeve jer nisu željeli da Alonso pokaže manju posvećenost ekipi već veću...
Isto tako Alonso je imao šansu (kada je potpisao novi ugovor tamo 2011. ili 2012) odabir između dva tipa ugovora za Ferrari...jedan koji je bio jako dobro plaćen (nije ispod 30 milja) SA klauzulama za rani raskid ugovora koji idu njemu u korist, a drugi ugovor je bio puno masniji (više love) no BEZ takvih klauzula. On je odabrao ugovor koji daje više love.
https://www.motorsportmagazine.com/opin ... real-story
Mattiacci mu je pružio šansu da ostane i dalje iako je Fernando izrazio želju za odlaskom pa se pokušao predomislit (imao je ugovor do 2016) no zahebao se kada je na postojeći ugovor želio dodati amandmane koji su bili slijedeći:
Očito da je tada naletio na Mattiaccia koji je bio tvrd orah i odmah su tada nazvali Vettela koji je već bio spreman svakako jer se Ferrari tj. vodstvo željelo riješiti Alonsa svakako...iako su mu čak ponudili da ostane no on je stavljao dodatne zahtjeve na postojeći ugovor.That’s where things stood as Alonso and Mattiacci had their showdown meeting. Fernando suggested he would be prepared to continue on his current contract that ran until the end of ’16 – but with a few amendments: 1) Exit clauses that gave him certain windows – like Vettel’s Red Bull contract – to leave at the end of each season if he was below third in the championship at the cut-off date. 2) A veto over the choice of the other driver. 3) An option to choose technical staff.
Ferrari je tada odmah odbio te zahtjeve jer nisu željeli da Alonso pokaže manju posvećenost ekipi već veću...
Isto tako Alonso je imao šansu (kada je potpisao novi ugovor tamo 2011. ili 2012) odabir između dva tipa ugovora za Ferrari...jedan koji je bio jako dobro plaćen (nije ispod 30 milja) SA klauzulama za rani raskid ugovora koji idu njemu u korist, a drugi ugovor je bio puno masniji (više love) no BEZ takvih klauzula. On je odabrao ugovor koji daje više love.
Alonso had the choice of a very lucrative contract with get-out clauses on his side or an even more lucrative one that offered him no such choices. He’d opted for the latter.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari