F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... r-porsche/

Preokret izmedu proizvodaca motora. Mercedes, Ferrari i Renault sad ne zele micanje MGU-H i prijete koristenjem veta.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
f1zd je napisao/la::kokice:
Tek sad vidim da sam ovo stavio u ovu temu :facepalm:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
I ja mislim da bi trebo ostat..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
f1zd je napisao/la: 07.07.2018., 00:41
f1zd je napisao/la::kokice:
Tek sad vidim da sam ovo stavio u ovu temu :facepalm:
Htio sam i tebi napisat da si me razočaro :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Mr.Spaceguy je napisao/la: 07.07.2018., 00:36 https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... r-porsche/

Preokret izmedu proizvodaca motora. Mercedes, Ferrari i Renault sad ne zele micanje MGU-H i prijete koristenjem veta.
koji k sad??? :bang:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Svaka čast. Novih proizvođača svakako neće ni biti.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 07.07.2018., 13:12 Svaka čast. Novih proizvođača svakako neće ni biti.
porsche?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Meni MGU-H uopšte ne smeta.
Toliko vremena i resursa je potrošeno na njega.
Ako je razlog smanjuje troškova, ili privlačenje novih proizvođača, neka ga standardizuju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 07.07.2018., 14:21
Pastor je napisao/la: 07.07.2018., 13:12 Svaka čast. Novih proizvođača svakako neće ni biti.
porsche?
Dok Porsche JAVNO ne da nekakvu garanciju da će uistinu doći ukoliko nema MGU-H sustava onda ću vjerovati...do tada je to sve besplatni marketing.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Ma, mogu oni i doc i ako mgu h ostane, razvili su oni svoju verziju za 919. :mrgreen:

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
Micanjem mgu-h sadašnji proizvođači samo gube. Puste godine su uložili milione u nešto što nazivaju stvarno draguljem F1 tehnologije i sad da ga šutnu po strani kako bi mogućim budućim rivalima olakšali posao? A pitanje je bili uopće došli novi proizvođači i da maknu mgu-h i standardiziraju pol toga jer je to opet sve ogromni trošak. Svi rađe hrle u F E jer nemaju puno ulagati u tehnologiju (razvoj u usporedbi s F1 je smješan) a reklamiraju se kao jako napredni i kao predvodnici revolucije u automobilizmu. Čak je i Rimac rekao u jednom intervju da nemaju potrebe ulazit u F E jer je to puko reklamiranje a ne i pravi razvoj plug in tehnologije, što je idealno za proizvođače koji vole laprdat po medijima a onda se ubrzo povuć kad se definira pravilnik.
+ teško se može mgu-h standardizirati jer je on jedan od osnovnih djelova današnjih turbina u motorima tako da bi standardiziranje dovelo sve proizvođače da prilagode ICE na prilagođenje tom mgu-h
You should never underestimate the predictability of stupidity

Pastor
Formula 1
Formula 1
Formula E nema velik razvoj jer su baterije slabe. Zato su ograničili motore na malo snage. Da dopuste najjače električne motore kao u Rimčevim autima, pojeli bi onu bateriju u Formuli E za par krugova. Ali valja na vrijeme uletit u FE, da bi imao dobro uigranu ekipu, dok su troškovi mali. Kasnije kada se postepeno bude otvarao razvoj tada nove ekipe (za nekih 5 godina) neće imati šanse pored ovih što sada ulaze.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Alonso
Meni je apsurdno to što su baterije u F E standardizirane. U razvoj baterija za plug in vozila se jako puno ulaže i upravo su one dio koji koči masovnu elektrifikaciju tržišta automobila, pa je stoga bitno razvijati tu tehnologiju. A onda oni to standardiziraju i najavljuju da će biti tako bar do '25 :bonk: . Ne znam, mislim da će tehnološki biti puno atraktivnija kad se dopusti razvoj vlastitih baterija. Btw trebali bi se prebacit u Tehnikalije
You should never underestimate the predictability of stupidity

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
možda opet vidimo timove sa tri bolida u budućnosti:
https://www.racefans.net/2018/07/11/f1- ... car-teams/
nemam ništa protiv...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 11.07.2018., 09:44 možda opet vidimo timove sa tri bolida u budućnosti:
https://www.racefans.net/2018/07/11/f1- ... car-teams/
nemam ništa protiv...
Ne vidim kako je to održivo...2 su bolida vec skupa, a kamoli 3.

Ovo sa ekipama koje mogu ući sa jednim bolidom može...to bi bilo ok.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Ako je izvediva, ja nemam ništa protiv. Dapače, ali bilo bi zanimljivo upravo zbog troškova kako bi se razvila situacija. To se isto treba uzeti u obzir - ekipe koje imaju više love imale bi i 3 bolida, automatski skupljale više bodova i više podataka za razvoj, tako da ne znam koliko bi to bilo u interesu djela navijača koji žele da se cijeli grid zgusne.
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Kubica kaze da je potpisao ugovor s Ferrarijem za sezonu 2012.

:(

http://www.motorsport.com/all/article/?id=1058745

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
senna66 je napisao/la: 11.07.2018., 16:21 Kubica kaze da je potpisao ugovor s Ferrarijem za sezonu 2012.

:(

http://www.motorsport.com/all/article/?id=1058745
Vrlo zanimljivo.
Uh, kakav bi to dvojac bio. :kokice:

Što se tiče ovoga za 1 ili 3 bolida, što se mene tiče može ova opcija sa jednim bolidom.
Za 3 nisam, jerbi sada imali npr. prvih 6 mjesta crvene i srebrne.
A mogli bi smo (nerijetko) imati i 3 vozača iste ekipe na podiju.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 10 mj
Navija za: Charles Leclerc
Kako se onda boduju ekipe s tri bolida naspram ekipa s dva bolida??? Više bolida = više šanse za konstruktorski naslov ....
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ako bi se ovo uvelo, onda bi uz ovo obavezno trebalo mijenjati i bodovanje. Ono što se neki dan spominjalo da se boduje 20 mijesta. Zamisli pri ovakvom stanju da imamo po 3 bolida. Prvih 9 bi bilo rezervisano za Mercedes, Ferrari i Red Bull, a ostali bi se borili za samo jedan bod.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡