Magnussen je odlično iskoristio lošiju Maxovu poziciju u prvom zavoju nakon starta, što je za svaku pohvalu
Tko zna kako bi se završio njihov dvoboj i gdje da je Max imao ozbiljniju priliku za napad, pošto se radi o najagresivnijem vozaču kada napada (Max) i najagresivnijem vozaču kad brani poziciju (Kevin) i obojica su nerijetko znala prijeći sve granice fair-playa.
Dobro je da Max nije išao žetoko na startu. Moga je Vettel opet najebat, da je to bio prošllogodišnji Max. Ipak je ispoštovao ono da će ovaj put opreznije startati.
Za lošu utrku, istina je da su ga pritiskali iz tima da što prije obiđe Magnussena. A znamo kako je baš njega teško preteći. I uz ovo oštećenje, nije se moglo očekivati bolje.
Odlučio sam se malo aktivirati u ovoj temi i pričati sam sa sobom po uzoru na kolegu Krstasa Vidjet ćemo koliko će me to držati.
Dobro je. Nakon one katastrofe jučer mu je trebala jedna čista utrka da vrati samopouzdanje koje je vjerojatno poljuljano nakon ovog niza grešaka u zadnje vrijeme. Pokazao je da nije zaboravio voziti smirenije utrke i danas odvezao jednu jako dobru utrku. Pretjecanje Sainza je bilo malo na mišiće, ali danas se i nije moglo drukčije pretjecati pa smatram da je taj potez bio u redu.
Na kraju je to 9. mjesto bilo mali poklon budući da je Alonso odustao, ali konačni rezultat čak i nije tako važan danas. Najvažnije je da je došao do cilja u jednom komadu. Nadam se da se nazire svijetlo na kraju tunela i da od Monaca kreće uzlazni trend.
Najjakije mi je bilo kad je Max dosao iza Hulka i Gaslya mislim , a poruka iz boxa stize ako ide pretjecat da to odradi sta je cisce moguce . Tako nesto je bilo hehe
Sjajne kvale.
Imam dobar predosjećaj za sutra. Mislim da je postolje definitivno u igri, a potajno se nadam i prvoj pobjedi ove sezone. Vidjeti ćemo kako će izgledati RB-ova taktika sa startom na mekšoj gumi. Nadam se da se neće pokazati kao znatno lošija od Mercove i Ferrarijeve.
Još jedan dobar dan za Maxa i njegove navijače. Treće mjesto je danas bio maksimum tako da je Max odvozio super utrku.
Još jednom je pokazao da je strašno brz kad ne radi gluposti po stazi.
Treba sada spojiti još nekoliko ovakvih utrka da se otarasi kritičara i da se ponovno nametne kao bolji vozač RB-a.
AJMO MAX!!!
DaveGilmour je napisao/la: 10.06.2018., 22:38
Još jedan dobar dan za Maxa i njegove navijače. Treće mjesto je danas bio maksimum tako da je Max odvozio super utrku.
Još jednom je pokazao da je strašno brz kad ne radi gluposti po stazi.
Treba sada spojiti još nekoliko ovakvih utrka da se otarasi kritičara i da se ponovno nametne kao bolji vozač RB-a.
AJMO MAX!!!
#GOMAX #TOTHEMAX #MAX>CRYMILTON&GRAZIERAGAZZI
Realno, da nije radio gluposti - bio bi u ozbiljnom troboju sa Sebastianom i Lewisom.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Bravo Max! Još jedne dobre kvale.
4. mjesto je danas bio maksimum, protiv Vettela i Mercedesa se nije moglo. Nisam baš pratio slobodne treninge pa ne znam kakva je situacija s pojedinom komponentom guma, ali se nadam da je RB ubo bolju taktiku sa startom na SS-u.
Ajmo sutra po novo postolje
Tek danas sam uspio pogledati utrku... Vrijedilo je izbjegavati bilo kakav kontakt s civilizacijom ova 3 dana kako bi mogao u potpunosti uživati u Maxovom trijumfu. Čini se da je napokon posložio neke stvari u glavi i nadam se da se više neće ponavljati one predstave s početka sezone.
Ajmo Max, samo tako dalje
Bravo Max, još jedne super kvale!
Lijepo je biti fan Maxa Verstappena u zadnjih mjesec dana
Što se tiče utrke, bojim se da je 5. mjesto maksimum osim u slučaju kvarova ovih ispred.
No bitno je da završi ispred Riccija i nastavi ovaj pozitivan niz iz zadnje 3 utrke.
Šteta za danas, peto mjesto je bilo na dohvat ruke. Tješi me to što se na prvu čini da nije Max kriv za odustajanje nego mu je otkazao mjenjač što je uzrokovalo izvrtanje i parkiranje pored staze. Treba još pričekati službene izjave i vidjeti što se dogodilo u borbi Verstappen vs. Raikkonen kako bi dobili potpunu sliku.
Do odustajanja je vozio solidnu utrku. Vjerujem da je 4. mjesto bilo moguće da nije bilo odustajanja i SC-a.
Siguran sam da je ovo samo privremeni ''setback'' i da od Njemačke nastavlja u istom tonu kao i prošle četiri utrke.
DaveGilmour je napisao/la: 08.07.2018., 17:26
Treba još pričekati službene izjave i vidjeti što se dogodilo u borbi Verstappen vs. Raikkonen kako bi dobili potpunu sliku.
Nema niti govora o kontaktu. Maxova greška, izgubio je stražnji kraj u Beckettsu te je zato izletio na travu u Chapelu.
“It looks like a suspected BBW, the brake by wire system we have,” Horner explained. “So that in turn caused him to spin into the left hander. We damaged the clutch from that point and therefore the car ended up stuck in gear.
"It was quite weird, because on lap one I had a brake-by-wire issue, the pedal fell to the floor in Turn 3 but then it recovered and everything was going fine after that," added Verstappen.
"Then after the second Safety Car I braked for Turn 16 and the pedal literally went to the floor, the rear brakes locked up and I spun off the track. We will now start to investigate what actually happened."