IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Multi 21 je napisao/la: 03.05.2018., 16:56 Imam micro SIM karticu i nabavljam novi mobitel koji trazi nano SIM. Je li moguce da zadrzim broj ikako?
Ides kod operatera s kojima imaš karticu, prekopiraju je staviš u novi phone i to je to. Barem sam ja tako napravio. Micro kartica nakon stavljanja nano više se neće moći koristiti. Tako da ne možeš imati dva phona sa istim brojem.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Multi 21 je napisao/la: 03.05.2018., 16:56 Imam micro SIM karticu i nabavljam novi mobitel koji trazi nano SIM. Je li moguce da zadrzim broj ikako?
Možeš je sam izrezati da ti stane u nano SIM, bez problema. Ali koliko ja znam svi operateri daju to promijeniti u nano SIM.
I nije istina da je onda više nećeš moći koristiti kao micro SIM. Trebao bi dobiti onaj dodatni okvir sa kojim bi opet bila u micro SIM formatu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Pastor je napisao/la: 03.05.2018., 19:11
Možeš je sam izrezati da ti stane u nano SIM, bez problema. Ali koliko ja znam svi operateri daju to promijeniti u nano SIM.
I nije istina da je onda više nećeš moći koristiti kao micro SIM. Trebao bi dobiti onaj dodatni okvir sa kojim bi opet bila u micro SIM formatu.
Mislim da je nesporazum. Mislim da je kolega mislio na to da staru karticu nece vise moci koristiti a ovu novu nano karticu ce moci koristiti u svakom obliku od najveceg prema najmajmanjem :)
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 04.05.2018., 06:47
Pastor je napisao/la: 03.05.2018., 19:11
Mislim da je nesporazum. Mislim da je kolega mislio na to da staru karticu nece vise moci koristiti a ovu novu nano karticu ce moci koristiti u svakom obliku od najveceg prema najmajmanjem :)
Moguće :) :thumbs:

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Da to sam mislio.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Hello everyone reko bi adagmator :)

U potrazi sam za telkom a u to se kuzim ko mara u krivi ku...

Naime, trebam smart tv koji se moze wifi i kabelom spojit na kucni internet. To je obavezno.. E sad, jel svi imaju tu wifi opciju ili samo neki i dal je ona u karatkeristikama oznacena kao wifi ili se to danas podrazumjeva?

Velicina mora biti ili 43 ili 49 cola...

E sad, sta je jos bitno danas gledsti kod tih tv.. Ok, zelim 4k UHD i to je sve sto znam :)

Znaci vidim sad ima ovih dvbt i jos nekih za koje prvi put cujem. Sta se danas najcesce koristi u europi??

Molim za pokoju preporuku... Recimo da je gornja granica za lovu dati 500e

Posto se blizi sp mislim da je sad dobar tajming za kupovanje a posto bemam tv vec god i pol vrijeme je...

Ovaj ducan mi djeluje najpovoljnij pa eto mozda pokoji prijedlog sa ove stranice od vas koji se kuzite

https://www.otto.de/technik/fernseher/u ... ufsteigend

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Sad, bez daljnjeg pametovanja sta ti treba i sta ti je najbolje kupit, mislim da svatko za sebe moze odlucit i prevagnut ali sve naravno uz malu pomoc od ljudi koji ipak vise znaju..

One osnovne karakteristike TVa su ti obicno navedene uz samu cijenu ( smart, rezolucija, platforma, ekran...), ima jos puno stvari koje nezahtjevnom korisniku ne znace bas nista ali se lako da nac sto predstavlja sta.
Reklame su uglavnom agresivne sa nekakvim ultra rezolucijama ali kad malo nacmes povrsinu vidis da ima dosta stvari koje su bitnije za kvalitetu slike od same nazivne rezolucije ekrana..

DVB T ti je euro satndard digitalne zemaljske televizije, novi je DVB T2 - to ti igra ulogu ako za gledanje TVa imas potrebu koristiti antenu radi signala, ako gledas preko neta, nebitno..
Ja obicno koristim dvije stranice na kojima uglavnom nadjem sto me zanima, dvije ok stranice, uglavnom dobro odrade posao.. Preporucamo.hr i hdtelevizija.com... Doduse, nisam dugo posjecivo ni jednu jer nisam nista kupovo :mrgreen:
A sto se cijena tice, ima svasta a poprilicno solidan uvid u cijene dobijes na stranici nabava.net

A da je sad pred WC vrijeme za kupnju nove telke, jeste :mrgreen:
Good luck u odabiru jer kad krenes kemijat i birat, nema kraja :)
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma uzas covjece. Pa toga toliko ima da puknes. Ma na kraju je zena u pravu. Kaze ja ne znam nikog da ne gleda tv koji je kupio i da je ne zadovoljan.. Izgkeda da je tako iako bih ja ipak ne bih bas telefunken uzeo iako mozda uopce nije los a najjeftinij je.

Gledam za npr 380e nude lg 4k uhd smart wlan i triple tuner... Kao sa 700 na 380 cijena... 108 cm.. I sad to meni djeluje povoljno al onda kad se covjek krene igrat sa recimo jos 30-50 eura gore.. Do npr 430eura onda tu vec bude 100 modela.. Ajde ga sad znaj

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Razlike prikaza slike i boja vecina vidi tek kad dva ili vise modela stavis jedan kraj drugoga, sve ostalo su price za ljude koji su vise u tome.
Jedini savjet ti je da se ne bojis velicine TVa, nikad nece bit prevelik.
Gdje trenutno zivim, gleda se sa nekih 2.5 do 3 metra i telka je 55", ne bi pozalio i da je 60 😁😁
A ako bude zdravlja sljedece godine u ovo doba selim u veci boravak i telka ce bit sigurno 70-75"
Ne vjerujem da sa LG mozes pogrijesit, uglavnom su jeftiniji od onih sire piznatih a odlicni uredjaji.
Mislim da i Samsung koji je uglavnom skuplji od LGa koristi njihove penele sto opet dovoljno govori..

Ako naletis na neki model utipkas ga u google i dodas recenzija i cesto se bas nadje recenzija tog uredjaja od nekih lokalnih portala pa se da nac koji dobar info..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Pa imas pravo, mozda ipak 49 cola da krknem a manji da ni je gledam :) vidjet cu jos... Da, sa teljom je zajebano (mislim nike ali ispadne da je) sto kad ju kupis traje godinama, da ne kazem desetljecima... Onda malo tko mijenja jer stari radi i to je to...

A vidjet cu.. Ne znam ni sam. Nesto moram uzet jer preko godinu dana jesini ekrani su mi laptop, sreca 17" i mob :)

zelot
Formula 1
Formula 1
Evo nakon malo prckanja po netu (ko bi reko i kod svabe kad radis svejedno imas vremena kopat dva sata po netu a tek je 10 slikaslika ) za sada je ovo odabir:

https://www.otto.de/p/lg-49uj6309-led-f ... 672970-M24

Sta ja znam, valjda je to ok sto se tice cijene i ponude.. Lg je ipak...

Sto vi mislite? Jel ima nesto da nema a da bi trebao imati ili nesto sto mu je ajmo reci lose tj trebalo bi biti bolje... Jos cu malo pogledatal ovaj mi je referenzpunkt... Skuplje od ovoga necu.. Eventualno jeftinije...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@zelot
Što se tiče proizvođača, ne opterećuj se toliko "jačinom marke/branda".
Douglas Adams je fino napisao (poodavno) nešto na ovaj fazon ".....sve su to proizvodi iz zemalja jugositočne Azije koje su odrađivale sav prljavi posao za Južnu Koreju, koja je opet odrađivala sav prljavi posao za japan....".
Danas su stvari malo drugačije postavljene, ali shvatio si poentu.
Ovo što si stavio u linku je sasvim OK....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 25.05.2018., 09:10 Razlike prikaza slike i boja vecina vidi tek kad dva ili vise modela stavis jedan kraj drugoga, sve ostalo su price za ljude koji su vise u tome.
Jedini savjet ti je da se ne bojis velicine TVa, nikad nece bit prevelik.
Gdje trenutno zivim, gleda se sa nekih 2.5 do 3 metra i telka je 55", ne bi pozalio i da je 60 😁😁
A ako bude zdravlja sljedece godine u ovo doba selim u veci boravak i telka ce bit sigurno 70-75"
Ne vjerujem da sa LG mozes pogrijesit, uglavnom su jeftiniji od onih sire piznatih a odlicni uredjaji.
Mislim da i Samsung koji je uglavnom skuplji od LGa koristi njihove penele sto opet dovoljno govori..

Ako naletis na neki model utipkas ga u google i dodas recenzija i cesto se bas nadje recenzija tog uredjaja od nekih lokalnih portala pa se da nac koji dobar info..
Samsung sigurno ne koristi LG ekrane. Koliko ja znam Samsung, Sony, LG i Sharp imaju svoju tehnologiju. Samsung je tu mislim najnapredniji. A sve ove jeftine marke koriste LG ekrane.
Tako da, mislim da se ne može pogriješiti. Ja sam davno kupio jedan jeftini, "domaća" marka. Naravno, kinez je to sastavio. LG ekran. Isto kupljen pred SP, ali tada je bilo bitno samo da je Full HD. Ni sada ti ne treba ništa bolje za obične TV kanale, jer ih nema kvalitetnijih od HD. I TV radi bez problema. Evo dočekat će i treće SP. Nema nikave specijalne funkcije ali slika je dobra, to je najvažnije.

Što se tiče Smart TV, LG ima svoj poseban OS. Nije im nešto, po onome što sam vidio kod komšije. Bolje je uzeti neki sa Android OS-om. Ili dodati Android stick ili box.
Mislim da najviše za najmanju cijenu nudi Xiaomi, sa njihovim Mi TV-om. Imaju već 4-tu generaciju Mi TV-a. Samo ne znam gdje je trenutno dostupan. Ranije su prodavali samo u Kini, ali se mogao naručiti online.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Poprilicno sam uvjeren da se prodaju Samsung i Sony televizori sa LG panelima.. Naravno da imaju svoju tehnologiju ali mislim da je to rezervirano za high end ( premda sam vido oled braviu sa LG panelom ) uredjaje a u upitu od kolege se trazio TV za ca 500 eura..
Grupa LG ima posebnu firmu koja prozvodi panele da ih moze prodavati kome god stigne bez 'sukoba interesa'
WebOS poprilicno dobro kotira kod korisnika, imam u kuci i WebOS2 i Tizen 2 i moram rec da mi je bolji LGijev premda mi je Samsung kao brend top..
Svakako podrzava Xiaomi proizvode ali ne znam gdje se njihov TV moze kupit.
@zelot
Linkani TV je dobar, bitno da je model poprilicno nov kad vec kupujes novi televizor..
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Hvala svima... Eto da ne mudrujem previse narucio sam ovaj koji sam linkao... Zanimljivo, u otto ducanu je 470, u conradu je 530, na ebayu mislim 550 mislim a na amazonu 770 ako se ne varam. Uglavnom tu mi je najpovoljnij od svih ponuda koje sam nasao pa cemo vidjet..

Valjda nece bit ko sa onim dry cooker za koji me zena ispilila da bi ona to htjela jer je super hrana gotova odmah, nema ulja, ma cudo... Ode ona i nadje neki za 200 eura.. Uzmemo li to.. Idem ja krumpirice spec.. Jebi ti njega.. Opet guli, pripremaj, na kraju peri.. A djubre ko mjesalica za neton skoro.. Jos buci.. Jedva sam ja njoj objasnio da je to govno i i obicna pecnica koja vuce dva kw struje.. A unutra ne smiju kobasice ne smije ovo ono... I nista.. Jos jednom ribice ispekli i oprali i spakirali i vozi nazad. Za 200 eura ocu da mi proizvodi gotovu hranu... i tako je nasa panda (crno bijeli je bio a i oblo je ko panda) zavrsila od kud je i dosla.. I nista nisu pitali.. Cak platili karticom a oni nama kes vratili... Kazem, valjda ce sa telkom bit bolje :)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Hehehehe.. Nadam se da ce sa telkom bit boljse :)
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma naravno da hoce. Di ce zensko kupovat nesto na struju. Jedino se u peglu moze bolje razumjet

zelot
Formula 1
Formula 1
Ja na poslu lad zena salje sliku telka vec doma. Narucio jucer olo 5 pola 6 navecer i evo je vec danas u jutro. Ja bio siguran da ce doci tek sljedeci tjedan jer je subota i to kad ono odmah danas stigao... Ima da kvale budu kao da sam i sam u monacu ako vec ne u bolidu

ToUrNiQuET
Karting
Karting
Navija za: Vettel, Ferrari
Sa LG-em mislim da se ne mozes prevariti sto se tv-a tice..
imam ga oko godinu i prezadovoljan..
sve radi ok.. smart, webos sve ok..
Kod mene je jedino 43'... 43UH610V
Ono što te ne ubije, smanji te.. Super Mario

zelot
Formula 1
Formula 1
Pa to su skoro isti modeli ako se ne varam. Male su razlike. I ja sam prezadovoljan ovako na prvu. Naspram pande ovo je konj prve klase :)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡