Konkurentski portali i ostali mediji

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Zašto sve više pratitelja Formule 1 gleda MotoGP?
https://www.poleposition.hr/zasto-sve-v ... da-motogp/
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Mislim da F1 u zadnjih deset godina ima najjače vozačke postave ikad. Prosječne utrke su puno zanimljivije od prosječnih utrka prije 15 ili više godina, a broj navijača je u globalnom porastu.

Napišem jednom tekst o tome kad budem imao više vremena, čisto zato jer mislim da su potpuno pogrešni tekstovi o "dekadenciji" F1 i nostalgija za nekim ko-fol boljim vremenima, a kad se malo dublje pogleda u pravo stanje stvari ispadne samo da su ljudi u svojim 30-tim ili 40-tim godinama života nostalgični za nekim jednostavnijim vremenima kad je život bio lakši, pa to projiciraju na sport.

Što se tiče usporedbe s MotoGP - dovoljno govore brojevi o gledanosti kad su i jedno i drugo bilo free-to-air u HR.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
avetma je napisao/la: 08.05.2018., 12:58 ...
Potpisujem.
Takvi ljudi ili ne prate F1 uopće ili gledaju svaku desetu utrku
You should never underestimate the predictability of stupidity

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ante objasnio :)

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Lux14 je napisao/la: 08.05.2018., 13:02
avetma je napisao/la: 08.05.2018., 12:58 ...
Potpisujem.
Takvi ljudi ili ne prate F1 uopće ili gledaju svaku desetu utrku
Ja bih još dodao: takvi ljudi ne kuže F1.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
ova tema zahtijeva duži odgovor.
ali definitivno motogp u zadnjih par godina bilježi puno veći rast popularnosti od f1.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

FinCro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Raikkonen
Ma ljudi kada ostare, onda je sve bolje kada su oni bili mlađi, jači, bolji, uspješniji...

Sve se isprazni s godinama, malo razočaranja i podbacivanja kroz sezone od strane vozača/timova i onda ništa ne valja - nema pretjecanja, treba vratit nadolijevanje goriva, treba vratit zvuk i atmosferske motore, treba ovo - treba ono, ništa ne valja...

U F1 definitivno ima talenta, ali fali malo osobnosti. Ovi novi klinci (većina njih) to nemaju. Meni su bili dragi vozači kao recimo Jarno Truli i Nick Heidfeld. Za Trullija su i moji ukućani koji ne prate F1 znali da je vlakovođa, za Nicka su znali da ne otvara usta. Takvi ljudi su i u midfieldu znali stvoriti svoje ime, nikada nisu vozili ni za top 2-3 momčadi, a svatko ih je znao. Imali su neku svoju osobnost koja je bila nebitna za koju momčad voze.

Danas čitam negdje po portalima/forumu kako kada bi Ricciardo prešao u Ferrari da bi postao megapopularan. Lijepa konstatacija. Da mene zovnu da vozim za njih žene koje prate F1 bi izgorile.

Danas ovi mlađi često govore kako bi bilo lakše da imaju u rukama najjači bolid mogli bi pobijediti bilo koga itd...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@vetma, lux, dave, pigma
Ja sam taj od 40 godina :mrgreen:
Jednim dijelom se uklapam u ono što je @vetma napisao.
Ne toliko što se tiče života generalno, ali jeste bilo lakše kad si na nečijoj grbači i nemaš nekih većih obaveza osim da završiš školu i položiš ispite na faxu, a uz to se zayebaješ do mile volje, ne misliš o računima, o djeci, o obavezama na poslu,...., a bilo je i ljepše (generalno npr. manji stomak, mogla se popiti litra ljutog bez problema, ...., moglo se i zakucati na zglobnom košu sa svojih 187cm, mogao se imati sex 3x zaredom bez problema,.... :mrgreen: )
Ali daleko od toga da ne gledam (ili gledam svaku desetu) ili da ne kužim....
Možda sam izuzetak koji potvrđuje neko "pravilo" (mada ne bih rekao da je to u pitanju).
Ali ipak, meni F1 nekako nije kao što mi je bila prije 10-ak godina. Ili 20.
Vjerujem da je dosta ovakvih poput mene.
Nije onaj tekst loš ili "kontra F1" i ima dosta istine ondje.
Takođe, složio bih se sa @zekom
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Frantic je napisao/la: 08.05.2018., 15:34 @vetma, lux, dave, pigma
Ja sam taj od 40 godina :mrgreen:
Jednim dijelom se uklapam u ono što je @vetma napisao.
Ne toliko što se tiče života generalno, ali jeste bilo lakše kad si na nečijoj grbači i nemaš nekih većih obaveza osim da završiš školu i položiš ispite na faxu, a uz to se zayebaješ do mile volje, ne misliš o računima, o djeci, o obavezama na poslu,...., a bilo je i ljepše (generalno npr. manji stomak, mogla se popiti litra ljutog bez problema, ...., moglo se i zakucati na zglobnom košu sa svojih 187cm, mogao se imati sex 3x zaredom bez problema,.... :mrgreen: )
Ali daleko od toga da ne gledam (ili gledam svaku desetu) ili da ne kužim....
Možda sam izuzetak koji potvrđuje neko "pravilo" (mada ne bih rekao da je to u pitanju).
Ali ipak, meni F1 nekako nije kao što mi je bila prije 10-ak godina. Ili 20.
Vjerujem da je dosta ovakvih poput mene.
Nije onaj tekst loš ili "kontra F1" i ima dosta istine ondje.
Takođe, složio bih se sa @zekom
Apsolutno se slažem, samo kad se baci pogled tko se sve utrkivao 1995 tj. koje momčadi su bile prisutne, kakve su gume bile u igri onda je sve jasno.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Formula_1_-_sezona_1995.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Frantic je napisao/la: 08.05.2018., 15:34 Ali daleko od toga da ne gledam (ili gledam svaku desetu) ili da ne kužim....
F1 community je raznolik i svatko ima svoj pogleda na milijun stvari.
Ja sam pretjerao kad sam generalizirao da su svi takvi da ne prate f1 (pardoniram), samo je stvar u tome što sam dosta likova dosada već sreo koji mi sole pamet o boljim vremenima i legendarnim 80im i 90im, a da ih pitaš da ti kažu tko je pobijedio na prošloj utrci... Naravno da to ne znači da stvarni ljubitelji f1 ne mogu imati takvo mišljenje, al kažem, ima nas svakakvih
You should never underestimate the predictability of stupidity

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma sve Ok @Lux. :pivo:
Ali mislim da je onaj gore tekst više-manje na mjestu.
I mislim da smo malo ipak skrenuli sa teme.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
situacija na društenim mrežama iz prošle godine f1 vs moto gp... :
slika
slika
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Krstas je napisao/la: 08.05.2018., 12:49 Zašto sve više pratitelja Formule 1 gleda MotoGP?
Ja obradio temu prije skoro 3 godine :mrgreen:

https://www.f1puls.com/4497/moze-li-for ... -motogp-a/

Ne mogu ova dva potpuno različita svijeta da se porede, sve ima svoje prednosti i mane. Na kraju će sve spasti na osobni ukus i odabir.
Obrigado Felipe

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Bravo davide! To je to.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
zekohonda je napisao/la: 08.05.2018., 18:10 situacija na društenim mrežama iz prošle godine f1 vs moto gp... :
slika
slika
Kako ovaj Roborace ima toliko pratitelja? Koliko ja znam još se nisu ni počeli utrkivati. Roborace je nastala (bi trebala biti) prateća serija Formule E, a pogledaj koliko imaju više pratitelja od Formule E. Možda su ih botovi počeli pratiti. :D

Neki dan sam na MotoGP utrci čuo komentatora kako su razočarani posjetom. I to u Španiji, a pola grida španci...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Pastor je napisao/la: 08.05.2018., 22:32 Neki dan sam na MotoGP utrci čuo komentatora kako su razočarani posjetom. I to u Španiji, a pola grida španci...
Ja sam čuo da su baš zadovoljni i još su pohvalili posjećenost Moto3 i Moto2 s obzirom na popularnost tih serija u Španjolskoj zbog hrpe mladih Španjolaca. Dobro, možda je to bilo usmjereno isključivo na MotoGP utrku, ali sve su te utrke obično dobrano popunjene.
Sisu (fin.)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Felipe je napisao/la: 08.05.2018., 20:18
Krstas je napisao/la: 08.05.2018., 12:49 Zašto sve više pratitelja Formule 1 gleda MotoGP?
Ja obradio temu prije skoro 3 godine :mrgreen:

https://www.f1puls.com/4497/moze-li-for ... -motogp-a/

Ne mogu ova dva potpuno različita svijeta da se porede, sve ima svoje prednosti i mane. Na kraju će sve spasti na osobni ukus i odabir.
Ispadam "žeton" ali tvoj mi se tekst više sviđa :)
MotoGp je drugačije takmičenje.
Trebao bih kilometarski post napisati "ZA" i "PROTIV".
Sigurno je da je potez Liberty Medie, da se F1 više promoviše na društvenim mrežama, zaslužna za ovaj skok gledanosti.
Hvala @zekohonda na prikazu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ovaj portal je kopirao vaš članak:

https://www.motorsport.hr/bernie-eccles ... ijun-eura/

Nije moje da prozivam ljude, ali..... to nije u redu. Pretpostavljam da imate copyright prava?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
U divljoj državi ne vlada pravo, ali zato imamo Tatu Googlea koji će to nagraditi vrlo brzo, ide prijava :) Hvala :thumbs:

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Osim F1 pulsa svi ostali Hrvataki su kopija jednog te isti Ili se varam?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡