Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Luca Badoer je napisao/la:Evo moj osvrt na temu.

Mislim da možemo svi izvuć neke činjenice. Valjda ih nakon toliko godina praćenja možemo nazvati.

Crveni kombinezon podiže na ''važnosti i sposobnosti vozača'' ukoliko je vozač broj jedan, također i umanjiti ukoliko je broj 2.

Definitivno je Vettelova RB faza za sada daleko ispred ove Hamiltonove Merc faze. Čovjek je trebao prošlo prvenstvo osigurati 3-4 utrke prije kraja. Isto tako ove godine s obzirom na Rosberga je mogao imati ogromnu prednost. Ali većina F1 medija je engleskog podrijetla pa je tako i LH glorificiran. Naravno da je čovjek izvrstan vozač i najbrži u jednom krugu. Ali ne pokazuje niti psihološku niti vozačku dominaciju, mislim čak da se nakon Mađarske još više boji Vettela.

Naravno da sam ''mrzio'' Vettela u RB. Ali što je više trajala dominacija, sve više sam cijenio SV-a. Do toga da sam kao navijač Ferrarija smatrao njega kao ukupno najkompletnijeg vozača. I dalje je tako.

Što se tiče sirovog talenta, sposobnosti biti jedno s autom kakvo god ono bilo, mislim da je tu broj jedan Alonso.

Što se tiče onog jednog bolesnog kruga tu je po meni broj jedan Lewis Hamilton.

A što se tiče odnosa sa ekipom, ukupnim ponašanjem van i unutar staze. Održavanjem morala te iste ekipe, kako tehnički tako i u ljudskim odnosima tu je broj jedan SV. Uz sve to ima odličan brzi krug i race pace, sposobnost čitanja utrke (sjetite se samo koliko puta Rosberg ''pila'' inzinjere kakvo je stanje, šta kako, još samo fali da neko od njih odvozi umisto njega par krugova) i nevjerovatan je u čistom zraku, ima i jako dobrih vožnja u gužvi. (Tu je po meni FA za malu nijansu bolji, ali ne nešto masivno).

I na kraju ne zaboravimo da je F1 timski sport, i da je SV upravo ono što je Ferrariju trebalo.
Sve 5 samo razlika je kada ti tim dozvoli utrkivanje i jednakost kao kod Mercedesa prošle godine i kada ti ne dozvoli kao u slučaju RB-a gdje se tvoji dijelovi daju tvome kolegi koji je svoje uništio i to na tvoju štetu.
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ne mogu vjerovat da neki ljudi toliko loše i površno prate sport da nisu do sada skužili da Webber nije htio to krilo, ali je digao bunu kad su ga dali Sebastianu. Mark je obični showman, čovjek s velikim mudima ispred publike. Ali, kad dođe pravi posao u pitanje, onda ga nema, a Vettel nastupa na scenu. Do 2010. je dobro parirao Sebu, a onda ga je ovaj izmasakrirao. I priče o kvarovima na Webberovom bolidu ostavite za neke druge neupućene ljude. Hvala :thumbs:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Pošto se opet poteže glupa rasprava o onom krilu iz Silverstonea, evo vam članak gdje jedan inženjer iz Red Bulla govori kako Mark uopće nije htio to krilo i kako mu nije niti odgovarao, sve dok ga nije trebao dobit Vettel.

Webber did not want new wing, says engineer
An unnamed 'senior engineer' at Red Bull said that Mark Webber did not find the new front wing any more effective than the old one and only wanted it back when there was one left.

The team official confessed he was surprised that Webber made a commotion when team-mate Sebastian Vettel was given his new-specification wing prior to qualifying for the British Grand prix.

"Throughout the period when he used the new wing, he complained that it did not work any better than the old one," the engineer told Finland's Turun Sanomat.

"Mark simply did not get a good feeling with it, but when there was only one left, Mark absolutely wanted to have it. He did not care about it at all when we still had two new wings."

The engineer added that Vettel 'immediately liked' the new wing when he ran it in practice.

"We believe that the team management's decision was well-reasoned and logical."
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ma koga briga za Webbera. Covijeka koje ni mentalno nije moga pobjediti balavog Vettela. On je proslost, koju ce pamtiti pokoji australac i mrzitelj SV.

Sjecam se se da sam sa Antom raspravljao o multi 21. I stvarno sam bio na strani Marka, da bih kasnije shvatio koji sam licemjer. Jer je SV uradio upravo ono sto svi zele, za cime svi zale u modernoj f1. Ko ga sisa, imao je sansu, je, uz malo peha je mozda izgubio titulu. Koreja npr. Ali ipak, malac ga je poderao kao krme masnu vrecu.
No!

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Lady je napisao/la:Pošto se opet poteže glupa rasprava o onom krilu iz Silverstonea, evo vam članak gdje jedan inženjer iz Red Bulla govori kako Mark uopće nije htio to krilo i kako mu nije niti odgovarao, sve dok ga nije trebao dobit Vettel.

Webber did not want new wing, says engineer
An unnamed 'senior engineer' at Red Bull said that Mark Webber did not find the new front wing any more effective than the old one and only wanted it back when there was one left.

The team official confessed he was surprised that Webber made a commotion when team-mate Sebastian Vettel was given his new-specification wing prior to qualifying for the British Grand prix.

"Throughout the period when he used the new wing, he complained that it did not work any better than the old one," the engineer told Finland's Turun Sanomat.

"Mark simply did not get a good feeling with it, but when there was only one left, Mark absolutely wanted to have it. He did not care about it at all when we still had two new wings."

The engineer added that Vettel 'immediately liked' the new wing when he ran it in practice.

"We believe that the team management's decision was well-reasoned and logical."
An unnamed 'senior engineer'
Svaka čast ako padaš na te fore neimenovanih izvora. Možda mi površni pratitelji f1 želimo pouzdane informacije.
slika

grga Verified
Karting
Karting
Navija za: dobro utrkivanje
Možda bi trebalo nać malo manje pronjemački (profetelovski) izvor od ovoga kojeg navodi Lady, jer je općenito poznato kako su anglosaksonski novinari bili protiv jadnog Webbera, tj. za Vetela. :chill:
Svatko od nas vjeruje u ono u što želi vjerovati.
Ako voziš i sve je mirno i sve držiš pod kontrolom, znači da ne voziš dovoljno brzo.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
nazivate ostale površnim pratiteljima, a nemate pojma ili ne date reci da je Webber u Maleziji 2013 morao čuvati gorivo, te je Vettelu zato rečeno da ostane iza Marka, koji je tu trku odvozio 10x bolje od Vettela, ali ga je gorivo zafrkalo, Vettel je čak nakon druge runde boxeva pao iza Hamiltona koliko je prosječno odvozio, ali i Hamilton je morao čuvati gorivo, pa mu je pobjeda bila bukvalno poklonjena, samo je trebao preteći bolide koji rade na slabijim modovima motora. Kad je več nadovezano da kažem istinu o Multi 21 :chill:
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
hahaha.. neznam kome bi se slađe smijao, Grginom sarkazmu ili Heatovoj "istini".

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LeU8T_PLw98[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uofUXkhBRHk[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aMcf_2-OCkI[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
vidim Istina je, jer preokrećeš temu.
slikaslika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Onda se Webber jako dobro branio za nekog tko je bio na programu štednje goriva, kako da ne. :chill: Vettelu su tijekom utrke rekli nek se strpi jer će imati prilike napasti Webbera i onda mu na kraju zabrane pretjecanje. Sorry, ali takvo nešto se ne radi višestrukom svjetskom prvaku za kojeg znaš da ga zanima samo pobjeda. Da nije probao prestići, onda bi svi hejteri pisali da je pi*kica koja ne zna prestizati, a ovako ispada gad. Sjetimo se Rosberga u istoj utrci i što je on napravio u sličnoj situaciji. Tu se vidi tko je materijal prvaka, a tko ne. Osim toga, kad se Webber oglušio u Silverstoneu da ne prestiže Vettela, onda mu je to bilo prihvatljivo.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Namjerno izbjegavate činjenicu da imate dvostruka mjerila. To se odnosi na Vettelove navijače na ovom forumu. Glorificira se njegova vožnja ove godine, sa bolidom koji eto kasni 1 s za mercedesom ( ?!). Zanimljivo kako je odjednom sad ferrari dobar, a tokom sezone nije bio ( a zaboravljamo Bahrein, Maleziju....). Ovaj ferrari je dobar i sa njim se može osvojiti naslov. Jedina mana su kvalifikacije dok je u utrci vrlo nježan prema gumama te samim time i u prednosti nad mercedesom. Druga stvar je Kimi i njegov doprinos timu te Vettel samim time izgleda nedodirljivo.
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
osim što se jako dobro branio na toj trci, te jako dobro vozio od početka do kraja, zasjenio je Vettela koji je napravio taktičku pogrešku ulaženja po gume za suho na stazi koja još nije ni blizu suha :)
smijem se kladiti da bi ga Webber ostavio nekih 10+ sekundi da je imao goriva, tu je trku odvozio odlično startajući 5.
a onda počinju silni kvarovi, sudari za koje nije kriv, te ispadi od strane RBR mehaničara, čime je Webber izgubio bilo kakvu mogućnost da se bori za naslov, na kraju je i dobro završio u ukupnom poretku koliko je puta odustao te imao problema i pehova :)
kako tamo potpisujem, tako i ovdje Dani :thumbs:
da ponovim i ovdje, tražili ste da se uporede zadnje 3 sezone Seba i Hamiltona, te kako bi Hamilton ima hrpetinu više grešaka (wtf) ali neću ništa započinjati, jer ionako znam da ću nakon dugačkog posta dobiti 2 rečenice :
prva rečenica slab argument
druga rečenica "Ostalo se nema šta za komentirati" :chill:
slikaslika

Lady
GP3
GP3
Dani je napisao/la: Ovaj ferrari je dobar i sa njim se može osvojiti naslov. Jedina mana su kvalifikacije dok je u utrci vrlo nježan prema gumama te samim time i u prednosti nad mercedesom. Druga stvar je Kimi i njegov doprinos timu te Vettel samim time izgleda nedodirljivo.
Ma ti mora da se šališ?!
Ako je ovaj Ferrari za naslov, onda su McLaren iz 2010, 2011 bili 'space shuttle' bolidi i kako to da Hamilton nije sa takvim bolidima osvojio naslov?
Joj, joj Dani....nisam očekivala ovo od tebe....

..................................
Heat,

Vezeno za Maleziju 2013: slažem se da je Vettel otišao krug prerano u prvi box i tako izgubio prvo mjesto, ali mi nemoj pričat kako bi ga Webber ostavio i 10 sekundi da nije morao štedit gorivo...
Nemoj zaboravit da se Vettel dugo vremena vozio iza Webbera i bio brži te tražio od tima da mu maknu Webbera jer je spor, a dobio je odgovor da će imat priliku pred kraj utrke.

Druga stvar: kad već pričamo o gorivu....kako to da Vettel nije imao problema sa gorivom? Mislim, svi znamo da Webber nije imao nikakav kvar na bolidu već je jednostavno potrošio previše goriva i kod zadnjeg ulaska u box, njemu je već bilo kritično i postojala je mogućnost da čak ne završi utrku.
Vettel je u tom pogledu gledajući i suradnju sa svojim inženjerem Rockyem odradio vrhunski, jer za razliku od Webbera i Hamiltona, on nije imao nikakvih problema sa potrošnjom i mogao je jurit do kraja bez problema. Također, prije samog ulaska u zadnji box i prije famoznog 'multi 21', Mercedesi su im bili na repu i postojala je mogućnost da se Vettel vozio ko baba iza Webbera, da ih ovi napadnu, pogotovo Rosberg koji je bio puno brži od Hamiltona.
Prema tome nemoj pisat gluposti o nekakvoj mogućoj Webberovoj lakoj pobjedi u toj utrci ili nekakvih 10 sekundi prednosti. Sve je to dio strategije u utrci i to šta je Webber ostao kratak sa gorivom je i velika krivica njegovog trkaćeg inženjera, dok i obratno, to šta je Vettel imao goriva za jurnjavu je i zasluga Rockya.
A poslje u prvenstvu kad su se događali pehovi i kvarovi na Webberovom bolidu, koliko znam nisu se dešavali dok je bio u vodstvu utrke ili odmah iza... Webber jje 2013 završio očajno točno onako u stilu u kojem je i vozio....

A ove tvoje fore kako nećeš ništa započinjat jer ćeš dobit samo 2 kratke rečenice tipa: ''slab argument'' ili ''ostalo neću komentirat'', okači mačku o rep. Ako imaš šta pametno napisat, prva ću ući u raspravu s tobom kad uhvatim vremena. I moji postovi sigurno neće bit od 2 rečenice....
Ti još od GP-a prijetiš kako ćeš izvuć sva sranja o Vettelu...pa izvoli! Znam ja da Vettel nije svetac i da ima i on svojih gafova i grešaka, ali izvući ću ti ja i o Hamiltonu cijelu knjigu budalaština i gafova, a bogami i 'pametnih' izjava....
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
o5 ti izjave spominješ hahaha pa offtrack je zadnje što me zanima, može psovat na pressici il' na inervjuu al time ne gubi bodove, mani se izjava bgti, kad se bude bodovalo onda pričaj o tome... to što ja vučem od onog portala priču kako ću izvuć sva sranja o Vettelu mi se neda i nemam vremena trošit na mnogobrojne Vettelove greške, koje sam jednom fino sve zapisao, i moš mislit, cjeli papir A4 sam potrošio na te njegove greške, a tek sam došao bio do 2012... ali mi se jednostavno neda sve to pisati, da bi na kraju dobio 2 rečenice i ispao provokator, neznalica, hejter... što se Multi 21 tiče, nemoj izmišljati da je trošio previše, pa nije on kriv što su mu nasuli 10-ak litara manje i što mu je inžinjer bio ćorav čitavu trku, a ja sam i dalje siguran da bi ga dobio da je imao iste uvjete kao Vettel, u ovom slučaju istu količinu goriva, ista stvar i kod Lewisa, ne možeš ti bit kriv za stvari koje su van tvoje moći... još malo pa će i ta pobjeda postati jedna odlična Vettelova taktički odvožena trka, maestralno je čuvao gorivo za kraj trke te uzeo Webberu pobjedu pred nosom, koji je previše trošio goriva, iako početkom trke... bla, bla, bla... pa nije to ja hoću mix 1, a za trku je mix 5, briga me za gorivo, to se sve prije trke odredi, nije on kriv što su mu loše izračunali :facepalm: biće da je Webber kriv i što mu je na sljedećoj trci otpala guma, jbg, da bude izašao iz bolida i sam sebi pričvrstio... dobri argumenti (y) nema se šta reći :facepalm:
slikaslika

Brumica
GP3
GP3
https://twitter.com/sebvettelnews/status/632844145338380289 https://twitter.com/sebvettelnews/status/632883829007454209

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Odlični komentari Brumice.. pogotovo Allisonov gdje vuče paralelu i naglašava tu povezanost sa mladim inženjerima koji imaju možda još ne otključane potencijale. Još dok je bio u RB-u tvrdio sam kako je to u današnje vrijeme ove tehnički vrlo komplicirane F1 to jedna od ključnih stvari kako bi tim mogao što brže napredovati i grabiti veće korake od konkurencije. Sâm AN je jednom prilikom izjavio (na oproštaju) kako bi bila velika šteta ponovo ne surađivat sa njim.

slika
slika

Uz Stirlinga Mossa Vettelov veliki obožavatelj je i slavni Mario Andretti (recimo naše gore list), uz riječi hvale misli kako je ključno za Ferrari da zadrži ugodnu atmosferu u timu koja motivira oba vozača i kompletnu ekipu, on smatra kako bi Kimi upravo zbog toga pravi izbor za njih:

Andretti hopes Ferrari keeps Räikkönen
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Opet multi 21, ma dajte ljudi... Ako mu je to naveca mrlja karijere onda je svetac medju vozacima. I na kraju, zgazio je mentalno i vozacki starijeg i zrelijeg muskarca od sebe, posebno mentalno to nije mala stvar. Dobro, nije ni Webber neki izazov u tom smislu ali opet je prljavac. Rekao bih opet pobjeda intelekta. Onda psovke :D, urnebes. Licimjerje na djelu onih koji to kritikuju. Cim neko psovke mora izvlaciti kao argument to je dovoljan dokaz da se nema sta reci kontra Vettela. A ako smijem analizirati dublje :D rekao bih da je Vettel cesto psovkama zelio impresionirati Kimija, mozda zvuci ludo ali eto :D

Prica se o omalozavanju LH a druga strana prica kao SV nije ni do koljena navedenom. Osim sto ima dupolo vise titula...hehehe i nema sanse da ce ikada LH osvojiti vise. Naravno, ja ocekujem da SV nece biti priznat kao neki drugi svjetski prvaci, jednostavno je previse dobar, neki se sa time ne mogu pomiriti. Previse je "obican".

Po meni najveci dokaz talenta tj. sposobnosti da radi na sebi je MS. Tj. sto je postao njegov mentor. I ako cemo u kopiranju njihovih idola... Gdje je LH stigao u tome a gdje SV. Ovaj drugi to radi na zastrasujuce slican nacin. A starija ekipa neka me ispravi ako je i LH tako blizu pokojnom idolu...

Ustvari, previse se trpa rijeci, redova drugoj strani bez obzira da postoji strasno postovanje prema obojici. Za mene je LH odlican na stazi, ta nestabilnost mu daje i neki poseban smek, njegov intelekt je ocigledno nesto gdje se tesko mozemo sloziti, mozda i nije fer o tome raspravljati. Ali imam pravo da kazem svoje misljenje, a to je, da nije na razini vecine grida. Cak i Max zraci vecom zreloscu. Ili da idem i dalje, emocijnalno nezrela osoba je LH. I od srca mu zelim da ostane na ove dvije titule zbog ponasanja u Monacu ove godine. Ili bolje receno, vozac koji vjeruje u svoje sposbnosti ne moze onako reagovati, posebno kada dijeli odgovornost za to a posebno jer laze u kamere, pravi se mutav.

Biramo svoje omiljene vozace polazeci od sebe, ja sam za one koji imaju mozda i manje sirovog talenta a to nadnoknade radom, teskim radom... Kako god, svima se divim na gridu. I zelim jos mnogo Lewisa, Vettela i Pastora...
No!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

VN Belgije biti će 150. Vettelov GP i Ferrarijev 900. GP. 35 vozača u povijesti vozilo je 150GP-a, no Vettel je najmlađi dogurao do te brojeke.

Vettel bi na ovotjednoj utrci mogao probiti još jedan rekord, i to onaj u bodovima te bi službeno bio vozač sa najviše bodova u povjijesti i sa tim prestići Alonsa sa kojim trenutno dijeli isti broj bodova (1778).

Lady
GP3
GP3
Nakon jednog članka na F1 Fanatic stranici koji glasi: Mercedes wary of increased threat from rivals, jedan član je dao odličan komentar o Vettelu:

Comment of the day
Do Mercedes need to be extra-wary of Ferrari in the last nine remaining races?

One thing also worth mention is Vettel’s tendency to have a very strong second half of a season. He did it in every season to date except for arguably in 2011.
Even last year, he seemed to match or beat his team mate a lot more than in the first half, and I’m sure that we all remember his incredible nine out of nine in 2013.
Craig Woollard
slika

Brumica
GP3
GP3
Dotjerani dizajn za Belgiju :cheer:

slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡