Esteban Gutiérrez

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
[ link do slike ]

Puno ime: Esteban Manuel Gutiérrez Gutiérrez
Rođen: 5. kolovoza 1991., Monterrey, Meksiko
Nacionalnost: Meksikanac
Momčad: Haas
Broj: 21
Broj utrka: 50
Debi: VN Australije 2013.
Pobjede: 0
Postolja: 0
Bodovi: 6
Pole positioni: 0
Najbrži krugovi: 1
Dosad vozio za: Sauber (2013.-2014.), Haas (2016.)

Esteban Gutierrez svoju je karijeru u jednosjedima započeo 2007. u američkoj Formuli BMW i to vrlo uspješno, u debitantskoj je sezoni bio viceprvak. 2008. nastupao je u europskoj Formuli BMW i tamo otišao korak dalje i osvojio naslov. Za nagradu je osvojio testnu vožnju u BMW Sauber F1 bolidu.

[ link do slike ]

Nakon toga prešao je u F3 Euro Series gdje su uspjesi nakratko stali, uspio je osvojiti samo 2 podija što je bilo dosta za 9. mjesto u poretku. Već 2010. vraća se u pobjedničke vode – osvojio je GP3 naslov u prvoj sezoni te klase. Iste je godine dobio i mjesto test vozača Saubera.

Ponovo je uslijedila jedna lošija sezona, u prvoj sezoni GP2 završio je tek 13. U drugoj sezoni je ipak prošao puno bolje te je osvojio treće mjesto sa 3 pobjede, ali sa velikim zaostatkom za Valsecchijem i Raziom.

Nakon tri sezone u ulozi test vozača, Esteban je 2013. dobio priliku za punu sezonu u Sauberu. Sezona nije bila nimalo bajna, Sauber je bio znatno lošiji nego 2012., a Esteban nije bio ni blizu kolegi Hulkenbergu koji ga je u potpunosti izdominirao. 2014. je prošla još gore, ni Gutierrez ni Sutil nisu osvojili bodove (prvi put u Sauberovoj povijesti), ali je Esteban ponovo bio lošiji u konačnom poretku zbog dva 11. mjesta Sutila.

2015.-u je Esteban proveo kao test vozač Ferrarija, a zatim je za 2016. ponovo dobio priliku za stalno u novoj momčadi Haasu. Mjesto je dobio ponajprije zbog sponzora i Haasove povezanosti s Ferrarijem. Ni ova sezona zasad nije ništa bolja za Estebana od prošle dvije, zasad nema nijedan bod, ali je čak 4 puta bio 11. U zadnje vrijeme zaradio je i lošu reputaciju zbog vožnje pod plavim zastavama, prvo je u Mađarskoj velik dio kruga smetao vodećem Hamiltonu koji ga je počastio srednjakom, dok je u Njemačkoj smetao Ricciardu. Iako brojke idu apsolutno na Grosjeanovu stranu, nije sve tako loše za Estebana jer u utrkama koje su obojica završili on vodi 5-3 protiv Romaina. Haas ne želi dugo čekati objavu postave za 2017., oko VN Italije trebala bi pasti odluka, te s obzirom na sponzore i da zbog promjene pravila Haas želi stabilnost, vrlo je vjerojatno da će Gutierrez i iduće sezone ostati u Haasu.

[ link do slike ]

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Jesi vrijedan @croatic :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Frantic je napisao/la:Jesi vrijedan @croatic :pivo:
Moram nekako ubit dosadu :) :pivo:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
To kolega croatic :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ptak
Karting
Karting
S nama već: 9 god 1 mj
Navija za: Grosjean, Magnussen
http://www.autosport.com/news/report.ph ... shing-11th

Moram priznat da mi ga je pomalo i žao. Pogotovo nakon ove stigmatizacije, di će se sad svaki njegov potez propuštanja promatrat kroz povečalo.
Po meni Grosjean i nije toliko bolji, koliko možda pogled na bodovno stanje sugerira. Grosjean je većinu svojih bodova osvojio u prve 2 utrke. U Australiji sudar sa Alonsom di je indirektno omogućio Grosjeanu borbu za bodove, a u Bahreinu se , prije nego su počeli problemi sa kočionim sustavom nalazio na 6. mjestu. U kvalifikacijama 9-6 za Grosjeana, no u utrkama koje su oba završila Gutierrez vodi 6-4.

Ne znam za druge, meni je Gutierrez simpatičan momak. Ali činjenica da je u dosadašnje 53 utrke u F1 karijeri, tek 1 utrku završio u bodovima, je stvarno poražavajuća.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ptak je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.ph ... shing-11th

Moram priznat da mi ga je pomalo i žao. Pogotovo nakon ove stigmatizacije, di će se sad svaki njegov potez propuštanja promatrat kroz povečalo.
Po meni Grosjean i nije toliko bolji, koliko možda pogled na bodovno stanje sugerira. Grosjean je većinu svojih bodova osvojio u prve 2 utrke. U Australiji sudar sa Alonsom di je indirektno omogućio Grosjeanu borbu za bodove, a u Bahreinu se , prije nego su počeli problemi sa kočionim sustavom nalazio na 6. mjestu. U kvalifikacijama 9-6 za Grosjeana, no u utrkama koje su oba završila Gutierrez vodi 6-4.

Ne znam za druge, meni je Gutierrez simpatičan momak. Ali činjenica da je u dosadašnje 53 utrke u F1 karijeri, tek 1 utrku završio u bodovima, je stvarno poražavajuća.
Lagano se svim vozačima penje na živce i mnogi se žale na njegovo ponašanje na stazi....što nije nikako dobro za njega...vjerojatno frustracija što ne može do bodova. Simpa je i meni, ali nažalost ne vidim da će njegova F1 potrajati duže od još godinu ili dvije, pa da ne znam kakve novce donosi, jednostavno nema rezultata, a mora se priznati da ga i sreća baš ne mazi.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Simpa je njegova cura.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
eh, tu se moram složiti :trep:

[ link do slike ]
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj