[ link do slike ]
Puno ime: Esteban Manuel Gutiérrez Gutiérrez
Rođen: 5. kolovoza 1991., Monterrey, Meksiko
Nacionalnost: Meksikanac
Momčad: Haas
Broj: 21
Broj utrka: 50
Debi: VN Australije 2013.
Pobjede: 0
Postolja: 0
Bodovi: 6
Pole positioni: 0
Najbrži krugovi: 1
Dosad vozio za: Sauber (2013.-2014.), Haas (2016.)
Esteban Gutierrez svoju je karijeru u jednosjedima započeo 2007. u američkoj Formuli BMW i to vrlo uspješno, u debitantskoj je sezoni bio viceprvak. 2008. nastupao je u europskoj Formuli BMW i tamo otišao korak dalje i osvojio naslov. Za nagradu je osvojio testnu vožnju u BMW Sauber F1 bolidu.
[ link do slike ]
Nakon toga prešao je u F3 Euro Series gdje su uspjesi nakratko stali, uspio je osvojiti samo 2 podija što je bilo dosta za 9. mjesto u poretku. Već 2010. vraća se u pobjedničke vode – osvojio je GP3 naslov u prvoj sezoni te klase. Iste je godine dobio i mjesto test vozača Saubera.
Ponovo je uslijedila jedna lošija sezona, u prvoj sezoni GP2 završio je tek 13. U drugoj sezoni je ipak prošao puno bolje te je osvojio treće mjesto sa 3 pobjede, ali sa velikim zaostatkom za Valsecchijem i Raziom.
Nakon tri sezone u ulozi test vozača, Esteban je 2013. dobio priliku za punu sezonu u Sauberu. Sezona nije bila nimalo bajna, Sauber je bio znatno lošiji nego 2012., a Esteban nije bio ni blizu kolegi Hulkenbergu koji ga je u potpunosti izdominirao. 2014. je prošla još gore, ni Gutierrez ni Sutil nisu osvojili bodove (prvi put u Sauberovoj povijesti), ali je Esteban ponovo bio lošiji u konačnom poretku zbog dva 11. mjesta Sutila.
2015.-u je Esteban proveo kao test vozač Ferrarija, a zatim je za 2016. ponovo dobio priliku za stalno u novoj momčadi Haasu. Mjesto je dobio ponajprije zbog sponzora i Haasove povezanosti s Ferrarijem. Ni ova sezona zasad nije ništa bolja za Estebana od prošle dvije, zasad nema nijedan bod, ali je čak 4 puta bio 11. U zadnje vrijeme zaradio je i lošu reputaciju zbog vožnje pod plavim zastavama, prvo je u Mađarskoj velik dio kruga smetao vodećem Hamiltonu koji ga je počastio srednjakom, dok je u Njemačkoj smetao Ricciardu. Iako brojke idu apsolutno na Grosjeanovu stranu, nije sve tako loše za Estebana jer u utrkama koje su obojica završili on vodi 5-3 protiv Romaina. Haas ne želi dugo čekati objavu postave za 2017., oko VN Italije trebala bi pasti odluka, te s obzirom na sponzore i da zbog promjene pravila Haas želi stabilnost, vrlo je vjerojatno da će Gutierrez i iduće sezone ostati u Haasu.
[ link do slike ]
Esteban Gutiérrez
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Moram nekako ubit dosaduFrantic je napisao/la:Jesi vrijedan @croatic

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
To kolega croatic 

U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Ptak
- Karting
- S nama već: 9 god 1 mj
- Navija za: Grosjean, Magnussen
http://www.autosport.com/news/report.ph ... shing-11th
Moram priznat da mi ga je pomalo i žao. Pogotovo nakon ove stigmatizacije, di će se sad svaki njegov potez propuštanja promatrat kroz povečalo.
Po meni Grosjean i nije toliko bolji, koliko možda pogled na bodovno stanje sugerira. Grosjean je većinu svojih bodova osvojio u prve 2 utrke. U Australiji sudar sa Alonsom di je indirektno omogućio Grosjeanu borbu za bodove, a u Bahreinu se , prije nego su počeli problemi sa kočionim sustavom nalazio na 6. mjestu. U kvalifikacijama 9-6 za Grosjeana, no u utrkama koje su oba završila Gutierrez vodi 6-4.
Ne znam za druge, meni je Gutierrez simpatičan momak. Ali činjenica da je u dosadašnje 53 utrke u F1 karijeri, tek 1 utrku završio u bodovima, je stvarno poražavajuća.
Moram priznat da mi ga je pomalo i žao. Pogotovo nakon ove stigmatizacije, di će se sad svaki njegov potez propuštanja promatrat kroz povečalo.
Po meni Grosjean i nije toliko bolji, koliko možda pogled na bodovno stanje sugerira. Grosjean je većinu svojih bodova osvojio u prve 2 utrke. U Australiji sudar sa Alonsom di je indirektno omogućio Grosjeanu borbu za bodove, a u Bahreinu se , prije nego su počeli problemi sa kočionim sustavom nalazio na 6. mjestu. U kvalifikacijama 9-6 za Grosjeana, no u utrkama koje su oba završila Gutierrez vodi 6-4.
Ne znam za druge, meni je Gutierrez simpatičan momak. Ali činjenica da je u dosadašnje 53 utrke u F1 karijeri, tek 1 utrku završio u bodovima, je stvarno poražavajuća.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Lagano se svim vozačima penje na živce i mnogi se žale na njegovo ponašanje na stazi....što nije nikako dobro za njega...vjerojatno frustracija što ne može do bodova. Simpa je i meni, ali nažalost ne vidim da će njegova F1 potrajati duže od još godinu ili dvije, pa da ne znam kakve novce donosi, jednostavno nema rezultata, a mora se priznati da ga i sreća baš ne mazi.Ptak je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.ph ... shing-11th

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari