Isle of Man TT

WEC, WRC, Indy...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
slika

slika

Evo naša 2 heroja na isti dan imali operaciju. Hutchy je navodno obavio više operacija, mislim da mu je ovo treća, ako je onda je ovo 33. operacija na toj nozi. :shock:

Evo kroz što je prolazio još kod tog prvog prijeloma pred par godina.

“I’ve seen my leg in states that you should never see your own body in. I have been sat on my sofa at home, my leg in a frame and seen the bone hanging out of the back of the leg fully exposed. All those images never leave you, they stick with you for life. So when I won Macau and the TT they all flashed through - but I knew it was worth it.

“To just sit on your arse and go through everything I did to heal my leg was massive. But I never did sit on my arse. I went training, I went abroad to swim with my trainer so I could get off my crutches quicker. I was weight-bearing at the earliest possible time I could. I adapted a bike so I could go cycling. All these things were not for fun. It was get my fitness back and my leg stronger as soon as I could. And I still go to the gym every day.”

However, despite the endless antidotes to get himself and his body back in shape, that left leg will never return to normal.

“Unfortunately the leg was in a frame for such a long time the tendons got glued down and my ankle has very little movement in it,” explained the Bingley man. “The main tendon that lifts your foot got eaten away by infection and is pretty well unrepairable. So rather than go in and have another mass destruction I had to go to a right hand gear change. I have a thumb brake for the rear.

“Strangely enough, I seem to be riding better than before the accident which seems a bit of a weird thing, perhaps it’s all the experience of watching other people racing and learning.”

It is often said, rather foolishly, that big boys don’t cry. But despair did get the better of this man of iron, and tears did flow, as he attests: “Yes, (I cried) lots. A lot of the time was the morphine, which does funny things to you. But there were definitely some dark times when you are going through all that.”

Vjerojatno mu i sada nije lako, no poznavajući ovog borca izači će još jači iz ovoga. Brz oporavak obojici :D
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Guy Martin se povlači iz road racinga. Ovoga puta tesko da ce se vratiti. Usao je u novu sezonu cestovnih utrka s jasnim ambicijama. Boriti se za pobjede. Bilo je to sve samo ne pobjede, niti utrkivanje, vec obicno testiranje. Guy je Hondi posluzio ocito samo za testiranja. Testiranja se ne vrše na najopasnijoj utrci na svijetu...ali jebiga. Ugl. trebao je Guy voziti sada na par manjih cestovnih utrka no hladno je odjebao Hondu...iako su oni htjeli da se utrkuje....motor jednostavno nije spreman niti su jos uvijek pronasli problem.
Zao mi je Guya....zasluzio je onu pobjedu na TT-u kada mu je krepao motor...nazalost pokusavao je godinama i godinama i nije bilo suđeno. Bez obzira na to odlazi kao vjerojatno najveca ikona TT-a ikada i zahvaljujuci njemu TT je postao jos popularniji.

Guy namjerava odraditi par manjih utrka na starim motorima i jednu nan Pikes Peaku. Zeli se jos malo izdivljati prije nego postane tata. Poznavajuci njega usput ce jos neki svjetski rekord u brzini srusiti. Istinska ikona cestovnih utrka....pa cak i opcenito u svijetu utrkivanja.

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Potpisujem sve o njemu, ali....... vratit će se on.... možda ne na Hondi, ali vratit će se on TT-u...
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la:Potpisujem sve o njemu, ali....... vratit će se on.... možda ne na Hondi, ali vratit će se on TT-u...
Pozlatile ti se rijeci. On je jako prevrtljiva osoba, lako njega opet pukne. Mozda jos jednom pokusa. Naravno ovisi i o momcadi koja mu se ponudi. Tyco BMW je uvijek zainteresiran za njega npr. Vidjet cemo. Nadam se povratku!
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Grah0 je napisao/la: 14.10.2017., 21:50 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cPD9XJuKADg&t[/youtube]
On nije neki preveliki talent (osim što ima talent za utrkivanje) no stvar kod njega je što je vrlo otvoren, uporan i bez straha od izazova. Moram priznati da me ovo impresioniralo. Srušio je već par svjetskih rekorda vezanih za brzinu i zaista je impresivan svaki njegov projekt, no za ovo mu skidam kapu. Ja bi se usrao na njegovom mjestu, mijenjati gumu na F1 bolidu tijekom utrke.....čovječe kakav je to pritisak, i svejedno je obavio zadatak savršeno.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Hutchinson potpisao za Hondu Racing. Nije mi jasno zasto je napustio odlicne timove Tyco BMW i McAMSYamaha. Bome vrlo hrabar potez. [ link do slike ]

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Ruski rulet s 5 metaka u revolveru.... :facepalm:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la:Ruski rulet s 5 metaka u revolveru.... :facepalm:
bas. Ali kad gledas opet 2 velika imena voze Hondu. Nez sto ga je natjeralo da odbaci pouzdane i konkuretne timove. Da nije Honda poslozila kockice napokon?!!

S ovim se otvara mjesto McGuinnesu za Tyco....a mozda i Guyu ako se odluci vratiti.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
a vozio je i Alonso :zubo: . Vidjeti ćemo ali sumnjam, nadam se da će John ovo iskoristiti i uletiti u Tyco, a ako nam se sreća nasmješi možda buba opet uđe Guyu u uho pa ga nostalgija zazove....
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Kasnim, ali bio bi red:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=30TRIV3kKZE[/youtube]
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Prve veće glasine za 2018.

McGuinness navodno razmišlja o TAS BMW-u, Nortonu i Kawasakiju.
Ako se mene pita BMW ko kuća za 1000cc. Kawasaki za 600cc bi bio odličan izbor. Možda čak i Hutchinsonova bivša Yamaha koja je odlična u 600cc.

Da podsjetim, John je raskinuo dugogodišnju suradnju s Hondom, dok je Ian Hutchinson prekinuo uspješnu suradnju s McAMS Yamahom i Tyco BMW-om i prešao upravo u Johnovu bivšu ekipu koja je prošle godine bila neviđeni promašaj i možda čak i najgori rezultat ikada na TT-u za njih.

Velika je to odluka za Johna jer je većinu svoje karijere vozio Hondine motore, a i nije u godinama za odabir pogrešne ekipe.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Kaj god odabere, nemre bit gore s obzirom na lani :zubo:
A kaj se tiče Hutchyja izgleda da je počeo izigravati mazohista kao Rossi u najboljim godinama, ali ne znam koliko mu je to pametno još i uz ove 3.14zdarije s nogom...... bumo vidli ugl, još malo..... :cheer: :cheer: relativno hahah
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 14.01.2018., 21:50 Kaj god odabere, nemre bit gore s obzirom na lani :zubo:
A kaj se tiče Hutchyja izgleda da je počeo izigravati mazohista kao Rossi u najboljim godinama, ali ne znam koliko mu je to pametno još i uz ove 3.14zdarije s nogom...... bumo vidli ugl, još malo..... :cheer: :cheer: relativno hahah
Ma po meni i onom što je rekao u zadnjem intervijuu, nekako mi se čini da postoji velika mogućnost da propusti TT i ove godine. Noga mu još uvijek nije ni blizu oporavka i pitanje je hoće li se u takvim godinama dovesti u potrebnu formu za utrkivanje. Djeluje mi kao da ni sam ne zna, a ako se taj oporavak oduži bilo bi pametnije propustiti i ovaj TT. Sve ostalo bi bilo nepotreban rizik. Jer, ovi motori koji se spominju nisu ono što je John navikao voziti.
Po meni, ako se vraća, voziti će max. 1 utrku. Mogao bi on odraditi Zero TT na Mugenu, pošto je to samo jedan krug i gotovo sigurna pobjeda. Naravno, ako ga Mugen želi jer nije poznato tko je s kim raskinuo suradnju. Honda Racing je navodno njemu dala nogu a ne on njima. Šokantno, ali opet ima smisla jer su doveli Hutchya.
Čak i ako se vrati u svim kategorijama, imat će nikad veću konkurenciju. Dean Harrison i Hickman su bili strašni prošle godine, za Hutcya i Dunlopa ne moram ni govoriti. Znam da je pred 3 godine ušutkao kritičare zbog iste stvari, ali radi se o tome da neće biti spreman kao oni, nema šanse i vjerojatno se zbog toga i premišlja.

I Guy je mislio napraviti sličnu stvar za ovu godinu. Imao je veliku želju opet voziti za Mugen i maknuti se iz svega ostalog. No kako ništa od suradnje s Hondom Racing ništa i od Mugena. Guy je definitivno umirovljen od TT-a. I prije prošlogodišnjeg nastupa nije imao nikakvu preveliku motivacij.Jedino zašto je potpisao za Hondu je obećanje ekipe da će voziti Mugen i onu neku staru Hondu za Classic TT. Nema šanse da je nakon toliko pokušaja u njemu ostalo nešto motivacije.

Hutchy je pak druga stvar jer ipak je mlađi i već se vraćao iz ovakvih ozljeda. Muda do poda. Mazohista. Ali mislim da pokušava izvesti M.Dunlopa od prošle godine kada su svi bili skeptični oko njegovog prelaska na Suzuki pa ih je sve ušutkao. Također je napustio vrhunske ekipe i otišao u nepoznato. Ako Ian pobjedi na ovoj Hondi popišat će se po svima. A mislim da to i želi :zubo:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
evo jedna MotoGP i IOM TT vijest.

Michael Dunlop to test Suzuki MotoGP bike
15-time Isle of Man TT winner Michael Dunlop will test Suzuki’s MotoGP bike at the Sepang International Circuit later this week.

MCN understands the Ballymoney ace has been invited to the test to sample the Japanese marque’s GSX-RR Grand Prix machine as a reward for winning the 2017 Senior TT aboard the all-new GSX-R1000.

MotoAmerica Superbike champion Toni Elias and Australian champ Josh Waters are also expected to try the bike alongside new full-time Suzuki test rider Sylvain Guintoli at the private test in Sepang ahead of the MotoGP field hitting the track next Sunday.

However, unlike Dunlop, both Elias and Waters are already signed to continue riding for Suzuki this year.

The 28-year-old is yet to make his mind up as to where he’ll race in 2018, so you could be forgiven for seeing Suzuki presenting Dunlop with an offer of a GP test ride as more than just a ‘thank you’.

Dunlop has been linked to a move back to BMW machinery with the Tyco BMW squad following the departure of Ian Hutchinson to Honda. A new Shaun Muir-run BMW effort has also been connected to Dunlop in recent months.

However, the Hawk Racing Suzuki effort are understood to have made a big push to retain Dunlop with fewer and fewer big names still on the market. Could this test push him in the right direction?
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Sluzbeno: McGuinness ce voziti Nortona na TT-u
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Super uzbudljive vijesti, Norton je u zadnje vrijeme jako dobro stajao i ima uzlaznu putanju općenito u motorsportu što je dosta važno i za TT. Nadam se da će John uspjeti izvući maksimum, ovo bi mogao biti jako zabavan projekt, čak zanimljiviji od Dunlopa u Suzukiju.
http://www.nortonmotorcycles.com/news/2 ... -tt-races/
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
BRAKING NEWS
John će voziti obje Supersport utrke (600cc) u timu Michaela Dunlopa (Honda CBR600 RR). Bit će ovo najtrofenija postava na IOM TT-u ikada (38 pobjeda).

’I’m excited to be riding Michael’s bike at this year’s TT. It’s started off as a bit of a joke conversation between us both and has developed into him going off and building me a bike.

’I’m a big fan of Michael’s both as a rider but also for what he has done in terms of running his own teams and winning races out the back of his van against the factory teams over the years.

’The Dunlop name means so much to TT fans and as a fan myself, I can’t wait to represent that name at this year’s event. We’ve won 38 TTs between us so together we know what needs to be done and I am sure we will be right at the sharp end.’

Dunlop added: ’I hadn’t ever really planned on building another bike, but when John started talking to me

about it, I thought it was a great idea and I couldn’t really say no.

’It’s good for me, it’s good for my team and no matter who you are, the man has won 23 TT races so there is always going to be something that can be learnt by having him in working alongside you. People don’t see him as a 600cc rider, but he’s won races and had lots of podium finishes on a 600cc bike and I will give him a bike capable of winning on.’

Što reći osim respect, 2 velika rivala u istom timu. Kakva gospoda.

slika
slika
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
:gandalf: eto tko mi je kriv - ja radim na prezentaciji za fax umjesto da budno motrim na TT vijesti :zubo: Taman vidio vijest i požurio podijeliti radost, kad ono - senna66 :rofl:

Inače što se vijesti tiče:
slika
:klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 21.03.2018., 18:31 :gandalf: eto tko mi je kriv - ja radim na prezentaciji za fax umjesto da budno motrim na TT vijesti :zubo: Taman vidio vijest i požurio podijeliti radost, kad ono - senna66 :rofl:

Inače što se vijesti tiče:
slika
:klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam: :klanjam:
Ja taman "vježbao" programiranje za kolokvij :D
Samo da dodam, JM je potpisao i za Kawasaki Ryan Farquhar’s KMR/IEG team (Lightweight TT). S obzirom na godine i ozljedu + činjenica da nije vozio skoro ništa prošle godine, vrlo ambiciozno. Ako se odluči za Zero TT možda bude i 4. team (Mugen Honda)...rekao je da je u kontaktu s njima. MD-u naklon do poda, iako nije bilo u planu da netko vozi uz njega, sada će napraviti motor za Johna. Kakva gospoda. Ovo se ne viđa često u motosportu. Pure class.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡