Limeni ljubimci (sadašnji i bivši)

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
911 je najsavršeniji auto na svijetu. Svaka čast dečki.
"What a little star." May 26, 2012.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Prezadovoljan, šaltao sam iza na pedalice. Taj Porscheov mjenjač je čudo. Mislim, daleko je to još od Formule 1, ali opet je ovaj Porscheov daleko od neki auta koje svakodnevno vozimo.

@MSC - Da, stvarno je auto ikona, ima nešto posebno. Iako, volio bih probati jedan stari auto koji je u svoje vrijeme bio sportski. Dakle, bez serva, ručni mjenjač, zadnji pogon bez ikakve kontrole proklizavanja i barem 180KS. Mislim da bi isto bio lijep doživljaj.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Ex to je onaj Classe jel tako, gledao sam ih već par puta i razmišljao da uzmem isto tako nešto, vjerojatno zajedno s frendom, sad su mi još više počele curiti sline kada sam vidio da imaju Ferrari i MV Agustu, doduše cijene paprene, ali ove ostale igračkice čini mi se s OK cijenama....
Sisu (fin.)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Tako je, classe rent a car. Cijena za Ferrari je paprena jer treba auto dovest iz Italije. Ostale cijene su izvrsne, nigdje nema tako jeftino. Sljedeća stanica bi mogao biti Nissan GT-R.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Explorer je napisao/la: 12.06.2017., 09:35 Po Istri smo ga vozali, sjajna destinacija za malo življu vožnju :)
Da da, unajmili smo auto u Opatiji, isto kao onaj Mustang prošle godine.
@frantic - ne baca, miran ko bubica :D
Eeee jbga ako je miran k'o bubica. :chill:
Nije lijepo lagati. :gandalf:
Pogotovo starije osobe. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Explorer je napisao/la: 12.06.2017., 13:53 Tako je, classe rent a car. Cijena za Ferrari je paprena jer treba auto dovest iz Italije. Ostale cijene su izvrsne, nigdje nema tako jeftino. Sljedeća stanica bi mogao biti Nissan GT-R.
Kad mi netko spomene Nissan GT-R, prvo čega se sjetim je street race i kako se auto lansira sa starta. Brutalan start, brutalan auto.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Explorer je napisao/la: 12.06.2017., 10:47 @MSC - Da, stvarno je auto ikona, ima nešto posebno. Iako, volio bih probati jedan stari auto koji je u svoje vrijeme bio sportski. Dakle, bez serva, ručni mjenjač, zadnji pogon bez ikakve kontrole proklizavanja i barem 180KS. Mislim da bi isto bio lijep doživljaj.
Ma stari sportski auti su nešto posebno. Savršena mehanika koja ni ne treba elektronska pomagala, sto sustava stabilnosti i sigurnosti. Muški strojevi.

Da imam love, radije bih kupio neku cestovnu ikonu B Grupe i kladim se da nebi došlo do zasićenja kao što ljudima dolazi sa novim autima koje onda vozaju godinu dvije i prodaju.

zelot
Formula 1
Formula 1
Ekipa, ima li netko mazdu 6 2.0dizet 121ps?

Kupio sam ju neki dan. Auto je u super stanju. 165tkm.. Opreme sve osim koze i park. senz. Znaci zadovoljan sam.. Limarijs ce izgurat jos koju godinu a onda bi trebala ju trebao zamjeniti c220..

No na stranu to, mene muci potrosnja... Znaci 8 majka. Ok, ne vozom predugo i tek sam neki dan natocio do cepa pa cu tokom mjeseca potrosit to pa opet natocit. Putno racunalo kaze 8.. Cak 8 i pol ako se malo vise grada doda.. Ugl min. 8l...

Na stranu putno racunalo... Siguran sam da je precizno jer vidim da auto trosi.. Znam sta je dizel i benz i znam kako se kazaljka ponasa kad auto trosi 5-6 l...ali ovaj je ko benzinac... Guta jebo je ga ja :)

Npr iz prve ruke znam za c220 ista godina, jos automatik (moj saltung) sa 140ps pa trosi max 7... Ili e klasa 2.2 170 isto tako... Znaci auto i veci i tezi i sve a troai manje.

Ne znam jel to normalno jer ovo mi je prvi japanac pa dal oni inace tako trose ali ipak mi se cini da bi to trebali biti kud i kamo manje... Cini mi se da sad kad vecinu km napravim po gradu i naselju (do posla i to) da bi potrosnja mogla bit izmedju 8.5 i 9...

Ima li tko kakvih saznanja o tome?

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Moja nova kola - Clio IV, 1.2, 16V 75KS
Klima, tempomat, podesivi sic i volan po dubini/visini, centralni "tablet", (bluetooth, usb, toucscreen), senzor pritiska u gumama, indikator omjera stupnja prijenosa, klima, električni grojani retrovizori....bla bla bla

Prva registracija 7/2015, 34.100 km[ link do slike ]

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
pero iz bukurešta je napisao/la: 19.07.2017., 15:21 Moja nova kola - Clio IV, 1.2, 16V 75KS
Klima, tempomat, podesivi sic i volan po dubini/visini, centralni "tablet", (bluetooth, usb, toucscreen), senzor pritiska u gumama, indikator omjera stupnja prijenosa, klima, električni grojani retrovizori....bla bla bla

Prva registracija 7/2015, 34.100 km
Imaš dvije klime :prcnjau:

Super auto, za mene najbolji od B segmenta. Vozio sam se u Cliju s ovakvim motorom i moram reći da je to po meni malo tromo, a s obzirom da ti auto ima tek 34 000km, mapiranje bi dobrodošlo. Raspitaj koliko ti okretnog momenta (Nm) podnosi getriba i onda se na tu shemu napravi siguran remap. Tipa, da imaš 90KS je već ozbiljnija stvar. I manje troši auto, pogotovo benzinici. Litru manje bez jebemti.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Radim na pumpi, benzin nije problem

Znam da je taj motor na knap za ovaj auto i da nije nešto osobit! No za moje trenutne potrebe dovoljno.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
U tom slučaju ok :)

Ako nije tajna, koliko te ispao novca na kraju?

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
70 000 kn + dvije godine besplatan redovni servis + gratis obavezno osiguranje

slika

slika

slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ok cijena, iako su skupi jako. Novi s takvom opremom dođe nekih 90 000kn, što je definitivno previše za tu klasu auta. Mislim da nova Nissan Micra dođe 102 000kn u osnovnom paketu. Teška ludost. Općenito je cijelo tržište auta podivljalo, za 20 000 eura ne možeš kupit auto D segmenta.

Crankshaft
Karting
Karting
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Alonso, Renault
Dobar auto, meni se također najviše sviđa u tom segmentu. Motor jest slab, ali doduše to je i najslabiji u ponudi, ulazni model, nekome je to dovoljno. Atmosferac je i tu nema nekakvog mapiranja a da dobiješ nešto puno koliko ja znam.

Što se tiče zelotovog posta, ne znam koliko je teška noga na gasu i gdje se vozi, ali ja iz druge ruke znam da C220 CDI nikako ne troši max. 7 litara, već od 7 litara nadalje.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Mi smo doma imali taj model, 2012, 1.5 dci od 90ks. Auto odličan - dok radi. U garantnom roku mijenjana turbina, pumpa, žaruljice pregarale jedna za drugom osim dnevnih svjetala koja nisu nikad i svašta nešta. Mogu pohvaliti Renaultovu servisnu mrežu ali je auto previše puta završio kod njih.

Rekli su mi dečki na servisu da benzinci imaju daleko manje kvarova od diesela i da ih u pravilu ljudi samo redovno servisiraju i to je to dok s dieselima svako malo neka frka, mada kažu, ima i diesela koji se samo voze - bez kvarova. Valjda kako naletiš.

Uglavnom, prodan prošle godine sa 87.000 km, zamjenio ga Polo 1.4 koji samo vozi i vozi. Usporedba sličnog segmenta je po svemu na strani Pola ali Clio mi se nekako i ljepše vozio i ljepše mi je bilo u njemu sjediti. Udobniji neusporedivo, volan direktniji i sve to. Rekao bih da Polo ima malo bolju ponudu prostora i nešto kvalitetnije materijale. Vjerujem da smo Clia uzeli 1.4 benzinca da ga nebi nikada za Polo mijenjali.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Za početak mogu reći da sam jako zadovoljan sa Cliom... Danas napravio cca 150 km miksano po gradu, brdskim cesticama i autoputu.
Osim na brdskoj ruti gdje je prijatelj bio samnom ostalo sam bio sam u autu.

slika slika

slika slika

Grad - nema tu šta - ide, vozi, ubacuješ se bez problma... Sve super. Brdske cestice isto - nisam baš previše divljo, ali ljepo sluša i očekivo sam da će biti mekši jer su u nekim testovima rekli da na zavojitim cesticama kada se malo stisne gas radi udobnosti tj mekoće se osjeti mekši ovjes no nije bilo problema.
E sada... Dolazimo na autoput... Namjerno sam išao prema Kikovici jer mi je prema gore uzbrdo te me je to zanimalo... Tu dolazi do izražaja ovih 75 konja i iako ide on solidno točno se osjeti da je onaj TCe 90 KS prava stvar za ovu karoseriju! Bitno je da sam bio sam u autu te bi kod dvoje ili troje putnika taj nedostatak bio još izraženiji! No kao šta sam rekao na "cesticama" i u gradu je odličan.
Ovo je potrošnja u tim raznim uvjetima, a napominjem da sam ga i poprilično klao!
Clio 3 nisam vozio, ali jesam dvojku i mjenjač kod četvorke mi se čini dosta bolji koliko me sjećanje služi; ima mi prijatelj dvojku pa ću baš probat jedan dan...
Pošto ima podesiv i volan i sic uspio sam si naći odličnu poziciju - volim da mi je volan visoko - ovako nekako :mrgreen:

U interijeru nikakvih iznenađenja - ova plastika ispod šajbe je vrhunska i mekana dok je u vratima "socijalna". Iako to nije loše kao u Chevroletima, (Daewooima) istinite su tvrdnje iz raznih testova da se može i rasklimat - ova plastika u kojoj se nalazi tipka za spuštanje prozora je - AJME MENI, čak ima i lufta kada je se pritisne! Dakle očito je istina da je Clio 3 imao kvalitetniju plastiku na vratim.

Da se još dotaknem preglednosti... Pošto sam jako dugo vozio kombije i kamione nemam problema po tom pitanju jer od kada vozim kada idem npr u rikver isključivo koristim retrovizore. I ovdje su bočni retrovizori glomazni i jako pregledni, šta se nemože reći za unutarnji koji "zahvaljujući" minimalnom stražnjem staklu ima vidno polje kao ćorava baba sa 90 godina. Kažem to meni nije problem, ali smješno je kako je stražnji prozor malen...

I to je to...

I da, ovaj bluetooth je vrh! Bilo po pitanju muzike za stremanje sa mobitela ili vrhunskog handsfreea!

zelot
Formula 1
Formula 1
Evo nesto sto ce vjerujem i drugima pomoci... Mislim, da se razumijemo, ne nudim nikakvo rjesenje ali nadam se da netko drugi hoce i tako pomoci nama koji ga nemamo ali i to je nesto slika

Naime, kako i sa cime perete sofer sajbu? Znaci vec godinama, kakog od operem ne valja. Pretezno koristim papirnati rucnik i onu ks ks spricu za staklo u kuci. Klasicno govno koje svi imamo doma. Naspricam i po nekoliko puta.. Npr 3 ruke nabacim. Pazim da ne preskocim, pazim da dobro posusim ali kako god ne valja. Opet kad prstom potegnem skinem sloj necega i vidim da nije oprano dobro jer tamo di orstom potegnem sajba bude kristalno prozirna a ovo okolo sve nesto zamagljeno i zamuljano da se cak i tragovi brisanja vide. Ne pusim u autu tako da nije od dima ali efekt je bas takav. Kao da se smoga od dima cigarete nakupilo.

Po noci bas iritira kad druga svijetla tuku u sajbu ili kisa padne...

Uglavnom dajte ako netko ima dobar recept za pranje sajbi neka podjeli.

Kako postici da bude 100% cista suha i glatka nakon pranja.. Da ono kad prstom taknea on ni malo ne klizi nego se skoro zaljepi :)

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Nisam nešto pretjerano razmišljao o tome, ali dovoljna tu je da imaš onaj vrag gumeni kad finisiras i pranje je bez mrlja i problema unutra/van.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

zelot
Formula 1
Formula 1
Mislis na ono kao na benzinskim postajama ili kao onaj strugac za zimu? Cini mi se da se s njim ne moze donji dio sajbe dohvatiti zbog armature... Kupio sam neku krpu danas kao za sajbe jer mozda papirnati rucnik ostavlja neku masnocu pa cu probati ali svejedno mislim da mora biti normalnije rjesenje
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡