Samo ocigledno neki ne kontaju, da Ferrari nije imao deficit u startu kao svi ostali, samo Ferrari nema previse prostora sad da napreduje kao ostali, a Mercedes je svima referenca.
Ove godine Mercedes nema ogromnu dominaciju, ne samo nad Ferrari-jem, vec i RBR-om. Hamilton se je danas dooooooobro napatio da dodje do 5 pozicije, morao je da radi undercut nad Kimi-jem, kojeg pljujete da je uzas zivi. Pa kako onda Hamilton sa "svemogucom" masinom nije presao "uzasnog" Kimi-ja? Kako nije mogao da predje Riccia? Da li je fkt bio problem do Hamiltonovog bolida ili su drugi faktori tu presudili, kao recimo konkurentan bolid, kao vreli izduvni gasovi, koji remete aerodinamiku ili kocnice itd...
Kao prvo, naucite pratiti ovu F1, koja nije samo borba na brzinu i misice, vec to je i strateska borba, pored nje i naravno mehanicka, ko ubode taj dan savrsen setup, taj i profitira. Sad po nekoj logici Force India je izgubila 2 sekunde na ovoj stazi, kao i Williams, a u Kanadi su letili stazom..
Bottas je sad veci problem Hamiltonu, nego Vettel-u. Vettel se trenutacno bori sa Hamiltonom, koji je u deficitu od 20 bodova, no ako neko zeli da gleda kako Vettel guli Ferrari, dobija utrku u Austriji, a u sl gleda kako mu rikne motor, ja ruku u vatru stavljam, da bi bilo komentara da su losi da je sezona gotova itd.
Jos nesto, Bottas odlazi u box ima prednost nad Vettelom 8 s, na kraju utrke Vettel stisce i dolazi na 1 s, ocigledno je onaj plan A u Ferrari-ju bio, prati tempo Bottasa, pa ga na kraju sustigni, te stvari su strateske, koje odlucuju prvenstvo, a ne muda da Vettel ganja Bottasa ili da rizikuje neko izlijetanje, a sa 2 mjestom ima 20 bodova razlike!
Ne znam cemu tolike panike, a danas na chatu sam se nagledao raznih "genijalaca" kojo su razapeli Kimija da je los itd... a kad je bila situacija sa Hamiltonom, kao i prva pozicija, tad je nastao MUK!!! Onda kad su vidjeli da Kimi ipak nece moci vise od P5, hajde Jovo na novo...
Vettel je danas mogao ganjati Bottasa, mogao je da stisce i da mozda da napadne prvo mjesto, to NIKO ne zna, a mozda je kalkulirao. Eh sad ako je on s tim ispao pic*a, ja bi radije da to bude isto, nego da stvara neku napetost i da bi zadovoljio nekog fana, kojem je dosadno, pa utjehu nadje u konstantnom kritikovanju, a da ne govorim o zeljama, da nekom nesto rikne na bolidu i sl, s tim mozes odmah skontat da on i F1 su samo prolazna faza..
Jbt Vettel vodi u sampionatu i on se vec unaprijed sikira