Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
evo posla za one koji pišu vijesti..

http://www.speedweek.com/formel1/news/1 ... f-weg.html
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kao što sam vec komentirao...ide u FCA zbog razvoja hibridnih cestovnih vozila...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Kakav je Ferrari? forma?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 07.07.2017., 19:01 Kakav je Ferrari? forma?
Konkurentan.
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Jos jedna promjena na bolidu u cilju odbacivanja sumnje na regularnost bolida. Naime ferrari je dodatno ucvrstio podnicu za koju se sumnjalo da stvara ground effect. Ostaje nam za vidjeti da li ce to utjecati na aero performanse.
http://www.autosport.com/news/report.ph ... e-rigidity
slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Da li je FIA tražila ovu modifikaciju? Ako nije trebalo je da ih boli kuki. Redbull godinama koristi fleksibilna krila koji su u skladu sa pravilima ali im je svih ovih godina donosio prednost.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Gilles je napisao/la: 07.07.2017., 21:20 Da li je FIA tražila ovu modifikaciju? Ako nije trebalo je da ih boli kuki. Redbull godinama koristi fleksibilna krila koji su u skladu sa pravilima ali im je svih ovih godina donosio prednost.

Tražila je FIA.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 07.07.2017., 21:25
Gilles je napisao/la: 07.07.2017., 21:20 Da li je FIA tražila ovu modifikaciju? Ako nije trebalo je da ih boli kuki. Redbull godinama koristi fleksibilna krila koji su u skladu sa pravilima ali im je svih ovih godina donosio prednost.

Tražila je FIA.
Koliko čitam Ferrari je ovaj bolid nategnuo do krajnjih granica u nekim aspektima kad je u pitanju regularnost, a sada od polovice sezone bolid mora biti regularniji. Samo je pitanje ima li Ferrari odgovora na to. Nadam se da ima. Jako me zanima nova specifikacija PU za britaniju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 07.07.2017., 22:24
Ferrari je napisao/la: 07.07.2017., 21:25

Tražila je FIA.
Koliko čitam Ferrari je ovaj bolid nategnuo do krajnjih granica u nekim aspektima kad je u pitanju regularnost, a sada od polovice sezone bolid mora biti regularniji. Samo je pitanje ima li Ferrari odgovora na to. Nadam se da ima. Jako me zanima nova specifikacija PU za britaniju.
Od nove specifikacije se moze ocekivati 10-15 konja.
Ne 50 kao sto neki novinari bubaju.

Jer sigurno bi mogli tamo oko Monze donijeti finalnu specifikaciju sa jos 10-ak konja.
slika slika

andro
Baniran
Baniran
S nama već: 8 god
Navija za: Jaguar
Ferrari ako uskoro nesto ne popravi moze se pozdraviti sa bilo kojim naslovom. Valjda ce taj motor donijeti nesto dobra.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Pitao sam te jednom i nisi odgovorio na pitanje, pa sad da ponovim.

Po čemu se to vidi da se Ferrari može pozdraviti s naslovom? Po zaostatku u kvalifikacijama ili utrci?
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
andro je napisao/la: 09.07.2017., 17:20 Ferrari ako uskoro nesto ne popravi moze se pozdraviti sa bilo kojim naslovom. Valjda ce taj motor donijeti nesto dobra.
Ne znam da li sam ja slijep, ali ja vidim da Vettel vodi u prvenstvu...za 20 bodova.

O cemu ti?
slika slika

andro
Baniran
Baniran
Oboje.
Ako nisi konkurentan u oba (a ferrari trenutno nije u nijednom) nemas sto traziti. Ili si 100% unutra ili nemas sanse. Sad se ferrari izvlaci na bolji tempo na ss gumama. Ali stvar je da se mi NE MOZEMO OSLANJATI NA TO. Treba se oslanjati na dio gdje je bottas ostavio vettela na skoro 10 sekundi prije no sto je vettel isao u boks. Vise je botas napravio prednosto nego sto je vettel nadoknadio, a nadoknadio je jer je imao novije gume. I sta da hamilton nije dobio ovu kaznu? Vettel bi uredno popusio 10 bodova u odnosu na njega u prvenstvu. Dakle, merc je ovdje PONUDIO ferariju prvo mjesto, ferrari ga nije zasluzio.

Isto tako i rb. Kako kazes da nisu nasli dvije sekunde od rusije? Nego sta su nego nasli. Ricciardo unutar 5 sekundi cijelo vrijeme za vettelom. Daj im jos malo vise odgovarajucu stazu i gotovo. Strah me i pomisliti koliko bi ferrari bio ujednacen sa redbullom na tablici da verstappen koji je u daleko boljoj formi nego ricciardo, nije imao toliko peha. A kimi za usporedbu srednja zalost.

andro
Baniran
Baniran
Ferrari je napisao/la: 09.07.2017., 17:32
andro je napisao/la: 09.07.2017., 17:20 Ferrari ako uskoro nesto ne popravi moze se pozdraviti sa bilo kojim naslovom. Valjda ce taj motor donijeti nesto dobra.
Ne znam da li sam ja slijep, ali ja vidim da Vettel vodi u prvenstvu...za 20 bodova.

O cemu ti?
Na racun prvih 6 utrka do kanade. Od tada je ferrari primjetno losiji od merca, a naveliko se govorilo kako je bolid slican proslogodisnjem mercedesu kojem odgovara svaka staza.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
andro je napisao/la: 09.07.2017., 17:35 Ako nisi konkurentan u oba (a ferrari trenutno nije u nijednom) nemas sto traziti. Ili si 100% unutra ili nemas sanse. Sad se ferrari izvlaci na bolji tempo na ss gumama. Ali stvar je da se mi NE MOZEMO OSLANJATI NA TO. 1.Treba se oslanjati na dio gdje je bottas ostavio vettela na skoro 10 sekundi prije no sto je vettel isao u boks. Vise je botas napravio prednosto nego sto je vettel nadoknadio, 2. a nadoknadio je jer je imao novije gume. 3. I sta da hamilton nije dobio ovu kaznu? Vettel bi uredno popusio 10 bodova u odnosu na njega u prvenstvu. Dakle, merc je ovdje PONUDIO ferariju prvo mjesto, ferrari ga nije zasluzio.

4. Isto tako i rb. Kako kazes da nisu nasli dvije sekunde od rusije? Nego sta su nego nasli. Ricciardo unutar 5 sekundi cijelo vrijeme za vettelom. Daj im jos malo vise odgovarajucu stazu i gotovo. Strah me i pomisliti koliko bi ferrari bio ujednacen sa redbullom na tablici da verstappen koji je u daleko boljoj formi nego ricciardo, nije imao toliko peha. A kimi za usporedbu srednja zalost.
1. Pa Bottas je bio brži na ultra softu, Vettel na super softu, zašto bi se onda trebalo oslanjati na neki dio? Situacija je 1:1
2. Vettel imao novije gume? Gledali smo istu utrku ili?
3. Startao bi treći u tom slučaju. Ricciarda nije mogao preteći na gumama na kojima je Mercedes danas bolje funkcionirao.
4. Znači ipak si vidio moje pitanje prošli put? To nisam sada postavio jer je Red Bull ovu utrku bio dobar, ali do Azerbajdžana to nije bio slučaj.

andro
Baniran
Baniran
1:1, a sta mislis ko ce povesti? Ferrari?
Pa koliko je bottas ostao nakon vettela na stazi? Dok je on bio na starim ultrama vettel je imao novi ss.
Hamilton je mogao u kvalama imati bolje vrijeme od vettela sigurno. Druga stvar sto je grozni stao na stazi. Na to se ne treba oslanjati.
Pa slazem se da rb do azerbejdzana nije bio dobar. Ali sada je opasno blizu ferariju i nekako se nemogu oteti dojmu da je u rangu sa njim u utrci (barem danas). Kimija su standardno svi rijesili, i merc i rb, i nezelim nikakve isprike da je imao problema. Pa jbg on stalno onda ima neki problem. Da je recimo kimi drzao u utrci vettelovo mjesto, uhvatili bi njega i ricci i hamilton, ali vettel je prevelika klasa i zato pravi razliku i zato je dosao onako blizu botasa. I zato se ferari jos krajnjim snagama drzi relativno blizu mercedesu u poretku.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Vettel je na pocetku imao 6 krugova novije SuperSoft gume, ali je zato Bottas na kraju imao 6 krugova novije gume...

Razmisli malo...
slika slika

andro
Baniran
Baniran
Ferrari je napisao/la: 09.07.2017., 17:52 Vettel je na pocetku imao 6 krugova novije SuperSoft gume, ali je zato Bottas na kraju imao 6 krugova novije gume...

Razmisli malo...
Ok jasno je svima da je ferrari bio bolji na ss gumama. Ali nemozemo se oslanjati na to jer to jednostavno nije dovoljno.
Ja se jednostavno nemogu pomiriti sa tim i misliti da ce sve biti dobro
Zadnja izmjena: andro, dana/u 09.07.2017., 17:59, ukupno mijenjano 2 puta.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
andro je napisao/la: 09.07.2017., 17:57
Ferrari je napisao/la: 09.07.2017., 17:52 Vettel je na pocetku imao 6 krugova novije SuperSoft gume, ali je zato Bottas na kraju imao 6 krugova novije gume...

Razmisli malo...
Ok jasno je svima da je ferrari bio bolji na ss gumama. Ali nemozemo se oslanjati na to jer to jednostavno nije dovoljno.
To je bio tvoj glavni argument u slucaju Bottasa na UltraSoftu danas...

Znači 1:1...

Gume su sastavi dio F1...i jedan od najvažnijih elemenata u F1.
slika slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
andro je napisao/la: 09.07.2017., 17:51 1:1, a sta mislis ko ce povesti? Ferrari?
Pa koliko je bottas ostao nakon vettela na stazi? Dok je on bio na starim ultrama vettel je imao novi ss.
Hamilton je mogao u kvalama imati bolje vrijeme od vettela sigurno. Druga stvar sto je grozni stao na stazi. Na to se ne treba oslanjati.
Pa slazem se da rb do azerbejdzana nije bio dobar. Ali sada je opasno blizu ferariju i nekako se nemogu oteti dojmu da je u rangu sa njim u utrci (barem danas). Kimija su standardno svi rijesili, i merc i rb, i nezelim nikakve isprike da je imao problema. Pa jbg on stalno onda ima neki problem. Da je recimo kimi drzao u utrci vettelovo mjesto, uhvatili bi njega i ricci i hamilton, ali vettel je prevelika klasa i zato pravi razliku i zato je dosao onako blizu botasa. I zato se ferari jos krajnjim snagama drzi relativno blizu mercedesu u poretku.
Kako će Ferrari povest kad su na gridu bili iza?
Aha, ti o tome govoriš, mislio sam da govoriš za vrijeme dok su obojica bili na super mekanim gumama. Nesporazum.
A mogao, mogao je i Vettel bolje, mogao je i Bottas pa nisu.
Polako s tom formom RB-a, zaostatak u kvalifikacijama je i dalje bio prilično velik, treba pričekati par utrka da vidimo što se događa.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡