Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
HeatBlast44 je napisao/la: 18.06.2017., 15:23 Vettel je jednostavno odmah mogao ići skroz vamo na vanjsku stranu umjesto da pokriva Bottasa i ide iza Lewisa. Ovako je išao posred staze, ostavio prostor na obe strane i omogućio Verstappenu i Bottasu da ga prođu. Loš start sa linije, loše postavljanje na startu.
Ne...
Kako je itko mogao znati da će Max doletiti sa vanjske strane onako? Pa sve je to iznenadilo i u tom trenutku (sa startne linije) nema apsolutno nikakve logike da ideš na vanjsku stranu kada je Bottas na tvojoj unutarnjoj strani i znaš da ćeš ga lagano zatvoriti u drugom zavoju koji je desni zavoj...Bottas bi tada popustio i zadržao bi svoju 2. poziciju.
Uostalom Max je prešao i Bottasa znaš li sa koje strane i u kojem zavoju? Drugom zavoju, unutranji dio...znači o čemu govorimo?

Stvarno je teško uključiti hebenu logiku...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
HeatBlast44 je napisao/la: 18.06.2017., 15:23 Vettel je jednostavno odmah mogao ići skroz vamo na vanjsku stranu umjesto da pokriva Bottasa i ide iza Lewisa. Ovako je išao posred staze, ostavio prostor na obe strane i omogućio Verstappenu i Bottasu da ga prođu. Loš start sa linije, loše postavljanje na startu.
Nije on mogao tako zatvoriti Bottasa, koji je već bio pored njega, bez izgonjenja sa staze. Jedino Hamiltonovom metodom koju je primjenjivao na Rosbergu... A Bottas je nešto bolje startao zbog strane sa trkaćom linijom. Tipično za Kanadu. Pokrivanje Bottasa je bilo logično. I zadržao bi ga iza sebe da nije Max dojurio i zakačio ga. Bez obzira na ono rano kočenje zbog Hamiltona.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Ferrari je napisao/la: 18.06.2017., 15:29Ne...
Kako je itko mogao znati da će Max doletiti sa vanjske strane onako? Pa sve je to iznenadilo i u tom trenutku (sa startne linije) nema apsolutno nikakve logike da ideš na vanjsku stranu kada je Bottas na tvojoj unutarnjoj strani i znaš da ćeš ga lagano zatvoriti u drugom zavoju koji je desni zavoj...Bottas bi tada popustio i zadržao bi svoju 2. poziciju.
Uostalom Max je prešao i Bottasa znaš li sa koje strane i u kojem zavoju? Drugom zavoju, unutranji dio...znači o čemu govorimo?

Pobrko si loncice, Max ih je obojicu prešao u prvoj krivini, u drugoj je vec bio drugi, jer su ova dvojica bila van linije u prvoj krivini. Da je Vettel jednostavno bolje startao, ne bi se doveo u tu situaciju. Samo kazem da se lose postavljao na startu, a te price kako je u Kanadi jedna strana bolja od druge, nema logike, jer vozaci voze i po jednoj i po drugoj strani tokom treninga i kvalifikacija. Uostalom 2007, 2014, 2016, svaki puta drugi je startao bolje od prvog, a ima garant jos takvih slucaja.
"Uključi logiku, uključi logiku" :chill:
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la: 18.06.2017., 18:39
Ferrari je napisao/la: 18.06.2017., 15:29Ne...

Pobrko si loncice, Max ih je obojicu prešao u prvoj krivini, u drugoj je vec bio drugi, jer su ova dvojica bila van linije u prvoj krivini. Da je Vettel jednostavno bolje startao, ne bi se doveo u tu situaciju. Samo kazem da se lose postavljao na startu, a te price kako je u Kanadi jedna strana bolja od druge, nema logike, jer vozaci voze i po jednoj i po drugoj strani tokom treninga i kvalifikacija. Uostalom 2007, 2014, 2016, svaki puta drugi je startao bolje od prvog, a ima garant jos takvih slucaja.
"Uključi logiku, uključi logiku" :chill:
Pa normalno da je Vettel bio van linije inače bi ostao bez prednjeg ovjesa...
Nije se loše postavio jer nitko nije mogao očekivati da će Max sa PETOG mjesta proći Kimija (na ovako uskom gridu) i onda ići sa vanjske strane...to ne možeš predvidjeti.
Uvijek reagiraš na trenutnu situaciju i u tom trenutku Bottas mu je bio na unutarnjoj strani i on se logično postavio bliže njemu da uzme vanjsku liniju u prvo zavoju da bi imao unutarnju liniju u drugom zavoju i tako bi ga lagano zadržao.

Max je imao izvanredan start (bolji od Hamiltovog, Vettelovog, Bottasovog i Kimijevog) i napravio je što je napravio.
Mislim da je start prve trojice bio poprilično standardan, a Hamilton se "izvukao" jer je bio prvi (što je ok zaradio je pole), ali to je tako.
Prošle godine je Vettel preskočio obojicu, ove godine Max...to je utrkivanje.

Ne vidim kako je ovdje Seb fulao nešto posebno na startu jer je sam star bio sasvim solidan...
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Max je startao bolje od svih, neočekivano, to se slazem, ali iskreno, Vettel je od Benzova losije startao. Moj neki dojam, pogotovo kako ono kazu u drugoj fazi je proklizao i tu ga je Bottas presao, a Lewis dodatno odmakeo. Ne kazem da je katastrofalan start, ali kad vec neko pise da je start sasvim uredu onda da odgovorim.
slikaslika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Pa normalno da je start savim u redu, kad bi bio drugi da nije bilo Maxa. S tim da je morao ranije kočiti zbog Hamiltona. Drugo, ne pričaj gluposti da su iste obje strane. Očigledno je da neparna strana bolje starta. Prošle godine Vettel sa trećeg mjesta. Ove godine Max sa petog.
Vettel jes malo slabije startao od Mečki, zbog te lošije strane. Ali bi zadržao drugo mjesto da nije bilo Maxa.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Tesko je reci da bi ga Vettel obisao, ali Max je sve promjenio. I ti opet losija strana grida, pa po obe se strane vozi kroz treninge i kvale, podjednake su obe strane, a i ove godine bolidi su zafrkani, kvacilo je rucno, nema RS modova, sve znanje i osjecaj, malo kvacilo isklizne, ne procjenis na krugu za zagrijavanje i proklize ti na startu, Lewisu se deslio u Barci, sad Vettelu i tako ce to ici kako sezona ide.
slikaslika

Azavi
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Raikkonen
Kontakt:
Netko mi je reko da bi Vettel mogao dobit naknadnu kaznu za incident s Hamiltonom, cak i zabranu nastupa na jednoj trci? Jel to istina ili neko prodaje price?
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Pozvan je kod Todta na informatiku... ništa nije isključeno. Znat će se sve do kraja ovog tjedna.

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Po meni je Vettel odlično postupio, imam osjećaj da je htio reći: "Hej, ja ti nisam Rosberg, ne možeš se sa mnom zajebavat na taj način."
Hamilton je rekao da neće igrat psihološke igrice niti van staze, a već je napravio i jedno i drugo. Za mene nikad nije bio čovjek. Kao želi sve rješiti na stazi, kao pravi sportaš...je moš mislit.

Samo naprijed Seb, naslov se bliži, a nije da ga nisi zaslužio :gandalf:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Odlično postupio? Jel se šališ?
slikaslika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
HeatBlast44 je napisao/la:Odlično postupio? Jel se šališ?
Pa je vidiš da je Vettel nakon svega izašao kao pobjednik. Hamilton je završio iza njega u bržem bolidu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Zavrsio je ne zbog svoje brzine, vec hamiltonovog neplaniranog zaustavljanja, a potom i ulaska u guzvu. Tu je uzgubio previse vremena. Da je Vettel dobio prije kaznu, tada bi on usao u guzvu i zavrsio iza lewisa. Prilicno jasno. E sad, mislim da si je Lewis sam kriv kaj head rest nije bio namjesten kako spada.
slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Dani je napisao/la:Zavrsio je ne zbog svoje brzine, vec hamiltonovog neplaniranog zaustavljanja, a potom i ulaska u guzvu. Tu je uzgubio previse vremena. Da je Vettel dobio prije kaznu, tada bi on usao u guzvu i zavrsio iza lewisa. Prilicno jasno. E sad, mislim da si je Lewis sam kriv kaj head rest nije bio namjesten kako spada.
Vjerojatno je slao snapchate do minut prije ponovnog starta pa u brzini nije uspio pričvrstiti headrest.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ili su previse vremena potrosili na popravljanje difuzora, pa nisu ni obracali paznju kako je namjesteno to.
slika

f1zd
Dani je napisao/la:Ili su previse vremena potrosili na popravljanje difuzora, pa nisu ni obracali paznju kako je namjesteno to.
Moguće i to :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 28.06.2017., 18:25 Zavrsio je ne zbog svoje brzine, vec hamiltonovog neplaniranog zaustavljanja, a potom i ulaska u guzvu. Tu je uzgubio previse vremena. Da je Vettel dobio prije kaznu, tada bi on usao u guzvu i zavrsio iza lewisa. Prilicno jasno. E sad, mislim da si je Lewis sam kriv kaj head rest nije bio namjesten kako spada.
Ček,ček,ček...pa kako to da Bog Brzine nije prešao Vettela u cca 15 krugova sa starim motorom?

Nemoj mi govoriti da se ne moze proći jer smo imali preko 130 pretjecanja.
slika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la:
Dani je napisao/la: 28.06.2017., 18:25 Zavrsio je ne zbog svoje brzine, vec hamiltonovog neplaniranog zaustavljanja, a potom i ulaska u guzvu. Tu je uzgubio previse vremena. Da je Vettel dobio prije kaznu, tada bi on usao u guzvu i zavrsio iza lewisa. Prilicno jasno. E sad, mislim da si je Lewis sam kriv kaj head rest nije bio namjesten kako spada.
Ček,ček,ček...pa kako to da Bog Brzine nije prešao Vettela u cca 15 krugova sa starim motorom?

Imao je oštećenja na bolidu a na telemtriji po viđenom gubio je 2s za bolidima ispred sebe, ali njegova superiornost uspjela je anulirati taj gubitak od oštećenja. Bog Brzine je prema svemu i dalje brz!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Ferrari piše:

Eee da, isto je preticati Force Indiu i Ferrari... al ga i ti znaš izvalit. Uostalom Hamilton je već jednom pretekao Seba, da li je to Seb njemu uradio, nisam baš siguran, podsjeti me :prcnjau:
slikaslika

f1zd
HeatBlast44 je napisao/la:
Ferrari piše:

Eee da, isto je preticati Force Indiu i Ferrari... al ga i ti znaš izvalit. Uostalom Hamilton je već jednom pretekao Seba, da li je to Seb njemu uradio, nisam baš siguran, podsjeti me :prcnjau:
Sa puno boljim Mercedesovim motorom i produženom DRS zonom...Koga je Hamilton pretekao, ali da je to bio baš pravi potez, a ne na pravcu? U cijeloj sezoni prošao je jedino Ricciarda u Bahreinu i Vettela u Španjolskoj...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡