IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
#hattrick
Osobno, nemam iskustva sa Xiamijem ali ima ga par ljudi u ekipi i bas sam pitao, niko nema neke zamjerke telefone..
I kako kaze vlado u postu iznad i lg g4 mi se cini kao dobar izbor u tom cjenovnom rangu, na papiru izgleda odlicno, bolje od ovoga sto sam ja spomenuo..
Fino Alla Fine

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la:#hattrick
Osobno, nemam iskustva sa Xiamijem ali ima ga par ljudi u ekipi i bas sam pitao, niko nema neke zamjerke telefone..
I kako kaze vlado u postu iznad i lg g4 mi se cini kao dobar izbor u tom cjenovnom rangu, na papiru izgleda odlicno, bolje od ovoga sto sam ja spomenuo..
Osobno sam se preporodio od kad imam ovaj sadašnji Xiaomi Redmi Pro. Izvrstan mobitel za te pare. I još sam ga ulovio za nekih 1200kn (+ 100kn carinskih i manipulacijskih troškova). Baterija komotno drži dva-tri dana ovisno o služenju, što je sasvim pristojno. Da ponovo uzimam, opet bi se odlučio na njega. Nisam pobornik pucanja love za mob iznad 1500kn, pogotovo danas kad se može pristojan mobitel naći za 700kn, uz neke sitne kompromise.

Poslano sa mog Redmi Pro koristeći Tapatalk

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Crankshaft je napisao/la: 02.05.2017., 13:35 Ja svoj S5 već tri godine punim kako mi kad dođe (ovisno o situaciji i potrebi), nekad dopunjavam sa 70% do 100% ako je to potrebno. Nekad padne na 2% pa ga punim do 50, a nekad do 100%. Uglavnom nema nikakvog pravila. Nekad ga stavim na punjenje navečer kad legnem u krevet i ostaje mi tako na punjaču cijelu noć. Baterija do dan danas radi kao i prvoga dana. Mislim da nije izgubila više od 5% kapaciteta u ove tri godine. Tu s baterijama pravila nema. Jedni kažu ovako, jedni onako, kako za mobitele tako i za laptope. Kad kažem 'kažu', mislim na sve te inženjere i stručnjake koji se bave tim stvarima. Sto mišljenja se može pročitati na tu temu, tako da sam na to otupio skroz. Punim ga kad mi dođe i svima dobro. :)
:thumbs:
Otprilike, takva je situacija i kod mene.
Jedino je drugi mob u pitanju.
@MSC - obevezno po drugo (ako treba i treće i četvrto) mišljenje.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Ja isto namjeravam uzeti jedan od Xiaomi mobitela. Znam par ljudi koji ih imaju preko godinu i pol bez ikakvih prigovora za sada, dosta sam i citao o njima, niko nema nikakvih prigovora vec samo rijeci hvale. Ispada da je taj "kinez", osim sto je jak, dosta pouzdan. Nista manje pouzdan od ovih marki kojima je cijena dupla, ako ne i vise, a gle cuda na kraju krajeva svi su oni iz Kine.

Najgore je ispraznjavanje baterije dok se ne ugasi uređaj. To je za bateriju neprijatelj broj jedan. Bitno je puniti bateriju raznoliko. Ponekad od 20% - 80%, 70-100%. Kako god zelite nije uopce bitno samo da nije skroz prazna. I jos jedna stvar kad punite izbjegavajte cackanje po mobu zbog pregrijavanja....mnogi se cude kasnije kako im je baterija nabubrena i slaba.

slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Generalno mi se G4 ne isplati jer nije tako drastičan skok pošto ovaj imam, dakle plaćen je odavno, a ovoga moram kupiti i nije toliko bolji. Jednostavno u tom cjenovnom rangu gledano nisam našao ništa, a za te ne znam kako bih ih nazvao brendove još uvijek nisam toliko voljan dati novac. I s Huaweiem sam se premišljao ali stvarno ne mogu reći ništa loše za taj uređaj dok je radio. Opravdao cijenu je najbolja ocjena koju mu mogu dati. Stvarno sve najbolje.

Ja vjerujem da je na mom otišla baterija ili procesor punjenja. Smartphone ima i pametnu bateriju. Cijela noć na punjaču mu ne znači ama baš ništa. Baterije su razvijene dovoljno da to izdrže. Isto tako, dopunjavanja i slično joj više ne škode kao na starijim mobitelima. Otkad ga imam kapacitet baterije mi se osjetno smanjio ali ja mjesečno imam preko 10GB samo internet prometa, sati razgovora imam oko 60 mjesečno pa prema tome smatram da mobitel koristim prilično više od ostalih.

Smartson je ovlašteni serivser za Hrvatsku i probati ću kod njih. U međuvremenu sam danas kupio full novu bateriju za S5, originalnu za manje od 200kn pa će do tad on poslužiti. Ako ne uspijem riješiti Huawei na garanciju, vjerojatno ću neko vrijeme koristiti S5, a novac skupiti za nešto bolje kad bude neka prilika, možda na nekom ljetnom popustu, a i ići ću van države bar još 4 puta do ljeta pa možda piknem vani kakav slobodan uređaj pošto garancija u pravilu pokriva područje Europe, nebitno gdje je kupljen.

Jedino što ću nastojati uzeti u obzir je fizička "home" tipka pošto ove na dodir bitno smanjuju ekran, a i ne sviđaju mi se. Drugih zahtjeva posebnih nemam. Svi telefoni u tom rangu su brzi, volim lijep dizajn i finu kameru kao i svatko. Prednost će imati baterija većeg kapaciteta ali i to nije nužno presudno jer svaki uređaj bateriju troši drugačije. Gospođa mi ima iPhone 6S koji ima bateriju malog kapaciteta, a dura jedan dan šta god da radi, dok opet čujem da se neki žale na iPhoneovu bateriju. Valjda kako pogodiš i kako koristiš.
"What a little star." May 26, 2012.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Ja svaki svoj mobitel stavljam preko noći na punjač i nikad nisam imao nekih problema. Preko dana ga stalno koristim pa ni ne stigne biti na punjaču. Skroz ispraznim mobitel dvaputa godišnje, ono bas ekstremne situacije jer danas stvarno nije problem negdje napunit mobitel, ako zagusti trk u prvi birc, mobu struja meni piva. Win-Win situacija :zubo:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Upravo završio 10.3.1 update na iPad air 16 GB, prije njega slobodno je bilo 128 mb sada 2,03 GB.

Još ranije sam na iphoneu izvukao preko 7 GB, ali 256 GB verzija. Pa me ovo sada još više iznenadilo.

Inače, u pitanju je novi system file APFS

Više o tome ovdje: https://www.google.no/amp/www.cultofmac ... ystem/amp/
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
OK, tih 2,03 GB je bilo odmah nakon updatea, sada je 1,68 GB. Pretpostavljam da je trebalo malo sačekati da sistem učita sve. Kako god, skoro 1,5 GB ekstra je odlično. Moja očekivanja su bila pola od toga.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
HTC U 11

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

Specs:
>5.5" QHD Super LCD 5 (2560x1440)
Gorilla Glass 5
>Processor Qualcomm Snapdragon 835 (64-bit, octa-core)
>Memory 64GB, microSD slot (up to 2TB)
4GB RAM
>OS Android 7.1 with HTC Sense
>Camera Rear: 12MP UltraPixel 3 with 1.4um, f/1.7
>Front: 16MP
>Battery 3000mAh
>Quick Charge 3.0
>Water Resistance IP67
>Connectivity 802.11ac WiFi, 4G LTE, NFC, >Bluetooth 4.2
>Sound HTC USonic earbuds
>HTC BoomSound
>Ports USB Type-C, USB 3.1
>No headphone jack
>Other Edge Sensor, Fingerprint sensor, Nano SIM
>Size 153.9 x 75.9 x 7.9mm, 169g
>Colors: Black, Blue, Silver, White

Hands on:
https://youtu.be/lad1V4W_rmI

Uvjek me veseli kada htc izadje sa novim proizvodom. Već godinama ne mogu naći pravi put. Ovako na prvu solidan mob sa svime što se danas očekuje. Najzanimljiviji dio je ovaj Edge Sensor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
No!

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Nije na razini flagship telefona ali zato cijena od 750€ je plus dobiješ edge sqweeze :facepalm:.
Nije mi jasno koju ciljanu grupu kupaca žele jer ovaj proizvod na tržištu neće naći kupca.
Dizajn je ok ništa specijalno ajmo reći standardno. Da je cijena upola niža dobio bi neki bolji interes ovako ništa.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kako nije na razini?

Riječ je o htc-u. Ipak su oni doprinijeli (potrošili) industriji svojim ulaganjem i imaju mnogo veće troškove od nekog kineza koji dolar nije uložio u razvoj i inovacije.

Cijena je kakva je za keša. Htc ima i povoljnije uređaje. Ovo je njihov top model i ništa čudno tu. Ionako će većina biti prodana preko provajdera koji će je oboriti kroz ugovor.
No!

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Šta mislite od Chrome beta brouseru? Jeli stvarno 15% brži od običnog Chroma? Jeli ima neko iskustvo?

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Prije mjesec dana sam se prebacio s Chromea na Operu i zasad mi se dopada. Jedino je problematično što neki internetski servisi traže da ih otvaram preko Chromea, tako da ću ga još zadržati radi toga; ali kao default browser definitivno Opera.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ja koristim Chrome pošto koristim određene "e" certifikate i vjerodajnice i to na njemu radi daleko najbolje. (eVisitor, ePorezna i sl.)

S čim god da sam probavao, jednostavno nije dovoljno dobro kao sa Chromeom. Postaviti ga je lako, dobro se upari s Javom i to sve skupa šljaka fino. Edge, Opera, FireFox i Explorer mu tu ne mogu parirati bez velikih mozganja dok na Chromeu naštimaš sigurnosnu razinu, pop-up i sve ide kako treba.
"What a little star." May 26, 2012.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Ja koristim Operu oduvijek. Ali žalosno je vidjeti kako to izgleda danas. Mislim i danas mi je glavni browser koji koristim, ali daleko je to od stare Opere, koja je bila za više klasa iznad svih ostalih. Na žalost Chrome dok se probijao, zahvaljujući tome što su u vlasništvu moćne kompanije, i što su se izreklamirali na svakom ćošku interneta, brzo su izgradili veliku bazu korisnika. I praktički natjerali sve web dizajnere da rade stranice za njihov browser. I koristeći prefikse, mnoge stranice su se drugačije učitavale (ili nikako) u ostalim browserima. Iako je Opera imala implementirane standarde ispred konkurencije. Na kraju sa svog Presto engine-a pređu na googlov Blink. Danas nema tih prefiksa u HTML kodu stranica, ali šteta je učinjena. A Opera više nije što je bila.

Danas pratim razvoj Vivaldija kojeg je pokrenuo osnivač Opere. Još fali nekih stvari da se u potpunosti pređe. Ali ide u boljem smijeru nego Opera.
Još uvijek imam i Operu 12 instaliranu. Osim što se neke modernije stranice dosta sporije učitaju, zbog stopiranog razvoja. Ostatak browsera je i dalje za više klasa ispred svega ostalog što postoji.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Koristim uvijek Chrome. I na mobitelu i na računalu. No u zadnje vrijeme je Chrome(Android) postao los. Stalno nekakav delay.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Za komp Chrome. Mozzila i Opera su osjetno sporiji.
Za Android isto Chrome iako nisam baš zadovoljan skroz. Nekako mi se čini sporiji nego prije. Isprobao sam Operu, oke je, mrvicu sporija od Chromea. Mozilla mi je valjda najgori browser koji sam isprobao.
slika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Samo ne znam odakle čupate to sporiji. Pogotovo Opera u odnosu na Chrome. Ispod UI-ja sve je skoro isto. A i benchmarci pokazuju identične rezultate.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Predstavljam vam moju novu aplikaciju imena Racing LED Flags for Forum v1.0

[ link do slike ]

Nakon skoro dve godine mučenja s kopiranjem/nalepljivanjem teksta kodova od mojih LED zastavica odlučio sam uz pomoć Game Makera 7 složiti aplikaciju s kliktabilnim dugmićima koji automatski kopiraju IMG kodu za željenu zastavicu. Inspiracija mi je došla nakon što sam video na jednom forumu glavnu komandnu tablu glavnog sudije kod startno/ciljne linije.

[ link do slike ]

LINK za skidanje, AVG ga je skenirao i nema nikakve viruse i ostale binarne boleštine.

Sutra je pravi test ove aplikacije i to na 24 sata Le Mana [ link do slike ]
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Svaka čast Alene :thumbs: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori