senja je napisao/la:Gledam malo cijene šasija. I nemaju mi nikako logike. Williams ima četvrtu najskuplju šasiju. Jesu oni četvrta najbrža ekipa, ali svi znamo da to nije zbog šasije. Dok je evo Sauber dobio neke ekipe prošli vikend, a imaju ubjedljivo najjeftiniju šasiju. Iako je njima najveći minus motor.
Na primjer Williamsova šasija je samo 6 miliona jeftinija od Red Bullove. I to pojeftinila za milion. Prošli vikend bila samo 5 miliona jeftinija. Dok je Sauberova šasija jeftinija od Williamsove za 22 miliona. Prošli vikend je bila razlika od 23 miliona. Takođe je puno jeftinija i od ostalih iz sredine poretka. A to nikako nije realno stanje.
Mislim da Sauberova šasija treba biti bliže po cijeni šasijama iz sredine poretka (a McLarenova iznad Williamsa). Jer tu bi negdje realno i bili da imaju ovogodišnji motor. Pa evo ovaj su vikend pokazali da i sa starim motorom mogu pobijediti neke ekipe iz sredine.
A nema šanse da je Williamsova šasija bliže Red Bullovoj nego Sauberova njohovoj.
Krivu logiku koristiš. Uopće nije bitno koliko je koja šasija u stvarnosti jaka, ovdje u igri koliko sam ja razumio šasija=ekipa. Znači cijene su određene prema tome kolika je vjerojatnost da će koji tim osvojiti bodove. Idalje tu ima nerealnih cijena, Williams i Force India je razlika 1M, a FI i Renault 9M. To recimo nije uopće realno, ali sve u svemu je ok.
Po mom mišljenju najveći problem su cijene vozača, odnosi ovih u sredini poretka su previše pogrešni.
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Frantic je napisao/la: 26.04.2017., 17:10
Hulkenberg, definitivno
A ja se zayebav`o.
Fakat sam treb`o stavit Hulka (što će reći Sirotkina) i imao bi bonus (barem bi tako trebalo da bude @Krstas).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.