VN AUSTRIJE 2015. (19. - 21. lipnja)
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Nico je dakle bio, kao što sam i pretpostavio, na PP krugu. Dobra stvar za Vettela je što oba Benza moraju startati na ovim gumama koje su dobro načete kočenjima i izlijetanjima. Valjda nisu "previše" oštećene, pa da ih moraju zamijeniti.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Ne startaju na tim gumama, već na gumama na kojima su postavili najbrže vrijeme u Q2...Frantic je napisao/la:Nico je dakle bio, kao što sam i pretpostavio, na PP krugu. Dobra stvar za Vettela je što oba Benza moraju startati na ovim gumama koje su dobro načete kočenjima i izlijetanjima. Valjda nisu "previše" oštećene, pa da ih moraju zamijeniti.

Obrigado Felipe
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Aha, sad sam i ja provjerio. Nekako sam ovu promjenu "ispustio" iz vida.Felipe je napisao/la:Ne startaju na tim gumama, već na gumama na kojima su postavili najbrže vrijeme u Q2...Frantic je napisao/la:Nico je dakle bio, kao što sam i pretpostavio, na PP krugu. Dobra stvar za Vettela je što oba Benza moraju startati na ovim gumama koje su dobro načete kočenjima i izlijetanjima. Valjda nisu "previše" oštećene, pa da ih moraju zamijeniti.
http://www.formula1.com/content/fom-web ... heels.html
At the start of the race the cars that took part in Q3 must be fitted with the tyres the driver used to set his fastest Q2 time.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:

The F1 Show: 19th June
2015 Austria - F1 News
2015 Austria - Post-Qualifying: Top 3
2015 Austria - Pre-Qualifying: Max Verstappen talks to Natalie Pinkham
2015 Austria - Pre-Qualifying: Analysis with Felipe Massa
2015 Austria - Post-Qualifying: Analysis of Hamilton and Rosberg's incidents
2015 Austria - Qualifying: Hamilton and Rosberg spin out
2015 Austria - Qualifying: Raikkonen knocked out in Q1
2015 Austria - Qualifying: Onboard pole position lap
2015 Austria - FP3: Rain and slicks don't mix
2015 Austria - FP3: Driverless F1 car on the move
Sky-F1 | Austrian GP | Post Quali Show
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 20.06.2015., 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Zanimljive kvale iza nas, šteta što cijelo vrijeme nije bilo bar malo mokro, jer Q1 je bio stvarno odličan
Na kraju ništa novo, Lewis opet bolji od Nice kad je najpotrebnije, Vettel najbolji od ostatka društva, Kimi opet usrao kvale, jedini "novitet" je Hulk ovako visoko, očito ga još drži dobra forma iz Le Mansa
Što se tiče kazni, sa začelja startaju Red Bullovi i Mclareni, Kvjat bez vremenskih kazni, Ricci 5 sekundi stop&go ili dodavanje 5 sekundi na konačno vrijeme, Alonso ima drive-through ili dodavanje 20 sekundi na kraju, a Button ima 10 sekundi stop&go ili 30 sekundi dodano na kraju.

Što se tiče kazni, sa začelja startaju Red Bullovi i Mclareni, Kvjat bez vremenskih kazni, Ricci 5 sekundi stop&go ili dodavanje 5 sekundi na konačno vrijeme, Alonso ima drive-through ili dodavanje 20 sekundi na kraju, a Button ima 10 sekundi stop&go ili 30 sekundi dodano na kraju.
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Kimi:
@GPR-A:"I got some information and obviously it was wrong," said Raikkonen.
"I was doing the same thing I had been told when I was out.
"I never got the information that what was first the plan is now not possible and obviously we missed the lap completely.
"The information I had was three laps and they obviously noticed we went out too late at some point and we were not going to have three timed laps.
"I was doing the normal thing and I was told that the plan had changed suddenly.
"The point is they sent me out too late, we missed the one lap and obviously it cost us a lot.
"I did the plan as I was told. There was a mistake at some point. The plan changed but I was never told."
Raikkonen said the weekend had been going well until qualifying. Though he conceded starting in mid-pack will be tricky, he remained hopeful of a good result.
"Obviously it is not ideal, we should be much higher up," he said.
"We should be fighting at the front, but we'll try to do our best.
"Yes there are long straights but also two tricky corners to be in the middle of the pack so you have much bigger chances of something happening in first two corners.
"So you try to stay clear of all the shit in the first lap and then I guess we should have speed but you never know what happens in the race.
"We'll do our best and see where we end up.
"More or less until this point, it has been a pretty good weekend.
"The car is handling well. I'm sure we can do a good job."
FIA - Quali lap timesVettel bolts a 1:12.399 on his first run and does a 1:11.184 in the 3rd. Kimi does a paltry 1:15.411 on his first lap and 1:12.867 on his third. If he would have done a better job like Vettel did, he wouldn't have been out of Q1. Blaming team for his own pathetic job should be enough to convince Ferrari to drop him at the end of this season.
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 20.06.2015., 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
U ovakvim kvalifikacijama kad se uvjeti na stazi mijenjaju iz kruga u krug jako su bitne informacije iz boksa.pero iz bukurešta je napisao/la:Zašto je kriv FERRARI??
Rekli su da je sve funkcioniralo?
Zašto je sada kriv Ferrari?
Neka se Kimi tornja ća iz ovog bolida i da mjesto Hulku ili Botasu, ništa drugo...
"On stvarno nezna šta se dogodilo i smije se"
Sada će mu se fanovi počet klanjat kako je legenda i smije se!
Došlo je do promjene plana/strategije tijekom Kimijevih kvalifikacija samo su ovi sa pitwall-a zaboravili to njemu javiti.
Čija je greška u ovom džumbusu, procijenite sami.
http://www.motorsport.com/f1/news/raikk ... r-q1-exit/
Add: Koliko sam shvatio izjavu Pereza on i Kimi su u zadnjem krugu zaglavili iza Alonsa i nisu ga mogli preći.
Edit: @Hattrick postali smo u isto vrijeme istu stvar

Volio bi sutra vidjeti Arriabenea na začelju (tj. na sredini) grida kako opet daje podršku vozaču koji je više treba.
BTW jeli objavljen konačni grig za sutra: govorilo se oko 5 mjesta naprijed za Kimija zbog penala drugima.
Katastrofični penali za McLaren: ukupno 50 mjesta nazad!
- Kush
- GP3
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Jel se nekom učinilo da je Lewisova pirueta bila malo nevjerojatno sretna za njega, u idealno vrijeme, na idealnom mjestu, sa idealnom putanjom?
msm sve je to u domeni špekulacija, ali nije nemoguće da je primjenio Rosbergov poučak nakon kruga koji je konačno sastavio, ali su dva nijemca bila u šansi da naprave isto..
ono gledao sam u društvu (u bircu) i totalno sam skočio i viknuo - to je namjerno, a kada je pušten replay netko iz ekipe je prokomentirao, pa da totalno je na mjestu gdje je to dosta sigurno pokušati izvesti, i još se par ljudi složilo da nije nemoguće, ako je to zaista izveo tako, koliko god bilo nesportski, skidam kapu
Volio bih da netko zamoli somerfielda da analizira onboard snimku lujinog kokpita bar zadnjih 20 sec, i da prokomentira "šarafanje" po volanu - jer je neobično takvo blokiranje zadnjih kotača kada oni koče putem elektronike, i za to je potrebno jako pomaknuti brake bias prema stražnjim diskovima, neznam, nisam dovoljno upućen da bih trvdio, iz onoga što znam sam izvukao ove pretpostavke
Ali me zanima dali je još nekome sumnjivo (nico je izletio na posve drugi način iz drugog razloga i pri žešćem tiskanju pedala), jer nitko se nije zapitao obzirom na njegove probleme na ovoj stazi, ali meni je ovo bilo prečisto i preidealno za njega u tom momentu??
msm sve je to u domeni špekulacija, ali nije nemoguće da je primjenio Rosbergov poučak nakon kruga koji je konačno sastavio, ali su dva nijemca bila u šansi da naprave isto..
ono gledao sam u društvu (u bircu) i totalno sam skočio i viknuo - to je namjerno, a kada je pušten replay netko iz ekipe je prokomentirao, pa da totalno je na mjestu gdje je to dosta sigurno pokušati izvesti, i još se par ljudi složilo da nije nemoguće, ako je to zaista izveo tako, koliko god bilo nesportski, skidam kapu

Volio bih da netko zamoli somerfielda da analizira onboard snimku lujinog kokpita bar zadnjih 20 sec, i da prokomentira "šarafanje" po volanu - jer je neobično takvo blokiranje zadnjih kotača kada oni koče putem elektronike, i za to je potrebno jako pomaknuti brake bias prema stražnjim diskovima, neznam, nisam dovoljno upućen da bih trvdio, iz onoga što znam sam izvukao ove pretpostavke

Ali me zanima dali je još nekome sumnjivo (nico je izletio na posve drugi način iz drugog razloga i pri žešćem tiskanju pedala), jer nitko se nije zapitao obzirom na njegove probleme na ovoj stazi, ali meni je ovo bilo prečisto i preidealno za njega u tom momentu??
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Mislim da su u oba slučaja (Arrivabeneu i Kimiju) nakon ovog fijaska dobro zagrijane fotelje. Kako stvari stoje Kimi je odradio ta tri stinta kao i Vettel, i po tome ispada kakako je Kimi podbacio. Dali je tomu kumovala nekakva gužva ili što to će biti vjerovatno dobro razmotreno iza paravana na vrućoj stolici. Istina je kako na ovoj kratkoj stazi vrlo lagano zapeti u gužvu tokom kvala, no očito je tako za sve.. mislim da je teško suditi nakon svega.
[ link do slike ]
..osobno nebih se priklonio ni na nijednu stranu. Jer ne znam cijelu priču.. no po podacima sa staze ispada da je Kimi podbacio.
Vidjet ćemo što će Arrivabene reći sutra... ako će išta i reći. Jer nakon svega bitno je zadržati mir u timu, i krenuti dalje.
______
Kush, Niko je izletio jer je ohladio lijeve gume na mokrom astroturfu prije tog zavoja.. dok za Hamiltona neznam. Somers ti baš i nije u domeni ERS-a, on ti je više za šasiju i aerodinamiku.
[ link do slike ]
..osobno nebih se priklonio ni na nijednu stranu. Jer ne znam cijelu priču.. no po podacima sa staze ispada da je Kimi podbacio.
Vidjet ćemo što će Arrivabene reći sutra... ako će išta i reći. Jer nakon svega bitno je zadržati mir u timu, i krenuti dalje.
______
Kush, Niko je izletio jer je ohladio lijeve gume na mokrom astroturfu prije tog zavoja.. dok za Hamiltona neznam. Somers ti baš i nije u domeni ERS-a, on ti je više za šasiju i aerodinamiku.

- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Meh...
Njegovi fanovi opet NIKAKO ne žele prihvatit njegovu grešku da nije složio dobar krug već odmah treba oplest po momčadi! Jer on je po njima nedodirljiv, najveći od svih i nije u mogućnosti pogriješti!!
Užas!
Njegovi fanovi opet NIKAKO ne žele prihvatit njegovu grešku da nije složio dobar krug već odmah treba oplest po momčadi! Jer on je po njima nedodirljiv, najveći od svih i nije u mogućnosti pogriješti!!
Užas!
Zadnja izmjena: pero iz bukurešta, dana/u 20.06.2015., 18:15, ukupno mijenjano 2 puta.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Nakon ovih kvalifikacija, odnosno nakon cijelog vikenda imam dojam da bi barem pet vozača na gridu odvezlo bolje kvalifikacije od Ham/Ros dua u tom Mercedesu. Sve u svemu, ne znam kako bi se ova utrka mogla rasplesti da bude procesija, mislim da nema šanse, bit će to sutra dobrih sat i pol. 

- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Pero, nema svrhe dizat tenzije.. ni ti ni ja neznamo što je bilo po srijedi. Može biti da je imao problema što je zapeo iza Saubera, pa je mislio/mislili da ima/imaju vremena za još jedan krug.. neznamo cijelu priču stoga netreba odmah ići đonom. Mislim da nećemo niti saznati, jer je prvenstveno bitno imati mir.. što je učinjeno, je učinjeno, niti jedna istina to ne može popraviti. Sutra je novi dan, i ako uspije napraviti dobr posao on i njegova ekipa, sve će se to zaboraviti.. znači treba nekako doći do 4. pozicije, nije mu to uspjelo jedanput. 

- croatic f1
- F1puls suradnik
Ante, ne copraj, i za Kanadu smo se tako nabrijali pa smo vidjeli šta je ispalo... 

- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Brži od Hamiltona na FP1, FP2, Q1, Q2. Onda u Q3 odvozio sporije nego u Q2. Nakon sto mu je Hamilton dao priliku on ju je opet upropastio izletanjem
Dobro došlu u život Nica Rosberga

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ogTnY6688Z0[/youtube]
Ako su Kanadu uspjeli napravit dosadnom, onda bi je i sa Austrijom mogli. Kako bi bilo idelano da padne koja kisica
Dobro došlu u život Nica Rosberga

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ogTnY6688Z0[/youtube]
Ako su Kanadu uspjeli napravit dosadnom, onda bi je i sa Austrijom mogli. Kako bi bilo idelano da padne koja kisica

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Kao što sam neki dan rekao danas je van programa navečer bila demo-run utrke legendi.
Prošle godine Lauda je bio u svojem Ferrariju, ove godine je promijenio bolid.

Kad je počela grmljavina V10-ki neki od današnjih vozača (Vettel, Gutierrez, oba Verstappena) i hrpa mehaničara pohitali su do ograde vidjeti te legende.
Kažu da se napetost reže zrakom.

..izgleda da je Berger raznio mašinu Ferrariju, stoga nije prisustvovao borbi na stazi.
https://twitter.com/adamcooperF1/status/612300345172230145 https://twitter.com/adamcooperF1/status/612299120397680641 https://twitter.com/thebuxtonblog/status/612298344824750080 https://twitter.com/McLarenF1/status/612308609653997568
Sutra je po programu utrka legendi.. ovo je samo bila generalna proba, kao i prošle godine. Inače znaju često iznijeti koji od njih na 'F1 selu' kao mali performens za ekipu koja se tamo nađe.

https://twitter.com/sebvettelnews/status/612263525147213825
Prošle godine Lauda je bio u svojem Ferrariju, ove godine je promijenio bolid.

Kad je počela grmljavina V10-ki neki od današnjih vozača (Vettel, Gutierrez, oba Verstappena) i hrpa mehaničara pohitali su do ograde vidjeti te legende.
Kažu da se napetost reže zrakom.

..izgleda da je Berger raznio mašinu Ferrariju, stoga nije prisustvovao borbi na stazi.

https://twitter.com/adamcooperF1/status/612300345172230145 https://twitter.com/adamcooperF1/status/612299120397680641 https://twitter.com/thebuxtonblog/status/612298344824750080 https://twitter.com/McLarenF1/status/612308609653997568

Sutra je po programu utrka legendi.. ovo je samo bila generalna proba, kao i prošle godine. Inače znaju često iznijeti koji od njih na 'F1 selu' kao mali performens za ekipu koja se tamo nađe.

https://twitter.com/sebvettelnews/status/612263525147213825

- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:

- Ferrari1345
- Formula 1
Kompletan grid za sutrasnju utrku
1 Hamilton Mercedes
2 Rosberg Mercedes
3 Vettel Ferrari
4 Massa Williams
5 Hulkenberg Force India
6 Bottas Williams
7 Verstappen Toro Rosso
8 Nasr Sauber
9 Grosjean Lotus
10 Maldonado Lotus
11 Ericsson Sauber
12 Sainz Toro Rosso
13 Perez Force India
14 Raikkonen Ferrari
15 Kvyat Red Bull
16 Merhi Marussia
17 Stevens Marussia
18 Ricciardo Red Bull
19 Alonso McLaren
20 Button McLaren
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
1 Hamilton Mercedes
2 Rosberg Mercedes
3 Vettel Ferrari
4 Massa Williams
5 Hulkenberg Force India
6 Bottas Williams
7 Verstappen Toro Rosso
8 Nasr Sauber
9 Grosjean Lotus
10 Maldonado Lotus
11 Ericsson Sauber
12 Sainz Toro Rosso
13 Perez Force India
14 Raikkonen Ferrari
15 Kvyat Red Bull
16 Merhi Marussia
17 Stevens Marussia
18 Ricciardo Red Bull
19 Alonso McLaren
20 Button McLaren
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ne kužim kako je Kvjat 15., kvalificirao se 8. i ima 10 mjesta kazne, zar ne bi trebao onda biti 17.?
- Ferrari1345
- Formula 1
Ljepo, jer su ispred njih vozaci koji takoder imaju kazne, pa je dodatno promoviran za dvije pozicije. Manori su zavrsili 19 i 20, a on je dobio 10 pozicija, tako da je i dalje ispred njih. Ove kazne mogu biti jako zbunjujuće posebice kad ih imamo u ovolikom broju.
Da pojednostavim svima, od pocetka pa do kraja grida
Kvyat +10 (8->17,)
Ricciardo +10 (14->24 ili ti ga zadnje)
Alonso +10 (15->35 ili ti ga zadnje, Ricciardo promoviran za jedno mjesto)
Button +10 (17->37 ili ti ga zadnje, obadvojica gore promoviranji za jedno mjesto)
Kvyat dodatno promoviran za dvije pozicije jer su ispred njega dvojica dobili kaznu
Cisto seljacki objašnjenje
, nadam se da ces skuzit
mora se sve podjednako vremenski kaznit, a ne jednom davat kaznu i ostale promovirat i tako u krug... Znaci zbrojit svima i onda ih slagat na gridu
Da pojednostavim svima, od pocetka pa do kraja grida
Kvyat +10 (8->17,)
Ricciardo +10 (14->24 ili ti ga zadnje)
Alonso +10 (15->35 ili ti ga zadnje, Ricciardo promoviran za jedno mjesto)
Button +10 (17->37 ili ti ga zadnje, obadvojica gore promoviranji za jedno mjesto)
Kvyat dodatno promoviran za dvije pozicije jer su ispred njega dvojica dobili kaznu
Cisto seljacki objašnjenje

mora se sve podjednako vremenski kaznit, a ne jednom davat kaznu i ostale promovirat i tako u krug... Znaci zbrojit svima i onda ih slagat na gridu
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 20.06.2015., 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

- croatic f1
- F1puls suradnik
A jesu ga zakomplicirali s tim kaznama, ko bi to sve pohvatao
Hvala na objašnjenju, sad sam skužio