VN Kine (Shanghai circuit), 07.-09. travnja 2017.
- cavallina
- Karting
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
#KeepFightingMichael
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
HeatBlast44 je napisao/la:Nije Hamilton pobjedio radi SC, bio je P1 od početka do kraja, ono je Vettel P2 zbog kockanja pod VSC. Jbga, ne moze svaka trka na taktiku i splet okolnosti, mora nekad i na stazi da se glavni konkurent pretekne
Australija je bila puno više kontrolisani pritisak nego puki splet okolnosti.
A ne vidjeh ni da je Lewis nekog pretekao ove dvije trke (dobro, danas nije ni imao potrebe).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Clark
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
Srećom pa se kod nekih stvari možemo konkretnije uvjeriti u neke njegove tvrdnje.HeatBlast44 je napisao/la:al' Alonso pocinje srat, aaaaj najbrze vozim u karijeri, aaaaj nikad nisam bolje kvale odvezao, aaaaaaj kakvu sam trku odvezao, aaaaaj kako kroz krivine idem... oprao je s time, a sezona nije ni počela kako treba
Alonso - "I think we could have scored one or two points like in Australia in an incredible way, because running ahead of Bottas and that he can't overtake you for two or three laps was one of the most surreal things that have ever happened to me."
"He was like 300m behind me and he passed me on the straight but then I could sort of stay with him on the following lap, so it was one of the most surreal things that have happened to me."
Evo kako je to sve izgledalo.
21. krug - ALO +4.707 BOT
22. krug - ALO +3.221 BOT
23. krug - ALO +1.894 BOT
24. krug - ALO +0.843 BOT - na kraju 24. kruga Bottas je prvi put unutar sekunde od Alonsa.
Počinje 25. krug i tijekom tog kruga, točnije na stražnjem pravcu, Bottas u prvoj pravoj prilici prestiže Alonsa.
U nekakvih 800-900 metara od obavljenog pretjecanja pa do kraja tog 25. kruga Bottas ima gotovo pola sekunde ispred Alonsa.
25. krug - BOT +0.467 ALO
Do kraja 26. kruga Bottas diže prednost za 1.782 sekunde.
26. krug - BOT +2.249 ALO
Kakvo zadržavanje, kakvo praćenje?
Alonso je odvezao odličnu utrku, kao i kvalifikacije. Mislim da mu nitko normalan to neosporava.
Ali čemu ovo uzdizanje s izjavama koje nemaju pokriće?

Laže sam sebe, a većina puši te njegove izjave.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Baš to, lako mu je u 2017. govoriti da vozi najbrže krugove i najbolje utrke, kad nema niko relevantniji da ga opomene za to. Ako je sve istina što kaže, tko mu je kriv što to nije prije tako vozio u sezonama kad je naslove gubio u par bodova protiv Hamiltona tj. Kimija i Vettela. Sam sebi skače u usta s takvim izjavama. Većinom istina trola, ali on i kad trola trola poluozbiljno.Clark je napisao/la:Alonso je odvezao odličnu utrku, kao i kvalifikacije. Mislim da mu nitko normalan to neosporava.
Ali čemu ovo uzdizanje s izjavama koje nemaju pokriće?![]()
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ne znam što točno Alonso želi reći ovakvim izjavama o najboljim utrkama, ali pretpostavljam da on govori o trudu koji mora uložiti da bi radio ovakve stvari na stazi. Stvarno radi čuda s ovim McLarenom, i u Australiji i u Kini je i u utrci i u kvalifikacijama radio neočekivane stvari. Za to zasigurno pritišće "kao životinja", daje apsolutni maksimum, kao nikad dosad u karijeri i vjerujem da se izjave odnose na to. Time na neki način tješi fanove i motivira samog sebe za nastavak karijere.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Dosadni ste vise sa cudima u toj Hondi.. Dva puta nije zavrsio u dvije utrke.. Ima dosta takvih cudotvoraca.. 

Fino Alla Fine
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pa nije odustao svojom krivicom, a gleda se ono što je radio do odustajanjaCrashOverride je napisao/la:Dosadni ste vise sa cudima u toj Hondi.. Dva puta nije zavrsio u dvije utrke.. Ima dosta takvih cudotvoraca..

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Analogija je na mjestu. Dovoljno je vidjeti koliko Honda zaostaje za Mercedesom. Mali hint: previse.CrashOverride je napisao/la:Dosadni ste vise sa cudima u toj Hondi.. Dva puta nije zavrsio u dvije utrke.. Ima dosta takvih cudotvoraca..

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Da su pametni u McLarenu neka svaku utrku startaju sa pola rezervoara ionako neće do kraja izdržati al barem će se boriti na stazi 
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Neka ponove nesto slicno ovome.MrDoomroom je napisao/la:Da su pametni u McLarenu neka svaku utrku startaju sa pola rezervoara ionako neće do kraja izdržati al barem će se boriti na stazi

https://adamcooperf1.com/2013/03/16/how ... erez-test/
- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:

PRESS CONFERENCE
Q: Who had the faster car today? Mercedes or Ferrari?
SV: Well, you won, so…
LH: Yeah, the only summary we can come up with is that. It is, as I said, very, very close and there were times when Sebastian put laps in and it was hard to even match the time. The last ten or 12 laps he was doing a 35.6 and I was doing a 35.8 and it was very hard to get to where he was. Then there was other times in the race when I was quicker.
Q: Sebastian, perhaps I can put that question to you as well. Who do you think had the faster car today?
SV: I’m maybe not clever enough but I try to not confuse myself. So I just go with the fact that who wins the race deserves to win. Every race we do I think the race winner deserves to win. So, yeah, Lewis did the best job. Obviously we were a bit unfortunate maybe with the Safety Car maybe early on – but even if it wasn’t there you never know how it could have impacted on the race. Was it enough? We thought… I thought yes – but then it’s a long race from there and it could have been a different outcome. But yeah, it was really good fun. Like Lewis said, I had a bit more to do in the race than he had. I saw he was controlling the pace, probably, in the beginning. Once I got past Kimi and Daniel I obviously tried to hunt him down but knowing that it would be difficult with that gap. And in the last couple of laps I asked the team to give me an average of what we needed to catch up etcetera, just to know what I have to do. When they came up with the conclusion that it’s a bit more than half a second a lap… yeah… I kept pushing because you never know, maybe Lewis is doing a mistake, or has an issue with the car so I wanted to keep the pressure on – but yeah, I enjoyed the fact we were racing, even though not side-by-side or right behind each other but five, six, eight seconds apart. To hear that he was pushing as well I think is good news. So in terms of pace it was probably a match. Sometimes he was a bit faster, sometimes I was a bit faster. Overall it was good fun.
Q: Could you have challenged Lewis had you not lost so much time behind your team-mate?
SV: Ah, would, could, should. I think Lewis was quick. Full stop. I think they did a good race, he did a good race, so to get into these kind of conversations, or discussions, usually there is no point. Today we finished second, very happy with that, we take it, good points. More than that, and much more valuable than that, it was an entertaining and fun race for me. I had some overtaking. It was difficult to get close to the car, like last race you felt the effect but here I think it’s a better track to overtake and yeah, it’s the way it should be in my opinion: you need to make it stick so it shouldn’t come for free. You shouldn’t just open the flap and sail past. It was good fun. I can’t complain.
QUESTIONS FROM THE FLOOR
Q: (Luigi Perna – La Gazzetta dello Sport) Sebastian, what do you expect from the Bahrain race, another great battle against Lewis as in Melbourne and maybe better than today?
SV: I don’t know what to expect. Obviously in a week we will know. I think if we can challenge Mercedes again, that’s very good news. They are very very strong. They have had a very very strong run the last couple of years. This year as well, so a good package. If we can be close it’s good. I think we need to look after ourselves. I think there’s stuff that we can do better, must do better, can improve so I’m happy to get a surprise, but expectation I don’t really have.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wqm9hvJFvjo[/youtube]
Mislio sam da se Ricciardo za*ebavao kad je počeo govoriti da je namjerno obrijao gume s Vettelom, a ono ovaj mrtav ozbiljan (kolko može biti s onim smiješkom) da mu je bilo dosadno pa eto...... hahahahaha koji je to lik
Mislio sam da se Ricciardo za*ebavao kad je počeo govoriti da je namjerno obrijao gume s Vettelom, a ono ovaj mrtav ozbiljan (kolko može biti s onim smiješkom) da mu je bilo dosadno pa eto...... hahahahaha koji je to lik

Sisu (fin.)
- Lady
- GP3
Odlična utrka!
Sve čestitke Hamiltonu na pobjedi, ali i Vettelu na odličnoj vožnji i drugom mjestu. Bit će ovo borba titana do kraja sezone...
Raikkonen i Bottas kao da voze B specifikaciju Ferrarija i Merca! Bottas nakon šta se izvrtio i pao na 12 mjesto nije napravio baš ništa! Uspio doć do 6 pozicije na kraju.... užas! Pa jbte... Max sa barem sekundu sporijem bolidu se probije sa 17 na 3....
A kad smo već kod Maxa....ah.... apsolutno briljantna vožnja, osim onog malog kiksa na kočenju kad ga je napao Vettel, ali dobro, gume su mu i ovako i onako bile u banani i bio je zrel za box.
Da nema Maxa, mislila bi da Ricciardo radi čuda sa Red Bullom, ali moram priznat da sam dosta iznenađena koliko je trenutno Max bolji, odnosno, koliko Ricci izgleda bljedo u usporedbi s Maxom.
Ostale neću puno spominjat osim Alonsa koji ima super smisao za humor i iz kvalifikacija u kvalifikacije i iz utrke u utrku vozi najbolje krugove, zavoje, ulaske u box, utrke... sad vjerovatno izvlaći barem 160% iz Honde!
.....................................
Ono šta me posebno raduje, ne vezano samo za ovu utrku, već i prošlu, je šta napokon imamo 2 tima podjednaka u samom vrhu i 2 najvjerovatnije najbolja vozača današnjice koji će se borit za naslov.
Interesantna će bit borba Mercedesa i Ferrarija gledajući šta će i njihovi drugi vozači (Raikonnen i Bottas) napravit kroz sezonu, jer za sad se nisu baš nešto iskazali, a s druge strane imamo jaki Red Bull koji će se itekako umješat u sam vrh, pogotovo sa svojom vrhunskom vozačkom postavom.
Sve čestitke Hamiltonu na pobjedi, ali i Vettelu na odličnoj vožnji i drugom mjestu. Bit će ovo borba titana do kraja sezone...
Raikkonen i Bottas kao da voze B specifikaciju Ferrarija i Merca! Bottas nakon šta se izvrtio i pao na 12 mjesto nije napravio baš ništa! Uspio doć do 6 pozicije na kraju.... užas! Pa jbte... Max sa barem sekundu sporijem bolidu se probije sa 17 na 3....
A kad smo već kod Maxa....ah.... apsolutno briljantna vožnja, osim onog malog kiksa na kočenju kad ga je napao Vettel, ali dobro, gume su mu i ovako i onako bile u banani i bio je zrel za box.
Da nema Maxa, mislila bi da Ricciardo radi čuda sa Red Bullom, ali moram priznat da sam dosta iznenađena koliko je trenutno Max bolji, odnosno, koliko Ricci izgleda bljedo u usporedbi s Maxom.
Ostale neću puno spominjat osim Alonsa koji ima super smisao za humor i iz kvalifikacija u kvalifikacije i iz utrke u utrku vozi najbolje krugove, zavoje, ulaske u box, utrke... sad vjerovatno izvlaći barem 160% iz Honde!

Ono šta me posebno raduje, ne vezano samo za ovu utrku, već i prošlu, je šta napokon imamo 2 tima podjednaka u samom vrhu i 2 najvjerovatnije najbolja vozača današnjice koji će se borit za naslov.
Interesantna će bit borba Mercedesa i Ferrarija gledajući šta će i njihovi drugi vozači (Raikonnen i Bottas) napravit kroz sezonu, jer za sad se nisu baš nešto iskazali, a s druge strane imamo jaki Red Bull koji će se itekako umješat u sam vrh, pogotovo sa svojom vrhunskom vozačkom postavom.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
A nije ni mojom...croatic f1 je napisao/la:Pa nije odustao svojom krivicom, a gleda se ono što je radio do odustajanjaCrashOverride je napisao/la:Dosadni ste vise sa cudima u toj Hondi.. Dva puta nije zavrsio u dvije utrke.. Ima dosta takvih cudotvoraca..
Ma dzabe ti sve stari.. Price za malu djecu.. Krava daje 100000000000000 litara mlijeka i onda na kraju radnog vremena sve prolije..
Kad McH mogne zavrsit utrku, onda nek prica o voznji zivota kojom je osvojio sedmo mjesto...
Fino Alla Fine
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Meni ova sezona jako dobro izgleda zasad. Zadovoljan sam što se sa onim DRS-om eventualno mogu približiti bolidu ispred, ali za pravi potez treba imati cojones.
Tri vozača nakon prve dvije utrke izgledaju vrlo dobro, to su Hamilton, Vettel i Verstappen. Potonji još ima nekih svojih mušica, ali izbrusit će on to sve kako utrke i sezone budu prolazile. Naravno da se i dalje ne slažem s naglom promjenom smjera usred kočenja, ali bit će potrebno jedno zakucavanje u pakšu da se tako nešto banira.
Hamilton i Vettel su trenutno liga za sebe. Radujem se njihovim borbama. Mečka i Ferkan su poprilično izjednačeni bolidi, a s obzirom na tu činjenicu bit će zanimljivo vidjeti dvoboj između Ham vs Vet tj. ako zanemarimo bokseve, njihove poteze na stazi i tko koga može pratiti i tko koga može prestići. Bravo!
Finci u najboljim bolidima su totalni baksuzi. Dok još evenutalno za Bottasa mogu imati razumjevanja, za Kimija jako malo. Nezz.... kojih god problema imao sa bolidom, trebao bi ih riješiti sa svojim mehaničarima i inžinjerima što je prije moguće. Ovako ispada da je totalno nepripremljen ušao u sezonu. Doduše nije mu ni Ferrari baš pomogao sa strategijom u Kini (jer ako se dere da mu gume odlaze, što ga drže ko majmuna iz kruga u krug), a nije mu na ruku išlo i manjak krugova na testiranjima. Redovito je on bio taj pedro koji je više vremena provodio u garaži nego na stazi. No kako bilo, malo zasući rukave i raditi.
Red Bull je među najvećim razočaranjima ove sezone. Vrlo velike najave sa njihove strane, oni su ti koji su gurali nova pravila i sastavljali ih. Očekivao sam njih u borbi sa Mečkom umjesto Ferrarija. Ricciardo je samo preslika današnjeg Red Bull-a. Očigledno da su bila velika očekivanja, ali.... Očekujem njega kao glavnog kandidata za prelazak u Ferrari.
Svi ostali su nit sim nit tam. Sredina grida je stisnuta i bit će zanimljivo pratiti borbe između Williamsa, Renaulta, Haasa, Toro Rossa itd.
Inače Alonso mi je jedan od dražih vozača, ali stalno ponavljanje ja ovo, ja ono i ja ja ja ja ja.... Onak fuck off. Dosadno je slušati kako ti je svaka posljednja utrka bila najbolja u karijeri. Nije..... imao si boljih utrka u Renaultu, McLarenu i Ferrariju, a sad imaš k....... Pomiri se s time i vozi ili idi u mirovinu. Nitko neće pamtiti utrke u kojima redovito odustaješ.
Čeka se Bahrein, staza koja bi trebala više odgovarati Ferrarijevim karakteristikama bolida + staza na +50 C. Bring on Bahrein!
Tri vozača nakon prve dvije utrke izgledaju vrlo dobro, to su Hamilton, Vettel i Verstappen. Potonji još ima nekih svojih mušica, ali izbrusit će on to sve kako utrke i sezone budu prolazile. Naravno da se i dalje ne slažem s naglom promjenom smjera usred kočenja, ali bit će potrebno jedno zakucavanje u pakšu da se tako nešto banira.
Hamilton i Vettel su trenutno liga za sebe. Radujem se njihovim borbama. Mečka i Ferkan su poprilično izjednačeni bolidi, a s obzirom na tu činjenicu bit će zanimljivo vidjeti dvoboj između Ham vs Vet tj. ako zanemarimo bokseve, njihove poteze na stazi i tko koga može pratiti i tko koga može prestići. Bravo!

Finci u najboljim bolidima su totalni baksuzi. Dok još evenutalno za Bottasa mogu imati razumjevanja, za Kimija jako malo. Nezz.... kojih god problema imao sa bolidom, trebao bi ih riješiti sa svojim mehaničarima i inžinjerima što je prije moguće. Ovako ispada da je totalno nepripremljen ušao u sezonu. Doduše nije mu ni Ferrari baš pomogao sa strategijom u Kini (jer ako se dere da mu gume odlaze, što ga drže ko majmuna iz kruga u krug), a nije mu na ruku išlo i manjak krugova na testiranjima. Redovito je on bio taj pedro koji je više vremena provodio u garaži nego na stazi. No kako bilo, malo zasući rukave i raditi.
Red Bull je među najvećim razočaranjima ove sezone. Vrlo velike najave sa njihove strane, oni su ti koji su gurali nova pravila i sastavljali ih. Očekivao sam njih u borbi sa Mečkom umjesto Ferrarija. Ricciardo je samo preslika današnjeg Red Bull-a. Očigledno da su bila velika očekivanja, ali.... Očekujem njega kao glavnog kandidata za prelazak u Ferrari.
Svi ostali su nit sim nit tam. Sredina grida je stisnuta i bit će zanimljivo pratiti borbe između Williamsa, Renaulta, Haasa, Toro Rossa itd.
Inače Alonso mi je jedan od dražih vozača, ali stalno ponavljanje ja ovo, ja ono i ja ja ja ja ja.... Onak fuck off. Dosadno je slušati kako ti je svaka posljednja utrka bila najbolja u karijeri. Nije..... imao si boljih utrka u Renaultu, McLarenu i Ferrariju, a sad imaš k....... Pomiri se s time i vozi ili idi u mirovinu. Nitko neće pamtiti utrke u kojima redovito odustaješ.
Čeka se Bahrein, staza koja bi trebala više odgovarati Ferrarijevim karakteristikama bolida + staza na +50 C. Bring on Bahrein!

- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Dobro si to analiziraoClark je napisao/la:Alonso je odvezao odličnu utrku, kao i kvalifikacije. Mislim da mu nitko normalan to neosporava.
Ali čemu ovo uzdizanje s izjavama koje nemaju pokriće?![]()

Prodaje sebe, eto što radi. On zna, znamo i svi mi da je bolid ispod njega jako loš, i na ovaj način on "vriši" kroz medije u o svojim rezultatima, ističe svoje postignuće i sebe prodaje u nadi da će ga netko čuti (khm Toto). Može se reći da vodi kampanju.
Obrigado Felipe
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Napokon i Lady. Meni je drago da Max pokazuje to što pokazuje i radi nas svih, mene osobno, koji smo sumnjali u njega. Danas kad gledam utrku, bilo da se on brani ili da napada očekujem da nema lakog prolaska. Valjda jedino Seb ima kakav takav efekt na njega jer je ga je jedino on prisilio na pogreške. To mislim kao kompliment Maxu, naravno.Lady je napisao/la:Odlična utrka!
Ostale neću puno spominjat osim Alonsa koji ima super smisao za humor i iz kvalifikacija u kvalifikacije i iz utrke u utrku vozi najbolje krugove, zavoje, ulaske u box, utrke... sad vjerovatno izvlaći barem 160% iz Honde!![]()
Veseli me i prezentirani odnos pun poštovanja između Seba i Lewisa. Pa makar ga i glumili, sportsko ponašanje je odlika velikih protivnika i svaka čast obojici na tome. Bar što se ove sezone tiče. Uz to Lewis se zaštitnički ponaša prema Bottasu i za to palac gore.
Alonsu osim humora ništa nije ni ostalo. Upravo da može 300% izvuči.
"What a little star." May 26, 2012.
- D10S
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Alonso, Sainz, Ferrari
Ponasa se zastitnicki zato sto mu ovaj trenutno nije nikakva prijetnja ... ako mu pocne biti prijetnja onda ce naglo promjenit ponasanjeMSC je napisao/la:Napokon i Lady. Meni je drago da Max pokazuje to što pokazuje i radi nas svih, mene osobno, koji smo sumnjali u njega. Danas kad gledam utrku, bilo da se on brani ili da napada očekujem da nema lakog prolaska. Valjda jedino Seb ima kakav takav efekt na njega jer je ga je jedino on prisilio na pogreške. To mislim kao kompliment Maxu, naravno.Lady je napisao/la:Odlična utrka!
Ostale neću puno spominjat osim Alonsa koji ima super smisao za humor i iz kvalifikacija u kvalifikacije i iz utrke u utrku vozi najbolje krugove, zavoje, ulaske u box, utrke... sad vjerovatno izvlaći barem 160% iz Honde!![]()
Veseli me i prezentirani odnos pun poštovanja između Seba i Lewisa. Pa makar ga i glumili, sportsko ponašanje je odlika velikih protivnika i svaka čast obojici na tome. Bar što se ove sezone tiče. Uz to Lewis se zaštitnički ponaša prema Bottasu i za to palac gore.
Alonsu osim humora ništa nije ni ostalo. Upravo da može 300% izvuči.