VN Kine (Shanghai circuit), 07.-09. travnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Što se tiče prestizanja, odnosno rasprave koje je bolje. Vidio sam ono da neki kažu Verstappenovo nad Kimijem, ili Bottasom. To je više pokazatelj onoga koji se brani. Meni nije dobro prestizanje ako ovaj ispred ne zna da se odbrani, pa pusti ovoga ko iz šale. Na primjer Bottas se isto loše branio lani protiv Ricciarda u Italiji. Svi govore kako je to prestizanje bilo jedno od najboljih, a po meni je to bilo obično prolaženje. Zbog loše odbrane Bottasa. Na primjer Ricciardo nikada nebio dopustio da mu onako ulete na unutrašnju, kao što su Kimi i Bottas danas dopustili. Bilo je i iza takvih slabih odbrana. Na primjer Hulk od Grosjeana. Ali njemu mogu oprostiti ako se slabije brani, sa lošijim bolidom. Ne ide njemu bolid ko po tračnicama...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la:Pitanje za sve one koji su tvrdili da je Seb u Australiji pobijedio zbog Maxa.
Da li (valjda po nekoj sličnoj/istoj logici), možemo reći da je Lewis pobijedio zbog Giovinazzija i SCa, pa posljdično i Kimija, nakon toga?
:trep:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Čestitke Hamiltonu. Odličan nastup, a ujedno je ostvario i treći Grand chelem u karijeri.

Pohvale i Vettelu na odličnoj vožnji. Premda je drugo mjesto odličan rezultat, ostaje žal što je Ferrarijeva taktika bila pasivna. Kad su vidjeli da Kimi ne može ništa Ricciardu, odmah su trebali reagirati i pustiti Vettela da krene u napad.
Ne kažem da bi Vettel zbog toga nužno pobjedio, ali bi sigurno bio bliže Lewisu i utrka je mogla imati uzbudljiviju završnicu.

Verstappen odličan u prvom dijelu, sve do one greške pod kočenjem. Od onda nije djelovao toliko uvjerljivo, ali je ipak uspio zadržati Ricciarda iza sebe. Ono cviljenje na team radiju mu nije trebalo.

Ricciardo solidan, premda sam očekivao da će po vlažnoj stazi malo stisnuti Lewisa.

Kimi razočaravajuć. OK, bolid je imao nekakvih problema i Ferrari je zeznuo s taktikom kod posljednjeg odlaska u boks. Valjda će u Bahreinu biti bolje.

Pomalo glup način da si upropastiš utrku vrtnjom iza SC-a, ali i to se zna dogoditi. S obzirom da na prednost u brzini koju Mercedes ima pred Red Bullom, i na lošeg Kimija, Bottas je s lakoćom morao doći do postolja.

Od ostatka bi izdvojio Sainza koji je odradio odličnu utrku (osim prvog kruga), zatim Magnussena kojem je ovakav dobar nastup bio potreban nakon loše prve utrke.
Tu je još i Alonso, ponovno odličan i u kvalifikacijama i u utrci. Još da nekako uspije potisnuti vlastiti ego u drugi plan, pa da prestane s vlastitim veličanjem i podjebavanjem Honde. Svi znamo da je Honda zaribala, ali ovo je već pomalo zamorno.

A u najveća razočaranja, uz već spomenute Kimija i Bottasa, izdvojio bi cjelokupni Williams koji je i dalje ne funkcionira čim je staza malo vlažna.
Potom Stroll koji je napravio napredak u kvalifikacijama, ali onakav sudar mu nije trebao. Perez je imao unutarnju stranu, a Stroll skreće kao da nikoga nema. 100% njegova krivnja, pa me čudi da nije popio kaznu.
A među razočarenjima je i Giovinazzi. Dva sudara u dva dana nisu dobra stvar. Ako dobije priliku u Bahreinu nadam se da će biti smireniji.

I za kraj. Čini mi se da je lani u Kini bilo preko 150-160 pretjecanja. Nijedno mi se nije urezalo u pamćenje.
Ove godine bilo ih je manje, ali dvoboji kao Vettel-Kimi, Vettel-Ricciardo će se pamtiti.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
senja je napisao/la:Što se tiče prestizanja, odnosno rasprave koje je bolje. Vidio sam ono da neki kažu Verstappenovo nad Kimijem, ili Bottasom. To je više pokazatelj onoga koji se brani. Meni nije dobro prestizanje ako ovaj ispred ne zna da se odbrani, pa pusti ovoga ko iz šale. Na primjer Bottas se isto loše branio lani protiv Ricciarda u Italiji. Svi govore kako je to prestizanje bilo jedno od najboljih, a po meni je to bilo obično prolaženje. Zbog loše odbrane Bottasa. Na primjer Ricciardo nikada nebio dopustio da mu onako ulete na unutrašnju, kao što su Kimi i Bottas danas dopustili. Bilo je i iza takvih slabih odbrana. Na primjer Hulk od Grosjeana. Ali njemu mogu oprostiti ako se slabije brani, sa lošijim bolidom. Ne ide njemu bolid ko po tračnicama...
Nije li Max vs. Kimi bilo s vanjske kroz zavoj 7 (prvi brzi zavoj u onoj kombinaciji od 2 brza zavoja) ? Tu nije zakazala Kimijeva obrana jer je jedini način obrane vožnja po unutarnjoj strani zavoja što je Kimi i radio. Volio bi vidjeti snimku tog pretjecanja jer nije bilo ponovljeno tokom prijenosa.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Max je imao puno bolju trakciju na izlazu iz zavoja 6 i poravnao se s Kimijem taman prije sedmice. Tu Kimi nije imao šanse.
Sisu (fin.)

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Utrka je bila odlična mala zamjerka na Ferrarievu taktiku IMHO nije im potreban taj veliki rizik mijenjanja guma pod VSC tu su malo zakazali i kasnije je bilo cijelu utrku vraćanje na ono mjesto sa kojeg si krenuo. Kimi s problemima uvijek nekim nešto ne radi zasluženo 5. toliko se lošeg svega u jednoj utrci za njega. Strategija očajna. Red Bull preživljava dok ne dođe bolji PU i definitivno bolji bolid koji nije baš toliko poseban. Sainz odličan iako je moglo biti puno gore bio je svuda oko staze na travi u gumama..., Grosjean potez utrke ono je bilo u jednom dahu dok sam gledao. Drago mi je da ima što manje DRS obilaženja tko ima fetiš na to nek' si premotava i pušta Bottas vs Alonso. :D
Borba u sredini poretka će biti jako zanimljiva tako da ovaj tjedan idući opet utrka... Ufffff jedva čekam.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
HeatBlast44 je napisao/la:Hahahhaa Tonija Rossa, dvije trke i vec mu fali Nico :bonk: :rofl:
54 preticanja bez DRS :jupije:
Hoćeš reći 44? Jer ako dobro vidim piše 54 ukupno, 10 sa DRS-om i 0 za vodstvo. :mrgreen:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Utrka je bila sjajna, kome ovakva F1 ne paše, zalutao je u ovaj svijet. Imamo dvije momčadi sa dva sjajna vozača u direktnoj borbi, super gustu sredinu bez fenjeraša, pa i tih famoznih pretjecanja danas je bilo više, no ono što je meni još ljepše je da ih je većina bila bez DRS-a i nakon pravih borbi.

Čestitke Lewisu na odlično odrađenoj utrci, cijelo vrijeme je uspijevao održati prednost i zasluženo pobijedio.
Vettel ovaj put nije imao sreće, SC ga je bacio iza nekoliko bolida i morao se pošteno namučiti za ovaj P2. Pretjecanje nad Ricciardom bio je najljepši potez utrke, to se zove pretjecanje, a ne ona obilaženja s DRS-om :thumbs:
Max je odvozio također briljantnu utrku, svaka čast na podiju. Start je bio genijalan, 9 mjesta napredovao je u jednom krugu, kasnije držao priključak sa Hamiltonom, u jednom trenutku i unutar DRS-a, zbilja fantastična vožnja. Također, odlična obrana od Ricciarda na kraju utrke, kmečanje oko Grosjeana malo kvari doživljaj, ali nebitno, vozio je genijalno.

Ricciardo nije briljirao, Max ga je nadmašio u svakom pogledu. Kimi se stalno žalio na nekakve probleme s bolidom, koliko je to utjecalo na njegove maksimalne performanse ne znam, ali ne vjerujem da bi bio puno bolji i bez tih problema. Dobro se držao protiv Vettela.

Bottas katastrofa, ali neka samo tako nastavi da se ostvari ono za što navijam :mrgreen:

Alonso još bolji nego u Australiji, ali opet ista priča, DNF. Mnogi ismijavaju Alonsove izjave o najboljim nastupima u životu, ali čini se da on zbilja daje od sebe više no ikad i da radi čuda s bolidom kojeg ima.

Pohvale još i za Sainza, riskirao je na startu i pao na začelje uz izvrtanje i poljubac sa zidom, na kraju uvjerljivi best of the rest.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
senja je napisao/la:Sebovo prestizanje Ricciarda i ono laktanje kako Brundle reče, me podsjetilo na onaj incident sa Webberom. Ono ima potpuno pravo da radi. Obavio je prestizanje i vraća se na trkaću liniju. Pa neće voziti po rubu staze. I to je još uradio Ricciardu dok je bio skroz uz njega. I Ricciardo se morao maknuti. Webberu je to uradio nakon što ga je prošao sa pola bolida, ali se Webber nije maknuo. Onda mi likovi počnu govoriti da je Vettel kriv. :facepalm: Čista mržnja prema Vettelu je kreirala takvo mišljenje većine. Isto kao danas za Verstappena, iako nije uvijek kriv... Oduvijek sam govorio da je velika većina "navijača" zalutala u ovaj sport. Vidim da neki to tek sad počinju primjećivati...

Hulk i Vettel su imali odlične taktike, da nije bilo SC-a. Ali jbg, loša sreća. Inače bi Vettel bio taj koji bi odgovarao na Hamiltonove pokušaje.
nisi upravu oko toga da se Ricciardo ili Webber 2010 moraju sklonit. Ne mora se Ricciardo maknut da bi omogucio Vettelu sto bolju liniju, ako hoces pretec, iskoristi i najmanji prostor i tu nema nista ilegalno. Ono je glupo i ilegalno kad vozac presjekne putanju drugom vozacu, a nije ga jos kako treba ni pretekao, pa onda dodje i od sudara... sve je regularno kod tog Danielovog, a i Webberovog zadrzavanja linije. Sto bi Kvyat reko "it's racing :mrgreen: "

aaa ta prica da je Vettel izgubio pobjedu zbog SC ne pije vodu jer on se kockao i nije mu se isplatilo, da mu se isplatilo pa da je pobjedio, govorilo bi se da je pobjedio zbog taktike, kao i u Australiji... glupo je poredit sa Australijom, jer tad je Lewis vodio trku, pa je nakon boxa bio zadrzan od strane Maxa i tu je Vettel prosao ispred kroz boxeve. Da je Max bio iza Lewisa u Australiji ne bi mozda Vettel vidio pobjede... ifs and mays and thens... u Bahreinu bi konacno trebali vidjeti borbu Lewisa i Vettela, a ne takticke greske ili ne daj boze pobjede, najmrze su mi te takticke gdje ovi sa pitwalla odluce pobjednika :chill:
slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Kockao se strategijom, a ne sa SC-om. Tako možeš reći da se svaki vozač kocka kad uđe u boks jer ne zna hoće li se netko razbiti i izazvati SC. To jel bi mu se isplatilo ili ne ne znamo jer nismo vidjeli njegov pace na softu u odnosu na intermedije drugih u toj fazi utrke, a bilo bi jako zanimljivo vidjeti. S obzirom da se Giovi skoro odmah nakon Vettelove promjene guma razbio i svi su išli mjenjati gume u tom trenutku za pretpostaviti je da bi bio brži od ovih na intermedijama da oni nisu išli mjenjati pod SC-om
Sisu (fin.)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
U trenutku razbijanja Gia mislim da je Hulk (ili neko, ne mogu ubost pravo ime) a softu postavio najbrzi krug.. Al sta bi bilo kad bi bilo.. Ja zadovoljan drugim mjestom na kraju svega ..
Fino Alla Fine

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Da nije izašao SC Vettel bi vodio utrku. Bio je na 17 sec od Hamiltona nakon promjene guma, a za obaviti zaustavljanje treba neke 22-23 sec.
Bio bi komotno prvi jer bi svi ispred ušli u boks za krug ili dva.

Šteta...peh, ali to je tako. Bahrain će biti bolji.
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Vettel je otisao tokom VSC, sto i jeste razlog tih 17 sekudni iza Lewisa jer su ostali sporije vozili pod VSC, dok je Vettel vozio normalno kroz box, i to je bila kocka isto ko i onda u Kanadi prosle sezone kad je se sa slicnim kockanjem debelo zajebao.
Tacno treba tokom VSC smanjit max brzinu kroz boxeve, kad se sjetim u SAD prosle godine kad je Ricciardo otisao u box i onda se neko slupo pa bio VSC, Nico je tad bukvalno dobio free pit stop i poziciju gratis. Jebo ti takve pobjede.
aaa i VSC treba ukinut, danas je moglo odlucit pobjednika... dovoljne su duple zute za takve stvari....
Zadnja izmjena: HeatBlast44, dana/u 09.04.2017., 12:23, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la:Vettel je otisao tokom VSC, sto i jeste razlog tih 17 sekudni iza Lewisa jer su ostali sporije vozili pod VSC, dok je Vettel vozio normalno kroz box, i to je bila kocka isto ko i onda u Kanadi prosle sezone kad je se sa slicnim kockanjem debelo zajebao.
Tacno treba tokom VSC smanjit max brzinu kroz boxeve, kad se sjetim u SAD prosle godine kad je Ricciardo otisao u box i onda se neko slupo pa bio VSC, Nico je tad bukvalno dobio free pit stop i poziciju gratis. Jebo ti takve pobjede.
Jebo ti takve pobjede?
Okay...
Što nije Hamilton otišao toko VSCa?
Valjda je onda Hamilton "izdominirao" danas...
slika slika

Viper
Formula 4
Formula 4
Navija za: Sebastian Vettel
Jebo ti takve pobjede kad pobjediš zbog VSC, ali je super pobjeda kad pobijediš zbog SC, hahah
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Viper je napisao/la:Jebo ti takve pobjede kad pobjediš zbog VSC, ali je super pobjeda kad pobijediš zbog SC, hahah
:gandalf: :facepalm:

A što da ti kažem...svašta.
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Hmmmmm mišljenja se mijenjaju u minutama.... :vrhunski:
Sisu (fin.)

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Nije Hamilton pobjedio radi SC, bio je P1 od početka do kraja, ono je Vettel P2 zbog kockanja pod VSC. Jbga, ne moze svaka trka na taktiku i splet okolnosti, mora nekad i na stazi da se glavni konkurent pretekne :prcnjau:
slikaslika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Uh izmakla nam druga pobijeda za dlaku... no nema veze, čekamo Bahrain.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rn5qicdW39o[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=77SkVjfWRds[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OqW972wjAYg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=b5BwEYvEcBM[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=r3GrEfWEsE0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PRvCZJ3h--Y[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oBaokEM0rZI[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZQQub_oE_R8[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Viper
Formula 4
Formula 4
Navija za: Sebastian Vettel
Da nije bilo SC-a Hamilton bi morao u boks i završio bi iza Vettela. Što kažeš na to?
You can't change what happened. But you can still change what will happen.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡