VN Australije (Melbourne), 24.-26. ožujka 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la:@Slaven
Ferrari je na testovima 85% vremena proveo na Medium gumi. Mercedes je većinom bio na Softu.
Ako me pamćenje dobro služi, da ne tražim sad, mislim da je Ferrari u Barceloni dosta ganjao Soft.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 6 mj
Ali manje nego medium gume koje je imao najviše. SS i US najmanje su testirali

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:

Komičar Bill Burr se zaljubio u Formulu 1, ima odlične komentare (počinje na 36:26).

Zanimljivo je čuti kako jedan početnik (prati F1 od Monaka 2016.) doživljava sve skupa, inteligentno promišlja i onda u svom stilu kroz šalu komentira. Fora je kako je opisao Tota Wolffa, kao, ne zna tko je točno to, ali zna da je neki glavonja u Mercedesu, kaže, to je jedan od onih ljudi u ekipi koji su na vrhu piramide i koji ide na "Eyes wide shut" iluminati party na kraju utrke :mrgreen:

I sviđa mi se kako napravi pravu dramu oko promjene guma Hamiltona i Vettela, čini mi se da je bliži pravom hardcore fanu od puno njih koji broje koliko je pretjecanja bilo.
"He pulls in, they fucking take the tires off, you have to slow down through the pits as you were driving Prius. It was like a fucking action movie, and Sebastian just got out in front of Lewis Hamilton. You saw Mercedes guy slam his hand down, the guy in the pits, the head guy, the one who goes to the Eyes wide shut Illuminati party at the end of the race, he slammed his hand down, like, this guys knows, the race is over."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:thumbs:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12013
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
avetma je napisao/la:
Komičar Bill Burr se zaljubio u Formulu 1, ima odlične komentare (počinje na 36:26).

Zanimljivo je čuti kako jedan početnik (prati F1 od Monaka 2016.) doživljava sve skupa, inteligentno promišlja i onda u svom stilu kroz šalu komentira. Fora je kako je opisao Tota Wolffa, kao, ne zna tko je točno to, ali zna da je neki glavonja u Mercedesu, kaže, to je jedan od onih ljudi u ekipi koji su na vrhu piramide i koji ide na "Eyes wide shut" iluminati party na kraju utrke :mrgreen:

I sviđa mi se kako napravi pravu dramu oko promjene guma Hamiltona i Vettela, čini mi se da je bliži pravom hardcore fanu od puno njih koji broje koliko je pretjecanja bilo.
"He pulls in, they fucking take the tires off, you have to slow down through the pits as you were driving Prius. It was like a fucking action movie, and Sebastian just got out in front of Lewis Hamilton. You saw Mercedes guy slam his hand down, the guy in the pits, the head guy, the one who goes to the Eyes wide shut Illuminati party at the end of the race, he slammed his hand down, like, this guys knows, the race is over."
Inspiraciju za "Oči širom zatvorene" je dobio sigurno od Nicole Kidman...
Meni jedan od najdražih filmova, kao i cijeli Kubrickov opus. Genijalac koji je bio priličan insajder. Ako igdje postoji dokaz da je slijetanje na Mjesec bilo snimljeno u studiju na Zemlji onda pogledajte film Shining iliti Isijavanje. Opće je poznato da je Kubrick režirao slijetanje na Mjesec u studiju na Zemlji. U to vrijeme je bio pionir specijalnih efekata u filmskoj industriji...
I još jedna stvar, njegov najpoznatiji film je 2001 Osdiseja u svemiru. Zadnji film mu je Eyes Wide Shut koji je snimljen 1999. Kubrick je "slučajno" umro kada je poslao taj film Warners braći neko vrijeme poslije. I to točno 666 dana do prvog dana 2001 godine.
I ne ovaj post nije zezancija, ovo su ozbiljne stvari. :gandalf:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 7 mj
Kontakt:
Ova izjava je dokaz da im je to naškodilo :gandalf: Zanimljiva je informacija da je Mercedes dobrovoljno odradio promjene, a Red Bullu je naređeno.

Viper
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Čestitke Ferrariju i čestitke Vettelu!
Odlične performanse i odlična vožnja. Ferrari je definitivno napravio najveći pomak. Onaj prvi stint, ma fantazija. Da je Vettel uspio proći na startu mislim da Hamilton to ne bi mogao pratiti, gume bi mu otišle još i prije. Konačno su negdje u egalu sa Mercom, ovisno o stazama to će prevagnuti na jednu ili drugu stranu, s tim da je Merc nešto brži u tom jednom krugu, što im daje malu prednost, koju će nadam se Ferrari moći neutralizirati blažim trošenjem guma. Ako se ovako nastavi konačno imamo borbu za naslov, i timski i vozački. Hamilton je malo nervozniji, Seb je malo opušteniji, game on.

Zadovoljan sam bolidima, ljepši, brži i teži za vožnju, definitivno vozač igra malo veću ulogu nego prije.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
ne vjerujem da je ovo netko stavio...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zk05ztHZ2LA[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la:@Slaven
Ferrari je na testovima 85% vremena proveo na Medium gumi. Mercedes je većinom bio na Softu.
Točno. Napravili su upravo suprotno od testova iz 2016. Tada su ganjali soft, a Mečka medium. Sada je Ferrari proveo najviše vremena na medium-u, a Mečka na softu. Još se sjećam Andersonovog komentara na Autosport Live-u kada je rekao da ako što zamjera Ferrariju onda je to previše vremena na medium gumama koje će se jako rijetko koristiti ove godine.

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Sad mi je pala na pamet jedna stvar koja je možda pomogla Vettelu da pobijedi. Svi znamo da vozači u novoj eri moraju štediti gume i gorivo, ali od ove godine gume se štede dosta manje. I sada po mojoj logici kada se nalaziš iza nekog bolida gume pate, ali moguće je da uštediš nešto goriva zato jer se nalaziš u zavjetrini. Pošto ove godine gume nisu više toliko bitne, Vettel nije izgubio ništa zbog vožnje iza Lewisa, ali je zato uštedio nešto goriva i onda kada je Lewis pošao u boks mogao je slobodno pritiskati.
Možda pričam gluposti i možda se baš kroz praćenje drugog bolida troši više goriva, ali bilo bi zanimljivo da je obrnuto, pridonijelo bi zanimljivosti utrka.
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Zavjetrina ove godine igra puno manju ulogu nego prijašnjih. Kada si 1.5 sec iza drugog bolida tada zbilja nemaš nekakvu zavjetrinu...
slika slika

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Palo mi je na pamet jer vidim po izjavamo vozača da se svi žale na štednju goriva. Sad ne znam na koliko blizu trebaš doći da osjetiš zavjetrinu na pravcu, ali mora imati više utjecaja jer ovi bolidi stvaraju više otpora. Mislim da će na monzi biti bolje voziti iza nekoga nego ispred, možda na još nekim stazama, Australija je ipak dosta zavojita.
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
McLaren najviše štedi goriva kroz utrku jer moraju biti puno više pod punim gasom zbog manjka snage. Zato ćeš i uvijek čuti Alonsa kako o tome govori.
Ferrari i Merc zbilja ne trebaju u velikoj mjeri štedjeti gorivo.
To je onoliko koliko sam skužio kada sam čitao jedan članak na F1AT.
slika slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
kimi-f1 je napisao/la:Palo mi je na pamet jer vidim po izjavamo vozača da se svi žale na štednju goriva. Sad ne znam na koliko blizu trebaš doći da osjetiš zavjetrinu na pravcu, ali mora imati više utjecaja jer ovi bolidi stvaraju više otpora. Mislim da će na monzi biti bolje voziti iza nekoga nego ispred, možda na još nekim stazama, Australija je ipak dosta zavojita.
Bilo je korištenja "slingshot" u f1 Monza i Indianapolis kada se ganjao PP.
Gume su i dalje ključan faktor Hamilton je spalio svoje nakon 4-5 krugova iza Maxa. Jako rijetko je dobro biti u zavjetrini sve na bolidu pati koji je ionako sam podešen ekstremno da se izvuče koja destinka sekunde više. Dolazi do pregrijavanja kočnica koje nemaju dovoljan dotok zraka a isto tako pati i cijeli PU. Balans bolida je poremećen prednji kraj pati a tako i gume.
U zavjetrini bolida je dobro biti jedino kad se obilazi. Tako da Vettel i Ferrari su očito napravili jako dobar posao po tom pitanju. Pitanje što bi bilo da je kojim slučajem Vettel nakon prvog zavoja bio P1.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Merc (6)
Ferrari je napisao/la:McLaren najviše štedi goriva kroz utrku jer moraju biti puno više pod punim gasom zbog manjka snage. Zato ćeš i uvijek čuti Alonsa kako o tome govori.
Najviše štede jer moraju biti stalno na punom gasu? Nekak mi pun gas i štednja ne idu u istu rečenicu :mrgreen: . Bi li mi mogao to malo objasniti?
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Jester je napisao/la:
Ferrari je napisao/la:McLaren najviše štedi goriva kroz utrku jer moraju biti puno više pod punim gasom zbog manjka snage. Zato ćeš i uvijek čuti Alonsa kako o tome govori.
Najviše štede jer moraju biti stalno na punom gasu? Nekak mi pun gas i štednja ne idu u istu rečenicu :mrgreen: . Bi li mi mogao to malo objasniti?
Pa jednostavno je.
Mclaren Honda ima najmanje konja od svih te najnižu brzinu na pravcu te zbog toga provode najviše (najduže kako god) vremena na ravnini sa punim gasom jer nemaju dobru top brzinu.
Kužiš?
Dok Ferrari i Mercedes drže puni gas na ravnici primjerice 10 sekundi, McLaren mora zbog manje konja provoditi pod punim gasom 12 ili 13 sekundi što znači puno veće naprezanje motora, više okretaja, više goriva, a i dalje najniža brzina na pravcu.
Zato moraju štedjeti gorivo u srednje brzim i brzim zavojima.
slika slika

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
Evo i Minića:
https://youtu.be/M0GxJBRm1JY :trep:

(ne ide mi postavljanje videa na forum, pa samo link...)
#KeepFightingMichael

Ferrari
Formula 1
Formula 1
@cavalina evo ja sam sredio :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=M0GxJBRm1JY[/youtube]
slika slika

cavallina
Karting