Da podijelim jos par razmisljanja i zanima me da li dijelite misljenje
Mislim da bi igra trebala samo jos malo vise nagrađivati instinkt i znanje, od suhe matematicko-logicke spretnosti. Poveznica- dobrog menadjera ekipe krasi dobro predviđanje i razumijevanje stanja stvari drugih ekipa, procjena vozaca itd.
1. Prijedlog: omogucit sudjelovanje i bez "potpune" ekipe i ukinut nagradu od milijun za sudjelovanje (ideja: nagradit znanje a ne kaznit lapsus)
Manja kolicina elemenata- manja mogucnost zarade, pa nek svatko bira koliko ce ziheraski pristupit ili bacit sve karte na npr. samo jednu stvar. A ako je neizvedivo administratorski- Onda stavit po jedan besplatni element koji niti nece donosit lovu ako osvoje bodove. Npr. Sauber sasija, Honda motor i Sauber vozaci...
2. Prijedlog: uvesti "osnovne" prognoze i nagraditi one tocne.
Uz onu za pogađanje vremena pole-positiona, ja bih dodao jos dva/tri standardna: 1.) Tko ce osvojiti pole? i 2.) Prognoza pobjednickog postolja u utrci, ili samo pobjednika... Nagrada otprilike oko 1milijun za svako ( cak i 3milje za pogodjen redoslijed vozaca na postolju, a "samo" milja za pobjednika).
Pole prognozu bi korigirao na: 1milijun (od +0.999 do +0.500), 2mil. (+0.499 do +0.100), 5mil. (+0.099 i manje) i 10mil. za tocno vrijeme u stotinku.
3. Ne bi pretjerivao s bonus igrama, kolicinom love i tajmingom. bonus je samo bonus... i obavezno bi ustalio okvirno vrijeme kada se pojavljuju na race-weekend - od cetvrtka do nedjelje.
4. Tag Hauer= Renault. Obavezno!
Za slucaj da previse smeta mogucnost da vec na pola sezone svi imaju "sve najbolje" elemente, iako je veliko pitanje koja ce to momcad i vozaci biti, ima zgodno rjesenje, nazalost sada vjerojatno teze administracijski izvediva- pravilo da ne mozes imati dva ista elementa- npr. Merc motor i sasiju, cak ni merc s njihovim vozacima... Tko ce bolje slozit kombinaciju i pogodit ju za odredjenu utrku/stazu itd... Dakle moguca kombinacija: Mercedesov motor, Ferrari sasija, Ricci i Max... na primjer... cak mozda niti vozace iz iste ekipe pa bi moralo biti npr. Ricci i Massa...
Poanta su bodovi, a ne lova i stanje na racunu... bodovi cine poredak. Lova treba samo otezati kombinacije...
Eto tako bi ja postavio stvari.
Naravno, lako je sada filozofirati i biti pametan, tako da, Ante, prvo hvala i bravo na trudu, odlicne ideje...
A dalje naravno ti odlucujes