PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Dragi moji, nakon uspješno odrađene sezone 2016. s F1puls prvenstvom gdje je vozački naslov osvojio mzf1, a momčadski Cavallino Rampante - sada je došlo vrijeme da otvorimo novu igru za sezonu koja dolazi. Format se u potpunosti mijenja, za 2017. sam napravio menadžersku igricu.

PulsManager

Kako igra funkcionira?
  • Svi koji žele sudjelovati moraju se registrirati ovdje. Klik na "Registracija", upišete svoje osnovne podatke, smislite ime svoje ekipe i spremni ste za igru.
  • Čim ste se registrirali FIA vas časti s 100 milijuna eura. :mrgreen: Taj novac mudro potrošite za kupovinu vlastite ekipe.
  • Da bi sudjelovali u utrci koja dolazi morate imati kompletnu ekipu; odnosno motor, šasiju i 2 vozača.
  • Motor/šasiju/vozače možete kupovati tj. mijenjati koliko god želite, sve dok ne prođe deadline. Deadline se vidi na vrhu stranice gore kod zastave Australije i odbrojava do početka kvalifikacija. Tada su transferi zaključani.
Slaganje ekipe
  • Nakon što složite svoju momčad, dobit ćete bodove ovisno o rezultatima kvalifikacija i utrke. Primjer: na početku kupim Sauberovu šasiju koja je najjeftinija, Ferrarijev motor (koji je dosta skup!) i od vozača kupim Sainza i Ericssona. I onda - čekam iduće kvale i utrku. Vrlo je vjerojatno da mi Sauberova šasija neće donijeti puno bodova, isto tako vjerojatno se neću usrećiti s Sainzom i Ericssonom. Ali, imam Ferrarijev motor kojeg koriste Ferrari, Haas i Sauber, tako da tu postoji dobra mogućnost da će oni na VN Australije osvojiti poneki bod.
  • Sa 100 milijuna eura koliko imate na raspolaganju ne možete odmah kupiti najbolju šasiju, najbolji motor i najbolje vozače. Trebate složiti ekonomičnu ekipu, pametno promisliti isplati li se malo više novca dati za motor, a onda za šasiju i vozače uzeti ono što budžet dozvoljava.
  • Bodove ćete dobiti na temelju stvarnih rezultata kvalifikacija i utrke.
  • Savjet: uredite profil svoje ekipe u igrici. To se radi u izborniku pod "Moj profil". Postavite logotip ekipe i odaberite zaštitnu boju da bi vas drugi igrači lakše zapamtili i da stvorite identitet momčadi.
Bodovi
  • Bodove dobijete za motor, šasiju i vozače. Gledaju se kvalifikacije i utrka, i to po ovom sistemu:

Kod: Označi sve

Kvalifikacije: (Vozači)
1. 25
2. 18
3. 15
4. 12
5. 10
6. 8
7. 6
8. 4
9. 2
10.1

Utrka (Vozači) 
1. 50
2. 36
3. 30
4. 24
5. 20
6. 16
7. 12
8. 8
9. 4
10.2

Kvalifikacije i utrka: (Šasija i motor)
1. 25
2. 18
3. 15
4. 12
5. 10
6. 8
7. 6
8. 4
9. 2
10.1
Kako kupiti bolji motor/šasiju/vozače?
- Tako da skupite više novca. Za svaku utrku u kojoj sudjelujete dobit ćete 1.000.000 eura. Za svaki osvojeni bod dobit ćete 30.000 eura.
- Osim toga, novac možete skupiti i tako da prognozirate pole position. Što bliže realnom pole positionu - to više novca osvojite. Ako ste pogodili točno vrijeme dobit ćete 10 milijuna eura. Ako ste unutar 10 tisućinki dobijete 5 milijuna, i tako dalje. Detalje o tome koliko dobijete novca za pole position možete pogledati u igrici pod izbornikom "Pitanja"

Ostale upute i savjeti
- Za 6 dana počinju testiranja, a cijene šasija/motora/vozača će se mijenjati ovisno o tome kako budu izgledali na testiranjima u Barceloni. Teoretski, ako odjednom McLaren bude izgledao brutalno brz, cijena njihove šasije (i motora i vozača) će u igri porasti. Tako da je možda pametnije sada obaviti neke kupovine, jer bi nakon testiranja cijene mogle biti drastično drukčije.
- U početnom ekranu igrice je "Wall of champions", odnosno "Zid prvaka". To je kao mali forum, ali na njemu mogu pisati samo oni koji su u datom trenutku među top 5 u ukupnom poretku u igri, od tud i ime "zid prvaka". :mrgreen:

Pitanja
- Ako bude kakvih pitanja, slobodno pitajte. Meni je bio gušt raditi igricu, a vjerujem da će biti i vama gušt igrati, pogotovo ako se uključi dovoljno ljudi, tada postaje vrlo zanimljivo. :)
- Nisam otkrio sve fore. Isprobajte sami, klikajte uokolo i pogledajte što sve ima. Ako naiđete na kakvu grešku - molim prijavite tu u ovu temu pa da popravim.

Link do igre: PulsManager

Svi komentari su dobrodošli :)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
ovo je pun pogodak.....naklon do poda :klanjam:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
imam zamolbu, tim sam nazvao Rosso Corsa F1 Racing, i vidim da netko već ima pod istim imenom svoj tim. Mogu li promjeniti ime? :facepalm:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Reci novo ime pa ću promijeniti. :)

Inače što se promjene imena tiče, to ćemo izbjegavati ubuduće jer kad jednom navikneš na ekipe, mijenjanje samo zbuni...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
senna66 je napisao/la:ovo je pun pogodak.....naklon do poda :klanjam:
Hvala! :thumbs:

Nisam napomenuo u uvodnom postu - u igri nema reklama i u potpunosti je besplatna za sve igrače.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
ma oke, sve jasno, samo ono, nisam ni pomislio da je već netko mogao imenovati svoju ekipu tako.
novo ime ekipe neka bude Blue Flags F1 Team.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Hahaha to sam ja bio :D
Napravio novu ekipu kada sam vidio da netko ima isto ime hahah

@Vetman izbiriši ekipu Rosso Corsa F1 Racing Team :)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Oo lijepo, skuplja se fina grupa igrača :) Mislim da je negdje 25 do 30 dosta dobro da bi bilo zanimljivo igrati.

Btw. pratim malo što radi ovaj Blue Flags F1 team ("aktivnost na tržištu" tamo lijevo) i fina se momčad slaže, čini mi se! Wehrlein, Toro Rosso šasija i TAG Heuer motor. Fali drugi vozač, a ne znam koliko ima još novca na raspolaganju za to... Doduše, TAG Heuer koristi samo Red Bull pa ne znam koliko je to pametan izbor za motor. Mercedes je recimo samo 7 milijuna skuplji, a koriste ga 3 ekipe pa je samim tim veća šansa za dobru berbu bodova...

A evo i kikijv97 se već odlučio složiti ekipu, ali mi se čini da se malo preračunao. :mrgreen: Kupio je Hulkenberga, Sainza i Ferrarijev motor, a mislim da je to preskupo i sad nema dovoljno para za šasiju...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
:klanjam: Svaka čast Ante, sada još više jedva čekam testiranja!
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
da da, malo sam se preračunao.... :facepalm:
shebao sam sve :facepalm:
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 20.02.2017., 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:rofl:
Ja otišao old school. Najjači motor, najslabija šasija :mrgreen:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

kimi-f1
Karting
Karting
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen, Mclaren
:thumbs: :thumbs:
Evo i ja ću igrati! Jedno pitanje, može li se nastupiti u utrci bez posjedovanja sve 4 stvari (šasije, vozača..) jer mi za ovo što sam zamislio fali koji milijun, tako da prvu utrku idem sa jednim vozačem i onda kupim drugog na sljedećoj.
Fora je što će se cijene mijenjati i nakon testiranja tako da već sada postoji šansa za zaradu ako netko kupi vozača ili šasiju koja iskoči na testiranjima.
I još jedno pitanje, jeli se Toro Rossu računa Renaultov motor?
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
kimi-f1 je napisao/la:Jedno pitanje, može li se nastupiti u utrci bez posjedovanja sve 4 stvari (šasije, vozača..) jer mi za ovo što sam zamislio fali koji milijun, tako da prvu utrku idem sa jednim vozačem i onda kupim drugog na sljedećoj.
Haha ne :) Tako bi bilo lakše zarađivati, a ovako se moraš nekako skrpati za sastaviti cijelu ekipu.
kimi-f1 je napisao/la:I još jedno pitanje, jeli se Toro Rossu računa Renaultov motor?
Da, Toro Rosso je na Renaultu, Red Bull na TAG Heuer.

Što se tiče testiranja, nekako svi očekuju da bi odnos snaga mogao biti više-manje isti kao prije, ali nisam baš sasvim siguran u to. U igri je McLaren dosta jeftin (i Honda kao motor), ali u realnosti bi to lako moglo biti drukčije ako se na testiranjima pokažu da su riješili one bolesti od prošle dvije godine. U tom slučaju svi koji su sada kupili McLaren/Hondu/Vandoornea/Alonsa - profitiraju jer će im cijena porasti.

kimi-f1
Karting
Karting
NIšta idemo se onda kockati za testiranja.
Sve pohvale za ovo :thumbs:

kikijv97
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mrzim Ferrari
di se resetira, pojelo mi sve pare i nemogu sasiju kupit jer sam kliktao i za svako mi uzelo 10% lool

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
kikijv97 je napisao/la:di se resetira, pojelo mi sve pare i nemogu sasiju kupit jer sam kliktao i za svako mi uzelo 10% lool
Haha nema reseta :mrgreen: Vidim da imaš Ferrarijev motor... Umjesto njega kupi Hondu, pa bi ti možda moglo ostati dovoljno da kupiš neku jeftinu šasiju, Sauber možda.

Druga opcija je da čekaš testiranja pa možda nešto poskupi od ovog što trenutno imaš, na taj način bi dobio lovu "besplatno".

Treća opcija je da postaviš pole position prognozu i čekaš kvale u Australiji i moliš se da pogodiš što bliže stvarnom poleu, pa da dobiješ šta više love. :zubo:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
znači moja je momčad propala a nisam ni počeo. a ništa više sreće sljedeće godine :facepalm:
slika

kimi-f1
Karting
Karting
Ista stvar pojelo mi 10% od Hulkenberga kojeg sam zamjenio Sainzom i sad se za drugog vozača moram zadovoljit Palmerom..

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
senna66 je napisao/la:znači moja je momčad propala a nisam ni počeo. a ništa više sreće sljedeće godine :facepalm:
Ne znam koliko imaš para (igrači vide svatko samo svoj budžet), ali vidim da imaš TAG Heuer motor, jebiga, tu si se razmahao... Izračunaj ako prodaš imaš li para za najjeftiniji motor i Wehrleina?

kikijv97
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mrzim Ferrari
avetma je napisao/la:
kikijv97 je napisao/la:di se resetira, pojelo mi sve pare i nemogu sasiju kupit jer sam kliktao i za svako mi uzelo 10% lool
Haha nema reseta :mrgreen: Vidim da imaš Ferrarijev motor... Umjesto njega kupi Hondu, pa bi ti možda moglo ostati dovoljno da kupiš neku jeftinu šasiju, Sauber možda.

Druga opcija je da čekaš testiranja pa možda nešto poskupi od ovog što trenutno imaš, na taj način bi dobio lovu "besplatno".

Treća opcija je da postaviš pole position prognozu i čekaš kvale u Australiji i moliš se da pogodiš što bliže stvarnom poleu, pa da dobiješ šta više love. :zubo:

Ma bezveze... uzeo hondu i opet nemogu nista uzeti.....malo sam prckao i nisam skuzio da jede pare.....mislio sam da mogu slagat do "deadlinea".
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡