Scuderia Ferrari
- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
Ok, bar nisu najavili borbu za titulu. Ako je ovo tacno, a mislim da jeste, jer je sasija i aero odavno boljka Ferrarija onda nas ceka jos jedna sezona puna razocarenja i suza. I na kraju Seb odlazi.
Ili je ovo mozda samo bacanje koske. Nadao sam se dobroj sezoni zbog toga sto su najzad posle vise godina politicki odigrali pametno i trazili pojasnjenje pravila po pitanju prednjeg oslanjanja i na taj nacin podmetnuli nogu Mercedesu i RedBullu.
Sezona je svakim danom sve blize, videcemo.
Ili je ovo mozda samo bacanje koske. Nadao sam se dobroj sezoni zbog toga sto su najzad posle vise godina politicki odigrali pametno i trazili pojasnjenje pravila po pitanju prednjeg oslanjanja i na taj nacin podmetnuli nogu Mercedesu i RedBullu.
Sezona je svakim danom sve blize, videcemo.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Njima se nikad ne slažu podaci simulacija/tunel koje su novce ulupali dosad u kojekakve dizajnere inzinjere aerodinamički mogli su fino zapakirat i to sve dati AN. Rezultati bi došli sigurno.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
roki
- Baniran
- S nama već: 8 god 5 mj
@ gilles ne znam sto spominjes Mercedes kad Mercedes FIA ni jednom nije spomenula .Prica se o vesanju RBa koji ce oni i dalje nastaviti koristiti a sta ce biti videcemo.Sto se tice podmetanja nogu pa bolje da gledaju kako da stignu i prestignu konkurenciju nego sto im podmecu nogo to deluje kao cist dokaz njihove nemoci.Ferrari treba da bude svoj i da postavlja neke standarde da ih drugi kopiraju a ne Ferrari da kopira druge to se vec pokazalo da im ne daje rezultata.
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 4 mj
Ništa ne vjerujem nikom tko priča, o kome god to bilo....ovo nikad ne znaš šta pile. Malo je glupo da bi neko prije predstavljanja priznao da su u zaostatku...moš mislit, to je ili punjenje naslovnica ili bacanje kosti narodu da se makne fokus s nečeg bitnog za sakriti
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Ferrari i aerodinamika ne idu pod ruku. 3D printer prestao raditi.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Najveći apsurd je da Red Bull ima bolju aerodinamiku i da bolid stavimo zadnji kraj naprijed prednji nazad.

- gjoko-mkd
- Formula 2
Zato stoji ‚‚navodno‚‚
pročitao sam na neki forum , što normalno nije neka baš informacija.
Ali zabrinjava što svaka negativna špekulacija o Ferariju se ispostavilo da je tačna. Pogrešili su samo one kao: ‚‚fantastične rezultate u tunelu‚ Rori Brn radi šaiju koja će doneti bar pola sekunde, motor prelazi 1000 KS ,

Ali zabrinjava što svaka negativna špekulacija o Ferariju se ispostavilo da je tačna. Pogrešili su samo one kao: ‚‚fantastične rezultate u tunelu‚ Rori Brn radi šaiju koja će doneti bar pola sekunde, motor prelazi 1000 KS ,
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
gjoko-mkd je napisao/la:Zato stoji ‚‚navodno‚‚![]()

Ne zna čovjek kojeg smileya da stavi.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
renato2107
- GP3
Vidim ja već aferu na vidiku...a šta tu Ferrari igra pojma nemam, gdje pile naopako a gdje ne. No ako ovo puste samo tako onda su zbilja šonje, ovo je prilika za razvit bolid bez tog i onda opali po žalbama, za svoju dobrobit ali i svih ostalih manjih momčadi, kojima ovako nešto razviti je veliki financijski problem. FIA je već trebala reagirati, kao što je npr sa FRIC sistemom (valjda jedino u zadnjih 10 godina što je na vrijeme zabranjeno). A ne da ovi ulete u sezonu s nečim što će se vući do sredine sezone, ko ono famozno muljanje s gumama ove godine
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari ima hindraulični ovjes sličan Mercedesovom od prošle sezone i on je legalan.
Dok dodatne stvari koje Merc i posebno RBR žele "ugraditi" u taj koncept od prošle sezone Ferrari osporava da dobiju na vremenu.
Piše sve ovdje o Ferrarijevom ovjesu:
http://www.f1analisitecnica.com/2017/01 ... sione.html
Mislim da je apsurdno da FIA-i treba ovoliko vremena da donesu odluku...Charlie je rekao da takav ovjes nije legalan kakav žele uvesti Merc i RBR ove sezone, pa onda okreću odluku, pa timovi glasaju 3 su za hrpa njih sudržana RBR i Merc protiv...cirkus.
Dok dodatne stvari koje Merc i posebno RBR žele "ugraditi" u taj koncept od prošle sezone Ferrari osporava da dobiju na vremenu.
Piše sve ovdje o Ferrarijevom ovjesu:
http://www.f1analisitecnica.com/2017/01 ... sione.html
Mislim da je apsurdno da FIA-i treba ovoliko vremena da donesu odluku...Charlie je rekao da takav ovjes nije legalan kakav žele uvesti Merc i RBR ove sezone, pa onda okreću odluku, pa timovi glasaju 3 su za hrpa njih sudržana RBR i Merc protiv...cirkus.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Meni je ova kombinacija bila lijepa, samo je bolid bio ružan.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.