Zašto?
ne zato što sam protiv alonsa, istina nikada mi nije sjeo zbog početka karijere i naslova koji je uzeo sa đonovima od guma, točilo se gorivo, a gume se nisu dirale (najbizarnija sezona - imo), sve je to napravljeno samo da se sruši dominacija ferrarija i šumija, i to je tako - karma je odigrala alonsu za to, kao i luji za izgubljeni 1. mogući naslov, obilato mu se vratilo, tako i seb ima bar još sezonu-dvije muke, prije nekih rezultata, ako..
Dakle vidjeh da je nerealno više glasova za alonsa nego za mlađeg zemljaka koji je po meni pružio bolju partiju, uvijek je bilo za prave fanove jednako važan dobar manevar u obrani, kao i u napadu, i tu je sainz odradio ogroman posao, i alonso ga je uspio dobiti na snagu honde i drs, ne na vozačko umijeće, i sam je uzviknuo od radosti kad ga je konačno prošao na pravcu, uostalom carlos je bio bolji i u kvalama, itd. - po meni bolji taj vikend od alonsa, ne puno, ali definitivno bolji, i nije nikoga izgurao sa staze i slično, - međutim i alonso je bio odličan, ne može se poreći, i što sad!?
pogledao sam stanje na anketi i vidio odnose (očito je alonsov lobij još uvijek najjači, možda ima više mlađih fanova, nebitno, dodajmo tu još navijače mcl tima i dobijemo taj neki broj)..
..sad ja smatram da je bio dobar ali ne kao carlos, gledam i nemogu se natjerati da mu opalim minus, jer nije zaslužio minus, kao što nije ni zaslužio dotd, po meni, nakon razmatranja samo ta dva vozača i nedoumice odlučio sam ne sudjelovati u anketi ovoj, ubuduće neznam, ovisno koliko mi se realna bude činila, jer mi je glupo zaslužnima nabijati minuse da kontriram po meni nerealnim navijačima, iako ih mogu razumjeti nakon toliko vremena neki rezultat, ipak treba imati širu sliku u vidu..
slično je sa pričom lujo i nico, oboje su odvozili najbolje za njih i njihovo prvenstvo, a ukus navijača odlučuje puno više od objektivog pogleda, agresivnost velika u F1 nikada nije bila previše isplativa, pitajte prosta (kojeg baš zbog manjka iste nisam mirisao ništa više od senne - 2 krajnosti, ali zanimljive sezone to stoji i ostat će zauvijek, iako je bitka lauda-prost meni bila napetija, baš jer su bili sličnijeg metodičnog pristupa)
dakle meni je ta anketa, kao anketa bila neprihvatljiva, jer da sudjelujem po savjesti pomažem nekim nerealnim navijačima, da kontriram, omalovažavam vozača zbog navijača, nikako ne štima, iako je ideja dobra, msm da i tu ima rupa, jer koliko sam na portalu, vidim da je većina aktivnog članstva dosta realna na forumu i u komentarima, pa su me ishodi ove, ali i još nekih anketa, pogotovo na početku, gdje je možda bilo ponuđeno a i b, a c nije, iako bi to c (nešto između a i b) bilo pošteno i realno, kasnije su pitanja u anketama bila puno bolje strukturirana, i nije mi bio problem - napomena, ne ispunjavam online ankete nikada niti na jednom sajtu/portalu, niti o bilo kojoj temi, jer uglavnom služe za nabijanje klikova i manipulaciju naroda, samo tu sam počeo redovito posjećivati te sadržaje, isključivo da podržim sajt, ali ovakva/ova anketa mi nije legla, rekoh zašto, pa sam je preskočio, vidjeti ćemo za ubuduće, koliko će daleko od objektivnosti biti!

Razumijem antino razmišljanje, i ovo je u teoriji način da se izbjegne, tj anulira neobjektivnost, međutim mislim da za sada nije uspjelo, iako pozdravljam format i ako ocjenjujemo, ocjenjujmo sve vozače ili nikoga, i s tim se slažem, ali ako se neprijavjen može glasati, butati ću sve stare kante, većina ima po 2 os-a gore, upaliti stare mobove, otići kod staraca do njihove elektronike, ovako otprilike, za 3-4 sata posla, kabla ima, 8 portni switch imam, mogu u 2 etaže kuće složiti pogon da svaki put bez izlaska ili skupljanja ekipe via fb i slično imam između 15 i 20 glasova (ovisi dal računam kante sa dual bootom kao 1 ili 2 glasa), i što sam dobio - vlastito mišljenje, njega imam i bez toga, a nebih imao ništa od toga što se drugi navijači opravdano nerviraju!

Eto sori, to je moje mišljenje o anketama općenito, pa sam ga sada malo šire obrazložio, da se ubuduće ne moram pravdati ako me nešto u nekoj anketi zasmeta, iako kako rekoh nisam u godinama kad se nasjeda na provokacije, takve se stvari jednostavno zanemare i mirna bosna, ravan srijem!

a anti i ekipi želim svu sreću s ovim, ideja je dobra, ostaje da se vidi koliko ona može i dali može svojom logikom poništiti neobjektivnost navijača, mislim na sve skupine, ovi su primjeri vozača tu jer se priča o toj trci, vrijedi za sve jednako, i bojim se da i ovo uz sav trud nije dosta, ako je ekipa "nabrijana" na svoje - no vidjet ćemo kako će to ići, sigurno je da će biti i više i manje objektivnih slučajeva, ovisno o trci već, neka realnost dakle možda u 50% ili 65% slučajeva, nebitno, teško će i ovako svaki ili skoro svaki put pokazatelji biti objektivni, osim ako se uz svaku anketu ne pokaže i spisak nickova za svaki + i -
a to je ludost!

_______
E: @Clark je bacio komentar dok sam ja ovo pisao, ima slične dvojbe, mislim da je ovo najpošteniji način, ali svejedno ne eliminira "navijačko" glasanje, jer ima takvih koji su problem spomenuti, ali ima i nas koji želimo biti objektivni, ali ne želimo tim metodama negativnog glasanja protiv glupana jer negativno ocjenjuješ i vozača koji nemora imati nikakve veze sa rezultatom ankete, pa odustajemo posve, neznam gordijski čvor je to!