zekohonda je napisao/la:@seas
ne slažem se. pirelli je očajan i niko mu nije kriv nego oni sami. veze mrtve nemaju. iz godine u godinu. koliko pucanja, preuskog windowa, koliko novih uputa, pumpanja pritiska, preporuka da meksa guma traje dulje od tvrdje, pokusavanja trazenje cliffa (bez uspjeha) itd...
ako imaju malo testiranja sa f1 bolidima, neka se bune, ako im ne daju više, nega uzmu stari f1 bolid, gp2, fr 3,5 , bilo što, prilagode ga i testiraju do mile volje. pa nemaju ovi f1 bolidi nešto previše downforcea...sve se to da naštimat. ali nemaju pojma.
Pa pireli nije u sportu od jučer. Imali su super rezultate u svim mogučim klasama, od relija preko WEC-a pa do motora. Šta misliš da su samo za F1 postali glupani?!?!
Razlika je samo u tome što ostale klase dozvoljavaju testove i dozvoljavaju gumaru da se pripremi. Napraviti dobru gumu nije samo naliti gumu u kalup i to je to. To je nauka koja zahtjeva testove. šta misliš da bi Mišelin ili GudJir bio dobar da nisu testirali koliko jesu. FIA je od njih tražila neke čudne karakteristike a to nije ono na šta je gumar naučen kada radi racing gume. Nesmije trajati, mora se trošiti, mora imati clif, mora ovo, mora ono. Dobiti sve to - nemožeš samo tako jer za tako što nema iskustva, nema nijedne druge klase koja to traži.
kush je napisao/la:Ja mislim, tj slažem se sa @SEAS, bio je pirelli dobar, pa su tražili iz fom-a da mjenjaju karakteristike, bile su u atmosf. eri ok dok nisu počeli kemijat s tim, prvo s konstrukcijom, jer mislim da su gume sa smjerom rotacije u obje strane ono što f1 treba, da iskoristi max iz guma, pa sa tim smjesama i clifovima, napravili prevelik, pa premali, pa raspadanje, fom ima svake godine druge zahtjeve za performanse guma, i malo bi se kom gumaru to isplatilo uopće, tako da očekivat od njih još da i sami rješe testiranja za svaku spec, tj svaku sezonu je malo previše, imo, zašto je uostalom merc ono radio sa tajnim testovima, prije toga se nisu mogli sastat s gumama, a bili brži od rb-a u kvalama, tj u jednom krugu, samo su jeli gume nenormalno.
Ili ovako, moj stari ih je imo, tj ima ih još uvijek, ali su stare pa ne vozi više velike brzine, ali kaže da su bile dobre, bolje od michelina, radi se o gumi p. zero nero, sad to nije nešto mjerodavno, ali i sam sam se vozio u tom autu i da su držale cestu jesu, nemogu usporedit sa svojim michelinom, kad je razlika u motoru skoro dupla i općenito se nemože to uspoređivati na različitim autima, pa ostaje što je on rekao, a zna voziti i voli se povesti brže van naseljenog mjesta
msm da je problem, korijen svega, u previše promjena na gumama uz puno premalo testiranja!
TAčno tako