Šuška se šuška

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

dakako
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Mercedes
Lady je napisao/la:
dakako je napisao/la:Kolegice Lady ono sto smo nas dvoje nedavno da tako kazem suskali insajderi javno iznose. :pivo:

http://www.f1puls.com/2618/briatore-mer ... om-snagom/
Pa naravno! Treba bit samo realan i vidijet da Mercedes u utrkama vozi onoliko koliko mu treba. Iznimka je bila Malezija, ali samo zbog guma i ništa više. Baš me zanima sutra ako kojim slučajem ostane nakon starta isti poredak i onda Hamilton počne ganjat Rosberga, koliko će Merc pobjeć pratnji??? :mrgreen:
:thumbs:
Timski igrac

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ricciardo not committing to Red Bull yet
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... _Bull_yet/

Ok, tračak nade za Rićija.
Mislim da bi bilo dobro da se vrati u Toro Rosso, s obzirom da su oni sada jači sestrinski tim, da po drugi put u karijeri napreduje. :D
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
https://twitter.com/Motorsport/status/597766692480122880
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Biće nešto, biće :cheer:
Obrigado Felipe

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zanimljiv tekst Jona Noblea. Možda su se poklopile "sretne okolnosti" za Mercedes tokom prošlog GP-a. Uglavnom.. mala analiza o takozvanoj "teoriji zavjere":

Analysis: Did Mercedes conspiracy prompt fuel system clampdown?

______

Evo što se šuška o novim izmjenama pravila:

Formula 1 Strategy Group opens door to customer cars
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ako sam ja dobro shvatio, oni su namjerno izazvali nepravilnosti kod sebe znajući da će FIA odmah reagirati, i na taj način neutralizirati Ferrarijevu formu znajući da će velikim upgrade-om biti jako opasni po njih same?

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
..to je predpostavka, ..ili to nisu planirali, te su sa tom nepravilnosti kod sebe "sasvim slučajno" imali sretne okolnosti za njih same, i na štetu konkurencije. :D
Kako Noble kaže, sa takvim postupcima se dobiva ili gubi sezona.. ako je sve to istina, onda su to mudro izveli, a Ferrariju je da se iz tog izvuče u narednim utrkama, ili sa novom nadogradnjom agregata.

_______

Zanimljivo razmišljanje Webbera. Što bi po njemu trebalo promjeniti u F1, u velikoj većini stvari se u potpunosti slažem sa njim, kao i sam Berni.. no ovaj demokratski sistem glasanja je totalno u banani, te mislim da će se teško takvo desiti, barem ne u čvrstom kompletu izmjena koji bi donio postojanu i jako zamjetljivu izmjenu u karakteru same F1 koja je sa godinama postala sve više anemična.

Imam dojam da današnji vozači više izgledaju na geekove koji su sitne građe i blijedoliki crkveni miševi koji i nevide previše sunca jer su zaljepljeni za stolicu svoje sobe kako bi proučavali iz utrke u utrku krpetine podataka što i kako upravljati bolid tokom jednog GP-a.. gdje "plutati" po stazi tokom punjenja baterije, gdje štedjeti benzin, kako izbalansirati ritam u utrci da bi sačuvao nekvalitetne gume, ...umjesto za samo razmišljaju kako u kojem zavoju koristiti putanju da budu najbrži na stazi, te kako postaviti bolid da bude savršeno izbalansiran za maksimalno utrkivanje.

Nadam se da će Berni uspjeti lupit po stolu.. u suprotnom, mislim da se F1 nepiše dobro jer se prevelika medijska hajka negativnosti skupila iznad nje.

Evo i tekstić:

Formula 1: Mark Webber believes F1 cars need to become ‘awesome again’
“F1 cars should command more respect. When you warm one of them up in the garage for the first time it should be a case of ‘f***ing hell! I’ve made it to here and now I have to crack this final mission’.

“There’s no doubt that (Max) Verstappen is a talent but after just a handful of races, he’s already ahead of the car. F1 shouldn’t be like that.

“When I quit F1 I said to someone about the current cars, ‘we’re qualified, we’ve come through the ranks, so that effectively we’re qualified to fly F18s, but now we’re flying passenger jets’,” he said.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
:jupije: https://twitter.com/BBCSport/status/599185537178603521
Obrigado Felipe

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Yesssssss :O :D

Ali...... to samo znači da ostali proizvođači PU moraju napraviti vraški dobar posao jer Mercedes je ubitačan sa malom količinom goriva.

-----
hatt :thumbs:

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
The first step in improving the show will come with the freedom of tyre choices by teams next year.
.....
The FIA said this would be addressed for 2017 by "aerodynamic rules evolution, wider tyres and a reduction in car weight".

http://www.bbc.com/sport/0/formula1/32751118

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Sve to ljepo zvuči, sad treba samo vidjet kako ce to funkcionirat. Mene zanima dal bi se uz povratak nadoljevanja goriva, mozda mogao vratit Michelin, s obzirom da strategije oko guma nece igrat tako veliku ulogu... Jos me brine samo PU i zvuk, al nadam se da i to rijesit
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Obrigado Felipe

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika

Refuelling, faster cars among F1 plans for more thrilling racing

Rose
Karting
Karting
:jupije: https://twitter.com/BBCSport/status/599185537178603521 Ovo je jako lijepa vijest, nadajmo se da će se i ostvariti.
I hit the wall

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
http://www.gptoday.com/full_story/view/ ... ght_Lotus/

Ako je istina, brzo bi trebalo biti gotovo i javno.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Navodno se nova izmjena, tj. postrožavanje pravila o Flex krilima donosi jer je to primjećeno (najočitije) kod Torro Rosa i Williamsa...

Primjer fleksibilnog krila, video: LINK

Princip vam je vjerovatno već poznat.. prilikom veće brzine i pritiska na krilo, samo krilo se ravna sa vodoravnom osi bolida i radi manji downforce na pravcu, samim time i manji drag te usljed toga postiže veću brzinu.. dok suprotno tome, u zavojima dok su brzine manje i manji potisak na krilo, ali i puno veća glad za aerodinamičkim gripom, krilo ostaje u svojoj najvišoj/uspravnoj poziciji te samim time ima i najveći mogući downforce što uzrokuje bolji i brži prolazak kroz zavoj.

Iako je to prvenstveno uočeno zbog TorroRosa i Williamsa, Rob Smedley (bivši Massin trkaći inžinjer) tvrdi da od toga svi imaju korist.. iako se šuška da upravo Mercedes radi najveću prednost sa tim mudrim korištenjem fleksibilnih krila.. i to vrlo neprimjetno. Tko zna.. no mislim da bez obzira na sve, iako se to ustanovi, to neće bitno ili nikako utjecati na redosljed na gridu.

Također imate već stavljene vijesti.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Plaće za 2015g. (by Business Book):

slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
U onu drugu temu za vijesti sam nekidan stavio link Gazzete i njihovi iznosi se pomalo razlikuju... Ko je sad u pravu? :D

http://www.gazzetta.it/Formula-1/02-06- ... 9975.shtml
1. Fernando Alonso (McLaren): 35
2. Sebastian Vettel (Ferrari): 28
3. Lewis Hamilton (Mercedes): 25
4. Kimi Raikkonen (Ferrari): 18
5. Nico Rosberg (Mercedes): 13,5
6. Jenson Button (McLaren): 10
7. Felipe Massa (Williams): 4
8. Nico Hulkenberg (Force India) 4
9. Sergio Perez (Force India): 4
10. Romain Grosjean (Lotus): 4
11. Pastor Maldonado (Lotus): 4
12. Valtteri Bottas (Williams): 2
13. Daniel Ricciardo (Red Bull): 1,5
14. Daniil Kvyat (Red Bull): 0,75
15. Max Verstappen (Toro Rosso): 0,25
16. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso): 0,25
17. Felipe Nasr (Sauber): 0,20
18. Marcus Ericsson (Sauber): 0,20
19. Will Stevens (Manor): 0,15
20. Roberto Merhi (Manor): 0,05
Obrigado Felipe

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Felipe je napisao/la:U onu drugu temu za vijesti sam nekidan stavio link Gazzete i njihovi iznosi se pomalo razlikuju... Ko je sad u pravu? :D
Izgleda mi kao da je razlika samo u valuti. Kod Gazzete su euri, kod Business Book su dolari.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡