..to je predpostavka, ..ili to nisu planirali, te su sa tom nepravilnosti kod sebe "sasvim slučajno" imali sretne okolnosti za njih same, i na štetu konkurencije.

Kako Noble kaže, sa takvim postupcima se dobiva ili gubi sezona.. ako je sve to istina, onda su to mudro izveli, a Ferrariju je da se iz tog izvuče u narednim utrkama, ili sa novom nadogradnjom agregata.
_______
Zanimljivo razmišljanje Webbera. Što bi po njemu trebalo promjeniti u F1, u velikoj većini stvari se u potpunosti slažem sa njim, kao i sam Berni.. no ovaj demokratski sistem glasanja je totalno u banani, te mislim da će se teško takvo desiti, barem ne u čvrstom kompletu izmjena koji bi donio postojanu i jako zamjetljivu izmjenu u karakteru same F1 koja je sa godinama postala sve više anemična.
Imam dojam da današnji vozači više izgledaju na geekove koji su sitne građe i blijedoliki crkveni miševi koji i nevide previše sunca jer su zaljepljeni za stolicu svoje sobe kako bi proučavali iz utrke u utrku krpetine podataka što i kako upravljati bolid tokom jednog GP-a.. gdje "plutati" po stazi tokom punjenja baterije, gdje štedjeti benzin, kako izbalansirati ritam u utrci da bi sačuvao nekvalitetne gume, ...umjesto za samo razmišljaju kako u kojem zavoju koristiti putanju da budu najbrži na stazi, te kako postaviti bolid da bude savršeno izbalansiran za maksimalno utrkivanje.
Nadam se da će Berni uspjeti lupit po stolu.. u suprotnom, mislim da se F1 nepiše dobro jer se prevelika medijska hajka negativnosti skupila iznad nje.
Evo i tekstić:
Formula 1: Mark Webber believes F1 cars need to become ‘awesome again’
“F1 cars should command more respect. When you warm one of them up in the garage for the first time it should be a case of ‘f***ing hell! I’ve made it to here and now I have to crack this final mission’.
“There’s no doubt that (Max) Verstappen is a talent but after just a handful of races, he’s already ahead of the car. F1 shouldn’t be like that.
“When I quit F1 I said to someone about the current cars, ‘we’re qualified, we’ve come through the ranks, so that effectively we’re qualified to fly F18s, but now we’re flying passenger jets’,” he said.