Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
[ link do slike ]

Alonso: "Rossi is an inspiration for me to keep going"
“After some years that you are not fighting for the championship but you keep going, going, going, you know, sooner or later you will show your talent – as Valentino is doing now,” said Alonso.

“That’s a kind of inspiration for us. You need to trust in yourself, and when you have the bike or the car that performs at the best level you will be there.

"Because you cannot forget how to ride a bike, or how to drive a car, in two or three years.”
[ link do slike ]

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ja se posebno slažem oko izjave gdje je Alonso rekao kako i u nogometu imamo dosadne utakmice bez golova i u kojima skoro zaspemo pa nitko ne mijenja dimenzije igralista ili broj vratara.Baš to i je tako u f1 je svaki tjedan nešto drugo i toliko se toga zapetlja da f1 postane dosadna a nikako vratiti ono staro

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UCUNXmb ... e=youtu.be[/youtube]
Prvi put vidim ovo
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Fernando Alonso spremio je posebnu kacigu za VN Singapura:

slika

[ link do slike ]

Na FP1 je testirao granice staze :)

slika

slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Precool mi je crni visor :thumbs:

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Kaciga je brutalna :D
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Fernando na ispitivanju :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sFu4hdwmDjA[/youtube]

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Nije baš fer to ispitivanje. Rosbergu i Alonsu su dali teža pitanja nego nekim drugima.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Alonso je uspio prijeći Massu u gen. poretku, što sam na početku sezone smatrao nemogućim, a do kraja bi mogao skinuti i Hulka, što govori da je motiviran i da vjeruje u McLaren-Hondu, a samim time i u borbu za naslov.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Baš sam to primijetio na prošloj utrci kad sam gledao poredak, čudio sam se Alonsu na P11 i malenom zaostatku za Massom i nadao sam se ulasku u top 10 na ovoj utrci. Zbilja zvuči nevjerojatno da je Alonso u top 10 u poretku vozača, kad se samo sjetim koje sve muke je McH proživljavala još ove godine (da ne spominjem prošlu), zbilja ne mogu vjerovati da je Fernando skupio toliko bodova. Naravno da taj top 10 nije siguran, ali stvarno daje lijepu sliku ogromnom McLarenovom napretku u odnosu na prošlu godinu, a i današnji nastup daje veliku nadu za bolju budućnost. Napisao sam već danas, napokon Alonso nije izgledao kao "sitting duck", napokon je imao šansu napadati i pritiskati druge i to je zbilja bilo lijepo za vidjeti. Uvjeren sam da motivacije nikad nije nedostajalo kod Alonsa te sam uvjeren da ona sad iz utrke u utrku raste, stoga nam sad samo treba pravi bolid! :thumbs:
https://twitter.com/McLaren_Soul/status/782521817537839104 https://twitter.com/F1/status/782535992301412352 https://twitter.com/McLaren_Soul/status/782510843036663808

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Strasan krug... Vozacina prve klase!!

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
Ajmo sad šćepat Hulka. Malo fali

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
McLaren's Alonso puts his 2016 F1 form above title-winning years
"2012 is probably my best season in F1," he said.
"Then it could be 2014, my second best and then probably this one will be in the final step of the podium.

"I have felt very confident with the car in every condition.
"I'm feeling good, even in the last 10 laps in Brazil when I felt competitive with 14 lap-old tyres.

"That confidence gives me the opportunity to drive at the limit."
[ link do slike ]

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Alonso na Instagramu nakon utrke :mrgreen:

[ link do slike ]

Još jedna teška sezona je iza nas, ali svakako daleko bolja od prošle. Pogled na tablicu vozača ustvari izgleda nevjerojatno, 10. u poretku vozača sa McLaren Hondom zbilja zvuči nestvarno.

Krenulo je katastrofalno, stravičnom nesrećom u Australiji i propuštanjem utrke u Bahreinu. Prvi bodovi pali su na četvrtoj utrci, odlično 6. mjesto nakon starta s 14. bio je sjajan podvig. U Španjolskoj je stigao i prvi plasman u Q3 za McH što je bio pokazatelj napretka, ali u utrci nije bilo sreće i nije stigao do cilja. Uslijedio je Monako i sjajno 5. mjesto gdje se dobar dio utrke branio od Rosberga i na kraju obranio. Iako je to Monako i Rosberg je imao neke tehničke probleme, odličan je to uspjeh. Uslijedio je loš niz od 4 utrke bez bodova koji je prekinut u Mađarskoj sedmim mjestom. Njemačka nije bila loša, ali nije dobro završila, potrošnja goriva koštala je Alonsa dobrih bodova, krajem utrke je morao "krstariti" stazom pa je završio tek 12.

Za drugi dio sezone može se reći da je prošao jako dobro. U tom je periodu Alonso osvojio bodove u 6 od 9 utrka, a odlično je i što od VN Austrije nije imao nijedno odustajanje. U Belgiji je startao zadnji nakon kvara u kvalifikacijama, ali je onda sjajnim startom i dozom sreće kod crvene zastave kod koje je bio 4. na kraju stigao do odličnog 7. mjesta, što na stazi poput Spa za McH nije bilo očekivano. Italija je očekivano prošla lošije, ali tu je barem uspio odvoziti 22. najbrži krug u karijeri :) Singapur i Malezija su donijeli nova 7. mjesta, u Maleziji pamtimo onaj senzacionalni proboj sa začelja u prvom krugu. Japan je prošao katastrofalno i tamo je ostvario najgori plasman sezone. Srećom, McLarenova forma bila je daleko bolja u SAD-u i tamo je Alonso odvozio meni osobno najbolju utrku sezone. Ujedno mu je i to 5. mjesto najbolji rezultat sezone (kojeg je imao i u Monacu), ali način na koji je došao do njega bio je fenomenalan, u zadnjim krugovima bio sam super uzbuđen. Meksiko nije bio tako dobar, tek 13. mjesto, a Brazil je mogao proći i bolje. Spin kod zadnjeg restarta bacio ga je sa P7 na začelje, ali se na kraju uspio bar malo iskupiti i osvojio je jedan bod. Ovog je vikenda Fernando ponovo bio jako dobar. U kvalifikacijama je briljirao nadmašivši oba Williamsa i 9. mjestom, dok je utrku također odvozio solidno, zamalo je uspio skinuti Massu krajem utrke, tj. bio mu je jako blizu, ali na kraju ipak samo jedan bod.

Sveukupno 54 boda i nestvarno 10. mjesto u poretku vozača - daleko je to sve od onog što Alonso i svi mi njegovi navijači želimo, ali puno bolje zvuči i izgleda od prošle sezone. Pred nama je 2017., sezona velikih promjena i velike nade. Kao i uvijek, nadam se da će Alonso napokon dobiti pobjednički bolid s kojim će moći krenuti u borbu za 3. titulu! Vamos Nando! :fakjea: :kockastazastava:

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Mislim da što se tiče zabave i svega Alonso je kralj 2016. :mrgreen: :klanjam: <3 :thumbs:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
croatic f1 je napisao/la:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zCKz7ZYSp4M[/youtube]
ovo je umjetnost.... :klanjam:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡