Sve ok, ali kakve to veze ima sa Damonom Hillom, o kojem pišemo tamo na naslovnici?
Vezano za Senninu psihu, ne bih ulazio u to. Šta se u njegovoj glavi dešavalo tokom njegove F1 karijere, "to samo `tice znaju".
Što se tiče odnosa Senna-Prost, Bože moj, ima milion verzija, a mene manje-više ne zanima ni jedna od njih. Nisu mi bili nešto dragi ni jedan ni drugi. Meni je prije MSa najdraži vozač bio Nelson (iako nikad nije vozio za Ferrari), a od prve trke u Jordanu (tj. od onih kvalifikacija i onih krug i kusur u Belgiji), rekao sam da će od ovog momka biti nešto. Nakon toga sam se iznenadio kad je prešao u Benetton kod (meni još uvijek dragog) Nelsona. A kako se sve više približavao vrhu (i na kraju osvojio i titule), sve više sam nekako "u sebi" navijao da pređe u Ferrari, što se na kraju i desilo (skoro sam počeo skakati od sreće ispred kioska kad sam u kasno ljeto 1995. odmah nakon što sam kupio Auto Klub ili Auto Blic, ne sjećam se, okrenou nazad na sport i pročitao da MS ide u Ferrari - uvijek sam auto časopise čitao od pozadi, dakle, prvo sport

). E sad, meni MS ima plus nad Sennom jer je došao u kantu od Ferrarija i dizao tu ekipu (zajedno sa Todtom, Brownom, Byrneom) do nivoa da mogu uzeti 5 vozačkih titula u nizu. A slažem se sa ovim što je navedeno u tekstu da je Ayrton htio samo pobjednički bolid (yebesh Prosta, nevezano za njega).
Opet, skrećemo od onoga što je dovelo do ovih postova, a to D.Hill. Taj jednostavno, ne može u istu rečenicu sa MSom, Sennom, Prostom,....
A ovaj tekst ga se ničim ne dotiče osim onim što je navedeno na početku, a to je "činjenica" da je "potkraj sezone 1993." MP4/8 bio bolji od FW15. Eh vidiš, to i ako je istina, to je moglo biti na zadnje 2-3 trke sezone, kad je Williams pospremio obje titule u džep. A i to je diskutabilno.
Međutim, to ne mijenja činjenicu da je D.Hill kroz sve 4 sezone u Williamsu vozio (kad se uzme kroz čitavu sezonu) najbolji / dominantan bolid.
Daj mi nađi osobu koja tvrdi drugačije.
BTW, meni najdraži vozač je MS. Meni najbolji vozač svih vremena je MS. Tako da ove stvari vezane za Sennu možeš pisati nekom drugom, ja sam ti pogrešna adresa da se prepucavaš oko Senne kao sa nekim drugim (npr. @Lady).
Pratim formulu tamo negdje od 1982. - 1983. godine (otprilike). Više je to 1983. Otud moja naklonost Ferrariju (konstruktorski prvaci 1983., najveća i najpoznatija ekipa iz F1, bla, bla, bla.....), ali i Nelsonu (prvak 1983.). Jbga, dječački mozak dopušta sve, pa tako i "drukat" i za Ferrari i za Nelsona (jer su tada bili najbolji). Da sam godinu-dvije mlađi, možda bi navijao za Prosta, a sad bi se možda nervirao "što mi je Mclaren sa Hondom u stanju u kakvom jest".
Dakle, najiskrenije od mene. Živ bio
Edit:
I ja sam gledao tu jednu Mađarsku uživo, prije nego što se dobar dio članstva na forumu uopšte rodio. 1990.
A redovno sam kupovao auto časopise i nedjeljom buljio u TV prateći trke, tako da koliko-toliko mogu pisati i pričati o nekim stvarima iz prošlosti.