F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Glasniju F1
Protiv sam bilokakovg mijenjanja tokom sezone, ali ovo je zanimljivo. Malac koji je dobio Verstappena kada su ljudi ludili za njim :kokice:

Službeno i Benzov "Toro Rosso"
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: No.7
Ferrari1345 je napisao/la:Protiv sam bilokakovg mijenjanja tokom sezone, ali ovo je zanimljivo. Malac koji je dobio Verstappena kada su ljudi ludili za njim :kokice:

Službeno i Benzov "Toro Rosso"
Po svemu pokazanom u dosadašnjoj karijeri i F1 testiranjima i slobodnim treninzima trebao bi lako deklasirati PW. A ova polovica sezone bi mu trebala biti uhodavanje za mjesto u Renaultu 2017 što ukazuje na veliku povezanost Mercedesa i Renaulta gdje je Ocon dosad bio na posudbi kao rezervni vozač.

Renault bi po tome trebao biti B-team Mercedesa a Manor C-team.
A pošto Renault isporučuje motore Red Bullu i Torro Rossu (2017) onda bi oni bili B1 i B2.

Trebao bi Mercedes kupiti dionice Ferrarija pa bi onda svi bili one big happy family. :party:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Sigurno ne postoji spremiji vozač od Ocona za F1. Nažalost, bojim se da je ovo prekasno da bi se pokazala prava borba između njega i Werhlein-a ali će svakako puno više stiskati nego što je to radio Haryanto. Loše za Sauber u svakom slučaju

Daleko je Renault od Mercedesove B2 momčadi, čisto iz razloga što ne dijele apsolutno ništa zajedno ali ako bude zadovoljio vrlo bi vjerovatno mogli uzeti Ocona u redove 2017. Samo Renault trenutno više pati za iskusnijeg i "boljeg" vozača. Baš me zanima dal bi Perez mogao tu skočiti. Njih dvojica bi činili jednu vrlo solidnu postavu za Renault druge godine pogotovo još ako budu uzeli Allisona za tehničkog direktora.

Kako god, jedan vozač Manora bi mogao dobiti promaknuće u bolju momčad druge godine. Ako Perez odleti iz Force Indije, na tom mjestu vidim Werhleina, a ako Renault bude htio Ocona što je izgledno, on bi trebao u Renault
Svakako zanimljiv rasplet nas čeka između ovih Mercedesovih juniora. Trenutno je Werhlein više zaslužio zbog viška utrka ali na žalost njega Renault ima simpatije prema Oconu. Bit će interesantan Manor u nastavku sezonu :kokice:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

JFK
Formula 4
Formula 4
Malo sam se našalio oko B i C momčadi nije to baš tako, naravno, ali veza svakako postoji. Mercedes ovim potezima osigurava budućnost pošto trenutno ima dobru postavu; izgubili su Verstapena (ugrabio ga je Red Bull). Ugrabili su Ocona posuđuju ga Renaultu kao rezervnog, da bi ga prebacili u Manor - jer se ukazala prilika da se utrkuje - da bi se 2017 vratio u Renault kao trkaći, a sve to da bi bio spreman (vjerojatno 2019) za Mercedes kada ističu ugovori Hamiltonu i Rosbergu - jedan vjerojatno otpada (Rosberg?)

A to što će utrpat Werhleina u Force Indiu ukoliko ode Perez, a po svemu sudeći hoće (ako njegovi sponzori dobro plate FI jer je pod ugovorom, a FI primi još extra prihoda od Mercedesa za Werhleina) samo govori koliko je Mercedes povezan s momčadima iz sredine poretka.

BTW Ocon je sigurno već u Renaultu, pitanje je samo tko će biti drugi vozač, svašta je moguće jedino je sigurno da je Palmer OUT. :kokice:

Perez bi mogao u Williams kao i Button, a Bottas u Renault. Massa se vjerojatno povlači.
A gdje će KM nemam pojma, neće valjda opet izvisiti, a dobar se pokazao u Renaultu. Ostaje mu Manor. :facepalm:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Mislim da će K-Mag ponovo izvisiti, ne očekujem da će ga Renault zadržati. Palmer sigurno otpada, već su ga početkom sezone mediji otpisali, čak su govorili da ni do kraja sezone neće opstati. Ocon je sad definitivno na pole positionu za mjesto u Renaultu, oni ga očito žele u svom bolidu i ako se pokaže dobrim u Manoru, on bi trebao dobiti mjesto. Uz njega sigurno zato neće biti ni Magnussen ni Palmer jer su iz Renaulta izjavili da oni žele jednog iskusnog vozača koji će biti pravi vođa ekipe. Ja čak ni Massu ne bih isključio iz te priče, ali najizglednije je po meni da bi to mogao biti Perez. Ima već dosta iskustva, pokazao je jako dobre rezultate u zadnje 3 godine u Force Indiji i čini se da je on najbolja opcija za tog prvog vozača.

U Force Indiji tad očekujem Wehrleina, ranije je testirao za njih i siguran sam da će ga Mercedes prebaciti iz Manora u Force Indiju ako se otvori prilika.

Williams je također zanimljiva momčad u ovogodišnjem silly seasonu, i sami su najavili zanimljivu postavu za 2017. tako da će promjena sigurno biti. Javno su iskazali interes za Buttonom, ali su i rekli da ga neće predugo čekati, no vjerujem da će on ipak doći. Vandoorne će jasno u tom slučaju u McH umjesto njega. Uz Buttona bi mogli vidjeti i nekog rookieja, Alex Lynn iz GP2 prvi je na listi, ali ne bi bilo iznenađujuće da dođe Lance Stroll iz F3. Iako mu je tata bogatun i tako pomaže mu da napreduje u karijeri, Lance je ogroman talent i s obzirom na povezanost s Williamsom, talent i novac koji može donijeti definitivno je kandidat.

Pitanje je onda gdje će Bottas i Massa. Za Massu je najizglednija penzija, ali Bottas je enigma. Ako se moja teorija ostvari, neće imati baš neki izbor, ostat će mu Manor ili Sauber, tako da je on jedini koji se ne uklapa u moju teoriju.

Iako su velike momčadi popunjene, bit će zanimljiv silly season u sredini.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Bottas ako ne bude vozio sljedece sezone, nek se jebu u Williamsu... covjek im je u kanti donio podij i jos brdo extra rezultata, jako je brz vozac, korektan trkac i posjeduje hladnocu koju vecina grida nema, ne radi greske i ne puca pod pritiskom, bice glupo dovoditi Alexa Lynna, nije do koljena Bottasu...
slikaslika

JFK
Formula 4
Formula 4
Bottas je izjavio da ima ponudu od Williamsa i od Renaulta, tako da po tome ovisi o njemu što će odabrati. Izvisit nebi trebao osim ako ne bude neodlučan predugo. A kako pregovara sa Renaultom Williams je pregovarao i sa Buttonom i sa Perezom za svaki slučaj. Čini se da su Massu otpisali, a i da se on pomirio s tim i da ide u penziju. Oko njega se ama baš ništa ne šuška.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Koliko koja staza plaća za F1 utrku:
slika
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Zanimljive cifre. Njemacka samo 15. Negdje sam rocito da austrija placa 25 i da svi osim monze placaju isto ili vise. Odje je dosta Razlicito.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Merc (6)
Ferrari je napisao/la:Koliko koja staza plaća za F1 utrku:
559,5m € . Strava cifra :shock:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Vidi ovih naftaša. Jbte sve po 45-50 miliončića.
Hladno :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Zašto MC 0?
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ciki-F1 je napisao/la:Zašto MC 0?
Jer se tu tradicija u Formuli 1 nekim čudom uzima u obzir :)

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Kako zašto? Pa to je opće poznato da Monako besplatno održava utrke F1 već ohoho godina. :)

Koliko je točna svota, to nikad nećemo znati. Ovo su procijenjene vrijednosti kao i one plaće koje mediji objavljuju. Sinagpur, Abu Dhabi i Bahrain sigurno plaćaju najviše. Jedino mi je sumnjiva ova svota za Austriji. Oni isto placaju dobar dio novca
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
novi motor i kazna sa hamiltona stižu u monzi.
http://www.grandprix247.com/2016/08/22/ ... -at-monza/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
zekohonda je napisao/la:novi motor i kazna sa hamiltona stižu u monzi.
Ako onda Ferrari ne uspije ugrabiti prvi red bar s jednim bolidom mislim da bi se trebali povući za ovu godinu...To im je jedina šansa za pobjedu...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
slika

Po meni najisplativije staze u odnosu na cijenu koju plaćaju bi trebale biti (neračunajući Monako): Italija (sa ogoromnom posjećenošću), Japan, Belgija, Engleska, Španjolska i Kanada. A naj neisplativije Singapur, Azerbejdžan i Malezija. Rusiju (koja je faktički plaćena od Putina), Abu Dhabi i Bahrain (koji su plaćeni od nafrtaša) neću ni računat jer je njima isplativost totalno nebina stavka.. dok god je njihovoj aristrokraciji to zanimljivo gledat u svojim državama, a mecene (koje skaču po sirotinji) to uredno plaćaju.

A ovo oko Italije, to je komedija.. imam dojam da im daju cijenu kao za jedan Monako (0€) da bi opet kukali kako im je skupo i neodrživo. Najbolje da berni njima da kojih 20mil. € (svokom u džep u upravnom odboru Monze) kako bi mogao imat F1 kod njih.. jer oni to ipak 'zaslužuju' .. mafijska posla. :D
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
zekohonda je napisao/la:novi motor i kazna sa hamiltona stižu u monzi.
A u ku..c, ja sam predviđao da će u Belgiji, zato sam mu dao loš plasman u "Puls prvenstvu" na Spa. Sjebo me.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Pa šta ste davali prognoze 20 dana prije trke :prcnjau: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
pa zar ne možete mijenjat progonoze, dok ne počne gp vikend? :?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡