Medicinar je napisao/la:Explorer je napisao/la:Mercedes još uvijek malo prejak :/
Al dobro, zaostatak se još smanjio.
Izgleda da smo svi, ili većina malo preoptimistično predviđali.. ne mogu se približiti Ferrariji Mečki.. :/
Medicinar je napisao/la:KIMI!!!!!
E moj Seb...

Vidiš kako se sve brzo mijenja u utrci, kolika je razlika u gumama, i ono što ti se čini pogrešna odluka može biti izvrsna odluka.
Mercedesi su odradili 1. stint izvrsno i to im je spasilo utrku. Lewis je odradio cijelu utrku za 5 jer da je imalo posustao izgubio bi je u zadnjem krugu zbog problema s kočnicama koji ju (kako je Toto Wolf izjavio) bio rezultat kompromisa sa setup-om kako bi se smanjila potrošnja guma (što je rezultiralo većim zagrijavanjem kočnica).
Sve u svemu Ferrari izgleda impresivno iako je taj stvarni zaostatak još uvijek značajan, nekako uspijevaju pronaći načina Mercedesu zagorčati život (zadnje 3 utrke) jer su na svakoj od njih morali napraviti neki kompromis kako bi Ferrari zadržali iza.
Ovo je jako dobro za nastavak sezone jer nas sigurno očekuje neizvjesna sezona i žestoka bitka do samog kraja.
Nakon utrke oči su mi bile doslovce ovakve

zalijepljene za ekran; prvih par krugova sam odgledao na nogama, a kad sam vidio da na bolid sa br 7 idu medium gume znao sam da se sprema veliki juriš na kraju. Ipak ono što me je naviše dojmilo je u stvari koliko je dobro Kimi išao na tim mediumima i čak sustizao vodeće. U zadnjem stintu nadoknadit +20s je uistinu bilo uzbudljivo za gledat.
Za Vettelove greške što reći

ali događa se. Arrivabene je izjavio da je i za njega bila planirana identična strategija kao i za Kimija, ali je došlo do promjene uslijed velike greške u 1. stintu
Ono što me uvelike veseli je da pored toga što se dobro napreduje na polju razvoja bolida, je da i na strateškom polju je došlo do velikog zaokreta.
Nekako mi se čini da prethodnih sezona - pa čak bih rekao da to seže sve do one slavne Ross Brawn ere - strategije su bile onako prilično konzervativne, za razliku od ove godine kada se za strategiju gledaju i najsitniji detalji, a postoji i odlučnost i sigurnost za odabir iste.
Ferrari je od prošlogodišnjeg razočaranja postao jako lijepa priča u tolikoj mjeri da je i onima koji (u osnovi) i ne navijaju za njih jako vesele njihovi rezultati.
Grande Kimi