VN BAHREINA (17.-19. travnja)

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Lady
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Komparacija - Hamilton vs Vettel

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_OgekiXZzTM[/youtube]
slika

Lady
GP3
GP3
Vettel: splitting Mercedes duo is ā€œa great successā€
The heat is on again

Vettel won from P2 at Sepang, which was the last rear-limited track that F1 visited in warm-weather conditions, but refused to get carried away with talk of winning again tomorrow.

"Let's not forget it's race four, and we're very happy with where we are," he added. "Very happy with how competitive we are. We go step by step and will try to do our best race possible tomorrow. If that means we put some big pressure on them, why not?

"For sure, if there is a chance to fight one or both of them, we have to go for it."
I
Raikkonen disappointed with P4

Vettel's teammate Kimi Raikkonen was less happy with his performance, however, and believed he could have got more out of his Ferrari.

"It was OK," said Raikkonen of his lap. "But I could have pushed a bit harder probably, there was more grip than I expected, but we'll try and do the maximum tomorrow, get a good start and take it from there."
.....................................

Kimi nikako ne može složit jedan super krug u q3. Danas je bez problema mogao bit barem treći kad je već toliko Rosberg podbacio.....
slika

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Gladam ovu analizu Ham/Vet i nemogu a da ne pomislin koji bi to vatromet od kvalifikacija bija da voze za isti tim.

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Valjda je sada svima jasno da je Vettel vozačina samo takva. U kvalifikacijama bolji od Kimija ali u trci su podjednaki.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
mzf1 je napisao/la:Gladam ovu analizu Ham/Vet i nemogu a da ne pomislin koji bi to vatromet od kvalifikacija bija da voze za isti tim.
Vjerojatno bi se i na kvalifikacijama sudarali :P

Druže mika pa gdje si, nema te ko 100€ :)
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Propustio kvalifikacije,ako netko zna molio bih podatak kako stoje prva cetvorica sa iskoristenim gumama.
Timski igrac

Lady
GP3
GP3
NaŔla sam ovaj članak i u najmanju ruku je vrlo interesantan.....
Pročitajte ga i recite Ŕta mislite o ovome:
Rosberg adopts the Mercedes go-slow policy

The race last week in China should have brought fear into the hearts of every Formula One fan who hopes to see competitive on track racing in the first half of this season.

Having a lightning one-lap pace advantage over Ferrari, the two Mercedes drivers established themselves on the front row of the grid in Sepang. Yet when the lights went out on Sunday, we saw a very different Mercedes.

In fear of Ferrari’s superior tyre management capabilities, Lewis and Nico were instructed to trundle around the circuit at about a second a lap slower than they were in fact capable of doing.

This nullified the Ferrari tyre degradation advantage, as the Mercedes pair were able to run much longer stints on the soft tyre due to their snail-like pace.

This also nullifies the likelihood of seeing a proper race between Nico and Lewis, as Mercedes goal is to deliver a 1-2 which meant both drivers had to extend their option tyre runs by not engaging in battle with each other.

With Lewis dominant in qualifying, this creates a problem for Rosberg this year. In 2014, the Mercedes pair were able to run split strategies – one adopting a tyre strategy which was theoretically slower but created a race between the two silver arrow protagonists.

Mercedes no longer have this advantage, so when the quickest way to the chequered flag is clear-cut – this year both cars will be forced to run the quickest strategy to defend against the Ferrari’s.

Today in Q2 we saw an interesting development. Those predisposed to the idea that Lewis is now über dominant and Rosberg is crushed, failed to spot that Nico had decided he would save the tyre he was to start the race on and trundle around setting a time good enough to make it into Q1, however this time was a whole 1.1 seconds slower than his team-mate.

Rosberg has been no further back than around 0.3 seconds in qualifying to Hamilton this year, so clearly this gap should have set the cat amongst the pigeons.

This tyre saving exercise in qualifying will give Rosberg a significant advantage in terms of tyre durability and longevity during the first stint of the race tomorrow.

Whether Nico planned to slot in third behind Vettel on the grid, is more difficult to argue. However, he now has the advantage of not having to play rear gunner for Hamilton.

Should Vettel and Hamilton go at it hammer and tongues from the off tomorrow, it could be the Nico and Kimi play a long game, to see if by reducing their tyre wear they can get the jump later in the race on their team mates.

So Nico has adopted the Mercedes go-slow policy they deployed in China, though it is likely this was for his own personal battle with Hamilton and not a team instruction.

Lauda was displeased with the german following the race.ā€œWe had the pressure from Vettel, and it’s a pity that Nico couldn’t get him, from a Mercedes a point of view.ā€

LINK
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
JFK je napisao/la:
Iceman je napisao/la:@JFK - ma ne kladim se ni ja, ovo je za predictor.

Ma svi imate pravo! :thumbs:
Ako nije lova u pitanju onda srcem igraj jer tako kad dobijeÅ” sreća je dvostruka! :jupije:

Na kraju sam i igrao srcem. Vidjet ćemo. :P

Inače zadovoljan sam kvalifikacijama. Ferrari se nalazi tamo gdje i pripada. StraÅ”an je ovo napredak, ovo izgleda obećavajuće.
Relativno sam zadovoljan Kimijevim kvalifikacijama, iako vjerujem da može bolje. Mora bolje.
Iako znam da se bore protiv ozbiljno jakog protivnika, sve osim dva postolja za Ferrari mi je razočaranje.

@Lady - mislim da je i Allison u svojim komentarima tokom vikenda u Kini spomenuo kako znaju da Mercedes ima brzinu za kvalifikacije, ali također zna da moraju engine detuned u nedjelju.

Problem za Mercedes je to Ŕto ne voze na Bridgestone gumama. Da voze mislim da njihova dominacija ne bi bila upitna. Tako da..... Nerado to govorim ali mislim da je Pirelli opet odigrao svoju ulogu. Mislim ovako ispada da Mercedes ima presnažan bolid za gume na kojima voze.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Tedov notebook:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FYJS6LD1o-I[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ove talijanke nisu normalne.... :cice: :mrgreen:
--------------------------------------------------------

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I681m69Pi4M[/youtube]

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Nisan baŔ uspija pratiti, znate li kako prvih četvero stoji s novim i koriŔtenim gumama za utrku..Koliko san shvatija u Teds Notebooku Hamilton je sve setove koristija a Vettel i Rosberg imaju jedan novi set softica, ispravite me ako griŔim.

dakako
Formula 4
Formula 4
mzf1 je napisao/la:Nisan baŔ uspija pratiti, znate li kako prvih četvero stoji s novim i koriŔtenim gumama za utrku..Koliko san shvatija u Teds Notebooku Hamilton je sve setove koristija a Vettel i Rosberg imaju jedan novi set softica, ispravite me ako griŔim.
I ja sam sinoc to pitao,nema odgovora,a sam nisam nista konkretno nasao.Jedino sta sam procitao je slicno ovome sta si i ti napisao,ali za Kimia nikakav podatak.
Timski igrac

Iceman
Formula 1
Formula 1
Koliko sam ja shvatio Mercedesi su sačuvali jedan set soft guma

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma Rosberg se samo izmotava.. nije niÅ”ta viÅ”e guma sačuvao nego Hamilton, a kamoli Vettel. Sve stintove i vožnje na određenim komponentama su imali jednake. Evo i na kraju Q2:

[ link do slike ]

Jedino je Vettel uspio sačuvati skroz nove bijele.

btw.. ona Rosbergova izjava nema baÅ” nikakvog smisla.
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 19.04.2015., 12:01, ukupno mijenjano 3 puta.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Hatt je informator i po

Sent from my iPhone using Tapatalk

dakako
Formula 4
Formula 4
hvala kolega hattrick
Timski igrac

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
slika

HamiltonVsRosberg (proslogodisnji i ovogodiŔnji pole)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GXqo4zWFRVo[/youtube]

SavrŔeno posložena piramida : https://twitter.com/F1/status/589316460628955136 Manje od 5 sati...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Hvala hatt :thumbs:

Ne znam za ostale prenose, ja sam sluÅ”ao McNisha i Allena na BBC-ju juče i istaknuli su da je Rosberg bolje sačuvao gume iz Q2 na kojim će startati, bio je sekundu i neÅ”to iza Lewisa i izgleda da je odradio dobar posao, proÅ”ao sigurno dalje u Q3 a obezbijedio sebi 2-3 kruga viÅ”e u prvom stintu...
Obrigado Felipe

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Meni se čini da slijede nekakav uobičajeni "uzorak" skoro za svake kvalifikacije, i vrlo je slično (bar za ove top momčadi).
U Q1 izađu jedan krug na mediumima i jedan na softu (to su nove gume naravno) Zatim u Q2 izađu samo pred kraj na novom softu. U Q3 prvo naprave jedan krug na koriÅ”tenom softu iz Q1 i taj krug bude dosta sporiji, a za kraj (kad je staza i najbolja) odrade brzi krug na novom softu kojeg dobiju samo za Q3 i koji se ne vozi na utrci.
Dali su gume nove ili koriŔtene vidi se iz vremena koje vozači postave; isto tako ponekad Ted Krawitz dojavi iz boksa koje gume se koriste u tom krugu. :mrgreen:
U utrci od 1-10 mjesta startaju na softu koji su koristili u Q2 jer tako moraju. Tako im svima u biti ostane jedan novi soft za utrku, na jednom softu iz Q2 moraju startat, i ostanu im 2 seta novih mediuma. Idealno za bilo koju od strategija.

Mislim da su svi koristili ovu shemu, jedino za Ricciarda nisam siguran, čini mi se da je on ostao bez novog softa tj da je u Q3 vozio 2x nove gume.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔