Iceman je napisao/la:https://twitter.com/FansOfSebVettel/status/584398731262365696
To sad nekako i ja mislim. "Svi" nešto govore kako će od sljedeće utrke sve biti po starom, što naravno ne znači da možda Mercedes neće završiti 1-2, ali sada sam mišljenja da će Ferrari redovito dahtati za vratom Mercedesu. Ma zajednička fotka Rosberga i Hamiltona sve govori. Maksimalno ozbiljno su shvatili udarac pod rebra.
Dahtati za vrat! Upravo to!
Psihološki su u velikoj prednosti. Mercedes si je sam nametno "pobjede pod svaku cijenu" i sad polako vlada panika u njihovim redovima. Za Kinu su najavili aero update, a iz konteksta se može izvući da su ih ishitrili tj. nisu bili planirani za Kinu jer su mislili da imaju veću tampon zonu.
Ako je sudeći samo po temperaturi Mercedes će se vratiti u Kini, ali iza dolazi Bahrein koji bi opet mogao ići na ruku Ferrariju. Ali nije sve u tome....Ferrari je jako blizu.
Kimi ima slično mišljenje:
http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/126 ... conditions
Ono što bi trebalo Ferrariju također ići na ruku je da je u Australiji Pirelli imao konzervativan pristup odabiru guma što nije bio slučaj za Maleziju, a izjavili su da nadalje neće više biti konzervativni što bi trebalo značiti da ćemo gledati utrke sa više ulazaka u boks a da će utrke sa 1 ulaskom biti manje vjerojatne.
Ovo bi trebalo ići na ruku Ferrariju što bi ga redovitije dovodilo u situaciju da strateški odradi boks manje od Mercedesa što povećava šanse za najvišom stepenicom na postolju.
Bit cijele filozofije tj. ono što je Arrivabene postavio za cilj je skromne dvije pobjede, ne stvarajući presing nikome u ekipi. I nakon Malezije i dalje ostaje pri tom cilju znajući da je razlika nekih 0,3s do Mercedesa, upravo iz psiholoških razloga.
Dahtati za vrat je najbolje što se može (bar u ovoj fazi prvenstva) i iskoristiti svaku priliku da se Mercedesu otkine što više bodova, bilo da se radi o stazi/uvjetima koji im više odgovaraju, bilo da se radi o greški vozača/momčadi bilo da se radi o tehničkom problemu (a Mercedes ih je imao).
Ferrari ne smije raditi greške, strategija je jako bitna u svemu tome, kvalifikacije jednostavno moraju završiti u 1. ili 2. redu kako bi se izbjegli nepotrebni incidenti u 1. krugu.
Zanimljiva mi je bila izjava Allisona da nije osmislio niti jedan jedini dio ovog bolida i da su za to zaslužni svi ostali koji su radili na projektu.
Istina da jedan čovjek ne može sam dizajnirat F1 bolid, ali me nitko ne može uvjeriti (pa ni on sam) da je njegova uloga u čitavom konceptu ogromna i da je dao smjernice (cijeloj ekipi) i posložio sve "kockice" baš kako treba.
Izjavom je samo skinuo fokus sa sebe i prebacio ga na cijelu ekipu.
Kažu da slika vrijedi 1000 riječi, a ja sam iz njegovog osmjeha i stava nakon pobjede isčitao PONOS!