Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/582413007520665601 slika
:trep:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Oooooo kako je to bio dobar osjećaj! Prije cca 5 godina bih skakao od sreće po sobi, a ova puta su se skoro zacaklile oći :trep: . Nezz.... valjda sam malo omekšao!?!?! :mrgreen: Ili sam toliko dugo čekao ovu pobjedu (ovu pobjedu koja je ostvarena bez tuđih problema, ovu pobjedu koja je ostvarena u kompetitivnom bolidu! ) da nisam bio ni svjestan da se ona stvarno dogodila.
Nezz.... kako ste vi Vettelovci doživjeli ovu pobjedu, ali onaj tko navija za Ferrari doživljava je na jedan vrlo specifičan način. Nadam se da ste jučer barem malo shvatili što znači ova pobjeda za Ferrari, za navijače, za F1.

Ovo je jedna druga momčad, momčad koja se osjeća puno bolje u vlastitoj koži. Oni su toliko samouvjereni da sam zadnja dva-tri tjedna pomislio: O ne, opet ista retorika. Doduše nisu obećavali, ali su govorili o nekom napretku, govorili su o tome kako su puno bliže Mercedesu, Mercedesu koji treba dominirati još najmanje dvije sezone.

Stvarno nestvarno izgleda ova pobjeda! Stvarno nestvarno izgleda Kimijev povratak sa zadnje pozicije ne četvrto mjesto. Stvarno nestvarno izgleda odlična suradnja Kimi-Vettel, Kimi- Vettel-inžinjeri, Kimi-Vettel-Arrivabene, Kimi-Vettel-Allison. Stvarno su svi zaslužni da ova momčad izgleda samouvjereno, odlučno, pozitivno, vedrog duha, pobjednički.

Arrivabene je stvarno poseban lik. Nema takvog boss-a na gridu. Gledajući ove njegove izjave nakon utrke, čovjek bi pomislio da se opet radi o nekom ludom talijanu, šarlatanu, ali ne gospodo, on je samo mediteranska verzija uštogljenih britansko-austrijskih bossova. On uletava pred kameru usred live prijenosa, on grli svog vozača, on nasmijava voditelje, najavljuje novu tetovažu, ali ono što je još bitnije stavlja male ljude pored sebe, grli i hvali mehaničare koji stoje pored njega. Odlika pravog boss-a. :thumbs: https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/582180295513915392

Allison je za mene svjetlo na kraju tunela. Mislim da ova slika sve govori....

[ link do slike ]

Kimi-Vettel - vozački par kakav je Ferrariju trebao. Vettel je odvrnuo pipu, sad čekam Kimija. Nadam se da će napokon imati čisti vikend za 2 tjedna. Onaj tko je vidio izjavu Kimija nakon utrke, nadam se da je shvatio prema govoru tijela i prema glasu koliko mu je teško što nije na postolju ili što se nije borio za pobjedu. Takvog Kimija se rijetko viđa, i drago mi je da je bio takav, to samo pokazuje da mu je stalo.
[ link do slike ]

Odlično je krenula sezona. Nezz.... kroz sve ove sezone očekivanja su mi se toliko spustila da mi je ova pobjeda zadovoljila apetite sljedećih pa mjeseci.

Forza Ferrari!!!!!!!!!! :crvenazastava:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o[/youtube]

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la: Arrivabene je stvarno poseban lik. Nema takvog boss-a na gridu. Gledajući ove njegove izjave nakon utrke, čovjek bi pomislio da se opet radi o nekom ludom talijanu, šarlatanu, ali ne gospodo, on je samo mediteranska verzija uštogljenih britansko-austrijskih bossova. On uletava pred kameru usred live prijenosa, on grli svog vozača, on nasmijava voditelje, najavljuje novu tetovažu, ali ono što je još bitnije stavlja male ljude pored sebe, grli i hvali mehaničare koji stoje pored njega. Odlika pravog boss-a. :thumbs:
Understandably, Ferrari boss Maurizio Arrivabene focused on the importance of Vettel’s breakthrough victory after the Malaysian grand prix.
But after speaking to reporters late on Sunday, the Italian remembered: “One more thing, and it’s important to me that you write it.
“Kimi has shown with his great comeback what a fabulous driver he is,” Arrivabene is quoted by Speed Week.
“I cannot imagine a finer driving pairing.”

http://thisisf1.com/2015/03/30/ferrari- ... -comeback/

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Čim je Vettel ušao u cilj kamera je prikazala pit wall Ferrarija, dok je većina skidala slušalice Maurizio hladan, gleda u ekran i u izlazak izposljednjeg zavoja i dočekuje Kimija da završi utrku, Zatim odmah upita dal ima dobrovoljaca za podij, te na kraju fanatično pjeva himnu. To je falilo Ferrariju prošlih godina, organiziranost.

Inače Inaki Rueda novopridošli Ferrarijevac po meni ima velike zasluge u ovoj pobjedi.
No gidra, no party.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Iceman je napisao/la: Nezz.... kako ste vi Vettelovci doživjeli ovu pobjedu, ali onaj tko navija za Ferrari doživljava je na jedan vrlo specifičan način. Nadam se da ste jučer barem malo shvatili što znači ova pobjeda za Ferrari, za navijače, za F1.
Ja samo mogu reći da sam tu pobjedu doživjela posve drugačije, nego sve s Red Bullom. Ne znam, možda zato jer je to Ferrari, Vettel nije dugo pobijedio i to mu je bio san pa je to možda prešlo i na nas navijače. Ne znam kad se tko toliko veselio pobijedi kao Ferrari i Seb jučer. Allison je bio sretan kao dijete na Božić, malo je falilo da i on ne zaplače :mrgreen: Arrivabene je gospodin i pol, jučer je onog Diega furao sa sobom na svaki televizijski intervju :D . Stalno se naglašava zasluga cijele ekipe i ovako po meni treba izgledati ekipa Ferrarijevog renomea. Eto, nisu Kimi i Seb zaboravili voziti, ovakva čuda su moguća ako sve štima u ekipi i ako se vozači dobro osjećaju u bolidu. :thumbs:
They see me strollin', they hatin' :cool:

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Mislim da je divno biti sada navijač Ferraria, nakon svega što smo prošli, konačno malo i osmjeha kao što kaže kolega Ice, skoro i suza. Prvo Vettel a onda i Valentino Rossi. Nisam baš neki ljubitelj 'talijana' ali ove volim :mrgreen:

[ link do slike ]

Novi PU
[ link do slike ]

@Scarbs
Ferrari have very inclined radiators. This makes it hard to turn the airflow in the duct through the radiator core and then turn back out the sidepods. So Ferrari's duct has a series of louvers to turn the airflow. Then a carbon panel on top of the rad has even more louvers. Allison told me it reduces duct and sidepod outlet size, improves cooling efficiency, cuts air separation on the back face of the rad. Adding it's worth quite a bit of lap time. The set up is new and unique to the the Ferrari and was on the car in Melbourne. I explained this in Autosport at the time.

slika

The new fuel pressure monitoring system will be introduced/implemented in China.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Iceman je napisao/la:... ali onaj tko navija za Ferrari doživljava je na jedan vrlo specifičan način. Nadam se da ste jučer barem malo shvatili što znači ova pobjeda za Ferrari, za navijače, za F1.
Moram priznati da sam se na trenutak sjetio Spa 2009. i Kimijeve pobjede koja je stigla potpuno neočekivano. Spa, Ferrari i Kimi - to je bilo nešto posebno, upravo kao što je i ova Vettelova pobjeda.

JFK
Formula 4
Formula 4
Clark je napisao/la:
Iceman je napisao/la:... ali onaj tko navija za Ferrari doživljava je na jedan vrlo specifičan način. Nadam se da ste jučer barem malo shvatili što znači ova pobjeda za Ferrari, za navijače, za F1.
Moram priznati da sam se na trenutak sjetio Spa 2009. i Kimijeve pobjede koja je stigla potpuno neočekivano. Spa, Ferrari i Kimi - to je bilo nešto posebno, upravo kao što je i ova Vettelova pobjeda.
Neočekivano je, ali u potpuno drugim okolnostima Kimi je tada vozio kantu od bolida - ako se ne varam tada su bili 4. momčad na gridu. Praktički je bio na izlaznim vratima, već je Alonso debelo kucao, momčad ni blizu nije bila ovako ujedinjena kao sada. Ali veselje je bilo veliko :jupije:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
https://twitter.com/FansOfSebVettel/status/582829708439498752 https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/582833598300033024 https://twitter.com/FansOfSebVettel/status/582832254054887424 "Večeras pijanka!" :mrgreen: :pivo:

slika
"Veni, vidi, Vettel!" :D
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/582822272613949440

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
hattrick je napisao/la: https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/582822272613949440
Koliko san svatija to je razlog i slabe potrošnje guma, na Ferrariju ove godine.

JFK
Formula 4
Formula 4
Dio komentara jednog od članova - link: http://www.jamesallenonf1.com/2015/03/f ... challenge/

By sticking with Allison’s development strategy, Mattiacci secured the current development direction which has lead to comparative advantages in mechanical grip and tire management, as well as ‘clearing’ house of the Domenicalli-era characters.
In expulsing Alonso, Mattiacci also brought Vettel, who I would like to note again the ridiculous reports of his ‘has-been’ status chorus over last year; the arrival of Vettel was likely important to the current Ferrari form.
But it was the Raikonnen-Allison teaming that was the basis of the current Ferrari design, and to that we can attribute many key improvements.

Potpis na boldano.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
JFK je napisao/la: Neočekivano je, ali u potpuno drugim okolnostima Kimi je tada vozio kantu od bolida - ako se ne varam tada su bili 4. momčad na gridu. Praktički je bio na izlaznim vratima, već je Alonso debelo kucao, momčad ni blizu nije bila ovako ujedinjena kao sada. Ali veselje je bilo veliko :jupije:
Naravno, okolnosti su nažalost zaista bile skroz druge. Loša atmosfera u momčadi, loš bolid, Massina nesreća... Grozno razdoblje.
Ali je, kao što si napisao, veselje nakon pobjede bilo veliko.

Jedan članak s di Montezemolovim reakcijama na Ferrarijevu pobjedu.
LINK

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
evo ga, kao što sam obećao.. no bez playera:

2015 Malaysia - Post-Race: Top 3

..pa si vrtite taj trenutak <3
Dijelim taj osjećaj sa Brumicom! Bez obzira što sam već doživio ushićenje Vettelovih pobijeda ova zadnja je bila nešto posebno. Svaki put kad pogledam obuzmu me isti osjećaji.

BBC Post-Race: James Allison

Ferrari's Revolution

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w6x4fZghMJ4[/youtube]

slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ferrari planira donesti tri puta kroz sezonu veću nadogradnju svojeg agregata.. i to svaki put kad bude imao redovni termin promjene agregata za oba vozača. Pošto su planirane za ovu sezonu četri agregata, dok nije došlo do promjene na pet, to znači da su sa jednom počeli, dok će sa svakom ostalom prije planiranom dozvoljenom promjenom koristiti tokene kako bi unaprijedili postojeći PU. Ova utrka u Maleziji pokazala je kako Ferrarijev agregat za sada može biti dovoljno pouzdan u ekstremnim uvjetima, što bi ako se tako nastavi trebalo sve proći po špranci. Znači sljedeću prvu veću nadogradnju možemo očekivati već po dolasku u Europu, u Barceloni.. dok će sljedeće dvije biti u sličnim intervalima kroz sezonu.

Kod: Označi sve

In Maranello have preferred not to take risks on the reliability of the engine: the 059/4 will still have 10 tokens development to play during the season, while in Brixworth Germans have dared more (25 and they are required only 7) looking performance.

The Ferrari adopts both front and rear suspensions pull rod: an established scheme in Maranello and transferred from one machine to another. 
Rory has "discovered" an anomaly in the roll center of the F14 T, so the front was "undriveable" for Kimi Raikkonen and the rear had no traction, so the rear tires wore out after a few laps.

James Allison, dt Horse, has been able to play in Maranello the characteristic that in 2013 had allowed the Lotus, with Kimi Raikkonen at the wheel, to be competitive in the race with a perfect management of the Pirelli tires with a considerable reduction degradation than the direct competition.

In late summer was called the consultant Rory Byrne, designer of Rosse that dominated F1 Schumacher era, he attended a meeting on the development of the 666, the acronym of project what later became the SF15-T and has heard the frame builders complain of chronic defects of T F14, a car insensitive to any adjustment or modification.
Pat Fry and Nicholas Tombazis had penalized the engine choices (which then paid the chief of engineers, Luca Marmorini) to exaggerate some choices of frame that should have promoted the aerodynamics ...
Simone Resta, however, had begun to put everything in its place, promoting a just distribution of weight, but it was an intuition of Byrne to start the revolution.

[b]6. A continuous evolution come in three steps[/b]
The idea of Ferrari is not satisfied with the current position and introducing gradual changes in the engine, squeezing the 10 remaining tokens or credits them for use this year of the 32 available. In this sense, have three Mercedes and two behind Renault, far from their current performance. The idea is to specify three upgrades, each engine change each pilot.
IZVOR 'Mutacija Ferrarija'

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
:rofl: :rofl: :rofl:
https://twitter.com/miezicat1/status/583315253498384384 __________

Super stvar:

http://socialsf.ferrari.com/current

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[ link do slike ]

Updejti koji su okrenuli stvari naopačke ¿¿¿

Piola:
"Allison and Resta have turned the page throwing the revolutionary, but not very effective, solution of the oil tank placement inside the gearbox that affected the entire 204 project. Deciding to switch back to the classic solution between engine & chassis. "Result? A longer wheelbase of about 5-6 cm to exploit even better aerodynamics at the rear. At Maranello have studied the issues of the F14T and tried to overcome the weaknesses identified in the various sectors. Starting from the PU, which still has the arrangement turbine-compressor-MGU-H, increasing the size of the 1st 2 elements. Exhausts have not followed the scheme introduced by Mercedes, but were made in order to have a fair compromise between power delivery from the ICE and heat supply to the MGU-H. Also improved combustion. The cooling system has been totally revolutionized. Kept the pull-rod suspension, exploited to the maximum the advantages of lowering the CoG. This solution has also been optimized aerodynamically, with a narrow lower wishbone, became a further wide airfoil that works in synergy with the front wing. The brake calipers are almost horizontally, always to lower the CoG. The warm air of the brakes is blown to the outside by the blowing wheel nuts, introduced, but never exploited, last year. Last but not least, the great work done on the suspension to avoid the inaccuracy of the front while cornering. Eliminating traction problems related to the rear suspension. Result: on a track particularly severe for tire wear like Sepang , Ferrari found a balance between aerodynamic and suspensions significantly better than that of rivals."

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Zanimljivost

Navodno sve više vozača na gridu smatra da je u biti Ferrari jača mašina i koncept od Mercedesa.. prema AMUS-ovim tvrdnjama. <3 :trep:

AMUS reports that some (not specified) drivers believe the Ferrari PU is already more powerfull than the Mercedes:

"A third point not mentioned by the English. It looks like that Ferrari with the engine can risk more than Mercedes. More and more drivers in the field are of the opinion that the Ferrari V6 turbo actually has more power."

Izvor: http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 11392.html

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Hm.... još bih bio suzdržan oko nekih zaključaka, ali što nije indikativno to da je Wolff rekao kako moraju vidjeti hoće li napraviti neke upgradeove već na drugom PU?
Ma totalnoj sam pozitivi što se tiče Ferrarija. Imam osjećaj da je Malezija bila početak nečega. :mrgreen: Ferrari je otvorio karte, bacio rukavice, kako god, a zajednička fotka Rosberga i Hamiltona puno govori o trenutnoj situaciji u Mercedesu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
slika
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/584098698025635840 _________________
https://twitter.com/RoboCoP_G/status/584109265708838912

hattrick
Formula 1