F1PULS PRVENSTVO 2016.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
[ link do slike ]

Dragi moji, obzirom da na par strana već igramo raznorazne igrice vezane uz F1, zašto ne bismo pokrenuli i jednu našu? :) Po uzoru na forum.hr i jednu moju ideju koja je trebala zaživjeti na GP1 par godina unatrag - sastavio sam set pravila za F1puls prvenstvo 2016.

Ako vidimo da ima dovoljno zainteresiranih - prvenstvo ćemo pokrenuti, a ako interesa ne bude - nikom ništa. :mrgreen:

Molim da pročitate o čemu se radi u postu ispod ovog i ako želite igrati - ostavite poruku u ovoj temi da ćete sudjelovati. Naravno, sva dodatna pitanja su dobrodošla, ako kojim slučajem nešto nije jasno oko pravilnika.

:zelenazastava:

Popis ekipa i igrača

Cavallino Rampante
  • #36 Frantic
  • #3 f1zd
The Red Devils
  • #99 Perica9
  • #6 F1zaljubljenik0211
Young Force
  • #19 Felipe
  • #50 croatic f1
Magnum-Finlandia ICE Racing
  • #23 Ferrari
  • #57 Ferrari Maniac
101%
  • #7 Explorer
  • #94 Ferrari1345
ZinniaUnicorns
  • #46 senna66
  • #66 MrDoomroom
One Formula to Rule Them All
  • #76 josip123
  • #5 Vettel-Ferrari
Schweppes Racing Team
  • #16 avetma
  • #13 lukavz
Black Falcon
  • #44 alonso5
  • #12 Lady
Ivan Grozni
  • #33 srle
  • #8 Ptak
Dva prognozera
  • #97 Majki2111
  • #62 raca
BvS
  • #91 Blackhawk
  • #15 Slavenowsky
Dva samuraja
  • #21 AlOnSoF14
  • #14 Matek14
Santander
  • #24 enzo1950
  • #31 JTrulli11

#88 | Ciki-F1
mclarenhonda
4 | mzf1
mrbenation
#11 | senja
#95 | cenki95

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
1. Tko može sudjelovati u prvenstvu?

a) U F1puls prvenstvu može sudjelovati svaki registrirani član portala.
b) Dozvoljeno je imati samo jedan natjecateljski profil. Svi dupli profili/klonovi bit će izbrisani, a natjecatelj više neće moći sudjelovati.

2. Što je to F1puls prvenstvo?

F1puls prvenstvo je natjecanje koje se odvija paralelno sa sezonom Formule 1. Svaki igrač za svaku nadolazeću utrku napiše svoju prognozu rezultata, te voditelj natjecanja nakon utrke izračuna stečene bodove.

3. Kako se postavlja prognoza?

a) Prognozira se konačan poredak, dakle sve pozicije i eventualna odustajanja. Uz tu osnovnu prognozu postoje dvije dodatne kategorije: prognoza tko će osvojiti pole position, te prognoza tko će ostvariti najbrži krug utrke.

b) Svaki natjecatelj dužan je poslati kompletnu prognozu jasno napisanu. Ništa se ne podrazumijeva i molim da se sve pozicije + neostvareni plasmani + pole position + najbrži krug jasno napišu.

c) Svako nejasno ili nepotpuno slanje prognoze neće dobiti bodove za tu rundu. Prezimena vozača neka budu jasno napisana, bez nadimaka, skraćenica ili bilo čega što se može smatrati dvosmisleno.

4. Kada poslati prognozu?

Prognoza će biti valjana ako je poslana do početka trećeg slobodnog treninga. Forumski zapisi pokazat će točno vrijeme pisanja poruke i to će biti dovoljan dokaz za procjenu je li prognoza poslana na vrijeme.

5. Kako se boduju prognoze?

Boduje se po grupama:

Grupa 1-3 5 bodova + 1
Grupa 4-10 3 boda + 1
Grupa 11-22 1 bod + 3
Vozači bez ostvarenog plasmana 3 boda

Pole position 4 boda
Najbrži krug 4 boda

Znači, ako natjecatelj stavi Ricciarda na prvo mjesto u prognozi, a Ricciardo u cilju bude treći - taj natjecatelj će za Ricciarda dobiti 5 bodova jer je pogodio grupu, ali neće dobiti onaj +1 bod jer nije pogodio točnu poziciju.

Drugi primjer, ako natjecatelj stavio Wehrleina na 16. poziciju, a Wehrlein u cilju završi baš na toj poziciji - natjecatelj će dobiti 1 bod jer je pogodio u kojoj će grupi završiti Wehrlein, ali će isto tako dobiti 3 dodatna boda jer je pogodio točnu poziciju.

6. Što s tim bodovima?

Kad voditelj natjecanja izračuna za sve natjecatelje koliko imaju bodova, onda će ih poredati i svakom plasmanu pridružiti njegov konačan broj glavnih bodova.

Najbolji prognozer u tom kolu dobit će 25 bodova, drugoplasirani će imati 18, trećeplasirani 15 i tako dalje (12, 10, 8, 6, 4, 2, 1).

7. Što ako netko ima isti broj bodova?

Ako su u jednom kolu dva natjecatelja za svoje prognoze dobile isti broj bodova - onda će bolji plasman imati onaj tko je pogodio više točnih pozicija. Ako su i onda jednaki - bolji plasman imat će onaj tko je svoju prognozu poslao prije, odnosno čija je prognoza izlistana na forumu iznad ove druge.

8. Prepisivanje tuđih prognoza

Prepisivanje nije dozvoljeno i ako se pokaže da dva natjecatelja imaju identičnu ili vrlo sličnu prognozu (izuzev pole position vremena) - onaj koji je poslao prognozu kasnije bit će diskvalificiran iz te runde.

Višestruko prepisivanje u nekoliko kola dovest će do diskvalifikacije natjecatelja iz cijelog natjecanja.

9. Po čemu se gledaju rezultati?

Voditelj natjecanja će rezultate obračunati po preliminarnom poretku FIA-e na kraju utrke, odnosno po prvom .pdf dokumentu kojeg FIA objavi. Bilo kakve naknadne kazne ili promjene pozicija neće biti uvažene.

Isto tako, Pole position predviđanje se računa prema tome tko je bio najbrži na kraju kvalifikacija. Znači, naknadne kazne zbog promjene mjenjača ili slično neće biti uzete u obzir.

10. Dodatak

Natjecanje se održava u dobrom duhu, pa će se na isti način rješavati svi potencijalni sporovi i nedoumice. Lovci u mutnom će biti kažnjeni za iskorištavanje mogućih rupa u ovom pravilniku ako je to očigledno i jasno ostalim natjecateljima.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
#join :mrgreen:

Imao sam i ja sličnu ideju za kladionicu, ali smatrao sam da bi nam samo smetala i oduzimala vrijeme jer imamo EDGE predictor. Fin projekt Ante, nadam se da će zaživjeti. :D
Obrigado Felipe

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
sudjelovat ću :jupije:
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
I'm in :)

Ovo za pole position vrijeme je odlično, pa da vidim koliko sam loš :mrgreen:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ante, šta je sa ovim PP vremenom?
Je li 10 bodova samo ako "pogodiš" PP vrijeme ili ima neka "skala" bodova od 10 pa niže u zavisnosti koliko je ko fulao od PP vremena? Ili nešto slično....
A šta misliš da jednostavno izbaciš PP vrijeme??
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ne, PP vrijeme je jedna "hail mary" prognoza. To je suludo i pogađati osim možda u zadnjim rundama ako bude gusto u natjecanju jer je 10 bodova puno i moglo bi nekog izvuć iz mrtvih ako ubode pravo vrijeme.

I nema gradacije, samo 10 bodova za identično točno vrijeme. :)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Za identično točno vrijeme, ne znam baš bi li to itko pogodio. Možda da staviš malo odstupanje, ovako ubija čar.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ante zbilja misliš da netko od nas ima toliko sreće da pogodi uz šanse, recimo 1/1000 ili 2000? Sumnjam, možda da igramo 15 godina pa da neko ubode. :D Ja osobno sumnjam da ću i desetinku pogoditi, a kamoli manje brojke.
Obrigado Felipe

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Onda izbacujemo, nema smisla komplicirati. :) U početnu poruku ću ubacivati imena natjecatelja. Frantic računam te unutra ili samo šnjofaš po temi bez interesa? :mrgreen:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Šteta, onda barem stavi bonus od 5 bodova za neko malo odstupanje. Ajde Anteee :zubo: :cice: :cheer:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja sam definitivno za neku skalu u smislu odstupanja, ali "Hail Mary" ubadanje da će PP vrijeme na nekoj stazi biti 1:25,834, mislim :prcnjau:
Ali, ako je problem skala (komplikacije i sl.), onda je bolje ukini skroz.
Možda trojicu najbližih da nagradiš sa 3, 2 i 1 bodom, šta misliš??
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Njeh, komplicira mi to život, lako je sad reć da, ali onda tijekom sezone vas slati u 3pm šta ste me nagovorili. :mrgreen:

Lako za pravila, ajmo vidjeti naprije hoće li nas biti dovoljno da zaigramo. Minimalac je 10, idealno 20. :) Pozovite nekog tko nije vidio temu, a da bi ga zanimalo... Evo ja ću probat nagovorit jednog svog koji je redovit na komentarima, ali nikako da se uključi u forum :koska:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Što nije jednostavnije pokrenuti F1Puls ligu na Autosport GP Predictoru? Ali nema veze, ako će biti i tu-ja sam za:)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Im in :)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Postoji već liga tamo, ali ovo će biti bolje. :zubo:

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Ovo je zanimljivo , a koja je nagrada ako netko bude prvi? Ili to čisto za zabavu
slika

AlOnSoF14
Karting
Karting
S nama već: 9 god
Navija za: Fernando Alonso
Zelim učestvovati :) :cool: :kockastazastava:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg