senja je napisao/la:Ma i ove priče da je Rosberg loš pod pritiskom su glupe. Ono od pola 2014. nije zbog psihičkog pritiska, nego zbog Mercedesovog pritiska nakon onog kontakta. To svi vrlo dobro znamo. A to da će ga Hamilton uvijek dobiti u čistoj utrci, malo sutra. Rosberg ga je već dva puta hladno otresao na startu. Još Hamiltonova potrošnja dijelova... Već je nekoliko puta rečeno iz Mercedesa da je i Rosberg imao slične probleme kao i Hamilton. Samo što u Rosberga nije kvar otišao do kraja. Ima tu nešto i u stilu vožnje. Sjećate se i u 2014, ne mogu se sjetiti koja je bila utrka. Oba Mercedesa su imala isti problem sa kočnicama. Hamilton odustao, a Rosberg odvezao do kraja. I to čini mi se završio drugi.
VN Kanade 2014.
Ferrari1345 je napisao/la:Samo sam čekao ove dežurne Perez hejtere...
Kakva sreća daj... Stari moj završit 6 puta na podiju nije nikakva sreća.... On ima odličan istinkt za taktiku. Ko i uvijek savršeno iskorištava priliku za podij kad mu se ukaže. To je nešto što Hulkenberg nema... On je uz Hamiltona odabrao pravi tajming za boks, barem onaj drugi. Kao i Alonso
Nije to slučajnost, shvatite to. To je odlična komunikacije njega i tima što je dio utrkivanja!
Naravno da je Hulkenberg svojom kvalitetom zaslužio bar jedan podij, samo te sreće nije bio (Brazil 2012)...
Ja nisam Perezov hejter (ne znam za senju

), meni su oba vozača OK (Hulka više simpatišem, naravno), kao i komplet FI ekipa.
Pisao sam i ovih dana, ali i prije pola godine, da su svi Perezovi extra rezultati (podijumi) bili u haotičnim trkama. Ne potcjenjujem ga, možda on donosi te odluke, možda ekipa, sačuva gume, odradi "kontra" taktiku, bla, bla..... i svi podijumi koje je osvojio su zasluženi (dobro u Rusiji 2015. su se neki polupali, ali on je bio tu da uzme to 3. mjesto). Ali jbga, da je VN Monaca 1996. bila "normalna" (ko što nije) Panis ne bi imao tu pobjedu.
S druge strane Hulk uopšte (osim jednom) nije bio u prilici "da iskoristi priliku"

da se domogne podijuma. Pomenuo sam Checovu Rusiju prošle godine, a Hulk kada odradi extra vikend, trku završe oba Benza, oba Ferrarija, 1 ili oba Red Bulla/Williamsa, i on "super" vožnjom osvoji 6 ili 7 mjesto.