VN Monaka (Circuit de Monaco) 26. - 29. svibnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Ciki-F1 je napisao/la:http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... aco-gp-win
Lijepo od njega, mada ne je izvor sve samo ne objektivan, ali neka.
yadayadayada ... :prcnjau: :mrgreen:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5q2AQrcS04Q[/youtube]

Tek sad pogleda ovo Hulkovo prestizanje Rosberga pred ciljem, razlika je bila malo veća od jedne dužine bolida :fakjea:

Rosberg je finih bodova prosuo ovaj vikend, zahvaljujući ovom gubitku pozicije od Hulka opet ga "samo" jedna utrka razlike dijeli od Hamiltona. Vjerujem da je zbog nekog problema nije mogao pratiti Hamiltonov tempo, ali puštanje glavnog konkurenta mu nije trebalo.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
gdje je onaj Rosberg s početka sezone, u Monacu bome nismo gledali tog Rosberga. Ovaj gaf s Hulkom mu također nije trebao...zamislite da izgubi prvenstvo baš zbog tih par bodova.... :rofl:
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
On si ovakvi vožnji više ne smije priuštiti, jer ga samo jedan kvar dijeli da mu se Hamilton opasno približi ili čak i prestigne, što bi ga vjerujem psihički ubilo. Idućih par utrka mora u najmanju ruku odvoziti u rangu Hamitlona, u suprotnom se bojim da će se ponoviti 2014.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la:On si ovakvi vožnji više ne smije priuštiti, jer ga samo jedan kvar dijeli da mu se Hamilton opasno približi ili čak i prestigne, što bi ga vjerujem psihički ubilo. Idućih par utrka mora u najmanju ruku odvoziti u rangu Hamitlona, u suprotnom se bojim da će se ponoviti 2014.
Prosuo je finu prednost, opet će pritisak na njemu biti, a znamo kako vozi pod pritiskom.
slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la:On si ovakvi vožnji više ne smije priuštiti, jer ga samo jedan kvar dijeli da mu se Hamilton opasno približi ili čak i prestigne, što bi ga vjerujem psihički ubilo. Idućih par utrka mora u najmanju ruku odvoziti u rangu Hamitlona, u suprotnom se bojim da će se ponoviti 2014.
Rosberg jr siguran naprijed. Lewis kako stvari stoje iako je pobijedio njegovi resursi komponenti su dobrano potrošeni a tek smo na trećini sezone. Ako misliš na opasnost od nekoga da mu prijeti to je onda Ricci sa RB-om.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
ma u cistom vikendu nico nema sanse. od 6 utrka barem 4 ce ga ham dobiti. u cistom vikenfubza obojicu naravno.

ham je imao cak i pp do zadnjeg sektora a samo je jedsn brzi krug imao za odvesti. utrku je na wet gumama razvukao do jaja i vozio suoer kad su svi vec dugo biki na intericsma a neki i na skickovima. vrhunski je odvozio svaki krug.

od pocetka ocekujem ds uzme naslov i hoce. samo zato sto je bolji. jedino ga brutalno puno nesrece moze zaustaviti a nikakav nico ili netko drugi...

nico pak uzasno odvezao. kvale tako tako a utrka nikako.. sljedeca je kanada. ham ju voli i dobar je na njoj i mislim kako nico gubi jos 7 dobova.. najmanje!!

dvobojnje odlican a kakav ce tek biti kad se ham jos malo priblizi [FACE WITH TEARS OF JOY]

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
senja je napisao/la:
croatic f1 je napisao/la:Perez je također bio sjajan danas, tko bi njega očekivao na podiju nakon kvala. Zanimljivo je da mu je ovo već treći podij za Force Indiju, dok toliko razvikani Hulk i dalje nema nijedan...
Joj ovi su mi :facepalm: Koji samo prate svog vozača/tim, i onda na kraju utrke vide gdje je ko završio. I onda komentarišu ovaj sjajan, ovaj razvikan... :facepalm: A pojma nemaju da ga je opet čista sreća dovela na podij.
Oprosti, ali ja nisam takav fan koji samo prati svoje i kasnije čita rezultate, sasvim dobro pratim cijeli grid kroz cijelu utrku, tako da bih molio bez ovakvog etiketiranja…

Dobro, malo sam se pregrubo izrazio nazvavši Hulka razvikanim, ja njega također smatram dobrim vozačem, ali također smatram da se Pereza podcjenjuje u odnosu na njega. Perez je jednako dobar vozač i ovaj podij, kao i ostala 2 u Force Indiji nisu plod čiste sreće i slučajnosti kao što neki kažu.

Kad smo već kod Pereza, upravo je on proglašen vozačem dana https://twitter.com/F1/status/737259035880214528

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ljudi, de ba malo popustite s Nicom. Pa čovjek je još uvijek prvi, ima puno manje potrošenih komponenti, pritisak je još uvijek više na Hamiltonu, a morao je nekad i on imati problema. Puno je trka do kraja i da je bilo obrnuto (da je Rosberg pobjegao Hamiltonu na nekih 60 bodova), opet ništa nije gotovo. Što se tiče propuštanja, ne znam šta da kažem. A glede nekih komentara, i ovdje i na temi Ham vs. Ros, apsolutno se slažem da je Nico tanak po kiši i da ima manje neke urođene sirove brzine i talenta, ali je bolji u glavi i nježniji prema mašini i njenim komponentama. I ne bih se složio sa kolegom zelotom da u čistom vikendu Nico nema šanse i da će Ham od 6 dobiti "barem 4".
A kad pričamo o drugom Nici, njegov baxuzluk je direktno proporcionalan sa Perezovom srećom. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel
Ma i ove priče da je Rosberg loš pod pritiskom su glupe. Ono od pola 2014. nije zbog psihičkog pritiska, nego zbog Mercedesovog pritiska nakon onog kontakta. To svi vrlo dobro znamo. A to da će ga Hamilton uvijek dobiti u čistoj utrci, malo sutra. Rosberg ga je već dva puta hladno otresao na startu. Još Hamiltonova potrošnja dijelova... Već je nekoliko puta rečeno iz Mercedesa da je i Rosberg imao slične probleme kao i Hamilton. Samo što u Rosberga nije kvar otišao do kraja. Ima tu nešto i u stilu vožnje. Sjećate se i u 2014, ne mogu se sjetiti koja je bila utrka. Oba Mercedesa su imala isti problem sa kočnicama. Hamilton odustao, a Rosberg odvezao do kraja. I to čini mi se završio drugi.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Samo sam čekao ove dežurne Perez hejtere...
Kakva sreća daj... Stari moj završit 6 puta na podiju nije nikakva sreća.... On ima odličan istinkt za taktiku. Ko i uvijek savršeno iskorištava priliku za podij kad mu se ukaže. To je nešto što Hulkenberg nema... On je uz Hamiltona odabrao pravi tajming za boks, barem onaj drugi. Kao i Alonso
Nije to slučajnost, shvatite to. To je odlična komunikacije njega i tima što je dio utrkivanja!
Naravno da je Hulkenberg svojom kvalitetom zaslužio bar jedan podij, samo te sreće nije bio (Brazil 2012)...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
senja je napisao/la:Ma i ove priče da je Rosberg loš pod pritiskom su glupe. Ono od pola 2014. nije zbog psihičkog pritiska, nego zbog Mercedesovog pritiska nakon onog kontakta. To svi vrlo dobro znamo. A to da će ga Hamilton uvijek dobiti u čistoj utrci, malo sutra. Rosberg ga je već dva puta hladno otresao na startu. Još Hamiltonova potrošnja dijelova... Već je nekoliko puta rečeno iz Mercedesa da je i Rosberg imao slične probleme kao i Hamilton. Samo što u Rosberga nije kvar otišao do kraja. Ima tu nešto i u stilu vožnje. Sjećate se i u 2014, ne mogu se sjetiti koja je bila utrka. Oba Mercedesa su imala isti problem sa kočnicama. Hamilton odustao, a Rosberg odvezao do kraja. I to čini mi se završio drugi.
VN Kanade 2014.
Ferrari1345 je napisao/la:Samo sam čekao ove dežurne Perez hejtere...
Kakva sreća daj... Stari moj završit 6 puta na podiju nije nikakva sreća.... On ima odličan istinkt za taktiku. Ko i uvijek savršeno iskorištava priliku za podij kad mu se ukaže. To je nešto što Hulkenberg nema... On je uz Hamiltona odabrao pravi tajming za boks, barem onaj drugi. Kao i Alonso
Nije to slučajnost, shvatite to. To je odlična komunikacije njega i tima što je dio utrkivanja!
Naravno da je Hulkenberg svojom kvalitetom zaslužio bar jedan podij, samo te sreće nije bio (Brazil 2012)...
Ja nisam Perezov hejter (ne znam za senju :mrgreen: ), meni su oba vozača OK (Hulka više simpatišem, naravno), kao i komplet FI ekipa.
Pisao sam i ovih dana, ali i prije pola godine, da su svi Perezovi extra rezultati (podijumi) bili u haotičnim trkama. Ne potcjenjujem ga, možda on donosi te odluke, možda ekipa, sačuva gume, odradi "kontra" taktiku, bla, bla..... i svi podijumi koje je osvojio su zasluženi (dobro u Rusiji 2015. su se neki polupali, ali on je bio tu da uzme to 3. mjesto). Ali jbga, da je VN Monaca 1996. bila "normalna" (ko što nije) Panis ne bi imao tu pobjedu.
S druge strane Hulk uopšte (osim jednom) nije bio u prilici "da iskoristi priliku" :mrgreen: da se domogne podijuma. Pomenuo sam Checovu Rusiju prošle godine, a Hulk kada odradi extra vikend, trku završe oba Benza, oba Ferrarija, 1 ili oba Red Bulla/Williamsa, i on "super" vožnjom osvoji 6 ili 7 mjesto. :bang:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Mislim da smo imali prilike za raspravu u FI temi pa necu(emo) opet duljit... Ali kako nije bio u prilici da iskoristi priliku. Šta su bahrain 2014 i nedavna VN Monaka? Bili su zajedno tu, i oba puta je bolje prilike iskoristio Perez i zasluženo nakraju uzeo podij... O tim prilikama ja govorim. Nitko, pa ni "sreća" nije kriva Hulkenbergu što se nije dočepao tog podija... Naravno da je već trebao zaslužit taj podij i ja ga žalim pogotovo s obzirom da je jedan Bieber dijelomično završio na podiju s šampanjcem :mrgreen:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Ne mrzim ni ja nikog. Perez je odličan vozač, isto kao i Hulk. Nego mi smeta što neko čim odluči pohvaliti Pereza, počne pljuvati po Hulku. Svaka čast na poiju. Došao je do njega kako je došao, dobrom taktikom. Ali to nije razlog da se omalovažava Hulk.
Frantic, ekipa je donijela odluku o taktici. Perez im se na podiju i zahvaljivao zbog toga. Samo ne znam zašto nikad Hulka ne potrefi. Možda meksičke pare donose bolju taktiku? :mrgreen: Ali bez zajebancije, ključan je bio Massa. Da su Vettel i Hulk izašli ispred Masse, ili da je Massa otišao u boks "na vrijeme", ta bi taktika bila najbolja. Vozili bi puno brže od ovih na full wet gumama, i imali bi šanse i za prva dva mjesta (uz onu grešku Red Bulla). Ali čudi me (pogotovo od Ferrarija) kako nisu izračunali gdje bi se trebali vratiti nakon izlaska iz boksa.

I drago mi je zbog Force Indije. Opet se vraćaju dobrim vožnjama. Opet nadogradnje rade. I to ovaj put ranije nego prošle sezone. Mogli bi opet do petog, ili možda i četvrtog mjesta. Čini mi se da Williams sve više i više tone.

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
senja je napisao/la:.... Ali čudi me (pogotovo od Ferrarija) kako nisu izračunali gdje bi se trebali vratiti nakon izlaska iz boksa.

...
Meni se čini da su prestali računati :prcnjau:

Sad su počeli pogađati :bonk: - pa šta bidne :rofl:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg

Perica9
Formula 1
Formula 1