VN Kanade 13-15.6.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.06.2025., 21:29 Bravo za Piastrija i zadnji zavoj, to je ta odlučnost i hrabrost koju Norris nema :thumbs:
Upravo to će mu i donijeti naslov sve mi se čini.
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
senna66 je napisao/la: 15.06.2025., 21:31
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.06.2025., 21:29 Bravo za Piastrija i zadnji zavoj, to je ta odlučnost i hrabrost koju Norris nema :thumbs:
Upravo to će mu i donijeti naslov sve mi se čini.
Neka se Mercedes još malo ubrza eto vode na njihov mlin. Neće ovo biti McLarenova šetnja do naslova, danas je Kimi zapaprio Oscaru dobrih 8 krugova.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Papaya rules ulaze izgleda u nove vode :mrgreen:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma ima i Norris odlučnost, uletio je u Hairpin, ali zato je ovamo usrao skroz na skroz, al hajd dobar je bar je prizno odmah da je zasro😂😂😂
slikaslika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.06.2025., 21:32 Papaya rules ulaze izgleda u nove vode :mrgreen:
Bit će do kraja sezone Papaya mess :-)
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Vettel-Ferrari je napisao/la: 15.06.2025., 21:32 Papaya rules ulaze izgleda u nove vode :mrgreen:
Valjda sad bude malo više vatre tu. :kokice:

Čuj Maxonje, pa Gregorija :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Dobra berba ispade za Oscara obzirom kakav je kurat vikend imo. Poveća orednost za 12 poena, max smanjio za 6.

Edit: zaboravih pohvalit Russela, svaka čast od početka do kraja suvereni.
Zadnja izmjena: luke flywalker Verified, dana/u 15.06.2025., 21:38, ukupno mijenjano 1 put.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo za Russella, odlična utrka i vikend generalno :thumbs:

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Ništa strašno. Dešava se.
Bilo je ovakvih situacija i u Mercu i u Ferrariju i kod Bikova.
Ali će kod Mclarena puno lakše izgladiti stvar, nema neke netrpeljivosti između vozača.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jbga, stvarno šteta za Leclerca (pa i za Russella) ako ovaj Lando uzme titulu, a nakupiće pobjeda do kraja sezone, da ih ima prilično više od obojice.
Slično važi za njih dvojicu i kada pričamo o Oscaru. I on može osvojiti titulu, te će nakupiti pobjeda. Mislim čovjek vodi u prvenstvu.
Kad smo kod papaya dvojca, Oscar se meni generalno čini sporijim od Landa, ali konzistentnijim i boljim u glavi.
Slični su mi Senni i Prostu, mislim ne poredim ih, moraju popiti još hektolitre mlijeka da uopšte budu u rečenici sa pomenutim dvojcem, ali ono, da se shvati na šta poentiram, Lando kao Senna - brži i skloniji greškama, Oscar kao Prost - konzistentniji, bolji u glavi i sigurniji.

Bravo za Russella i Kimija. Max maximalno koliko je mogao.
Charles ok trka i tjt, uz malu pomoć Landa, završio 5., ne znam zašto je bio onoliko spor na novom mediumu na kraju.
Timskog kolege mu niđe. Opravdanje može tražiti u tome da je opalio jadnog svisca, pa je imao oštećenje.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ferrari propustio Neweya, velika greška, kao kada ga su ga Williams i McLaren puštali. Aldo Costa još jedan genijalac čami u Dallari. A dovoljan je jedan telefonski poziv.
slika

BatteryVolttas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 1 god 8 mj
Navija za: Fisichellu
gdje je onaj RACA, prizivao je slab vikend svojih McLarenovaca.. valjda je sad sretan.. nek mu se ponovi i u Austriji :zubo: :koska:
Bravo George..idemo gledat NASCAR sad

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Ferrari je u k...u skroz. Po svemu sudeći sezona za zaborav.

Landa mi se neda komentirat uopće. Nek odrede prvog vozača u Mclarenu jer ostali se očito ubrzavaju.
"What a little star." May 26, 2012.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
blown diffuser je napisao/la: 15.06.2025., 21:29 Šteta za Landa bio je puno brži danas od Oscara.
Steta bi bila da je odusta zbog nekog drugog vozaca.
Fino Alla Fine

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Frantic je napisao/la: 15.06.2025., 21:52 Jbga, stvarno šteta za Leclerca (pa i za Russella) ako ovaj Lando uzme titulu, a nakupiće pobjeda do kraja sezone, da ih ima prilično više od obojice.
Slično važi za njih dvojicu i kada pričamo o Oscaru. I on može osvojiti titulu, te će nakupiti pobjeda. Mislim čovjek vodi u prvenstvu.
Kad smo kod papaya dvojca, Oscar se meni generalno čini sporijim od Landa, ali konzistentnijim i boljim u glavi.
Slični su mi Senni i Prostu, mislim ne poredim ih, moraju popiti još hektolitre mlijeka da uopšte budu u rečenici sa pomenutim dvojcem, ali ono, da se shvati na šta poentiram, Lando kao Senna - brži i skloniji greškama, Oscar kao Prost - konzistentniji, bolji u glavi i sigurniji.

Bravo za Russella i Kimija. Max maximalno koliko je mogao.
Charles ok trka i tjt, uz malu pomoć Landa, završio 5., ne znam zašto je bio onoliko spor na novom mediumu na kraju.
Timskog kolege mu niđe. Opravdanje može tražiti u tome da je opalio jadnog svisca, pa je imao oštećenje.
Leclerc je nakon zadnjeg boksa izašao nekih 10 sekundi iza norrisa i vjerojatno su procijenili da nema šanse nešto napravit u 15 krugova, s obzirom da su i ovi ispred imali relativno nov hard, tako da su vjerojatno štedili motor.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vrlo moguće da je to bilo u pitanju, što se tiče Leclerca.
A i nadam se da jeste.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
A dobro.
Dobili su jedno mjesto na novim gumama :zubo:
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Tesko je u ovakvom bodovnom stanju odrediti vozaca br 1. Koliko god mozda mi mislili da je pametnije ili neznam sta. To se moze napraviti kad imas Hamilton-Bottas situaciju , Max i skoro svi njegovi timski kolege , onda je lako.
Kada imas Oscar-Lando , ne postoji ekipa koja bi u ovoj situaciji dala nekome prednost.

Sta se tice razbijanja . Zajebo je Lando , svima je to jasno. Krivi potez u krivo vrijeme. Ali bar je nesto probao. Slicne stvari su i veci od njega radili.

Samo se nadam da ne krece nekakav pad McLarena. Zadnjih godina su bili dobri u razvoju kroz sezonu , samo da ne krenu obrnuto sada
slikaslika slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 2 mj
Utrka iako dosadna, zanimljiva. u par s na kraju, a bez safety cara. Malo netipično malo pretjecanja na ovoj stazi, baš skoro nitko nikog, eventualno na razlici u gumama, pa ispucavanje iz ukosnice.
Norris...očekivao sam da će glupost napraviti. Piastri ga je skroz izignorirao i vozio svoje...i onda kad se u ukosnici ugurao, umjesto da još malo prikoči i zadrži Piastrija na izlasku, zajeb....očekivao sam da će i u zadnjem zavoju biti udar. On se na pravcu doslovce zaleti u kolegu. Niti je bilo kotač uz kotač, Piastri jasno daje do znanja da čisto drži unutarnju stranu, korektno i bez šaranja po stazi. Piastri mi se čini da nije pritiskao do kraja, vidio je da Mercedes ne može preći, Lando je iza njega, "ok meni je dosta i čisto 4. mjesto". Jasno se vidjelo da je ubrzao kad ga je Lando stigao. Možda mu malo fali ekstra brzine, ali po meni pametno vozi ne trku nego sezonu.

Očito je McLaren bio ovdje sporiji, nije staza koja jede gume pa da imaju standardnu prednost...ili ih je ipak malo pogodila promjena pravila oko krilaca. Mercedes je definitivno živnuo, krenuli kao čisti 4., uz neki bljesak, do ako ništa egala s McLarenom. Gume su ovdje najbolje čuvali.

Tu se mora i Ferrari pohvaliti ako ništa u čuvanju guma, samo strategijom to zeznuli. Oba vozača im čuvaju gume, voze na nekim kontra srategijama, i oni u pola trke idu pratit ostatak ekipe...obojici vozača oba boksa s upitnikom iznad glave. Lecrec je čisto mogao čekati zadnjih 5 krugova i SC, može izgubiti poziciju eventualno od Lewisa.

Verstapen, tj. RB, očito opet u pat poziciji. Niti može preći Russela, niti njega može tko preći. Pokušali su s ranim ulascima u boks i to je to.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
U istom vikendu Le Mans i Kanada, i onda ispadnu obje utrke kamilica... Hajde, barem je Kubica dobio, pa mi je to uljepšalo dan.
Neovisno o ovoj stazi, neće biti jednostavno Piastriju uzeti titulu, ovo jučer je bila baš prostovska vožnja, kad je vidio što mu je maksimum, jedino mu je bilo bitno da je Lando iza njega, a to što se ovaj onda i spucao u njega ispalo mu je samo bonus za bodovnu razliku. Jednostavno ne vidim kako mu Lando može biti prijetnja na razini čitave sezone, ma koliko bio u nekim vikendima brži. A i uz smanjenje razlika među momčadima, jedina realna opasnost je ako RB složi bolid kojim Max može konzistentno do polea, jer taj bolid čim je u prometu upada u previše problema, a da bi bio konkurentan za titulu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡