Alpine F1 Team

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda

Eni će od ove sezone biti službeni partner Alpinea što se tiče goriva i energije.

Inače, ako vam se logo učinio poznat, Eni je svojevrsni nasljednik legendarnog Agipa. Naišao sam na informaciju da je posljednji bolid koji je imao reklamu Agipa bio Benetton B200 - nakon njega se sljedeće sezone ime Renault i službeno vratilo u F1.

Eto mala crtica iz povijesti jer osobno mi je ovo lijepa vijest s obzirom da me ime Agip automatski podsjeti na F1. Ferrariji sa Agipovim logom su mi uvijek bili top, a i masu talijanskih momčadi iz 80-ih i 90-ih godina imalo je njihovu reklamu.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Koje vrijeme i ludilo; od nekadašnje nacionalne francuske momčadi ( motor, vozači, gorivo, gume, itd. )....... imamo,..... recimo francuskog vlasnika; ( uskoro ) njemački motor...... i sada; talijansko gorivo, mazivo, što već. :prcnjau: :prcnjau: :prcnjau: :prcnjau: :prcnjau:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Osella
GP3
GP3

Imao je Doohan jednu burnu rekaciju u subotu na team radiju, tako da sam pretpostavio da bi mu ovaj vikend mogao biti posljednji.

Ja iskreno ne vjerujem da će Colapinto biti nešto puno bolji, iako je prošle sezone svojih par utrka odvozio jako dobro. Ali vidjet ćemo, možda me razuvjeri.
Svakako, cijela ta situacija otpočetka mi je bezvezna. Niti su dali Doohanu vremena za prilagodbu niti je Alpine neki odličan bolid pa da mogu očekivati ne znam kakvi rezultati.
Lasciatemi guidare...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Meni je, što se tiče Colapinta, u memoriji usađeno (onako na prvu), da je imao nešto bodova u početku, ali kasnije neke krševe....
Možda pretjerujem
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Osella
GP3
GP3
Baš sam išao pogledat, mislio sam da je odradio samo par utrka, a zapravo je prošle sezonu završio s 9 utrka.

Ostalo mi je u glavi onih prvih nekoliko gdje je skupio lijepe bodove, ali kasnije se nije nešto proslavio, na kraju je imao i 3 odustajanja. Doduše ni Albon zadnjih 5-6 utrka sezone nije osvajao bodove...
Lasciatemi guidare...

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Flavio ponovno Team Principal.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
I ocekivano, poslije imenovanja Flavia odmah i Colapinto ozvanicen za slijedecu utrku.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

Osella
GP3
GP3
I službeno se vratio stari lisac za kormilo.

Očekivao sam već jučer onda objavu za Colapinta, ali eto pričekali su do jutros. Nisam dosad pronašao koja je pozadina ovako kratkih ugovora, ali pretpostavljam da stari lisac želi izmusti što više sponzorskog novca. Nemam drugog objašnjenja.
Lasciatemi guidare...

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Prati li itko ovo sto se dogada s Doohanom, Alpineom i fan bazama koje su ukljucene. Ako sam dobro pohvatao, twitter profil koji je namijenjen za to i objavljuje iskljucivo lazne i izmisljene price/scenarije i fore je objavio lazni screenshot Instagram storya kao da ga je objavio tata od Doohana.

Ozbiljne medijske kuce prenijele to kao istinitu vijest, vjerojatno Colapintova, vec tradicionalno luda, baza napala Doohana i danas se on oglasio. Sada gledam i Alpine iznio sluzbenu izjavu.

Hahaha nevideni cirkus. F1 od glamuroznog sporta postao sprdnja u pravom smislu rijeci.

Osella
GP3
GP3
Mislim da se radi o onoj formulafakers stranici na X-u. Uglavnom, ne mogu vjerovati da je netko ozbiljno shvatio bilo koju njihovu objavu. Pa doslovno, ako nikad nisi čuo za stranicu, baciš pogled na par objava i već nakon druge možeš shvatiti da je stranica teško ruganje.

Žao mi je Doohana jer je praktički otpočetka bio nepoželjan. Na kraju su ga iz Alpinea odbacili iako nije imao ni blizu nekakve katastrofalne rezultate. Uz sve to ga je stalno napadala baza simpatizera Colapinta.

Svakako, slažem se @Alonso king. Po ovakvim glupostima rekao bi da se radi o nekakvom srednjoškolskom natjecanju, a ne o samom vrhu motorsporta.
Lasciatemi guidare...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kretenizam na više razina. Prvi problem je to što ljudi vjeruju svakome tko si je kupio plavu kvačicu pa odmah nasjednu na formulafakers (koji izgleda identično kao formularacers, ako ne gledaš detaljno ne skužiš koji je profil, ja sam zato muteao fakere), a drugi problem su Argentinci sami po sebi. Nevjerojatno toksični navijači. Prije godinu-dvije su zasuli nekoga (Lundgaarda čini mi se) prijetnjama smrću jer se u Indyju sudario s njihovim Canapinom u borbi za žnj mjesto (ne sjećam se incidenta, ali me ne bi čudilo da ovaj prvi uopće nije bio kriv), a jednako inteligentna publika očito prati i Colapinta.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
pošto sam putovo nisam sve popratio. ali vidio sam da su vrijeđali i yukija, pa sad doohana. pa se čak jedan njihov sajt ispričao zbog prenošenja lažne vijesti (ili satire?), ali šteta je već napravljena. na redditu se to dobro prati.
a na stazi u nedjelju su mi njegovi fanovi bili najdraži. veseli, ludi, strpljivi za čekat da se ukaže. pjesma, zajebancija.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Osella
GP3
GP3
https://it.motorsport.com/f1/news/f1-ca ... /10733474/
Luca de Meo napušta rukovodeću poziciju u Renault grupi. Bio je uključen u dosta toga vezano uz F1 momčad (promjena imena, odluka da se od 2026. prijeđe na Mercedesove motore, dovođenje Briatorea...).

Inače, piše se zadnjih dana da bi Steve Nielsen trebao preuzeti ulogu šefa momčadi u Alpineu.
Lasciatemi guidare...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡