mzf1 je napisao/la:Evo ti argumente, službena istraga je pokazala da nema nikakvih problema s tim što je dizalica tamo bila. Niko nije spominja ni organizatore koji nisu izračunali kad pada mrak u Japanu. Ali ne, kriv je trkaći vozač što je vozija najbrže što je moguće. I nemoj mi pričati da je bila žuta zastava, jer ako je vozija prebrzo, znači da je smija voziti prebrzo, a ako je smija voziti prebrzno onda je i mora tako voziti jer mu je to posa. Ili si ti možda čuja da je neko popušija kaznu zbog prebrze vožnje pod žutim zastavama. I jebiga pa je mrak, oni su tili ubrzati stvar i u situaciji kad bi inači u 99% izaša SC oni su riskirali živote vozača i nadali se najboljem. Rizik im se nije isplatija, i što sad? Ajmo izigravati velike spasitelje nove Jackie Stewarte i poboljšavati sigurnost nevjerojatno sigurnih bolida da se skine pozornost s pravih razloga smrti. Dakle toliko o tom političkom aspektu ovog cirkusa.
Kako možeš ovakvu glupost izvaliti? To se uvijek kažnjavalo. Pa jeli Vettelu 2012. godine titula visila zbog žutih zastava. Ali kao što se pokazalo u snimci, i pored brojnih žutih zastava i kiše (slabe vidljivosti) čovjek je svaki put usporio kod žutih zastava. Šta ti je reći profesionalac... A kazni zbog prebrze vožnje pod žutim zastavama imaš koliko hoćeš. Ali ne, klinac je pokušavao smanjivati zaostatak pod žutim zastvama. Što ga je na kraju i koštalo života. Možete vi biti emocionalni koliko hoćete zboh njegove smrti, ali činjenice su činjenice.
Kojih 99% slučajeva? Na stazi nije bilo ništa. Za takve slučajeve nećeš nikada vidjeti SC na stazi. I dizalica na stazi (ustvari pored staze) je sasvim normalna procedura. Šta je trebalo? Ostaviti Sutila tamo? Ma ne, kriva je dizalica. Trebao se zabiti u Sutila. Ko njega jebe, za njim nebi niko žalio.
mzf1 je napisao/la:@felipe Cijenimo tvoje mišljenje, mada vidim ti ne cijeniš naše. Neću se obazirati na patetičnost tvojih argumenata, to je tvoje pravo, ali pretpostaviti "naše" arguente u najmanju ruku ko da smo krvožedni psihopati i onda se izvući iz rasprave je u najmanju ruku nekorektno, pogotvo s obzirom na to da impliciraš da smo mi to koji odlučujemo hoće li vozači nastaviti ginuti ko muhe zbog naše zabave. Nisko, nekolegijalno, tim gore što odbijaš raspravu o tom, i priliku da iznesemo naše prave argumente protiv čega smo mi ustvari.
Upravo se tako i ponašate vi koji ste protiv bilo kakve zaštite. Pokazujete da bi žrtvovali nečiji život za to da vama bude ugodniji bolid za oko. Ako se već može dodatno zaštiti, zašto to ne bi uradili? Pa kako god da izgleda. Bolidi u 2009. godini su postali i ružniji i sporiji, a da pri tom nisu donijeli nikakve koristi, ili povećane sigurnosti. Za sljedeću godinu najavljuju bolide koji će biti brži za 5 sekundi po krugu. Sa širim gumama, atraktivniji. I ako hoće da stave nekakvu zaštitu za vozače, neka je stave. Nije na nama da o tome sudimo. A sigurno će i to u budućnosti postati normalno, a i bolje i ljepše izvedeno. Pa i ovi bolidi sa visokim zadnjim krilom i širokim prednjim su se dosta proljepšali od 2009. godine. Ja sigurno ne želim da još neko pogine da bi meni bolid za mrvicu ljepše izgledao.