K-Mag će mi nedostajat u f1, on mi baš ima onaj 80s "I don't give a *uck" stil.
VN Katara 29.11.-01.12.2024.
-
gudenjacica
- Karting
- S nama već: 4 god 9 mj
- Navija za: Max, Alonso; RedBull
Don't forget to enjoy.
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Koje sranje od staze.
Jedno mjesto za pretjecanje
Lando deveti, Magnusen ima kaznu.
Jedno mjesto za pretjecanje
Lando deveti, Magnusen ima kaznu.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo Max
Utrka i staza loše, da teško može gore...

Utrka i staza loše, da teško može gore...
- Azavi
- Karting
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Raikkonen
- Kontakt:
Nadam se da Sainz neće dobit DSQ zbog prevelikog trošenja one daske ispod. Ipak je strugao s njom stazu cijeli krug....
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Meni ostaje nejasno zašto i kako je Red Bull izgledao u sprintu tako kako je izgledao, a danas (i sinoć u kvalama) je to totalno drugi auto....
Ljut sam na Sainza zbog greške i prepuštanja pozicije Gaslyu (više nego zbog toga što ga nije uspio preteći).
Uz ovu Žoržovu kaznu, mogao je uzeti još 4 boda, vjerujem da bi se odvojio od Pierra i bio unutar 5s od Žorža.
Svaka čast Maxu.
Čarli s(p)retno do drugog mjesta.
I dalje najbolji nakon ljetne pauze.
Kao i Pierre do petog.
Staza je odlična za MotoGP. Možda i za bolide sa tlocrtom 4,5*1,8m i težinom od 600kg.
A oni još ovdje daju i dodatne bodove za sprint.
Kinez i Sauber u bodovima.
Suci (i kazne) su bili nenadyebivi ovaj vikend.

Ljut sam na Sainza zbog greške i prepuštanja pozicije Gaslyu (više nego zbog toga što ga nije uspio preteći).
Uz ovu Žoržovu kaznu, mogao je uzeti još 4 boda, vjerujem da bi se odvojio od Pierra i bio unutar 5s od Žorža.
Svaka čast Maxu.
Čarli s(p)retno do drugog mjesta.
I dalje najbolji nakon ljetne pauze.
Kao i Pierre do petog.
Staza je odlična za MotoGP. Možda i za bolide sa tlocrtom 4,5*1,8m i težinom od 600kg.
A oni još ovdje daju i dodatne bodove za sprint.
Kinez i Sauber u bodovima.
Suci (i kazne) su bili nenadyebivi ovaj vikend.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Kazna za Landa mi je naravno apsurdno velika ali eto, smjestio mu ga Max na finjaka kad je vidio da mu spušta prednost. Dokaz da nit je Lando za prvaka nit je FIA na razini zadatka.
Usput, da vozačko prvenstvo nije gotovo ne bi ni ta kazna bila, a ovako su zakuhali finale konstruktorskog.
I nadam se da Ferrari to može odraditi do kraja.
Usput, da vozačko prvenstvo nije gotovo ne bi ni ta kazna bila, a ovako su zakuhali finale konstruktorskog.
I nadam se da Ferrari to može odraditi do kraja.
"What a little star." May 26, 2012.
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Realno, direkcija je ujebala utrku, ponajprije imbecilnom odlukom da se ne uvede VSC zbog retrovizora. Mislim, Lando bi ionako dobio kaznu, jer je svoju budalaštinu napravio odmah kad su bile žute zastave. Ali ova pogrešna odluka je onda domino efektom uništila utrke nekima i preokrenula stvari.
Ne mislim da je ma koja kazna bila nezaslužena (osim možda Strollove, prvi krug...) no nije normalno da nakon 45 godina gledanja F1, pisanja o njoj, proučavanja... nemam nikakvu ideju kakve će kazne biti izrečene za neki prekršaj. Kao ni da jednako tako nemaju pojma ni sami vozači ni momčadi... Ne govorim uopće tu o odnosu između napravljene štete i izrečene kazne... Nego o tome da se naprosto mora znati koja je kazna za kakav prekršaj, jer ih je sve moguće tipološki rasporediti u nekoliko grupa...
Jedino pozitivno što mi je ostalo od današnje utrke jest da sam mogao dati DOTD Zhou-u, da i on to jednom zasluži, u vjerojatno predzadnjoj utrci karijere. Osim ako za koju godinu Kinezi ne kupe neku od momčadi pa se vrati.
Ne mislim da je ma koja kazna bila nezaslužena (osim možda Strollove, prvi krug...) no nije normalno da nakon 45 godina gledanja F1, pisanja o njoj, proučavanja... nemam nikakvu ideju kakve će kazne biti izrečene za neki prekršaj. Kao ni da jednako tako nemaju pojma ni sami vozači ni momčadi... Ne govorim uopće tu o odnosu između napravljene štete i izrečene kazne... Nego o tome da se naprosto mora znati koja je kazna za kakav prekršaj, jer ih je sve moguće tipološki rasporediti u nekoliko grupa...
Jedino pozitivno što mi je ostalo od današnje utrke jest da sam mogao dati DOTD Zhou-u, da i on to jednom zasluži, u vjerojatno predzadnjoj utrci karijere. Osim ako za koju godinu Kinezi ne kupe neku od momčadi pa se vrati.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ovo je ključni dio problema. Kazne su postale potpuna lutrija. U svakoj situaciji možeš dobiti bilo koju od propisanih kazni, a ako imaš sreće, dobit ćeš opomenu/upozorenje ili ništa. Situacija je sve gora i gora, a bilo kakvo poboljšanje mi ide u sferu mašte.dmj je napisao/la: 01.12.2024., 19:21 no nije normalno da nakon 45 godina gledanja F1, pisanja o njoj, proučavanja... nemam nikakvu ideju kakve će kazne biti izrečene za neki prekršaj. Kao ni da jednako tako nemaju pojma ni sami vozači ni momčadi... Ne govorim uopće tu o odnosu između napravljene štete i izrečene kazne... Nego o tome da se naprosto mora znati koja je kazna za kakav prekršaj, jer ih je sve moguće tipološki rasporediti u nekoliko grupa...
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 1 mj
Apsolutno ne kužim kako netko tko gleda godinama F1 ne zna kaznu za kršenje double yellow. Kazna je vrlo konzistentna u zadnji 7 godina je primjenjena 4 puta u utrkama i to uvijek ista. Nije česta jer vozači načelno nisu kreteni pa uspore, a i pitwall ih obično upozori.
Dapače i prije 30 godina je bila ista kazna.
- Frantic
- Formula 1
Devet zadnjih 10s stop/go kazni
2017 Belgium Kimi Räikkönen - Failing to slow for double waved yellow flags
2018 Monaco Sergey Sirotkin - Not all wheels fitted at 3 minute signal
2019 Italy Sebastian Vettel - Left the track and rejoined in an unsafe manner
Kimi Räikkönen - Started the race on different tyres to those used in Q2 (
)
2020 Italy Lewis Hamilton, Antonio Giovinazzi - Entering pit lane when closed
2021 Austria Nicholas Latifi, Nikita Mazepin - Failing to slow for double waved yellow flags
2024 Qatar Lando Norris - Failing to slow for double waved yellow flags
Po meni, prilično pošteno i ujednačeno
Kimija se ne mogu sjetiti (da ne kopam sad), a za ova 2 Lorda u Austriji 2021. me ništa ne iznenađuje
Naravno, ulazak u box kad je zatvoren ili start na "nepropisnim" gumama,.... je takođe za "noža"
2017 Belgium Kimi Räikkönen - Failing to slow for double waved yellow flags
2018 Monaco Sergey Sirotkin - Not all wheels fitted at 3 minute signal
2019 Italy Sebastian Vettel - Left the track and rejoined in an unsafe manner
Kimi Räikkönen - Started the race on different tyres to those used in Q2 (

2020 Italy Lewis Hamilton, Antonio Giovinazzi - Entering pit lane when closed
2021 Austria Nicholas Latifi, Nikita Mazepin - Failing to slow for double waved yellow flags
2024 Qatar Lando Norris - Failing to slow for double waved yellow flags
Po meni, prilično pošteno i ujednačeno
Kimija se ne mogu sjetiti (da ne kopam sad), a za ova 2 Lorda u Austriji 2021. me ništa ne iznenađuje
Naravno, ulazak u box kad je zatvoren ili start na "nepropisnim" gumama,.... je takođe za "noža"
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Standardna procedura za vozace MercedesaKiMujash je napisao/la: 01.12.2024., 22:09 Ali kako su fino sacekali kraj utrke pa tek onda GR dodijelili 5 sekundi kazne. Tacno 5 sec jer tako ne gubi jos jednu poziciju.
Fino Alla Fine
- KiMujash
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Max Verstappen
Koliko im treba vremena za neke stvari to je za nepovjerovat.CrashOverride je napisao/la: 02.12.2024., 09:26Standardna procedura za vozace MercedesaKiMujash je napisao/la: 01.12.2024., 22:09 Ali kako su fino sacekali kraj utrke pa tek onda GR dodijelili 5 sekundi kazne. Tacno 5 sec jer tako ne gubi jos jednu poziciju.
14 krugova im trebalo da vide da Hamilton nije stojao na startu, nego se kretao.
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Pa Norrisova kazna nije upitna, to sam odmah i napisao. To je najneupitnija jučerašnja situacija.wapi je napisao/la: 02.12.2024., 08:27 Apsolutno ne kužim kako netko tko gleda godinama F1 ne zna kaznu za kršenje double yellow. Kazna je vrlo konzistentna u zadnji 7 godina je primjenjena 4 puta u utrkama i to uvijek ista. Nije česta jer vozači načelno nisu kreteni pa uspore, a i pitwall ih obično upozori.
Mada bih rekao da je i oko žutih zastava bilo varijacija kazni, u slučajevima koji su se zbivali na treninzima.
Problem s nekonzistentnošću suđenja i kazni ponajprije se odnosi na dodire, sudare, blokiranja i slično, a što se vrlo različito procjenjuje od utrke do utrke, od situacije do situacije, pa i od momčadi do momčadi.
- Frantic
- Formula 1
Znači da je Carlos uspio (na vrijeme) preteći Gaslya (ili da mu uopšte nije prepustio mjesto nakon greške), i da je, kojim slučajem, bio unutar 5s od Žorža (a vjerujem da bi, u takvom razvoju situacije, čak šta više, mislim da bi mu visio na guzici), pitanje je da li bi Žorž uopšte spušio ikakvu kaznu?CrashOverride je napisao/la: 02.12.2024., 09:26Standardna procedura za vozace MercedesaKiMujash je napisao/la: 01.12.2024., 22:09 Ali kako su fino sacekali kraj utrke pa tek onda GR dodijelili 5 sekundi kazne. Tacno 5 sec jer tako ne gubi jos jednu poziciju.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”